Program kompleksowej ochrony zdrowia prokreacyjnego na lata 2021–2026
-
WIADOMOŚĆ
-
PA wrote:Inseminacja z programu jest darmowa czy coś się dopłaca?
Nie dopłacaliśmy nic, wszystko za darmo.Wiek 28&30
09/2024 odstawienie AH po 4 latach
starania na poważnie od 03/2025
- stwierdzone PCOS, hiperprolaktynemia czynnościowa
- 2 x stymulacja Aromek (04,05.2025)
- badanie drożności jajowodów - oba drożne 06.2025
- 3 x stymulacja clostybegyt (07,08, 09.3025)
- 1 IUI listopad 2025 (stymulacja Aromek) nieudana
- 2 IUI grudzień 2025 (stymulacja Aromek) nieudana
- 3 IUI styczeń 2026 (stymulacja Aromek) nieudana
————————————————-
💊Pueria uno, resweratrol, cynk, magnez, olej z wiesiołka, prenacaps ovi, glucophagne. -
Update Karowa: nie przyjmują po poronieniach

Musimy być po konsultacji hematologicznej i genetycznej po skierowaniu od lekarza gin. I wtedy są w stanie dopiero nas przyjąć 😢👩❤️💋👨 29 starania od końca 24
08.2024 histeroskopia, polip 🙋♀️
1-03.25 9/12tc 💔 11.25💔 CB
💃MTHFR,PAI: hetero
🆘11.25 AMH 0,68 🥺
PRG 7dpo 🆗 ale📉 >📌cyclogest
OGTT, andr. 🆗 ale DHEAS 204>📌biosteron
LH/FSH ⬇️E2 🆗
Homocysteina, D3,k.fol🆗
B12, Ferrytyna 🔜🆙
MUCH, APS, b.C i S🆗 celiakia z genów 🆗
💊 euthyrox, D3,feroplex+ Multilac, Q10, NAC, melat.,Bcpx, omega, Mg, Se, Zn, folian, wiesiołek,Acard, biosteron
🕺 nasienie 🆗 ale morf. 0% 🫣
TT, LH, FSH - dolna granica, FT 🆗
SHGB ⬇️ D3 ⬇️ Homocysteina ⬆️
💊 wit E,Q10, D3, NAC, Mg, Zn, omega, LC,ALC, Bcpx
02.26⏩️📋 monitoring, zmiana diety‼️antygen HP i pasożyty❓usg pod endo❓ -
Kiki93 wrote:Dzwoń i sie narzucaj bo terminy nie sa jakieś szybkie.
Miałam teczkę pełna badan, lekarz niestety tylko pobieżnie obejrzal, zlecił mi hormony i amh, kazał powtórzyć prolaktyne w późniejszych godzinach, bo mam podwyższona, ale stwierdził, ze to nie ma żadnego wpływu na to ze nie zachodzę w ciążę. Mężowi dal skierowanie na hormony, badanie nasienia i wizytę u urologa. Badanie nasienia ma dopiero na 16.02.
W tym dniu też zrobił mi usg, bo byłam idealnie w środku cyklu, więc potwierdził, ze owulka lada moment. No i kazał iść na konsultacje do psychologa 😅 Akurat mieliśmy szczęście bo w tym samym dniu psycholog mial wolne więc to klepnelismy od razu
Psycholog kazał iść na terapię 🙈
Zmotywowałaś mnie 😅i udało mi się umówić termin - mamy wizytę w połowie lutego w Katowicach. Jestem w pozytywnym szoku, bo spodziewałam się bardziej odległych terminów.👩 28 👨 30 🐶8
20CS ✨👶
Odstawienie AH - wrzesień 2023 r.
Suple💊
Hormony w normie ✅
Niska Ferrytyna (2023 19🔻--> 2025 42💪)
Owulacje potwierdzone monitoringiem
(ostatnia 12.2025)✅
Lipiec 2025 - Torbiel krwotoczna
Cytologia – w normie 💪 ✅
🔬 MUCHA - Grudzień 2024 Ureaplasma urealyticum --> Styczeń 2025 czysto (Leczenie Doxycylina 👩👨)✅
- USG piersi ✅
👨
Morfologia Czerwiec 2025 2%---> Listopad 2025 3,8%⚠️
Test HBA 55,9%⚠️
DFI 6%✅ -
ferrytynka25 wrote:Zmotywowałaś mnie 😅i udało mi się umówić termin - mamy wizytę w połowie lutego w Katowicach. Jestem w pozytywnym szoku, bo spodziewałam się bardziej odległych terminów.
