Forum Starając się - ogólne #problemy z którymi się zmagamy#w oczekiwaniu na dwie [email protected]#
Odpowiedz

#problemy z którymi się zmagamy#w oczekiwaniu na dwie [email protected]#

Oceń ten wątek:
  • Multiwitamina Autorytet
    Postów: 6558 3770

    Wysłany: 20 lutego 2018, 12:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2018, 09:48

    b9ec53f61f.png

    ♡♡♡ KORNEL ♡♡♡

    1a43acd3ca.png
    Czekamy na Ciebie Kruszynko , będzie dziewczynka (? )
  • czekamynadzidzie Autorytet
    Postów: 4156 2685

    Wysłany: 20 lutego 2018, 12:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Multi a Twój mąż robił badanie nasienia? Warto zrobić, często w nasieniu występują różne nieprawidłowości, o których nie wiemy ;) jak już się leczyć to można równolegle ;)

    Ponad 3 lata starań...
    31 lat, endometrioza II st., niepłodność idiopatyczna
    26cs ---> IUI nieudane
    1) IMSI (długi protokół)
    6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> cb, brak ❄️
    2) ICSI (długi protokół)
    11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
    7dpt hCG <2, 9dpt hCG 2, 10dpt hCG 3,16, brak ❄️


    "Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
  • Multiwitamina Autorytet
    Postów: 6558 3770

    Wysłany: 20 lutego 2018, 12:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2018, 09:48

    b9ec53f61f.png

    ♡♡♡ KORNEL ♡♡♡

    1a43acd3ca.png
    Czekamy na Ciebie Kruszynko , będzie dziewczynka (? )
  • Multiwitamina Autorytet
    Postów: 6558 3770

    Wysłany: 20 lutego 2018, 12:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2018, 09:48

    b9ec53f61f.png

    ♡♡♡ KORNEL ♡♡♡

    1a43acd3ca.png
    Czekamy na Ciebie Kruszynko , będzie dziewczynka (? )
  • Multiwitamina Autorytet
    Postów: 6558 3770

    Wysłany: 20 lutego 2018, 13:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2018, 09:48

    b9ec53f61f.png

    ♡♡♡ KORNEL ♡♡♡

    1a43acd3ca.png
    Czekamy na Ciebie Kruszynko , będzie dziewczynka (? )
  • czekamynadzidzie Autorytet
    Postów: 4156 2685

    Wysłany: 20 lutego 2018, 13:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Multiwitamina wrote:
    Ż doświadczenia wiem że lepiej prywatnie. U nas tylko m pracuje a i tak lądujemy w to kasę. Ja jeszcze się swojego potrzymam. Zobaczymy.
    Aha i nie sądzę żeby Ci pobranie krwi podzkodziło. Jak bierze Cię przeziębienie łyknij skorbolamit2 tabletki. Na zaporę. I dużo miodu i cytrynki i imbiru do herbatki
    biorę witC 1000 :D może da radę :P mozliwe, że od męża cos łapnęłam, od dwóch dni mam straszny kaszel jak sie budzę rano i jak zasypiam wieczorem. W dzień nic.
    No zróbcie, myśle, że warto, przynajmniej bedzie wiadomo jak stoicie na tym jednym froncie ;) ja już zrobiłam cały pakiet tarczycowy dzisiaj, zobaczymy jutro co wyjdzie :P najgorsze to jest to czekanie... :D

    Ponad 3 lata starań...
    31 lat, endometrioza II st., niepłodność idiopatyczna
    26cs ---> IUI nieudane
    1) IMSI (długi protokół)
    6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> cb, brak ❄️
    2) ICSI (długi protokół)
    11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
    7dpt hCG <2, 9dpt hCG 2, 10dpt hCG 3,16, brak ❄️


    "Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
  • Multiwitamina Autorytet
    Postów: 6558 3770

    Wysłany: 20 lutego 2018, 13:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2018, 09:48

    czekamynadzidzie lubi tę wiadomość

    b9ec53f61f.png

    ♡♡♡ KORNEL ♡♡♡

    1a43acd3ca.png
    Czekamy na Ciebie Kruszynko , będzie dziewczynka (? )
  • Multiwitamina Autorytet
    Postów: 6558 3770

