Program kompleksowej ochrony zdrowia prokreacyjnego na lata 2021–2026
-
WIADOMOŚĆ
-
PA wrote:Inseminacja z programu jest darmowa czy coś się dopłaca?
Nie dopłacaliśmy nic, wszystko za darmo.Wiek 28&29
09/2024 odstawienie AH po 4 latach
starania na poważnie od 03/2025
- stwierdzone PCOS, hiperprolaktynemia czynnościowa
- 2 x stymulacja Aromek (04,05.2025)
- badanie drożności jajowodów - oba drożne 06.2025
- 3 x stymulacja clostybegyt (07,08, 09.3025)
- 1 IUI listopad 2025 (stymulacja Aromek) nieudana
- 2 IUI grudzień 2025 (stymulacja Aromek) nieudana
- 3 IUI styczeń 2026 (stymulacja Aromek) in Progress..
————————————————-
💊Pueria uno, resweratrol, cynk, magnez, olej z wiesiołka, prenacaps ovi, glucophagne. -
Update Karowa: nie przyjmują po poronieniach

Musimy być po konsultacji hematologicznej i genetycznej po skierowaniu od lekarza gin. I wtedy są w stanie dopiero nas przyjąć 😢👩❤️💋👨 29 starania od końca 24
08.2024 histeroskopia, polip 🙋♀️
1-03.25 9/12tc 💔 11.25💔 CB
💃MTHFR,PAI: hetero
🆘11.25 AMH 0,68 🥺
PRG 7dpo 🆗 ale📉 >📌cyclogest
OGTT, andr. 🆗 ale DHEAS 170>📌biosteron
LH/FSH ⬇️E2 🆗
Homocysteina, D3,k.fol🆗
B12, Ferrytyna 🔜🆙
MUCH, APS, b.C i S🆗
💊 euthyrox, D3,feroplex+ Multilac, Q10, NAC, melat., Bcomplex, omega, Mg, Zn, folian, wiesiołek, Acard, biosteron
🕺 nasienie 🆗 ale morf. 0% 🫣
TT, LH, FSH - dolna granica, FT 🆗
SHGB ⬇️ D3 ⬇️ Homocysteina ⬆️
💊 Pregna Start ON, Q10, D3, NAC, Mg, Zn, omega, LC ALC, inozytol, B complex
02.26⏩️📋 monitoring, zmiana diety‼️wykluczenie celiaki 🧬 antygen HP i pasożyty❓usg pod endo❓ -
Kiki93 wrote:Dzwoń i sie narzucaj bo terminy nie sa jakieś szybkie.
Miałam teczkę pełna badan, lekarz niestety tylko pobieżnie obejrzal, zlecił mi hormony i amh, kazał powtórzyć prolaktyne w późniejszych godzinach, bo mam podwyższona, ale stwierdził, ze to nie ma żadnego wpływu na to ze nie zachodzę w ciążę. Mężowi dal skierowanie na hormony, badanie nasienia i wizytę u urologa. Badanie nasienia ma dopiero na 16.02.
W tym dniu też zrobił mi usg, bo byłam idealnie w środku cyklu, więc potwierdził, ze owulka lada moment. No i kazał iść na konsultacje do psychologa 😅 Akurat mieliśmy szczęście bo w tym samym dniu psycholog mial wolne więc to klepnelismy od razu
Psycholog kazał iść na terapię 🙈
Zmotywowałaś mnie 😅i udało mi się umówić termin - mamy wizytę w połowie lutego w Katowicach. Jestem w pozytywnym szoku, bo spodziewałam się bardziej odległych terminów.👩 28 👨 30 🐶8
20CS ✨👶
Odstawienie AH - wrzesień 2023 r.
Suple💊
Hormony w normie ✅
Niska Ferrytyna (2023 19🔻--> 2025 42💪)
Owulacje potwierdzone monitoringiem
(ostatnia 12.2025)✅
Lipiec 2025 - Torbiel krwotoczna
Cytologia – w normie 💪 ✅
🔬 MUCHA - Grudzień 2024 Ureaplasma urealyticum --> Styczeń 2025 czysto (Leczenie Doxycylina 👩👨)✅
- USG piersi ✅
👨
Morfologia Czerwiec 2025 2%---> Listopad 2025 3,8%⚠️
Test HBA 55,9%⚠️
DFI 6%✅ -
ferrytynka25 wrote:Zmotywowałaś mnie 😅i udało mi się umówić termin - mamy wizytę w połowie lutego w Katowicach. Jestem w pozytywnym szoku, bo spodziewałam się bardziej odległych terminów.
