X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne #problemy z którymi się zmagamy#w oczekiwaniu na dwie kreski@#
Odpowiedz

#problemy z którymi się zmagamy#w oczekiwaniu na dwie kreski@#

Oceń ten wątek:
  • Seli Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TSH TSH 2,970 µIU/ml 0,270 4,200 N
    Progesteron Progesteron 10,04 ng/ml

!! CZYLI MIAŁAM OWULACJĘ!! WOOOOOOOOW :D

Tylko... Ciulowo z tym tsh... miałam 2,30 a tutaj 2,90... Prawie 3... To rośnie mi na tabletkach ;/

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Jus@tyna Ekspertka

Wysłany: 18 stycznia 2018, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    TSH TSH 2,970 µIU/ml 0,270 4,200 N
    Progesteron Progesteron 10,04 ng/ml

!! CZYLI MIAŁAM OWULACJĘ!! WOOOOOOOOW :D

Tylko... Ciulowo z tym tsh... miałam 2,30 a tutaj 2,90... Prawie 3... To rośnie mi na tabletkach ;/

Super Seli no widzisz a ten mój progesteron się wiele nie różni od twojego bo ja miałam 10,40.

Czyli czekamy na testowanie zobaczymy trzymam mocno kciuki :)

• Jus@tyna Ekspertka

Wysłany: 18 stycznia 2018, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteś w fazie luealnej teraz tak jak ja :) czyli razem testujemy :)

• Seli Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja albo mam 10 dpo albo 8 :) nie mam pewności :) Więc albo w poniedziałek okres... Albo w czwartek.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Czekamy Koleżanka

Wysłany: 18 stycznia 2018, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolor hmm.. Najpierw byl taki blado rozowy pozniej troszke pod braz a dzis taki nie czysta krew ale cos pod to..

Czekamy...
  • Czekamy Koleżanka

Wysłany: 18 stycznia 2018, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale najbardziej nie daje mi spokoju to ze jest tego bardzo malo.. Bo tylko kiedy sie podcieram a tak to nic..

Czekamy...
  • Jus@tyna Ekspertka

Wysłany: 18 stycznia 2018, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Ja albo mam 10 dpo albo 8 :) nie mam pewności :) Więc albo w poniedziałek okres... Albo w czwartek.

Ja mam mieć okres albo w czwartek albo 28 stycznia w niedzielę.

• Seli Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekamy wrote:
    Ale najbardziej nie daje mi spokoju to ze jest tego bardzo malo.. Bo tylko kiedy sie podcieram a tak to nic..

A może spróbuj palcem wybadać? jak jest w środku? Wyjmij trochę tego śluzu i spróbuj sobie to opisać...

Justa ja albo w poniedziałek albo czwartek :) Tak myślę... Czyli nic mi ten dupek nie dał :P nie reaguje na niego.

dZhdp1.png

• Jus@tyna Ekspertka

Wysłany: 18 stycznia 2018, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    A może spróbuj palcem wybadać? jak jest w środku? Wyjmij trochę tego śluzu i spróbuj sobie to opisać...

Justa ja albo w poniedziałek albo czwartek :) Tak myślę... Czyli nic mi ten dupek nie dał :P nie reaguje na niego.

Czyli testujesz w poniedziałek jak Okres nie przyjdzie?

No własnie Czasem wybadaj palcem i wtedy zobaczysz ile tego jest w środku.

• Jus@tyna Ekspertka

Wysłany: 18 stycznia 2018, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale Seli zobacz jaka dobra wiadomość miałaś owulację a to najważniejsze :)

Seli lubi tę wiadomość

• Seli Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jus@tyna wrote:
    Czyli testujesz w poniedziałek jak Okres nie przyjdzie?

No własnie Czasem wybadaj palcem i wtedy zobaczysz ile tego jest w środku.

Nie wiem czy jest sens... :) Jeśli już to chyba pójdę na betę, pierwszy raz wygląda to sensownie... Ale jeśli to 8dpo to jest szansa, jeśli 10... To ominęliśmy owulację :P

dZhdp1.png

• Czekamy Koleżanka

Wysłany: 18 stycznia 2018, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm.. To jest sluz zabarwiony. Rozciagliwy. Juz nie ma tych skrzepow wiecej... ;( niewiem.. Zaraz zwariuje.. Boli mnie prawy jajnik.

Czekamy...
  • Seli Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My nic Ci nie pomożemy... Ani dr. google :P musisz iść albo do lekarza albo przeczekać...

dZhdp1.png

• Jus@tyna Ekspertka

Wysłany: 18 stycznia 2018, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Nie wiem czy jest sens... :) Jeśli już to chyba pójdę na betę, pierwszy raz wygląda to sensownie... Ale jeśli to 8dpo to jest szansa, jeśli 10... To ominęliśmy owulację :P

To trzymam kciuki ja tak samo jednak wolę iść na bete

• Jus@tyna Ekspertka

Wysłany: 18 stycznia 2018, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekamy wrote:
    Hmm.. To jest sluz zabarwiony. Rozciagliwy. Juz nie ma tych skrzepow wiecej... ;( niewiem.. Zaraz zwariuje.. Boli mnie prawy jajnik.

No dokładnie kochana my ci nic nie wymyslimy musisz skonsultowac to z lekarzem

• Seli Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż już chce :P ale poczekam do wtorku nawet, bo w poniedziałek może być albo rano albo wieczorem :P Choć jeśli ma przyjść to pewnie poczuje coś ;)

dZhdp1.png

• Multiwitamina Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2018, 09:33

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • monikaa1990 Ekspertka

Wysłany: 18 stycznia 2018, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jus@tyna wrote:
    Hej kochana a jaką masz tą temperaturę bo u mnie w tym cyklu najwyższa to była 36,89
    Hej :D Odpisuję teraz bo dopiero z pracy wróciłam . Moja temperatura w tym cyku jest na prawdę wysoka jak na mnie . Czyli najwyższą miałam 37.08 . Dzisiaj nadal utrzymuje się wysoko : 36.97 także bardzo ładnie :D
    Objawów na @ nadal nie mam a dzisiaj powinnam dostać , ale jak nie było tak nie ma :D

eikt9n73fxogpxgo.png
  • Multiwitamina Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monikaa1990 wrote:
    Hej :D Odpisuję teraz bo dopiero z pracy wróciłam . Moja temperatura w tym cyku jest na prawdę wysoka jak na mnie . Czyli najwyższą miałam 37.08 . Dzisiaj nadal utrzymuje się wysoko : 36.97 także bardzo ładnie :D
    Objawów na @ nadal nie mam a dzisiaj powinnam dostać , ale jak nie było tak nie ma :D
    To tylko trzymać kciuki ! Jest duża iskierka nadziei !

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • monikaa1990 Ekspertka

Wysłany: 18 stycznia 2018, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekamy wrote:
    hmm a kiedy byłaś ostatnio u lekarza ????

eikt9n73fxogpxgo.png
‹‹ 93 94 95 96 97 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