    Wysłany: 20 lutego 2018, 18:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2018, 09:48

    b9ec53f61f.png

    ♡♡♡ KORNEL ♡♡♡

    1a43acd3ca.png
    Czekamy na Ciebie Kruszynko , będzie dziewczynka (? )
  • czekamynadzidzie Autorytet
    Postów: 4156 2685

    Wysłany: 21 lutego 2018, 14:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No fakt, coś w tym jest że faceci do lekarzy z jakiegoś powodu jednak chodzić nie chcą ;)
    Ja mam już wyniki tsh = 4 . OMG. :D ale co ciekawe... ft3 i ft4 w normie! nawet górne granice są :P wyczytałam w necie, że to przez niedobór jodu. Kurde, wizyte u endokrynologa mam dopiero na 9tego :/

    Ponad 3 lata starań...
    31 lat, endometrioza II st., niepłodność idiopatyczna
    26cs ---> IUI nieudane
    1) IMSI (długi protokół)
    6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> cb, brak ❄️
    2) ICSI (długi protokół)
    11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
    7dpt hCG <2, 9dpt hCG 2, 10dpt hCG 3,16, brak ❄️


    "Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
  • KasiaO. Znajoma
    Postów: 22 2

    Wysłany: 21 lutego 2018, 14:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może to subkliniczna niedoczynność tarczycy? A może po prostu tak Ci się waha. Ja miałam TSH na poziomie 4,52, a po dwóch tygodniach 2... Żaden z 2 endokrynologów, u których byłam nie wydawał się być tym zaskoczony i nie chciał tego leczyć. Ale jak Twój powie Ci co innego, to podziel się informacją :P

    czekamynadzidzie lubi tę wiadomość

  • Multiwitamina Autorytet
    Postów: 6558 3770

    Wysłany: 21 lutego 2018, 16:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2018, 09:48

    b9ec53f61f.png

    ♡♡♡ KORNEL ♡♡♡

    1a43acd3ca.png
    Czekamy na Ciebie Kruszynko , będzie dziewczynka (? )
  • Multiwitamina Autorytet
    Postów: 6558 3770

    Wysłany: 21 lutego 2018, 18:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2018, 09:48

    b9ec53f61f.png

    ♡♡♡ KORNEL ♡♡♡

    1a43acd3ca.png
    Czekamy na Ciebie Kruszynko , będzie dziewczynka (? )
  • czekamynadzidzie Autorytet
    Postów: 4156 2685

    Wysłany: 21 lutego 2018, 21:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaO. wrote:
    Może to subkliniczna niedoczynność tarczycy? A może po prostu tak Ci się waha. Ja miałam TSH na poziomie 4,52, a po dwóch tygodniach 2... Żaden z 2 endokrynologów, u których byłam nie wydawał się być tym zaskoczony i nie chciał tego leczyć. Ale jak Twój powie Ci co innego, to podziel się informacją :P
    możliwe. Nie wiadomo, zobaczymy co powie endokrynolog ;) w sumie dziwne, że taka różnica dużo i to w przeciągu roku, no ale kto wie, może się zdarza.

    Ponad 3 lata starań...
    31 lat, endometrioza II st., niepłodność idiopatyczna
    26cs ---> IUI nieudane
    1) IMSI (długi protokół)
    6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> cb, brak ❄️
    2) ICSI (długi protokół)
    11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
    7dpt hCG <2, 9dpt hCG 2, 10dpt hCG 3,16, brak ❄️


    "Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
  • czekamynadzidzie Autorytet
    Postów: 4156 2685

    Wysłany: 21 lutego 2018, 21:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Multiwitamina wrote:
    Tak właśnie to sobie tłumaczę ale byłam u niego i w 13 i14 i15 dc. On widział jak rośnie. Po za tym mam zrobić progesterol by kompletnie wykluczyć owulacjie. Nie wiem. Zastanawiam się czy jak zmalał to czy pęk czy się wchłania. I mam nie brać luteiny jak zawsze
    Złość mi odpuściła juz. Pewnie czekal na reakcje. Dziś mi powiedział dziwna rzecz. Że w następnym cyklu poda mi zastrzyk jak luteina nie podzialala teraz. Czyli liczył że pęknie po luteinie. Co jest dla mnie dziwne. No ale jak już pisałam nie jestem lekarzem.
    kurde to lipa :/ szkoda, ale coż. Nowy cykl będzie, będzie i nowa szansa ;) przynajmniej teraz juz wiadono ze zastrzyk trzeba dac ;)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2018, 21:14

