Program kompleksowej ochrony zdrowia prokreacyjnego na lata 2021–2026
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja dzwoniłam 150 razy w 2 godzinnym oknie kiedy jest rejestracja i nie udało mi się dodzwonić, ale na drugi dzień po kilkunastu próbach w końcu połączyło. Można też się po prostu wybrać na rejestrację, wtedy nie ma takich cudów.👧99' 🧑98' 🐈⬛ 🐈⬛ ⏳️05.24
🚨 PCOS | IO | MTHFR homo | PAI-1 homo
✅️ AMH 6, drożność, nasienie, DFI, HBA, MAR, witaminy, homocysteina
❌️01-11.25 11 cykli Lametta + Zivafert/Ovitrelle
◽️12.25 antykoncepcja
IVF 🫧
01.01 start cyklu 🩸
02.01 Menopur 150 💉 -
White1 wrote:Ja dzwoniłam 150 razy w 2 godzinnym oknie kiedy jest rejestracja i nie udało mi się dodzwonić, ale na drugi dzień po kilkunastu próbach w końcu połączyło. Można też się po prostu wybrać na rejestrację, wtedy nie ma takich cudów.
Podziwiam za wytrwałość, dobry test na cierpliwość 🤟
Wrocław na tle innych szpitali wypada nieźle. Jest mejl podany pod którym można się zgłosić, w moim odczuciu super kontakt z panią koordynatorką- ogólnie nie miałam większych problemów z samą organizacją tego wszystkiego, chociaż ogólnie wizyty czy badania nie mają super bliskich i dogodnych terminów. Ale pewnie coś za coś, prywatnie to wiadomo, że dużo da się załatwić od ręki
🙎♀️🧔♂️ 34 / 35
🍀 18 cs - 4x stymulacja
🦠05.25 ureaplasma - out 🤟
🔥06.25 - drożność - ok 👌
🧚♀️07.25 AMH - 3,8
💔 02.25 - CP
💔 09.25 - CB
💉trombofilia + autoimmunologia ANA1 - dodatnie 🔺
AT III (antytrombina) - podwyższone 🔺
ACA, LA, B2GP1, białko C/S, mut. Leiden, mut. protrombiny - ok ✅
🕰️ soon - badanie kariotypów i nasienia z fragmentacją
📆 7.01 - kwalifikacja do ivf 🤩 -
Tylko imię pamiętam dr Agata, nic nie mówili, nie trzeba wydaje mi się bo mówiła szczegółowo co i jak, kazała tylko dowodyNowalijka13 wrote:Jasne, dam znać 🙂ale do mojej wizyty jeszcze ponad tydzień. Z tym dodzwonieniem się do nich to serio hardkor 😨
Wiesz do jakiego lekarza jesteś zapisana ? Czy mówili Ci coś o skierowaniu ?
No ja jeszcze zapomniałam męża pesel i musiałam kolejny raz dzwonić i czekać aż ktoś odbierze 😆👩🦳 26 👱🏻♂️ 28
Starania od 03.25
cytologia ✔️
wymazy Mucha ✔️
TSH 1,8
Owulację występują ✔️
Cykle 28/29
Plamienia miedzymiesiaczkowe 🩸
Hormony w normie,
Prolaktyna ✔️
💊 magnez,, koenzym q10, witamina b12, witamina C
Ovarin
On:
Badanie nasienia:
Słaba ruchliwość ‼️
Nieruchome 60% ❗️
💊
Fertisim, olej z czarnuszki, koenzym q10, potas, magnez, sok z pomidorów
Dieta
Rzucił papierosy ✔️
Badanie nasienia ponownie w grudniu 🫣 -
Hej. Ostatecznie nie zdążyłam się zapisać, ale dla dziewczyn z Trójmiasta zostawiam info, że program działa w UCK w Gdańsku.
