X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne #problemy z którymi się zmagamy#w oczekiwaniu na dwie kreski@#
Odpowiedz

#problemy z którymi się zmagamy#w oczekiwaniu na dwie kreski@#

Oceń ten wątek:
  • olciaa Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekamy wrote:
    Olcia prawdziwy ekspert z ciebie ;) A ja dzis umieram z boluu.. ;(
    hehe :) możesz łyknąć jakaś tabletkę najlepiej paracetamol . Niestety ibuprofen może powodować cykle bezowulacyjne :(

34bwgywludlpcf5y.png
    wniddf9hzq10g49n.png

• Czekamy Koleżanka

Wysłany: 3 stycznia 2018, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej to nie wiedzialam a ja zawsze biore ibuprom i to ten najsilniejszy bo tylko to mi pomaga.

Czekamy...
  • sarina Koleżanka

Wysłany: 3 stycznia 2018, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    prawda z ibuprofenem mnie lekarz radził ketoprofen inaczej ketonal nie wpływa na zarodek tylko na samym początku ciąży

w57vyx8dwmyikagn.png
    Styczeń 2007 synek ❤
    Październik 2010 córcia ❤
    Luty 2017 początek starań o 3 maluszka
    Listopad 2018 synek 💗
  • Czekamy Koleżanka

Wysłany: 3 stycznia 2018, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze.. Dobrze ze tu jestescie. ;) ja tez ostatnimi czasy duzo zastrzykow przeciwbolowych bralam jakas miligame bo czesto mam rwe kulszowa. Od przeplukliny na kregoslupie.. Mysle ze to wszystko ma jakies znaczenie i wplyw na nasze starania.

Czekamy...
  • Czekamy Koleżanka

Wysłany: 3 stycznia 2018, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A teraz powiem wam najlepsze.. Nie moge tego pojac jakos. Wspominalam ze @ raz mam raz nie. Ale to jest nic. Nie wiem czy to siedzi w mojej psychice czy co ale chodzilam do szkoly to okresu nie mialam (rzadko), skonczylam szkole mialan regularnie przez rok pozniej zaczelam prace. Jak myslicie ? Znowu nie mialam, bylam na 3 miesiecznym chorobowym (kregoslup) mialam przez 3 miesiace normalnie teraz zmienilam prace 3 miesiace pracowalam to przez 2 nie mialam teraz nie przedluzyli mi umowy MAM ! nie wiem jak to rozumiec. Chyba nie moge pracowac. ;)

Czekamy...
  • monikaa1990 Ekspertka

Wysłany: 3 stycznia 2018, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam problemy tzn . plamienia i długie cykle jak miałam bardzo stresujący okres w moim życiu . Myślę , że właśnie to miało wpływ . Teraz powoli się to zmienia . Moje cykle trwają 28-30 dni .
    Może nie możesz pracować ;) Może też się stresujesz praca dlatego tak jest ...

eikt9n73fxogpxgo.png
  • monikaa1990 Ekspertka

Wysłany: 3 stycznia 2018, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze a mi lekarz odradzil ketonal... i bądź tu mądry :/

eikt9n73fxogpxgo.png
  • Czekamy Koleżanka

Wysłany: 3 stycznia 2018, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mysle ze to wlasnie jest przez stres. Bo innego wytlumaczenia nie widze.

Czekamy...
  • sarina Koleżanka

Wysłany: 3 stycznia 2018, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekamy też mam problemy z kręgosłupem boli mnie non stop do tego nawracajaca rwa korzonki. Na RWE dostaje zastrzyki z witaminy b12 pomaga odrazu. A dziś poczytałem trochę o niej i podają że pomaga w zagnieżdżeniu albo w zapłodnieniu już sama nie wiem.
    Monika na niemieckiej ulotce od ketonal u podają że nie wpływa na zarodek i lekarz mówił że jak już muszę to lepiej ketonal niż ibuprofen

w57vyx8dwmyikagn.png
    Styczeń 2007 synek ❤
    Listopad 2018 synek 💗
  • Czekamy Koleżanka

Wysłany: 3 stycznia 2018, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hm.. Tylko kochaj sie podczas ataku rwy ! Nierealne ! Bol jest niesamowity. Bynajmniej u mnie. ;(

Czekamy...
  • olciaa Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekamy może tak Twój organizm reaguje na stres ?

