X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Poznań, okolice i WLKP :)
Odpowiedz

Poznań, okolice i WLKP :)

Oceń ten wątek:
  • karm3lka Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2013, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obrzeża Poznania w sumie :) prawie jak Poznań. Ajć wspólnie z dziewczynami stwierdziłyśmy że nieprofesjonalnie mnie potraktowała.
    Biorę duphaston, bo chodziło o wyregulowanie cykli. Ostatni cykl bez owulacji stąd gin. zapisała CLO.:/
    Bez monitoringów itd.
    Poki co nie wykupiłam nawet recepty.

inessa, olitka lubią tę wiadomość

2014 <3
    2017 <3
    'wizyta 13.12
    f2w3s65gs62rzre2.png
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2013, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale, że Clo bez monitoringu? Z tego co wyczytałam, nie zaleca się brać Clo bez niego.
    Rozumiem, że to Clo przepisała Ci gin, z której chcesz zrezygnować?
    Wiesz, mi dr Witczak też szybciutko wypisała Clo...

inessa lubi tę wiadomość

• aga.just Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2013, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka na moje ślepe oko to chyba owu była - 15 albo 23 dc.

Może Wy mi podpowiecie - czemu na wykresie zaznacza mi puste kropy temp. mimo, iż nie klikam, żeby mi ją ignorował? Może to być np. od nie mierzenia o tej samej godzinie?

inessa lubi tę wiadomość

• karm3lka Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2013, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TO Z pewnością dlatego ze mierzysz o różnych porach.
    Tia, to z tej gin. właśnie chcę zrezygnować bo dziewczyny z OF mnie ostrzegły przed skutkami brania CLO bez kontrolowania tego...

inessa lubi tę wiadomość

2014 <3
    2017 <3
    'wizyta 13.12
    f2w3s65gs62rzre2.png
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2013, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aj z córą mierzenie o tej samej godz nie jest łatwe, ale będziemy próbować :)

• Milcia Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2013, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też gin zaleciła monitoring przy stosowaniu CLO.

Niestety jak się chce cokolwiek zdziałać, to trzeba zapłacić, bo na kasę chorych to czeka się w nieskończoność.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2013, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka, ja w poprzednim cyklu brałam też duphaston i po odstawieniu dopiero po dwóch tygodniach dostałam okres. Pierwszy raz mi się tak zrobiło, że musiałam długo czekać na @. Dziś jest 2 dc, więc mam nadzieję, że tym razem się uda.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Effcia28 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2013, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka8820 wrote:
    hej spójżcie na mój wykres bo nie wiem co jest?kiedy owu?
    ja bym obstawiała 20dc ale to wszystko się wyjaśni pewnie za jakieś 2 dni mam jeszcze tylko pytanie dlaczego tylko jeden test owulacyjny robiłaś?chyba że reszty nie zaznaczyłaś na wykresie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2013, 00:02

anka8820 lubi tę wiadomość

frgt5b8.png 546fc3c5c96d17b5.png
  • anka8820 Ekspertka

Wysłany: 12 grudnia 2013, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effcia28 wrote:
    ja bym obstawiała 20dc ale to wszystko się wyjaśni pewnie za jakieś 2 dni mam jeszcze tylko pytanie dlaczego tylko jeden test owulacyjny robiłaś?chyba że reszty nie zaznaczyłaś na wykresie?
    bo mi tak jakiś jeden się został...

ojxerl68zpp0dnjs.png uwo9dqk35cdxwpkq.pngqtch47g9q574lwns.png
  • rybka Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2013, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej sloneczka :-) dopisze sie i ja ;-) troszke wiecej niz 100 km.od poznania ;-) ale bysmy sie zdziwily ze mieszkamy tak blisko siebie ;-) jedna kolezanka jest tu z okolic konina ja tez ;-) witam sie :-)

Tynka1990, inessa, martyna1989 lubią tę wiadomość

• karm3lka Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2013, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witamy rybka :)
    Jak tam u Ciebie starania idą? Grudzień dla wielu dziewczyn bardzo szczęśliwy ...:)

rybka, inessa lubią tę wiadomość

2014 <3
    2017 <3
    'wizyta 13.12
    f2w3s65gs62rzre2.png
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2013, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grudzień jest magiczny. To prawda. Nam z córą udało się w św. Bożego Narodzenia. Taki mały cud świąteczny. Może i teraz się powiedzie... Taka cicha nadzieja.