numer kontaktowy: 58 584 4056
Z tego co jest napisane na stronie, to nie potrzeba skierowania. 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2025, 15:55
-
Kiedy masz wizytę?Nowalijka13 wrote:Jasne, dam znać 🙂ale do mojej wizyty jeszcze ponad tydzień. Z tym dodzwonieniem się do nich to serio hardkor 😨
Wiesz do jakiego lekarza jesteś zapisana ? Czy mówili Ci coś o skierowaniu ?👩🦳 26 👱🏻♂️ 28
Starania od 03.25
cytologia ✔️
wymazy Mucha ✔️
TSH 1,8
Owulację występują ✔️
Cykle 28/29
Hormony w normie,
Prolaktyna ✔️
Ovarin
On:
Badanie nasienia:
Słaba ruchliwość ‼️
Nieruchome 60% ❗️
💊
Dieta
Rzucił papierosy ✔️
Hej dziewczyny 😊
kindzaaaa czy jak się rejestrowałaś to nie pytali o czas starań? Bo niby w tych wymaganiach programu było napisane, żeby był rok. I też czekam na relację z wizyty Nowalijki. Ogólnie to ciekawe co to za dr Agata, bo nie kojarzę żadnej lekarki o takim imieniu, żeby pracowała w tamtym szpitalu
👩🏻96’ 🧔🏻♂️91’ + 🐈
Starania od 05.2025
Z pomocą medyczną 💉od 09.2025
🆘 IO, PCOS? -
Nic a nic nie pytali się, ja jej mówię ładnie nazwę tego programu a ona a Pani chodzi o program leczenia niepłodnościAstraa wrote:Hej dziewczyny 😊
kindzaaaa czy jak się rejestrowałaś to nie pytali o czas starań? Bo niby w tych wymaganiach programu było napisane, żeby był rok. I też czekam na relację z wizyty Nowalijki. Ogólnie to ciekawe co to za dr Agata, bo nie kojarzę żadnej lekarki o takim imieniu, żeby pracowała w tamtym szpitalu
Od razu zapisała na wizytę, kazała
Tylko mieć dowody osobiste i tyle👩🦳 26 👱🏻♂️ 28
Starania od 03.25
cytologia ✔️
wymazy Mucha ✔️
TSH 1,8
Owulację występują ✔️
Cykle 28/29
Hormony w normie,
Prolaktyna ✔️
Ovarin
On:
Badanie nasienia:
Słaba ruchliwość ‼️
Nieruchome 60% ❗️
💊
Dieta
Rzucił papierosy ✔️
Kwalifikacja jest na pierwszej wizycie. Wtedy trzeba wykazać ten rok starań, jak ma się rozbudowaną historię, to nie weryfikują tego dokładnie. Trzeba przynieść ze sobą wszelkie dokumenty, u nas pani spisywała wszystkie wyniki badań, leki, choroby, drożność, cykle stymulacji, a że same stymulacje trwały rok, to powiedziała, że na tej podstawie zalicza nam rokAstraa wrote:O to super, to też nas tam muszę umówić w takim razie 😊👧99' 🧑98' 🐈⬛ 🐈⬛ ⏳️05.24
◽️12.25 antykoncepcja
IVF 🫧
01.01 start cyklu 🩸
02.01 Menopur 150 💉 -
White1 wrote:Kwalifikacja jest na pierwszej wizycie. Wtedy trzeba wykazać ten rok starań, jak ma się rozbudowaną historię, to nie weryfikują tego dokładnie. Trzeba przynieść ze sobą wszelkie dokumenty, u nas pani spisywała wszystkie wyniki badań, leki, choroby, drożność, cykle stymulacji, a że same stymulacje trwały rok, to powiedziała, że na tej podstawie zalicza nam rok
U nas oprócz moich problemów z owulacjami doszedł jeszcze ciężki czynnik męski i tak miałam nadzieję, że w tym programie może by się udało porobić jakieś badania. Jak nie to wiadomo będziemy drążyć na własną rękę👩🏻96’ 🧔🏻♂️91’ + 🐈
Starania od 05.2025
Z pomocą medyczną 💉od 09.2025
🆘 IO, PCOS? -
Jak nie uda się z programem to zazwyczaj można się zapisać do tej samej przychodni na NFZ tylko poza programemAstraa wrote:U nas oprócz moich problemów z owulacjami doszedł jeszcze ciężki czynnik męski i tak miałam nadzieję, że w tym programie może by się udało porobić jakieś badania. Jak nie to wiadomo będziemy drążyć na własną rękę👧99' 🧑98' 🐈⬛ 🐈⬛ ⏳️05.24
◽️12.25 antykoncepcja
IVF 🫧
01.01 start cyklu 🩸
02.01 Menopur 150 💉 -
Mamoura wrote:White, dziękuję.
Kurczę bardzo chciałabym znaleźć taką placówkę w Warszawie, ale są tylko jakieś przestarzałe informacje i niczego nie można się dowiedzieć 😕
@Mamoura i znalazłaś? Ja też jestem z Warszawy i myślę nad tym programem, niestety internet nie pomaga. Chyba zadzwonię do Szpitala Południowego..👩🏻 33 👦🏻 32
Starania od 01.02.2025 z 2 przerwami
Jestem wege od ponad 10 lat
28.07 - ⏸️, ale niestety ciąża biochemiczna
Nie poddajemy się!