Ja też mialam jakoś, ze dzwoniłam i miesiac pozniej byl termin, więc super. Pytanie jak bedzie z następnymi terminami 🙈
Powodzenia!
ferrytynka25 lubi tę wiadomość
Starania od grudnia 2023 z przerwami.
12.2025 klinika niepłodności.
Ona👩🦰 32 On👨🦰 35.
Ona👩🦰:
Kalprotektyna 1630---> Enterografia 23.01 - czysto
Gastroskopia 29.01 - zapalenie żołądka, podejrzenie celiakii
Kolonoskopia czysta.
Wysoka prolaktyna ---> Dostinex
AMH 1,89 - 1,26 😑
Estradiol 40,5 pg/ml norma 20,5-62,8
Fsh 5,78 IU/l norma 3,5-12,5
LH 6,36 IU/l norma 2,4-12,6
Tsh 0,679
Prolaktyna 18,70 ng/ml norma 4,79- 23,30
GB Metizol 2,5mg
On 👨🦰 - pod opieką adrologa
Niezdiagnozowane problemy z jelitami (06.2025 dietetyk) ---> badamy pasożyty
Niskie hormony - estradiol, testosteron (clostilbegyt)
Morfologia 6%----> 2%---> 3%
Ruch postępowy szybki 17% (zaczynaliśmy od 6.49%!)
Ilość 158mln👍, ruch postępowy 39,3%
Posiew tlenowy, grzyby ---- czysto👍
Chlamydia 👍, ureaplasma, mycoplasma - czysto
tsh, ft3, ft4 w porządku.
Wór supli.
Powtórka badania nasienia 02.2026 -
Hej,Dudu13 wrote:Grymowicz spoko?
ja też się lecze na Karowej w poradnii leczeni niepłodności od roku pod okiem dr. Grymowicz. Ogólnie Pani doktor bardzo przyjemna i znająca się "na rzeczy", ale według mnie tylko na początkowym etapie leczenia jestem po 3 insminacjach bez skutku.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia, 13:07
Dudu13 lubi tę wiadomość
-
Kiki93 wrote:Dzwoń i sie narzucaj bo terminy nie sa jakieś szybkie.
Miałam teczkę pełna badan, lekarz niestety tylko pobieżnie obejrzal, zlecił mi hormony i amh, kazał powtórzyć prolaktyne w późniejszych godzinach, bo mam podwyższona, ale stwierdził, ze to nie ma żadnego wpływu na to ze nie zachodzę w ciążę. Mężowi dal skierowanie na hormony, badanie nasienia i wizytę u urologa. Badanie nasienia ma dopiero na 16.02.
W tym dniu też zrobił mi usg, bo byłam idealnie w środku cyklu, więc potwierdził, ze owulka lada moment. No i kazał iść na konsultacje do psychologa 😅 Akurat mieliśmy szczęście bo w tym samym dniu psycholog mial wolne więc to klepnelismy od razu
Psycholog kazał iść na terapię 🙈
Nie na temat, ale czytając Twoją stopkę jakbym czytała o moim mężu 😉. Też problemy jelitowe, niski testosteron, estradiol nieoznaczalny, obniżone parametry nasienia. Jestem ciekawa, do czego dojdziecie. Ja w tej chwili jestem przy hipotezie że być może jest jakaś niedomoga trzustki lub wydzielania żółci, bo ewidentnie szkodzą mu tłustsze pokarmy. A jak źle się trawią i źle wchłaniają tłuszcze to brakuje substratu do syntezy hormonów płciowych.👩❤️👨 30+
💃 AMH - 3,14, do tej pory bez określonego czynnika żeńskiego niepłodności, od 4 mscy monitoring i 2x stymulacja
👦 jelito drażliwe
🔬seminogram:
1. morfologia 0% (100% nieprawidłowe główki), koncentracja: 26,3 mln/ml (👍), ruch szybki 2,0% (🔻), posiewy nasienia ujemne, testosteron całkowity 🔻, estradiol 🔻
2. Morfologia 2% (🆙), ruch szybki 13% (🆙), koncentracja 13 mln/ml (🔻) - po Clo + suple
13cs
(jeszcze nie widzieliśmy ⏸️)
nikt prawie nie wie, dokąd go zaprowadzi droga, póki nie stanie u celu -
Morgo wrote:Nie na temat, ale czytając Twoją stopkę jakbym czytała o moim mężu 😉. Też problemy jelitowe, niski testosteron, estradiol nieoznaczalny, obniżone parametry nasienia. Jestem ciekawa, do czego dojdziecie. Ja w tej chwili jestem przy hipotezie że być może jest jakaś niedomoga trzustki lub wydzielania żółci, bo ewidentnie szkodzą mu tłustsze pokarmy. A jak źle się trawią i źle wchłaniają tłuszcze to brakuje substratu do syntezy hormonów płciowych.