Sarnia -ketonal to tez z tego co wiem nie jest wskazany przy staraniach.
    A tu cytat :
    Leki przeciwzapalne a płodność Leki przeciwzapalne, takie jak ibuprofen i naproksen, mogą obniżać płodność a nawet zatrzymać owulację. Jeśli preparaty te są zażywane często i w dużych ilościach, ryzyko negatywnych konsekwencji jest spore. Częstym skutkiem stosowania leków z tej grupy jest zespół lutenizacji niepękniętego pęcherzyka, co może powodować niezdolność pęcherzyka do uwolnienia jajeczka oraz zmniejszać wydzielanie sprzyjającego poczęciu śluzu płodnego.

Pod tym linkiem :

http://www.jestemplodna.pl/leki-przeciwbolowe-moga-obnizac-plodnosc-2/

Jest tabelka z lekami których unikać

34bwgywludlpcf5y.png
    wniddf9hzq10g49n.png

• sarina Koleżanka

Wysłany: 3 stycznia 2018, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika na ulotce niemieck8ejnjest info że nie wpływa na zarodek na początku ciąży potem nie należy brać i można dopiero znów w 3 trymestrze. Myślę że lepiej nic nie brać ale czasem się nie da to lepsze zło ketonal bo ibuprofen jest całkiem zakazany w ciąży i wpływa negatywnie na płodność. Wcześniej też myślałam że to takie nic i łykałam na migrene czy ból miesiączkowy dopiero tu na forum przeczytałam że to syf

w57vyx8dwmyikagn.png
    Styczeń 2007 synek ❤
    Listopad 2018 synek 💗
  • Czekamy Koleżanka

Wysłany: 3 stycznia 2018, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia mysle ze tak wlasnie jest ale tak przeciez nie powinno byc i chyba mozna cos z tym zrobic ?

Czekamy...
  • monikaa1990 Ekspertka

Wysłany: 3 stycznia 2018, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarina wrote:
    czekamy też mam problemy z kręgosłupem boli mnie non stop do tego nawracajaca rwa korzonki. Na RWE dostaje zastrzyki z witaminy b12 pomaga odrazu. A dziś poczytałem trochę o niej i podają że pomaga w zagnieżdżeniu albo w zapłodnieniu już sama nie wiem.
    Monika na niemieckiej ulotce od ketonal u podają że nie wpływa na zarodek i lekarz mówił że jak już muszę to lepiej ketonal niż ibuprofen
    No to ja już nie wiem , pytałam lekarza właśnie o ketonal . I powiedział , że lepiej ketonalu unikać ... hmm to niech się zdecydują .
    Ja mało leków biorę . Jedynie no spe czasem jak mam bardzo bolesne owulacje i jak @ dostaje to apap na ból głowy czy brzucha . ale na prawdę rzadko ... jak brałam tabletki anty to więcej tabletek brałam bo gorzej się czułam niż teraz

eikt9n73fxogpxgo.png
  • sarina Koleżanka

Wysłany: 3 stycznia 2018, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekamy wrote:
    Hm.. Tylko kochaj sie podczas ataku rwy ! Nierealne ! Bol jest niesamowity. Bynajmniej u mnie. ;(
    współczuję Ci wiem co to znaczy ale pocieszenie cie ze ja mam tak bolące owulację że zwijam się z bólu podczas seksu i zero przyjemności wtedy mam. Sprzeczne to trochę z naturą bo jak tu dzieci robić jak tak boli ;)

w57vyx8dwmyikagn.png
    Styczeń 2007 synek ❤
    Listopad 2018 synek 💗
  • Czekamy Koleżanka

Wysłany: 3 stycznia 2018, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hm mnie czesto boli brzuch podczas seksu. Ogolnie czasem mnie boli (czasem czuje sie jak dziewiczka) Nie wiem dlaczego.

