Program kompleksowej ochrony zdrowia prokreacyjnego na lata 2021–2026
-
WIADOMOŚĆ
-
karczoch321 wrote:Tak, to chyba jakaś stara (?) lista. Nie ma na niej np. wrocławskiego szpitala na Brochowie gdzie też program ruszył.
Szkoda, że informacje o programie są tak ubogie i w zasadzie gdyby nie poczta pantoflowa to ciężko się o nim czegokolwiek dowiedziec.
Być może ta lista jest stara, wzięłam ją z regulaminu programu i dwie placówki które mnie interesowały - Poznan i Szczecin są aktualne. Ale informacje o tym programie są mega ubogie to fakt. Sama dowiedziałam sie o nim od dziewczyny na formu i przekopałam internet za jakimiś informacjami. Ostatecznie dopiero dzwoniąc do konkretnych placówek potwierdziłam sobie że ten program wgl istnieje👱🏻♀️31 👨32
starania od 05.2024
Jajowody drożne ✅️
TSH: 2,58 ⬆️ Euthyrox
Estradiol (4 dc): 63,90 pg/ml ✅ (30,90–90,40)
FSH (4 dc): 6,19 IU ✅ (3,50–12,50)
LH (4 dc): 9,03 IU/I ✅ (2,40–12,60)
Prolaktyna 384,0 µIU/ml ✅️(102,0–496,0)
Testosteron (5 dc): 66,50 ✅
CA-125 (5 dc): 14 ✅
FT3: 2,79 FT4: 1,28 ✅
Ferrytyna: 74 ✅
Żelazo: 17,3 ✅
Glukoza: 88,10 ✅
Partner – nasienie: 14% morfologia✅️ -
Ktoś jest zainteresowany programem w Krakowie?👧99' 🧑98' 🐈⬛ 🐈⬛ ⏳️05.2024 💉01.2025
🚨 PCOS | IO | MTHFR homo | PAI-1 homo
✅️ drożność, wymazy, nasienie, DFI, HBA, MAR, witaminy, homocysteina
❌️ 01-11.25 10 cykli Lametta + Zivafert/Ovitrelle
⏳️ Start cyklu + antykoncepcja od 29.11
🗓 16.12.25 wizyta kwalifikacyjna IVF -
Nowalijka13 wrote:Dziewczyny a czy któraś z Was wie czy program ruszył w Rzeszowie? Próbowałam wiele razy się dodzwonić ale nikt nie odbiera.
Update: udało mi się zapisać na grudzień, akurat tak mi godzinowo pasowało ale na listopad też są terminy. Także program działa.
Takatam lubi tę wiadomość
-
Ja idę 15.12 na wizytę w Katowicach
Nowalijka13 lubi tę wiadomość
18cs
Starania od grudnia 2023 z przerwą na anemię i helicobacter.
Ona👩🦰 32 On👨🦰 35.
Ona👩🦰:
Dietetyk 07.2025
Badamy helicobacter, jelitka, mutacje MTHFR
AMH 1,89👍, Tsh 07.2025 0.47 FT3 3,58 pmol/l FT4 1,27 ng/dl
Morfologia 👍 AST 28,5 ALT 29,3 Glukoza 95,7 👍
Ferrytyna 41
B12 185
Kwas foliowy 16,82👍
Cytologia ok, PIERSI TORBIELE
GB Metizol 2,5mg, walczę z ferrytyną, wór supli (folian, omega, wit D, magnez, laktoferyna, maślan sodu, probiotyk, melatonina, glicyna, inozytol)
On 👨🦰 - pod opieką adrologa
Niezdiagnozowane problemy z jelitami (06.2025 dietetyk) ---> badamy pasożyty
Niskie hormony - estradiol, testosteron (clostilbegyt)
Morfologia 6%----> 2%---> 3%
Ruch postępowy szybki 17% (zaczynaliśmy od 6.49%!)
Ilość 158mln👍, ruch postępowy 39,3%
Posiew tlenowy, grzyby ---- czysto👍
Chlamydia 👍, ureaplasma, mycoplasma - czysto
tsh, ft3, ft4 w porządku.