• karm3lka Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2013, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Każda z nas marzy o Fasolce na święta...:) Oby się udało :* Ojj zazdroszczę córeczki..też chciałabym dziewczynkę :)

2014 <3
    2017 <3
    'wizyta 13.12
    f2w3s65gs62rzre2.png
  • rybka Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2013, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie starania??? ostatni cykl jestem na owu..udostepnilam teraz wykres dla dziewczyn ale ja klade juz labe na wszystko ;-) chce miec luzackie swieta...odchodze bo zrobilo sie to wszystko za bardzo mechaniczne :-( szczerze kiedys seks byl duzo czesciej bo sie chcialo teraz kokietowalam meza czujac ze to te piekne dni???? ale klade labe moze ze to sa staranka o drugie dziecko,mam juz synola ma prawie8 lat wiec juz mam jeden swoj skarb ;-) kciukam kochane za was wszystkie!!!!!! swieta te maja magiczna moc!!!! <3

Effcia28, inessa lubią tę wiadomość

• aga.just Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2013, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karm oj mała daje czadu. Teraz etap bajek i wymuszania :)

Rybka powodzenia Kochana! To prawda - mamy już swój skarb, to strasznie dużo. Ja teraz panikuje, a jakbym nie miała A. to bym wylądowała w psychiatryku. Po prostu chylę czoła wszystkim kobietom, które tak długo się starają, bo nie zdawałam sobie sprawy, że to takie ciężkie.

rybka, AnBe, inessa lubią tę wiadomość

• Tynka1990 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2013, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybka :-)
    Witam kolejną mieszkankę okolic Konina :-)
    Buziaki

1cb90e9c99.png
    a9013fc3de.png
    Aniołek 8tc
    06cf3d1f83.png
    fe7c1817d8.png
  • rybka Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2013, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tynka1990 wrote:
    Rybka :-)
    Witam kolejną mieszkankę okolic Konina :-)
    Buziaki
    oj zebysmy sie niezdziwily ze jestesmy sasiadkami ;-) albo moze nawet sie znamy ;-)

inessa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2013, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam dziewczyny, ja sie urodziłam w Poznaniu, mieszkałam tam przez 29 lat :) teraz mieszkam w Krakowie :) - ale nadal i tak czuję się Poznanianką :)
    mam 2 letnią córeczke i od pół roku staramy się o drugie maleństwo.. poki co z marnym skutkiem. Co do lekarzy to z pewnością nie polecam Radosława Słopień - był dobry ale chyba za dużo ma pacjentek i już nie jest (koleżanka która ma problemy chodziła do niego).
    Zyczę Wszystkim owocnych starań :*
    pozdrawiam :)

• Tynka1990 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2013, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rybka wrote:
    oj zebysmy sie niezdziwily ze jestesmy sasiadkami ;-) albo moze nawet sie znamy ;-)

Hehe nie mam nic przeciwko żeby się tak okazało :-)

inessa lubi tę wiadomość

1cb90e9c99.png
    a9013fc3de.png
    Aniołek 8tc
    06cf3d1f83.png
    fe7c1817d8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2013, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia wrote:
    Witamy nowe koleżanki :) Napiszcie coś o sobie.
    witaj :)
    Mam 23 lata, staramy się o maluszka od czerwca 2013 (więc prawie 7 miesięcy), aczkolwiek wcześniej przez 2 cykle też już się nie zabezpieczaliśmy. Obecnie czekam na @... 3 testy (od pn do wczoraj) wyszły mi niejednoznaczne... wczoraj nawet TŻ widział też tam jakby delikatna kreskę, ale dziś zrobiłam inny test i negatyw :/ Robię testy czułości 25 mlu.
    Jedną ciążę straciłam - ok. połowa 5tc, było to jeszcze przed staraniami.
    Mam zdiagnozowane: PCO, hiperprolaktynemię, miałam (i prawdopodobnie nadal mam)hirsutyzm, chorobę Hashimoto (w tym niedoczynność tarczycy), do tego nadmiar hormonów męskich.
    Ja w Poznaniu mieszkam od stycznia. Leczyłam się u takiej starej ginki na Winogradach, na os. pod lipami (NFZ), była beznadziejna... nie polecam, wywaliła mnie raz z gabinetu z krzykiem, że wcale nie jestem w ciąży i czego ja w ogóle chcę, przecież mam PCO, to nie dziwne, że mi sie @ spóźnia ehh
    Od jakiegoś czasu równocześnie leczę się na NFZ u dr Dydowicza (przychodnia na kasprzaka; lekarz jest ok., bez problemu przepisuje badania, robi usg, ale nie chce stymulować owulacji nie wcześniej niż po 12 miesiącach od początku starań, do tego wcześniej czekałam na wizytę ok. 2 tyg., a teraz ponad miesiąc), prywatnie u dr Pieńkowskiego (świetny! polecam! do tego bardzo sympatyczny i zawsze oddzwania jak wcześniej się nie dodzwonisz, a jak koniecznie chcesz wizytę jakiegos dnia, to bez prbolemu zostanie dla ciebie do późna) oraz na NFZ u gin-endo na Polnej (do tego musiałam miec skierowanie) u prof. dr. hab med. B. Męczękalskiego.
    Aktualnie prof. Męczękalski wypisał mi skierowanie na położenie na oddział endokrynologii ginekologicznej na Polnej. Czeka na @ (bo na fasolkę już nie liczę...) i mam od razu zadzwonić pod specjalny numer umówić się na oddział, położą mnie w 10dc (powiedział, że na pewno będzie miejsce).

inessa lubi tę wiadomość

1 2 3 4 5 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