Ja też mialam jakoś, ze dzwoniłam i miesiac pozniej byl termin, więc super. Pytanie jak bedzie z następnymi terminami 🙈
Powodzenia!
ferrytynka25 lubi tę wiadomość
Starania od grudnia 2023 z przerwami.
12.2025 klinika niepłodności.
Ona👩🦰 32 On👨🦰 35.
Ona👩🦰:
Kalprotektyna 1630---> Enterografia 23.01
Gastroskopia 29.01
Kolonoskopia czysta.
Wysoka prolaktyna ---> Dostinex
AMH 1,89
GB Metizol 2,5mg, walczę z ferrytyną, wór supli (folian, omega, wit D, magnez, laktoferyna, maślan sodu, probiotyk, melatonina, glicyna, inozytol)
On 👨🦰 - pod opieką adrologa
Niezdiagnozowane problemy z jelitami (06.2025 dietetyk) ---> badamy pasożyty
Niskie hormony - estradiol, testosteron (clostilbegyt)
Morfologia 6%----> 2%---> 3%
Ruch postępowy szybki 17% (zaczynaliśmy od 6.49%!)
Ilość 158mln👍, ruch postępowy 39,3%
Posiew tlenowy, grzyby ---- czysto👍
Chlamydia 👍, ureaplasma, mycoplasma - czysto
tsh, ft3, ft4 w porządku.
Wór supli.
Powtórka badania nasienia 02.2026 -
Hej,Dudu13 wrote:Grymowicz spoko?
ja też się lecze na Karowej w poradnii leczeni niepłodności od roku pod okiem dr. Grymowicz. Ogólnie Pani doktor bardzo przyjemna i znająca się "na rzeczy", ale według mnie tylko na początkowym etapie leczenia jestem po 3 insminacjach bez skutku.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia, 13:07
Dudu13 lubi tę wiadomość
Starania o pierwsze🤱 od 2023
👩🏼 30 l.
⭕️ niedrożny prawy jajowód
⭕️ mięśniak 16 mm
✅AMH - wysokie
✅hormony w normie
✅witaminy w normie
👱🏻♂️ 33 l.
✅nasienie -wyniki dobre
✅hormony w normie
2025
październik IUI ❌
listopad IUI ❌
grudzień IUI ❌ -
Kiki93 wrote:Dzwoń i sie narzucaj bo terminy nie sa jakieś szybkie.
Miałam teczkę pełna badan, lekarz niestety tylko pobieżnie obejrzal, zlecił mi hormony i amh, kazał powtórzyć prolaktyne w późniejszych godzinach, bo mam podwyższona, ale stwierdził, ze to nie ma żadnego wpływu na to ze nie zachodzę w ciążę. Mężowi dal skierowanie na hormony, badanie nasienia i wizytę u urologa. Badanie nasienia ma dopiero na 16.02.