Wór supli. -
Czy komuś udało się umówić gdzieś w Warszawie? 😊👩🏻 30 l. (Hashimoto 🦋) + 👨🏻🦱 30 l. (zdrowy 💪🏻, morfologia 🧬 10%, koncentracja 87mln)
Starania: od 01.2025 🌱
🩷 09.07.2025 – 11 dpo ⏸️
👼🏻 08/25 – puste jajo 💔🌈
💊 Suplementy/leki:
Euthyrox 75 mcg | Wit. D |
Cytrynian magnezu | Inozytol
🧫 AMH: 5,67 ng/ml (brak PCOS)
🧪 MUCHa: wynik czysty ✅
W drodze po nasze szczęście... 🍼💖 -
Ja miałam pierwszą wizytę w poniedziałek. Niestety godziny okropne - wizyty mogą być między 10 a 12:30. My byliśmy umówieni na 10, a weszliśmy o 10:30. Wszystkie wyniki badań zostały spisane, pytaliśmy się czy kwalifikujemy się nawet jeśli zaczynamy in vitro pod koniec miesiąca i bez problemu, programy się nie widzą i nie wykluczają. Na razie niewiele z niego wyciągnęliśmy, dostaliśmy skierowania na badania, bo nasze są przestarzałe. Ja AMH, prolaktyna i TSH, mąż seminogram, HBA i DFI. Z kwalifikacją nie było problemu, zapisali czas starań taki jak powiedzieliśmy. Z tym, że mieliśmy sporą dokumentację. Mamy zrobić badania w piątek, później tydzień oczekiwania na wyniki i 15.12 mamy drugą wizytę. Dodam, że oboje musieliśmy mieć skierowania z POZ, żeby w ogóle się umówićNowalijka13 wrote:Podbijam wątek, może ktoś już ma za sobą wizytę i podzieli się doświadczeniami ? 🤔🥺👧99' 🧑98' 🐈⬛ 🐈⬛ ⏳️05.2024 💉01.2025
Nowalijka13 wrote:O widzisz, mi udało się zapisać na 17. Ale o tym że trzeba skierowanie nie miałam pojęcia, wystarczy skierowanie od lekarza POZ ?
Z tym skierowaniem to już chyba wymóg konkretnej placówki. Ja we Wrocławiu nie potrzebowałam skierowania. U Ciebie też raczej nie jest potrzebne skoro już udało Ci się dostać termin na wizytę i nikt o skierowaniu nic nie mówił 👍 zawsze dla spokoju ducha możesz zadzwonić i dopytać.
Ja mam dziś rozmowę telefoniczną z lekarka w sprawie omówienia moich wyników badań (ze stopki). Mam nadzieję, że uda mi się dostać skierowanie na kolejne: szczególnie na kariotypy i rozszerzenie badanie nasienia 👍
Nowalijka13 lubi tę wiadomość
🙎♀️🧔♂️ 34 / 35
🍀 17 cs - 3x stymulacja
🦠05.25 ureaplasma - out 🤟
🔥06.25 - drożność - ok 👌
🧚♀️07.25 AMH - 3,8
💔 02.25 - CP
💔 09.25 - CB
🐛 12.25 - trzeci cykl z Lamettą
💉trombofilia + autoimmunologia ANA1 - dodatnie 🔺
AT III (antytrombina) - podwyższone 🔺
ACA, LA, B2GP1, białko C/S, mut. Leiden, mut. protrombiny - ok ✅
🕰️ soon - badanie kariotypów i nasienia z fragmentacją -
karczoch321 wrote:Z tym skierowaniem to już chyba wymóg konkretnej placówki. Ja we Wrocławiu nie potrzebowałam skierowania. U Ciebie też raczej nie jest potrzebne skoro już udało Ci się dostać termin na wizytę i nikt o skierowaniu nic nie mówił 👍 zawsze dla spokoju ducha możesz zadzwonić i dopytać.
Ja mam dziś rozmowę telefoniczną z lekarka w sprawie omówienia moich wyników badań (ze stopki). Mam nadzieję, że uda mi się dostać skierowanie na kolejne: szczególnie na kariotypy i rozszerzenie badanie nasienia 👍
Ok, dla swojego spokoju pewnie zadzwonię 😁
Super, że daja skierowania na tak szczegółowe badania, bo rozumiem że w ramach kwalifikacji do in vitro te badania nie są refundowane?
