#problemy z którymi się zmagamy#w oczekiwaniu na dwie kreski@#
-
WIADOMOŚĆ
-
O kurcze.. Dobrze ze tu jestescie. ja tez ostatnimi czasy duzo zastrzykow przeciwbolowych bralam jakas miligame bo czesto mam rwe kulszowa. Od przeplukliny na kregoslupie.. Mysle ze to wszystko ma jakies znaczenie i wplyw na nasze starania.Czekamy...
-
A teraz powiem wam najlepsze.. Nie moge tego pojac jakos. Wspominalam ze @ raz mam raz nie. Ale to jest nic. Nie wiem czy to siedzi w mojej psychice czy co ale chodzilam do szkoly to okresu nie mialam (rzadko), skonczylam szkole mialan regularnie przez rok pozniej zaczelam prace. Jak myslicie ? Znowu nie mialam, bylam na 3 miesiecznym chorobowym (kregoslup) mialam przez 3 miesiace normalnie teraz zmienilam prace 3 miesiace pracowalam to przez 2 nie mialam teraz nie przedluzyli mi umowy MAM ! nie wiem jak to rozumiec. Chyba nie moge pracowac.Czekamy...
-
Ja miałam problemy tzn . plamienia i długie cykle jak miałam bardzo stresujący okres w moim życiu . Myślę , że właśnie to miało wpływ . Teraz powoli się to zmienia . Moje cykle trwają 28-30 dni .
Może nie możesz pracować Może też się stresujesz praca dlatego tak jest ... -
czekamy też mam problemy z kręgosłupem boli mnie non stop do tego nawracajaca rwa korzonki. Na RWE dostaje zastrzyki z witaminy b12 pomaga odrazu. A dziś poczytałem trochę o niej i podają że pomaga w zagnieżdżeniu albo w zapłodnieniu już sama nie wiem.
Monika na niemieckiej ulotce od ketonal u podają że nie wpływa na zarodek i lekarz mówił że jak już muszę to lepiej ketonal niż ibuprofen
Styczeń 2007 synek ❤
Październik 2010 córcia ❤
Luty 2017 początek starań o 3 maluszka
Listopad 2018 synek 💗 -
Czekamy może tak Twój organizm reaguje na stres ?
Sarnia -ketonal to tez z tego co wiem nie jest wskazany przy staraniach.
A tu cytat :
Leki przeciwzapalne a płodność Leki przeciwzapalne, takie jak ibuprofen i naproksen, mogą obniżać płodność a nawet zatrzymać owulację. Jeśli preparaty te są zażywane często i w dużych ilościach, ryzyko negatywnych konsekwencji jest spore. Częstym skutkiem stosowania leków z tej grupy jest zespół lutenizacji niepękniętego pęcherzyka, co może powodować niezdolność pęcherzyka do uwolnienia jajeczka oraz zmniejszać wydzielanie sprzyjającego poczęciu śluzu płodnego.
Pod tym linkiem :
http://www.jestemplodna.pl/leki-przeciwbolowe-moga-obnizac-plodnosc-2/
Jest tabelka z lekami których unikać
-
Monika na ulotce niemieck8ejnjest info że nie wpływa na zarodek na początku ciąży potem nie należy brać i można dopiero znów w 3 trymestrze. Myślę że lepiej nic nie brać ale czasem się nie da to lepsze zło ketonal bo ibuprofen jest całkiem zakazany w ciąży i wpływa negatywnie na płodność. Wcześniej też myślałam że to takie nic i łykałam na migrene czy ból miesiączkowy dopiero tu na forum przeczytałam że to syf
Styczeń 2007 synek ❤
Listopad 2018 synek 💗 -
sarina wrote:czekamy też mam problemy z kręgosłupem boli mnie non stop do tego nawracajaca rwa korzonki. Na RWE dostaje zastrzyki z witaminy b12 pomaga odrazu. A dziś poczytałem trochę o niej i podają że pomaga w zagnieżdżeniu albo w zapłodnieniu już sama nie wiem.
Monika na niemieckiej ulotce od ketonal u podają że nie wpływa na zarodek i lekarz mówił że jak już muszę to lepiej ketonal niż ibuprofen
Ja mało leków biorę . Jedynie no spe czasem jak mam bardzo bolesne owulacje i jak @ dostaje to apap na ból głowy czy brzucha . ale na prawdę rzadko ... jak brałam tabletki anty to więcej tabletek brałam bo gorzej się czułam niż teraz -
Czekamy wrote:Hm.. Tylko kochaj sie podczas ataku rwy ! Nierealne ! Bol jest niesamowity. Bynajmniej u mnie. ;(
Styczeń 2007 synek ❤
Listopad 2018 synek 💗 -
Czekamy wrote:Olcia mysle ze tak wlasnie jest ale tak przeciez nie powinno byc i chyba mozna cos z tym zrobic ?
Teraz wiem ze zrobiłam błąd, bo ja kiedyś się zmagałam z wysoka prolaktyna i jak się unormowała (1 badanie) to przestałam kontrolować.Żaden lekarz tez nie kazał mi jej sprawdzać.. teraz po tych 2 latach zmagań wiem, ze powinnam badać prolaktyne każdego miesiąca. Nawet moj lekarz przepisując mi Bromergon (lek na obniżenie prolaktyny) stwierdził ze może niepotrzebnie brałam leki stymulujące owulacje, a wystarczyło zmniejszyć prolaktyne.
-
Ja już was chyba nie nadrobię :)co do mierzenie te,peratury to tak ja zawsze mierze o tej samej porze czyli o 6 rano tak jak wstaję do pracy mam specjalny termometr owulacyjny czterocyfrowy który pokazuję dokładną temperaturę. Jest super.
Jeżeli chodzi o tabletki przeciwbólowe to lekarz ginekolog powiedział żeby tylko apap brać lepiej wziąć 3 tabletki apapu w ciągu dnia niż ketanol itp
ale ja i tak jeżeli chodzi o tabletki przeciwbólowe to biorę bardzo rzadko może raz na pół roku bo mnie nawet brzuch nie boli wtedy kiedy mam okres
olciaa lubi tę wiadomość
-
olciaa wrote:Czekamy może tak Twój organizm reaguje na stres ?
Sarnia -ketonal to tez z tego co wiem nie jest wskazany przy staraniach.
A tu cytat :
Leki przeciwzapalne a płodność Leki przeciwzapalne, takie jak ibuprofen i naproksen, mogą obniżać płodność a nawet zatrzymać owulację. Jeśli preparaty te są zażywane często i w dużych ilościach, ryzyko negatywnych konsekwencji jest spore. Częstym skutkiem stosowania leków z tej grupy jest zespół lutenizacji niepękniętego pęcherzyka, co może powodować niezdolność pęcherzyka do uwolnienia jajeczka oraz zmniejszać wydzielanie sprzyjającego poczęciu śluzu płodnego.
Pod tym linkiem :
http://www.jestemplodna.pl/leki-przeciwbolowe-moga-obnizac-plodnosc-2/
Jest tabelka z lekami których unikać
Styczeń 2007 synek ❤
Listopad 2018 synek 💗