Badaliscie pasozyty I inne takie? Mój mąż byl w Katowicach w Prezentów, polecam miejsce, ale trochę pieniędzy tam sie zostawia 😅Starania od grudnia 2023 z przerwami.
Ona👩🦰 32 On👨🦰 35.
Ona👩🦰:
Kolonoskopia czysta.
AMH 1,89 - 1,26 😑
Tsh 0,679
GB Metizol 2,5mg
Wór supli.
Kiki93 wrote:Badaliscie pasozyty I inne takie? Mój mąż byl w Katowicach w Prezentów, polecam miejsce, ale trochę pieniędzy tam sie zostawia 😅
Tak, badaliśmy, w labie, który się w tym specjalizuje - czysto. Najbardziej pomaga mu spokój i zrównoważona, nieprzetworzona dieta z ograniczeniem tłuszczów zwierzęcych. Czasem przy imprezach daję mu Kreon. A Twojemu mężowi co najbardziej pomaga?
Też druga hipoteza na jego niski estradiol, testosteron to przewlekły stres powoduje że cholesterol jest zużywany do produkcji kortyzolu i brakuje go do produkcji testosteronu, estradiolu.👩❤️👨 30+
💃 AMH - 3,14, do tej pory bez określonego czynnika żeńskiego niepłodności, od 4 mscy monitoring i 2x stymulacja
👦 jelito drażliwe
🔬seminogram:
1. morfologia 0% (100% nieprawidłowe główki), koncentracja: 26,3 mln/ml (👍), ruch szybki 2,0% (🔻), posiewy nasienia ujemne, testosteron całkowity 🔻, estradiol 🔻
2. Morfologia 2% (🆙), ruch szybki 13% (🆙), koncentracja 13 mln/ml (🔻) - po Clo + suple
13cs
(jeszcze nie widzieliśmy ⏸️)
nikt prawie nie wie, dokąd go zaprowadzi droga, póki nie stanie u celu -
Mój ma wykluczona papryke, pomidory, laktoze, ograniczony gluten. Staramy jeść przeciwzapalnie, ograniczamy cukier. Ostatnio stosujemy kropelki cbd. No i jak pofolguje z alkoholem to sie zdarzają problemy. Po odrobaczaniu jest trochę lepiej, sam to stwierdził. Testosteron ładnie sie podniósł. Ale nadal nie jest 100% Super, bo dalej te jelita nie sa do końca ok;)
Morgo lubi tę wiadomość
Starania od grudnia 2023 z przerwami.
Ona👩🦰 32 On👨🦰 35.
Ona👩🦰:
Kolonoskopia czysta.
AMH 1,89 - 1,26 😑
Tsh 0,679
GB Metizol 2,5mg
Wór supli.
Takatam wrote:Hej dziewczyny
Umówiłam się na jutro do poradni w Szczecinie w ramach „Programu kompleksowej ochrony zdrowia prokreacyjnego na lata 2021–2026”.
Czy któraś z was z tego korzystała? Mam kilka pytań. jak to dokładnie wygląda? Czy skoro mnie umówili, to znaczy, że już się zakwalifikowałam do programu, czy dopiero po pierwszej wizycie to oceniają?
Czego mogę się spodziewać na tym pierwszym spotkaniu i czy cały program faktycznie jest w pełni darmowy?
Jakie badania będą robione?
Gdzie dokładnie mogłaś skorzystać z tego programu?
-