-
Jestem z okolic Rzeszowa, w którym szpitalu działa program? Dałabyś mi namiary? 🥹🥹Nowalijka13 wrote:Update: udało mi się zapisać na grudzień, akurat tak mi godzinowo pasowało ale na listopad też są terminy. Także program działa.👩🦳 26 👱🏻♂️ 28
Starania od 03.25
cytologia ✔️
wymazy Mucha ✔️
TSH 1,8
Owulację występują ✔️
Cykle 28/29
Plamienia miedzymiesiaczkowe 🩸
Hormony w normie,
Prolaktyna ✔️
💊 magnez,, koenzym q10, witamina b12, witamina C
Ovarin
On:
Badanie nasienia:
Słaba ruchliwość ‼️
Nieruchome 60% ❗️
💊
Fertisim, olej z czarnuszki, koenzym q10, potas, magnez, sok z pomidorów
Dieta
Rzucił papierosy ✔️
Badanie nasienia ponownie w grudniu 🫣 -
karczoch321 wrote:Z tym skierowaniem to już chyba wymóg konkretnej placówki. Ja we Wrocławiu nie potrzebowałam skierowania. U Ciebie też raczej nie jest potrzebne skoro już udało Ci się dostać termin na wizytę i nikt o skierowaniu nic nie mówił 👍 zawsze dla spokoju ducha możesz zadzwonić i dopytać.
Karczoch - też mnie zaciekawiła kwestia badań, masz na myśli ginekologa na NFZ? Myślałam, że nie dają skierowania na takie badania, więc jestem zaskoczona, ale jeśli tak to super 😊👩🏻 30 l. (Hashimoto 🦋) + 👨🏻🦱 30 l. (zdrowy 💪🏻, morfologia 🧬 10%, koncentracja 87mln)
🩷 09.07.2025 – 11 dpo ⏸️
👼🏻 08/25 – puste jajo 💔🌈
💊 Suplementy/leki:
W programie in vitro refundowane są tylko takie niezbędne, opisane w programie. Inne, które zaleca klinika już nie są. Poza tym po nieudanych transferach klinika zaleca kolejne badania, też płatne. Mi lekarka z programu powiedziała, że badania, które mi przepisuje przydadzą mi się do programu. Na następnej wizycie chcę podpytać o kariotypy, to drogie badanie, często wymagane w klinikach przed podejściem do ivf (akurat w mojej zalecają po nieudanych transferach). Kusi mnie też spytać o histeroskopię z biopsją, ale to zobaczę jak będzie wyglądać wizyta i jaki ma plan pani doktor.Nowalijka13 wrote:Ok, dla swojego spokoju pewnie zadzwonię 😁
Super, że daja skierowania na tak szczegółowe badania, bo rozumiem że w ramach kwalifikacji do in vitro te badania nie są refundowane?
Mamoura badania i lekarze o których jest mowa są na NFZ jednak z programu ochrony zdrowia prokreacyjnego, więc trzeba znaleźć placówkę, która jest realizatorem programu i umówić się na kwalifikację. Wymogiem jest 12 miesięcy starań, chociaż chyba nie jest to bardzo dokładnie weryfikowane.
A, dodam jeszcze, że na pierwszej wizycie musieliśmy być oboje z partnerem 😊
Mamoura lubi tę wiadomość
👧99' 🧑98' 🐈⬛ 🐈⬛ ⏳️05.2024 💉01.2025
White1 wrote:W programie in vitro refundowane są tylko takie niezbędne, opisane w programie. Inne, które zaleca klinika już nie są. Poza tym po nieudanych transferach klinika zaleca kolejne badania, też płatne. Mi lekarka z programu powiedziała, że badania, które mi przepisuje przydadzą mi się do programu. Na następnej wizycie chcę podpytać o kariotypy, to drogie badanie, często wymagane w klinikach przed podejściem do ivf (akurat w mojej zalecają po nieudanych transferach). Kusi mnie też spytać o histeroskopię z biopsją, ale to zobaczę jak będzie wyglądać wizyta i jaki ma plan pani doktor.
Mamoura badania i lekarze o których jest mowa są na NFZ jednak z programu ochrony zdrowia prokreacyjnego, więc trzeba znaleźć placówkę, która jest realizatorem programu i umówić się na kwalifikację. Wymogiem jest 12 miesięcy starań, chociaż chyba nie jest to bardzo dokładnie weryfikowane.
A, dodam jeszcze, że na pierwszej wizycie musieliśmy być oboje z partnerem 😊
White, dziękuję.
