#problemy z którymi się zmagamy#w oczekiwaniu na dwie kreski@#
-
WIADOMOŚĆ
-
peszasta wrote:Cześć wszystkim , nie wiem czy pisze w odpowiednim temacie . Ale mam do was pytanie , od 2 lat staramy się z mężem o dzidziusia, po roku bezskutecznych starań poszlismy do lekarza , miałam problemy z regularnym miesiaczkami przez pół roku brałam dufason na wywołanie okresu i w zasadzie biorę go nadal , jest to mój drugi cykl z clo w 19 dc byłam na monitoringu i lekarza stwierdził że dzień wcześniej miałam owu . Miesiączka powinna przyjść 2 dni temu ( cykle 31 dniowe )ale nie pojawiła się ,był za to ból identyczny jak na okres i delikatnie bolaly mnie piersi , ale bol znikł , dziś rano zrobiłam test który wyszedł negatywny ... czy może być jeszcze za wcześnie na test czy nie ma sie co juz lodzic ?
czekamynadzidzie lubi tę wiadomość
-
peszasta wrote:Cześć wszystkim , nie wiem czy pisze w odpowiednim temacie . Ale mam do was pytanie , od 2 lat staramy się z mężem o dzidziusia, po roku bezskutecznych starań poszlismy do lekarza , miałam problemy z regularnym miesiaczkami przez pół roku brałam dufason na wywołanie okresu i w zasadzie biorę go nadal , jest to mój drugi cykl z clo w 19 dc byłam na monitoringu i lekarza stwierdził że dzień wcześniej miałam owu . Miesiączka powinna przyjść 2 dni temu ( cykle 31 dniowe )ale nie pojawiła się ,był za to ból identyczny jak na okres i delikatnie bolaly mnie piersi , ale bol znikł , dziś rano zrobiłam test który wyszedł negatywny ... czy może być jeszcze za wcześnie na test czy nie ma sie co juz lodzic ?
Kat Co do polipa to nie pomogęPrawie 5 lat starań...
33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
26cs ---> IUI nieudane
1) IMSI (długi protokół) Angelius
6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
2) ICSI (długi protokół) Novum
11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱 -
czekamynadzidzie wrote:Możesz poczekać jeszcze 2 dni i powtórzyć test;)
Kat Co do polipa to nie pomogę
Poczekam jeszcze do jutra najchętniej poszlabym na betę ale nie mam możliwości ... od wczoraj mam leciutkie plamienia na wkladce i wczoraj pojawił się bol typowo @ rozmawiałam o tym z gin i stwierdził żebym za parę dni powtórzyła test bo to moze być implantacja implantacja 14 dni po owu ???Rok z dufasonem
2 cykl z Clo
2 lata bezskutecznych starań -
Hej dziewczyny! Ale mam ostatnio zapieprz w pracy, nie mam czasu na nic, nawet dopiero dzis udało mi się zapisac na monitoring na pt, to będzie 12dc wiec mam nadzieje ze będzie już piękny pęcherzyk zgodnie z założeniem idę do innego lekarza z całym pakietem dotychczasowych badań żeby poznac inna opinie... ten cykl mam tak zapracowany ze w ogole nie myśle o staraniach, jakiś nie wiąże z nim dużych nadziei ale kto wie;)
Co do częstotliwości staran to różnie mówią, mój gin mówił żeby przed owulacja się wstrzymać z 3-4 dni a potem już po monitoringu w zależności jaki tam pęcherzyk będzie to codziennie przez 2-3 dni...ale chyba nie ma zasady;) mi po bromergonie libido podskoczyło i jakos często te nam wychodzą
Peszasta niestety objawy na @ i te pierwsze ciążowe często są podobne wiec ciezko stwierdzić, niby test w dniu @ powinien być wiarygodny ale nigdy nie wiadomo, jak była pozna implementacja to może być mylny- nie trać nadziei trzymam kciuki za jutro!czekamynadzidzie lubi tę wiadomość
-
Natalia91! wrote:Hej dziewczyny! Ale mam ostatnio zapieprz w pracy, nie mam czasu na nic, nawet dopiero dzis udało mi się zapisac na monitoring na pt, to będzie 12dc wiec mam nadzieje ze będzie już piękny pęcherzyk zgodnie z założeniem idę do innego lekarza z całym pakietem dotychczasowych badań żeby poznac inna opinie... ten cykl mam tak zapracowany ze w ogole nie myśle o staraniach, jakiś nie wiąże z nim dużych nadziei ale kto wie;)
Co do częstotliwości staran to różnie mówią, mój gin mówił żeby przed owulacja się wstrzymać z 3-4 dni a potem już po monitoringu w zależności jaki tam pęcherzyk będzie to codziennie przez 2-3 dni...ale chyba nie ma zasady;) mi po bromergonie libido podskoczyło i jakos często te nam wychodzą
Peszasta niestety objawy na @ i te pierwsze ciążowe często są podobne wiec ciezko stwierdzić, niby test w dniu @ powinien być wiarygodny ale nigdy nie wiadomo, jak była pozna implementacja to może być mylny- nie trać nadziei trzymam kciuki za jutro!