Czekamy...
  • olciaa Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekamy wrote:
    Olcia mysle ze tak wlasnie jest ale tak przeciez nie powinno byc i chyba mozna cos z tym zrobic ?
    Dlatego pytałam czy Badalas prolaktyne. Bo prolaktyna to tez hormon stresu. A jak wiadomo za wysoka prolaktyna to naturalna antykoncepcja.
    Teraz wiem ze zrobiłam błąd, bo ja kiedyś się zmagałam z wysoka prolaktyna i jak się unormowała (1 badanie) to przestałam kontrolować.Żaden lekarz tez nie kazał mi jej sprawdzać.. teraz po tych 2 latach zmagań wiem, ze powinnam badać prolaktyne każdego miesiąca. Nawet moj lekarz przepisując mi Bromergon (lek na obniżenie prolaktyny) stwierdził ze może niepotrzebnie brałam leki stymulujące owulacje, a wystarczyło zmniejszyć prolaktyne.

34bwgywludlpcf5y.png
    wniddf9hzq10g49n.png

• Czekamy Koleżanka

Wysłany: 3 stycznia 2018, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No badalam nie wiem jaka jest norma. Wies moze ? Cos mi sie kojarzy ale nie chce pomieszac.

Czekamy...
  • Jus@tyna Ekspertka

Wysłany: 3 stycznia 2018, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już was chyba nie nadrobię :)co do mierzenie te,peratury to tak ja zawsze mierze o tej samej porze czyli o 6 rano tak jak wstaję do pracy :) mam specjalny termometr owulacyjny czterocyfrowy który pokazuję dokładną temperaturę. Jest super.

Jeżeli chodzi o tabletki przeciwbólowe to lekarz ginekolog powiedział żeby tylko apap brać lepiej wziąć 3 tabletki apapu w ciągu dnia niż ketanol itp

ale ja i tak jeżeli chodzi o tabletki przeciwbólowe to biorę bardzo rzadko może raz na pół roku bo mnie nawet brzuch nie boli wtedy kiedy mam okres :)

olciaa lubi tę wiadomość

• sarina Koleżanka

Wysłany: 3 stycznia 2018, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olciaa wrote:
    Czekamy może tak Twój organizm reaguje na stres ?

Sarnia -ketonal to tez z tego co wiem nie jest wskazany przy staraniach.
    A tu cytat :
    Leki przeciwzapalne a płodność Leki przeciwzapalne, takie jak ibuprofen i naproksen, mogą obniżać płodność a nawet zatrzymać owulację. Jeśli preparaty te są zażywane często i w dużych ilościach, ryzyko negatywnych konsekwencji jest spore. Częstym skutkiem stosowania leków z tej grupy jest zespół lutenizacji niepękniętego pęcherzyka, co może powodować niezdolność pęcherzyka do uwolnienia jajeczka oraz zmniejszać wydzielanie sprzyjającego poczęciu śluzu płodnego.

Pod tym linkiem :

http://www.jestemplodna.pl/leki-przeciwbolowe-moga-obnizac-plodnosc-2/

Jest tabelka z lekami których unikać
    rzeczywiście ketonal też tam jest wymieniony :( ja to teraz tylko biorę na migrene jakieś jak już mnie taka mega dopadnie i też s8e boję że przez nie właśnie tak długo zajsc nie mogę:((((

w57vyx8dwmyikagn.png
    Styczeń 2007 synek ❤
    Listopad 2018 synek 💗
‹‹ 12 13 14 15 16 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