    Ponad 3 lata starań...
    31 lat, endometrioza II st., niepłodność idiopatyczna
    26cs ---> IUI nieudane
    1) IMSI (długi protokół)
    6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> cb, brak ❄️
    2) ICSI (długi protokół)
    11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
    7dpt hCG <2, 9dpt hCG 2, 10dpt hCG 3,16, brak ❄️


    "Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
  • czekamynadzidzie Autorytet
    Postów: 4156 2685

    Wysłany: 22 lutego 2018, 07:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja na początku starań też celowałam na wiosnę, a teraz jest już mi wszystko jedno, byle było i urodziło sie zdrowe :)

    Ponad 3 lata starań...
    31 lat, endometrioza II st., niepłodność idiopatyczna
    26cs ---> IUI nieudane
    1) IMSI (długi protokół)
    6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> cb, brak ❄️
    2) ICSI (długi protokół)
    11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
    7dpt hCG <2, 9dpt hCG 2, 10dpt hCG 3,16, brak ❄️


    "Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
  • Beatrix Koleżanka
    Postów: 56 10

    Wysłany: 22 lutego 2018, 10:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekamynadzidzie wrote:
    No fakt, coś w tym jest że faceci do lekarzy z jakiegoś powodu jednak chodzić nie chcą ;)
    Ja mam już wyniki tsh = 4 . OMG. :D ale co ciekawe... ft3 i ft4 w normie! nawet górne granice są :P wyczytałam w necie, że to przez niedobór jodu. Kurde, wizyte u endokrynologa mam dopiero na 9tego :/
    Czesc, podczytuje Was od jakiegos czasu ;) Ja mam tsh 3.080 i ft3 i ft4 w normie. Endo przepisal mi wlasnie jodid200 ale nie mam przekonania czy to pomoze zbic tsh, ktore dla staraczek powinno byc nizsze...

    33 l, 4 cs, olej z wiesiolka - nie ma poprawy, kwas foliowy, testy owu., conceive plus, Jodid200
    Tsh - 3.080 (styczen), Tf3 - 2,95, ft4 - 1.41
  • KasiaO. Znajoma
    Postów: 22 2

    Wysłany: 22 lutego 2018, 12:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatrix wrote:
    Czesc, podczytuje Was od jakiegos czasu ;) Ja mam tsh 3.080 i ft3 i ft4 w normie. Endo przepisal mi wlasnie jodid200 ale nie mam przekonania czy to pomoze zbic tsh, ktore dla staraczek powinno byc nizsze...

    Jod? A masz potwierdzony niedobór jodu, czy tylko endokrynolog strzela, że TSH jest podwyższone z tego powodu? Czytnij sobie: http://www.blog.endokrynologia.net/2015/11/30/leczenie-jodem

  • Beatrix Koleżanka
    Postów: 56 10

    Wysłany: 22 lutego 2018, 13:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie. Tak mi dala poprostu i kazala przyjsc po wybraniu opakowania czyli za 3-4 miesiace.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2018, 13:59

    33 l, 4 cs, olej z wiesiolka - nie ma poprawy, kwas foliowy, testy owu., conceive plus, Jodid200
    Tsh - 3.080 (styczen), Tf3 - 2,95, ft4 - 1.41
  • Beatrix Koleżanka
    Postów: 56 10

    Wysłany: 22 lutego 2018, 15:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro ide zbadac tsh ponownie i zrobię rowniez przeciwciała. Ciekawa jestem co wyjdzie...

    33 l, 4 cs, olej z wiesiolka - nie ma poprawy, kwas foliowy, testy owu., conceive plus, Jodid200
    Tsh - 3.080 (styczen), Tf3 - 2,95, ft4 - 1.41
  • KasiaO. Znajoma
    Postów: 22 2

    Wysłany: 22 lutego 2018, 15:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli to nie jest jakieś kosztowne badanie, to zbadaj też jod. Niedobór jodu jest jedną z rzadszych przyczyn niedoczynności tarczycy współcześnie.

‹‹ 147 148 149 150 151 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego