Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Program kompleksowej ochrony zdrowia prokreacyjnego na lata 2021–2026
Odpowiedz

Program kompleksowej ochrony zdrowia prokreacyjnego na lata 2021–2026

Oceń ten wątek:
  • Malineczka Ekspertka

Wysłany: 7 stycznia, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PA wrote:
    Inseminacja z programu jest darmowa czy coś się dopłaca?

Nie dopłacaliśmy nic, wszystko za darmo.

Wiek 28&29
    09/2024 odstawienie AH po 4 latach
    starania na poważnie od 03/2025

- stwierdzone PCOS, hiperprolaktynemia czynnościowa
    - 2 x stymulacja Aromek (04,05.2025)
    - badanie drożności jajowodów - oba drożne 06.2025
    - 3 x stymulacja clostybegyt (07,08, 09.3025)

- 1 IUI listopad 2025 (stymulacja Aromek) nieudana
    - 2 IUI grudzień 2025 (stymulacja Aromek) nieudana
    - 3 IUI styczeń 2026 (stymulacja Aromek) in Progress..
    ————————————————-
    💊Pueria uno, resweratrol, cynk, magnez, olej z wiesiołka, prenacaps ovi, glucophagne.
  • Dudu13 Przyjaciółka

Wysłany: 8 stycznia, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Update Karowa: nie przyjmują po poronieniach :(
    Musimy być po konsultacji hematologicznej i genetycznej po skierowaniu od lekarza gin. I wtedy są w stanie dopiero nas przyjąć 😢

👩‍❤️‍💋‍👨 29 starania od końca 24
    08.2024 histeroskopia, polip 🙋‍♀️
    1-03.25 9/12tc 💔 11.25💔 CB

💃MTHFR,PAI: hetero
    🆘11.25 AMH 0,68 🥺
    PRG 7dpo 🆗 ale📉 >📌cyclogest
    OGTT, andr. 🆗 ale DHEAS 170>📌biosteron
    LH/FSH ⬇️E2 🆗
    Homocysteina, D3,k.fol🆗
    B12, Ferrytyna 🔜🆙
    MUCH, APS, b.C i S🆗
    💊 euthyrox, D3,feroplex+ Multilac, Q10, NAC, melat., Bcomplex, omega, Mg, Zn, folian, wiesiołek, Acard, biosteron

🕺 nasienie 🆗 ale morf. 0% 🫣
    TT, LH, FSH - dolna granica, FT 🆗
    SHGB ⬇️ D3 ⬇️ Homocysteina ⬆️
    💊 Pregna Start ON, Q10, D3, NAC, Mg, Zn, omega, LC ALC, inozytol, B complex

02.26⏩️📋 monitoring, zmiana diety‼️wykluczenie celiaki 🧬 antygen HP i pasożyty❓usg pod endo❓
  • ferrytynka25 Ekspertka

Wysłany: 8 stycznia, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiki93 wrote:
    Dzwoń i sie narzucaj bo terminy nie sa jakieś szybkie.
    Miałam teczkę pełna badan, lekarz niestety tylko pobieżnie obejrzal, zlecił mi hormony i amh, kazał powtórzyć prolaktyne w późniejszych godzinach, bo mam podwyższona, ale stwierdził, ze to nie ma żadnego wpływu na to ze nie zachodzę w ciążę. Mężowi dal skierowanie na hormony, badanie nasienia i wizytę u urologa. Badanie nasienia ma dopiero na 16.02.
    W tym dniu też zrobił mi usg, bo byłam idealnie w środku cyklu, więc potwierdził, ze owulka lada moment. No i kazał iść na konsultacje do psychologa 😅 Akurat mieliśmy szczęście bo w tym samym dniu psycholog mial wolne więc to klepnelismy od razu ;)
    Psycholog kazał iść na terapię 🙈

Zmotywowałaś mnie 😅i udało mi się umówić termin - mamy wizytę w połowie lutego w Katowicach. Jestem w pozytywnym szoku, bo spodziewałam się bardziej odległych terminów.

👩 28 👨 30 🐶8
    20CS ✨👶
    Odstawienie AH - wrzesień 2023 r.
    Suple💊
    Hormony w normie ✅
    Niska Ferrytyna (2023 19🔻--> 2025 42💪)
    Owulacje potwierdzone monitoringiem
    (ostatnia 12.2025)✅
    Lipiec 2025 - Torbiel krwotoczna
    Cytologia – w normie 💪 ✅
    🔬 MUCHA - Grudzień 2024 Ureaplasma urealyticum --> Styczeń 2025 czysto (Leczenie Doxycylina 👩👨)✅
    - USG piersi ✅

👨
    Morfologia Czerwiec 2025 2%---> Listopad 2025 3,8%⚠️
    Test HBA 55,9%⚠️
    DFI 6%✅
  • Kiki93 Przyjaciółka

Wysłany: 8 stycznia, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ferrytynka25 wrote:
    Zmotywowałaś mnie 😅i udało mi się umówić termin - mamy wizytę w połowie lutego w Katowicach. Jestem w pozytywnym szoku, bo spodziewałam się bardziej odległych terminów.

Ja też mialam jakoś, ze dzwoniłam i miesiac pozniej byl termin, więc super. Pytanie jak bedzie z następnymi terminami 🙈
    Powodzenia!

ferrytynka25 lubi tę wiadomość

Starania od grudnia 2023 z przerwami.
    12.2025 klinika niepłodności.
    Ona👩‍🦰 32 On👨‍🦰 35.
    Ona👩‍🦰:
    Kalprotektyna 1630---> Enterografia 23.01
    Gastroskopia 29.01
    Kolonoskopia czysta.
    Wysoka prolaktyna ---> Dostinex
    AMH 1,89
    GB Metizol 2,5mg, walczę z ferrytyną, wór supli (folian, omega, wit D, magnez, laktoferyna, maślan sodu, probiotyk, melatonina, glicyna, inozytol)

On 👨‍🦰 - pod opieką adrologa
    Niezdiagnozowane problemy z jelitami (06.2025 dietetyk) ---> badamy pasożyty
    Niskie hormony - estradiol, testosteron (clostilbegyt)
    Morfologia 6%----> 2%---> 3% :(
    Ruch postępowy szybki 17% (zaczynaliśmy od 6.49%!)
    Ilość 158mln👍, ruch postępowy 39,3%
    Posiew tlenowy, grzyby ---- czysto👍
    Chlamydia 👍, ureaplasma, mycoplasma - czysto
    tsh, ft3, ft4 w porządku.
    Wór supli.
    Powtórka badania nasienia 02.2026
  • Zamall Debiutantka

Wysłany: 9 stycznia, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dudu13 wrote:
    Grymowicz spoko?
    Hej,
    ja też się lecze na Karowej w poradnii leczeni niepłodności od roku pod okiem dr. Grymowicz. Ogólnie Pani doktor bardzo przyjemna i znająca się "na rzeczy", ale według mnie tylko na początkowym etapie leczenia jestem po 3 insminacjach bez skutku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia, 13:07

Dudu13 lubi tę wiadomość

Starania o pierwsze🤱 od 2023

👩🏼 30 l.
    ⭕️ niedrożny prawy jajowód
    ⭕️ mięśniak 16 mm
    ✅AMH - wysokie
    ✅hormony w normie
    ✅witaminy w normie

👱🏻‍♂️ 33 l.
    ✅nasienie -wyniki dobre
    ✅hormony w normie

2025
    październik IUI ❌
    listopad IUI ❌
    grudzień IUI ❌
  • Morgo Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiki93 wrote:
    Dzwoń i sie narzucaj bo terminy nie sa jakieś szybkie.
    Miałam teczkę pełna badan, lekarz niestety tylko pobieżnie obejrzal, zlecił mi hormony i amh, kazał powtórzyć prolaktyne w późniejszych godzinach, bo mam podwyższona, ale stwierdził, ze to nie ma żadnego wpływu na to ze nie zachodzę w ciążę. Mężowi dal skierowanie na hormony, badanie nasienia i wizytę u urologa. Badanie nasienia ma dopiero na 16.02.
    W tym dniu też zrobił mi usg, bo byłam idealnie w środku cyklu, więc potwierdził, ze owulka lada moment. No i kazał iść na konsultacje do psychologa 😅 Akurat mieliśmy szczęście bo w tym samym dniu psycholog mial wolne więc to klepnelismy od razu ;)
    Psycholog kazał iść na terapię 🙈

Nie na temat, ale czytając Twoją stopkę jakbym czytała o moim mężu 😉. Też problemy jelitowe, niski testosteron, estradiol nieoznaczalny, obniżone parametry nasienia. Jestem ciekawa, do czego dojdziecie. Ja w tej chwili jestem przy hipotezie że być może jest jakaś niedomoga trzustki lub wydzielania żółci, bo ewidentnie szkodzą mu tłustsze pokarmy. A jak źle się trawią i źle wchłaniają tłuszcze to brakuje substratu do syntezy hormonów płciowych.