W tym dniu też zrobił mi usg, bo byłam idealnie w środku cyklu, więc potwierdził, ze owulka lada moment. No i kazał iść na konsultacje do psychologa 😅 Akurat mieliśmy szczęście bo w tym samym dniu psycholog mial wolne więc to klepnelismy od razu
Psycholog kazał iść na terapię 🙈
Nie na temat, ale czytając Twoją stopkę jakbym czytała o moim mężu 😉. Też problemy jelitowe, niski testosteron, estradiol nieoznaczalny, obniżone parametry nasienia. Jestem ciekawa, do czego dojdziecie. Ja w tej chwili jestem przy hipotezie że być może jest jakaś niedomoga trzustki lub wydzielania żółci, bo ewidentnie szkodzą mu tłustsze pokarmy. A jak źle się trawią i źle wchłaniają tłuszcze to brakuje substratu do syntezy hormonów płciowych.👩❤️👨 30+
💃 AMH - 3,14, do tej pory bez określonego czynnika żeńskiego niepłodności, od 4 mscy monitoring i 2x stymulacja
👦 jelito drażliwe
🔬seminogram:
1. morfologia 0% (100% nieprawidłowe główki), koncentracja: 26,3 mln/ml (👍), ruch szybki 2,0% (🔻), posiewy nasienia ujemne, testosteron całkowity 🔻, estradiol 🔻
2. Morfologia 2% (🆙), ruch szybki 13% (🆙), koncentracja 13 mln/ml (🔻) - po Clo + suple
13cs
(jeszcze nie widzieliśmy ⏸️)
nikt prawie nie wie, dokąd go zaprowadzi droga, póki nie stanie u celu -
Morgo wrote:Nie na temat, ale czytając Twoją stopkę jakbym czytała o moim mężu 😉. Też problemy jelitowe, niski testosteron, estradiol nieoznaczalny, obniżone parametry nasienia. Jestem ciekawa, do czego dojdziecie. Ja w tej chwili jestem przy hipotezie że być może jest jakaś niedomoga trzustki lub wydzielania żółci, bo ewidentnie szkodzą mu tłustsze pokarmy. A jak źle się trawią i źle wchłaniają tłuszcze to brakuje substratu do syntezy hormonów płciowych.
Badaliscie pasozyty I inne takie? Mój mąż byl w Katowicach w Prezentów, polecam miejsce, ale trochę pieniędzy tam sie zostawia 😅Starania od grudnia 2023 z przerwami.
Ona👩🦰 32 On👨🦰 35.
Ona👩🦰:
Gastroskopia 29.01
Kolonoskopia czysta.
AMH 1,89
GB Metizol 2,5mg, walczę z ferrytyną, wór supli (folian, omega, wit D, magnez, laktoferyna, maślan sodu, probiotyk, melatonina, glicyna, inozytol)
Wór supli.
Kiki93 wrote:Badaliscie pasozyty I inne takie? Mój mąż byl w Katowicach w Prezentów, polecam miejsce, ale trochę pieniędzy tam sie zostawia 😅
Tak, badaliśmy, w labie, który się w tym specjalizuje - czysto. Najbardziej pomaga mu spokój i zrównoważona, nieprzetworzona dieta z ograniczeniem tłuszczów zwierzęcych. Czasem przy imprezach daję mu Kreon. A Twojemu mężowi co najbardziej pomaga?
Też druga hipoteza na jego niski estradiol, testosteron to przewlekły stres powoduje że cholesterol jest zużywany do produkcji kortyzolu i brakuje go do produkcji testosteronu, estradiolu.👩❤️👨 30+
💃 AMH - 3,14, do tej pory bez określonego czynnika żeńskiego niepłodności, od 4 mscy monitoring i 2x stymulacja
👦 jelito drażliwe
🔬seminogram:
1. morfologia 0% (100% nieprawidłowe główki), koncentracja: 26,3 mln/ml (👍), ruch szybki 2,0% (🔻), posiewy nasienia ujemne, testosteron całkowity 🔻, estradiol 🔻
2. Morfologia 2% (🆙), ruch szybki 13% (🆙), koncentracja 13 mln/ml (🔻) - po Clo + suple
13cs
(jeszcze nie widzieliśmy ⏸️)
nikt prawie nie wie, dokąd go zaprowadzi droga, póki nie stanie u celu -
Mój ma wykluczona papryke, pomidory, laktoze, ograniczony gluten. Staramy jeść przeciwzapalnie, ograniczamy cukier. Ostatnio stosujemy kropelki cbd. No i jak pofolguje z alkoholem to sie zdarzają problemy. Po odrobaczaniu jest trochę lepiej, sam to stwierdził. Testosteron ładnie sie podniósł. Ale nadal nie jest 100% Super, bo dalej te jelita nie sa do końca ok;)
Morgo lubi tę wiadomość
Starania od grudnia 2023 z przerwami.
Ona👩🦰 32 On👨🦰 35.
Ona👩🦰:
Gastroskopia 29.01
Kolonoskopia czysta.
AMH 1,89
Wór supli.