X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne #problemy z którymi się zmagamy#w oczekiwaniu na dwie kreski@#
Odpowiedz

#problemy z którymi się zmagamy#w oczekiwaniu na dwie kreski@#

Oceń ten wątek:
  • Jus@tyna Ekspertka

Wysłany: 3 stycznia 2018, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde dziewczyny ale ja się ciesze że tutaj jesteście :) fajnie że można z wami pogadać i podzielić się tymi wszystkimi sprawami :). Lubie czytać wasze wpisy jakoś mam wrażenie że fajnie na wzajem się motywujemy:).

Już niedługo zobaczymy u siebie dwie kreski trzeba tylko wierzyć :)

olciaa, sarina, Paulina_2603, werni lubią tę wiadomość

• Czekamy Koleżanka

Wysłany: 3 stycznia 2018, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna to jestes szczesciara skoro nie wiesz co to bol.. ;) ja nikomu nie zycze bolu jaki ja czasem przechodze, migreny mam tez tak bolesne ze wymiotuje.

Czekamy...
  • Czekamy Koleżanka

Wysłany: 3 stycznia 2018, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odkad ja tu dolaczylam wczoraj to prosze jak sie tematy rozwijaja ;) ja uwielbiam gadac. Jestem gadula. Wiec prosze jakie efekty ;) hihi. ;)

werni lubi tę wiadomość

Czekamy...
  • Jus@tyna Ekspertka

Wysłany: 3 stycznia 2018, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak samo strasznie lubię rozmawiać :)

Kurde dziewczyny mam pytanie miałyście kiedyś taką sytuację że jak za długo siedziałyście i jak wstałyście to dostałyście takiego bólu jajnika. Bo mi się właśnie tak przytrafiło i taki ból mnie złapał jakby mnie coś gniotło. Nie wiem może za długo siedzę. Ja tez mam prace siedzącą jak myślicie co to mogło być.

• Czekamy Koleżanka

Wysłany: 3 stycznia 2018, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak mialam teraz przed ta @. Raz to usiadlam spowrotem z bolu. Nie mam pojecia od czego to.

Czekamy...
  • Natalia91! Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna mi tez to się zdarza od czasu do czasu... zarówno przy owulacji jak przed @ ale nigdy tego nie rozkminialam, czasami łączyło się to z zawrotami

7u22ugpj8heetxf1.png
  • sarina Koleżanka

Wysłany: 3 stycznia 2018, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też tsk miałam tak jakby jakiś mięsień się naciagnął okropny ból.
    Czekamy ja na migreny stosuje taka maść aromatyczna na stronie i już wiele razy smarowalam jak się zaczynała i opuściła. Też mam paskudne potrafię cały dzień leżeć i wymiotować i tak od dziecka już mam. nikomu nie życzę

w57vyx8dwmyikagn.png
    Styczeń 2007 synek ❤
    Październik 2010 córcia ❤
    Luty 2017 początek starań o 3 maluszka
    Listopad 2018 synek 💗
  • Czekamy Koleżanka

Wysłany: 3 stycznia 2018, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja mam to samo.. Mialam robiony tomograf bo coraz czesciej mnie glowa bolala ale na szczescie nic nie wykazalo.

Czekamy...
  • Czekamy Koleżanka

Wysłany: 3 stycznia 2018, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarina a co to za masc ? Mi lekarka przepisala Dexak sl do rozpuszczania i to w 5 min juz zaczyna dzialac na mnie.

Czekamy...
  • Seli Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ból głowy może być od oczu :P

A mnie boli ciągle po lewej stronie, ale to mega bóle, a wycięty miałam lewy jajnik :P i wczoraj się w końcu dowiedziałam od czego :P

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Czekamy Koleżanka

Wysłany: 3 stycznia 2018, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli od czego ? ;)

Czekamy...
  • Seli Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od naczynek, bo mam podwiązane po jednej stronie po operacji i są na nich jakieś lekkie zrosty :P dostałam na to czopki :P

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Jus@tyna Ekspertka

Wysłany: 3 stycznia 2018, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha czyli nie jestem jedyna mi się to pierwszy raz zdarzyło Sarina właśnie coś takiego jakbym skurcz miała albo mięsień by mi się naciągnął straszny ból. Oj a ja się już przestraszyłam że coś mi znowu jest i to na prawym jajniku mnie tak zabolało.

A co na to stosujecie? jak te maści się nazywają? one są jakieś przeciwbólowe? czy rozgrzewające?

Ja tez na prawym jajniku miałam tą ciążę pozamaciczną i od tamtej pory mam z nim problem.

• Jus@tyna Ekspertka

Wysłany: 3 stycznia 2018, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde a może mi też się zrobiły zrosty Seli jak to można sprawdzić czy one są? po przez USG?

• Jus@tyna Ekspertka

Wysłany: 3 stycznia 2018, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weszłam na neta żeby poczytać z czego robią się zrosty przeczytałam pierwszy akapit i wyłączyłam to nie na moje nerwy :P. Ja niestety ciążę pozamaciczna miałam ponieważ miałam infekcję o której nawet nie wiedziałam że ją mam niestety niektóre infekcje nie dają o sobie znać.

Dlatego teraz też będę miała robione badanie czy już się z niej wyleczyłam.

• Jus@tyna Ekspertka

Wysłany: 3 stycznia 2018, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mam do was jesczez pytanie jakie bierzecie jeszcze witamini oprócz kwasu foliowego bo ja borę:

-Kwas foliowy 1 tabletkę
    -Oeparol z wiesiołkiem 4 tabletki dziennie
    -Magnez 1 tabletkę
    I do tego teraz zbiór wszystkich witamin myślę czy nie za dużo.Ale w sumie to tylko witaminy 1 tabletkę

• Seli Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jus@tyna wrote:
    Kurde a może mi też się zrobiły zrosty Seli jak to można sprawdzić czy one są? po przez USG?

Mi po operacji, a zrosty widać przy dobrym aparacie usg, taki z dopplerem :) Do tej pory nikt nic nie widział, ale tam miały prawo, to jednak była duża operacja u mnie. W sensie, że musiałam mieć nacięcie jak na cc a nie małe dziurki jak się robi na laparoskopię.

dZhdp1.png

• Seli Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niby witaminy, ale jak tak się bierze i to te syntetyczne to tak mogą nic nie dawać :P Takie mam wrażenie. Ja polegam na spirulinie i chlorelli. Naprawdę nic innego na mnie tak dobrze nie działa:) Miałam ogromne braki magnezu i skurcze oraz bóle, brałam różne magnezy i dawki... Tylko spirulinka :P

dZhdp1.png

• sarina Koleżanka

Wysłany: 3 stycznia 2018, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny na głowę to mam maść kupiona u mnie w niemczech ale w pl też myślę że można można taką kupić. Dawno temu to była taka mała z kotkiem

w57vyx8dwmyikagn.png
    Styczeń 2007 synek ❤
    Listopad 2018 synek 💗
  • sarina Koleżanka

Wysłany: 3 stycznia 2018, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    może w aptece spytać o maść na skronie na ból głowy ja mam tą
    https://www.magiczne-indie.pl/masci-i-olejki/1827-masc-tygrysia-czerwona-tiger-balm-red-18g-.html

kurcze 16 zł a ja 12 euro dałam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2018, 17:31

w57vyx8dwmyikagn.png
    Styczeń 2007 synek ❤
    Listopad 2018 synek 💗
‹‹ 13 14 15 16 17 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