👩‍❤️‍👨 30+

💃 AMH - 3,14, do tej pory bez określonego czynnika żeńskiego niepłodności, od 4 mscy monitoring i 2x stymulacja

👦 jelito drażliwe
    🔬seminogram:
    1. morfologia 0% (100% nieprawidłowe główki), koncentracja: 26,3 mln/ml (👍), ruch szybki 2,0% (🔻), posiewy nasienia ujemne, testosteron całkowity 🔻, estradiol 🔻
    2. Morfologia 2% (🆙), ruch szybki 13% (🆙), koncentracja 13 mln/ml (🔻) - po Clo + suple

13cs

(jeszcze nie widzieliśmy ⏸️)

nikt prawie nie wie, dokąd go zaprowadzi droga, póki nie stanie u celu
  • Kiki93 Przyjaciółka

Wysłany: 10 stycznia, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morgo wrote:
    Nie na temat, ale czytając Twoją stopkę jakbym czytała o moim mężu 😉. Też problemy jelitowe, niski testosteron, estradiol nieoznaczalny, obniżone parametry nasienia. Jestem ciekawa, do czego dojdziecie. Ja w tej chwili jestem przy hipotezie że być może jest jakaś niedomoga trzustki lub wydzielania żółci, bo ewidentnie szkodzą mu tłustsze pokarmy. A jak źle się trawią i źle wchłaniają tłuszcze to brakuje substratu do syntezy hormonów płciowych.

Badaliscie pasozyty I inne takie? Mój mąż byl w Katowicach w Prezentów, polecam miejsce, ale trochę pieniędzy tam sie zostawia 😅

Ona👩‍🦰 32 On👨‍🦰 35.
    Ona👩‍🦰:
    Gastroskopia 29.01
    Kolonoskopia czysta.
    AMH 1,89
    GB Metizol 2,5mg, walczę z ferrytyną, wór supli (folian, omega, wit D, magnez, laktoferyna, maślan sodu, probiotyk, melatonina, glicyna, inozytol)

Wór supli.
  • Morgo Autorytet

Wysłany: 10 stycznia, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiki93 wrote:
    Badaliscie pasozyty I inne takie? Mój mąż byl w Katowicach w Prezentów, polecam miejsce, ale trochę pieniędzy tam sie zostawia 😅

Tak, badaliśmy, w labie, który się w tym specjalizuje - czysto. Najbardziej pomaga mu spokój i zrównoważona, nieprzetworzona dieta z ograniczeniem tłuszczów zwierzęcych. Czasem przy imprezach daję mu Kreon. A Twojemu mężowi co najbardziej pomaga?
    Też druga hipoteza na jego niski estradiol, testosteron to przewlekły stres powoduje że cholesterol jest zużywany do produkcji kortyzolu i brakuje go do produkcji testosteronu, estradiolu.

👩‍❤️‍👨 30+

💃 AMH - 3,14, do tej pory bez określonego czynnika żeńskiego niepłodności, od 4 mscy monitoring i 2x stymulacja

👦 jelito drażliwe
    🔬seminogram:
    1. morfologia 0% (100% nieprawidłowe główki), koncentracja: 26,3 mln/ml (👍), ruch szybki 2,0% (🔻), posiewy nasienia ujemne, testosteron całkowity 🔻, estradiol 🔻
    2. Morfologia 2% (🆙), ruch szybki 13% (🆙), koncentracja 13 mln/ml (🔻) - po Clo + suple

13cs

(jeszcze nie widzieliśmy ⏸️)

nikt prawie nie wie, dokąd go zaprowadzi droga, póki nie stanie u celu
  • Kiki93 Przyjaciółka

Wysłany: 10 stycznia, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój ma wykluczona papryke, pomidory, laktoze, ograniczony gluten. Staramy jeść przeciwzapalnie, ograniczamy cukier. Ostatnio stosujemy kropelki cbd. No i jak pofolguje z alkoholem to sie zdarzają problemy. Po odrobaczaniu jest trochę lepiej, sam to stwierdził. Testosteron ładnie sie podniósł. Ale nadal nie jest 100% Super, bo dalej te jelita nie sa do końca ok;)

Morgo lubi tę wiadomość

Ona👩‍🦰 32 On👨‍🦰 35.
    Ona👩‍🦰:
    Gastroskopia 29.01
    Kolonoskopia czysta.
    AMH 1,89

Wór supli.
1 2 3 4 5
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementy w ciąży – co naprawdę jest potrzebne?

Ciąża to czas pełen radości, ale i wyzwań. Jednym z najważniejszych aspektów, o które należy zadbać, jest odpowiednie odżywianie. Kobiety w ciąży często słyszą o konieczności suplementacji, ale które składniki są naprawdę niezbędne?

CZYTAJ WIĘCEJ