Kurczę bardzo chciałabym znaleźć taką placówkę w Warszawie, ale są tylko jakieś przestarzałe informacje i niczego nie można się dowiedzieć 😕👩🏻 30 l. (Hashimoto 🦋) + 👨🏻🦱 30 l. (zdrowy 💪🏻, morfologia 🧬 10%, koncentracja 87mln)
🩷 09.07.2025 – 11 dpo ⏸️
👼🏻 08/25 – puste jajo 💔🌈
💊 Suplementy/leki:
No właśnie ja z 3 miesiące temu dzwoniłam do placówek w Rzeszowie wymienionych na liście i babeczki mówiły że już w tych miejscach nie ma tego programu bo było małe zainteresowanie. Ale widzę że u koleżanki udało się w Rzeszowie umówić jednak na wizytę, może dostali nową pulę albo nowe miejsce.
Czekam na namiary👩🦳 26 👱🏻♂️ 28
Starania od 03.25
cytologia ✔️
wymazy Mucha ✔️
TSH 1,8
Owulację występują ✔️
Cykle 28/29
Hormony w normie,
Prolaktyna ✔️
Ovarin
On:
Badanie nasienia:
Słaba ruchliwość ‼️
Nieruchome 60% ❗️
💊
Dieta
Rzucił papierosy ✔️
Mamoura wrote:White, dziękuję.
Kurczę bardzo chciałabym znaleźć taką placówkę w Warszawie, ale są tylko jakieś przestarzałe informacje i niczego nie można się dowiedzieć 😕
Tak jak White wyżej wspomniała, to są badania w ramach programu, nie od zwykłego ginekologa
Co do Warszawy to chyba gdzieś na forum mignęło mi info, że program działa na Karowej? Ale nie jestem teraz pewna na 100%
Mamoura lubi tę wiadomość
🙎♀️🧔♂️ 34 / 35
🍀 17 cs - 3x stymulacja
🦠05.25 ureaplasma - out 🤟
🔥06.25 - drożność - ok 👌
🧚♀️07.25 AMH - 3,8
💔 02.25 - CP
💔 09.25 - CB
🐛 12.25 - trzeci cykl z Lamettą
💉trombofilia + autoimmunologia ANA1 - dodatnie 🔺
AT III (antytrombina) - podwyższone 🔺
ACA, LA, B2GP1, białko C/S, mut. Leiden, mut. protrombiny - ok ✅
🕰️ soon - badanie kariotypów i nasienia z fragmentacją -
kindzaaaa wrote:Jestem z okolic Rzeszowa, w którym szpitalu działa program? Dałabyś mi namiary? 🥹🥹
Pewnie, szpital na Lwowskiej. Dzwoniłam na ginekologie, ale minęło kilka dni zanim się dodzwoniłam bo albo zajęte było albo nikt nie odbierał 🙄 trzymam kciuki żeby Tobie poszło szybciej 🙂 -
Po 20 razie się udało umówić 🤣🤣Nowalijka13 wrote:Pewnie, szpital na Lwowskiej. Dzwoniłam na ginekologie, ale minęło kilka dni zanim się dodzwoniłam bo albo zajęte było albo nikt nie odbierał 🙄 trzymam kciuki żeby Tobie poszło szybciej 🙂
Daj znać po wizycie jakie odczucia i jakie badania zlecili, ja dopiero mam wizytę 14 stycznia👩🦳 26 👱🏻♂️ 28
Starania od 03.25
cytologia ✔️
wymazy Mucha ✔️
TSH 1,8
Owulację występują ✔️
Cykle 28/29
Hormony w normie,
Prolaktyna ✔️
Ovarin
On:
Badanie nasienia:
Słaba ruchliwość ‼️
Nieruchome 60% ❗️
💊
Dieta
Rzucił papierosy ✔️
Jasne, dam znać 🙂ale do mojej wizyty jeszcze ponad tydzień. Z tym dodzwonieniem się do nich to serio hardkor 😨kindzaaaa wrote:Po 20 razie się udało umówić 🤣🤣
Daj znać po wizycie jakie odczucia i jakie badania zlecili, ja dopiero mam wizytę 14 stycznia
Wiesz do jakiego lekarza jesteś zapisana ? Czy mówili Ci coś o skierowaniu ?