Niestety wszystko wskazuje na to ze rozpoczynamy kolejny cykl starańRok z dufasonem
2 cykl z Clo
Ja właśnie po wizycie u mojej pani dr owulacja była (hurra!), tym razem przytulaliśmy się jak należy, co 2 dni więc mam nadzieję, że nie przegapione i jeszcze dostaliśmy polecenie dzisiaj się poprzytulac (pomimo tego, że wczoraj się tez przytulaliśmy), w razie jakby owulacja była np. dzisiaj w nocy, albo dzisiaj nad ranem to tak na wszelki wypadek mam zrobić w 21 dc progesteron i w zależności od wyniku albo wziąć duphaston albo nie brać nie napalam się, bo ostatnio owu też była i nici z tego, tak więc pozostaje mi tylko dziś wykonać polecenie pani doktor i pomolestować męża, a potem już tylko czekać...
Evell, Ania95 lubią tę wiadomość
Prawie 5 lat starań...
26cs ---> IUI nieudane
4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
peszasta wrote:Niestety wszystko wskazuje na to ze rozpoczynamy kolejny cykl starańPrawie 5 lat starań...
26cs ---> IUI nieudane
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
czekamynadzidzie wrote:Ja właśnie po wizycie u mojej pani dr owulacja była (hurra!), tym razem przytulaliśmy się jak należy, co 2 dni więc mam nadzieję, że nie przegapione i jeszcze dostaliśmy polecenie dzisiaj się poprzytulac (pomimo tego, że wczoraj się tez przytulaliśmy), w razie jakby owulacja była np. dzisiaj w nocy, albo dzisiaj nad ranem to tak na wszelki wypadek mam zrobić w 21 dc progesteron i w zależności od wyniku albo wziąć duphaston albo nie brać nie napalam się, bo ostatnio owu też była i nici z tego, tak więc pozostaje mi tylko dziś wykonać polecenie pani doktor i pomolestować męża, a potem już tylko czekać...
-
Czekamynadzidzie to nam pozostaje mocno trzymać kciuki za pozytywne zakończenie waszych przytulanek :* nie odpuszczaj i faktycznie serduszkujcie jeszcze dzis, sama przyjemność a jak moge spytać przy jakim wyniku proga masz wziąć duphaston?
Peszasta no to razem rozpoczęłyśmy kolejny cykl w maju, chociaż wiem ze to żadne pocieszenie;) oby czerwiec przyniósł nam dwie krechy i fasolki!czekamynadzidzie lubi tę wiadomość
-
Natalia91! wrote:Czekamynadzidzie to nam pozostaje mocno trzymać kciuki za pozytywne zakończenie waszych przytulanek :* nie odpuszczaj i faktycznie serduszkujcie jeszcze dzis, sama przyjemność a jak moge spytać przy jakim wyniku proga masz wziąć duphaston?
Peszasta no to razem rozpoczęłyśmy kolejny cykl w maju, chociaż wiem ze to żadne pocieszenie;) oby czerwiec przyniósł nam dwie krechy i fasolki!
Kolejny i z mojej strony raczej nie ostatni ale Tobie życzę dwóch tłustych krechczekamynadzidzie lubi tę wiadomość
Rok z dufasonem
2 cykl z Clo
nick nieaktualnypeszasta wrote:Mój gin dał nam 3 cykle ... w dodatku ten ostatni bez monitoringu
po trzech cyklach robi się przerwe i potem znów mozna brać po jakims czasie no mi zostało jeszcze jedno opakowanie.Mówi się że po clo owulacja sama wraca do normy ciekawe ile w tym prawdy ?... -
Czekamynadzidzie trzymam kciuki! Wszystkim staraczkom życzę tego co i ja chcę w końcu zobaczyć - dwie krechy u mnie 2gi dzień plamienia:/
-
Evell wrote:po trzech cyklach robi się przerwe i potem znów mozna brać po jakims czasie no mi zostało jeszcze jedno opakowanie.Mówi się że po clo owulacja sama wraca do normy ciekawe ile w tym prawdy ?...Rok z dufasonem
2 cykl z Clo
czekamynadzidzie wrote:Ja właśnie po wizycie u mojej pani dr owulacja była (hurra!), tym razem przytulaliśmy się jak należy, co 2 dni więc mam nadzieję, że nie przegapione i jeszcze dostaliśmy polecenie dzisiaj się poprzytulac (pomimo tego, że wczoraj się tez przytulaliśmy), w razie jakby owulacja była np. dzisiaj w nocy, albo dzisiaj nad ranem to tak na wszelki wypadek mam zrobić w 21 dc progesteron i w zależności od wyniku albo wziąć duphaston albo nie brać nie napalam się, bo ostatnio owu też była i nici z tego, tak więc pozostaje mi tylko dziś wykonać polecenie pani doktor i pomolestować męża, a potem już tylko czekać...
Trzymam mocno kciuki za owocne staraniaczekamynadzidzie lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, poradźcie mi
jutro idę na kontrolę TSH i prolaktyny. Za pierwszym razem prolaktyna wyszła 620.8 ulU/ml i z takim wynikiem poszłam do endokrynologa. Ta mi dała receptę na dostinex i kazała przed wzięciem zrobić jeszcze raz prolaktynę z obciążeniem. Problem w tym, że ja tego nie zrobiłam bo zapytałam o tę tabletkę przy wykupie recepty i babka mi powiedziała, że metoklopramid też jest na receptę. Nie wiedziałam, że można w laboratorium dostać... I teraz moje pytanie: Czy jak zrobię jutro test z metoklopramidem to mi wyjdzie ta hiperprolaktynemia czynnościowa?
Mam nadzieję, że się orientujecie