Update 11.12💊: Omega-3, B12, Magnez, Cholina, Foliany, Laktoferyna, Witamina E, Witamina C, Cynk, Melatonina, Berberyna, Selen, Jod -
Musisz cały czas tam dzwonić bo dopiero za 20 razemAstraa wrote:U nas oprócz moich problemów z owulacjami doszedł jeszcze ciężki czynnik męski i tak miałam nadzieję, że w tym programie może by się udało porobić jakieś badania. Jak nie to wiadomo będziemy drążyć na własną rękę
Odebrały, od razu miej pesel męża przy sobie 😆
Wizyta 14 stycznia to dam znać co i jak
Nowalijka13 lubi tę wiadomość
👩🦳 26 👱🏻♂️ 28
Starania od 03.25
cytologia ✔️
wymazy Mucha ✔️
TSH 1,8
Owulację występują ✔️
Cykle 28/29
Hormony w normie,
Prolaktyna ✔️
Ovarin
On:
Badanie nasienia:
Słaba ruchliwość ‼️
Nieruchome 60% ❗️
💊
Dieta
Rzucił papierosy ✔️
Trzymam kciuki żeby to było to na co długo czekamy 🤞🏻🤞🏻🤞🏻Nowalijka13 wrote:Jutro 🫣
Nowalijka13 lubi tę wiadomość
👩🦳 26 👱🏻♂️ 28
Starania od 03.25
cytologia ✔️
wymazy Mucha ✔️
TSH 1,8
Owulację występują ✔️
Cykle 28/29
Hormony w normie,
Prolaktyna ✔️
Ovarin
On:
Badanie nasienia:
Słaba ruchliwość ‼️
Nieruchome 60% ❗️
💊
Dieta
Rzucił papierosy ✔️
Mika1992 wrote:@Mamoura i znalazłaś? Ja też jestem z Warszawy i myślę nad tym programem, niestety internet nie pomaga. Chyba zadzwonię do Szpitala Południowego..
Niestety nie znałazłam typowego programu ochrony zdrowia prokreacyjnego, ale też zapisałam się do WCLN, z tym, że oni zajmują się głównie IVF i chyba odwołam wizytę, bo powiedzieli, że u nas może być za krótki czas starań, żeby zakwalifikować nas do programu i wizyta najpewniej będzie płatna. Więc chyba nie chcę po raz kolejny dostać diagnozy za 400-500zł 'proszę się dalej starać'.
W każdym razie, jeśli Ciebie to nie zniechęca to wiem, że mają sporo terminów na koniec grudnia, ja raczej będę odwoływać wizytę 30.12, ale jeszcze rozmyślamy.👩🏻 30 lat (Hashimoto 🦋)
👨🏻🦱 30 lat (zdrowy 💪🏻, morfologia 🧬 10%, koncentracja 87 mln/ml)
🌱 Starania: od 01.2025
🩷 09.07.2025 – 11 dpo ⏸️
👼🏻 08/25 – puste jajo 💔🌈
🧫 AMH: 5,67 ng/ml (brak cech PCOS)
🧪 MUCHa: wynik czysty ✅
🍀 07.01.2026r. - wizyta w ramach Programu Kompleksowej Ochrony Zdrowia Prokreacyjnego
🍼💖 W drodze po nasze szczęście… -
Mamoura wrote:Niestety nie znałazłam typowego programu ochrony zdrowia prokreacyjnego, ale też zapisałam się do WCLN, z tym, że oni zajmują się głównie IVF i chyba odwołam wizytę, bo powiedzieli, że u nas może być za krótki czas starań, żeby zakwalifikować nas do programu i wizyta najpewniej będzie płatna. Więc chyba nie chcę po raz kolejny dostać diagnozy za 400-500zł 'proszę się dalej starać'.
W każdym razie, jeśli Ciebie to nie zniechęca to wiem, że mają sporo terminów na koniec grudnia, ja raczej będę odwoływać wizytę 30.12, ale jeszcze rozmyślamy.
To u nas też okres starań będzie za krótki, jak coś znajdę w okolicy to dam ci znać
Mamoura lubi tę wiadomość
👩🏻 33 👦🏻 32
Starania od 01.02.2025 z 2 przerwami
Jestem wege od ponad 10 lat
28.07 - ⏸️, ale niestety ciąża biochemiczna
Nie poddajemy się!
Update 11.12💊: Omega-3, B12, Magnez, Cholina, Foliany, Laktoferyna, Witamina E, Witamina C, Cynk, Melatonina, Berberyna, Selen, Jod -
Mika1992 wrote:To u nas też okres starań będzie za krótki, jak coś znajdę w okolicy to dam ci znać

Super, ja Tobie też. 😊👩🏻 30 lat (Hashimoto 🦋)
👨🏻🦱 30 lat (zdrowy 💪🏻, morfologia 🧬 10%, koncentracja 87 mln/ml)
🌱 Starania: od 01.2025
🩷 09.07.2025 – 11 dpo ⏸️
👼🏻 08/25 – puste jajo 💔🌈
🧫 AMH: 5,67 ng/ml (brak cech PCOS)
🧪 MUCHa: wynik czysty ✅
🍀 07.01.2026r. - wizyta w ramach Programu Kompleksowej Ochrony Zdrowia Prokreacyjnego
🍼💖 W drodze po nasze szczęście… -
Dziewczyny nasza forumowa koleżanka Motylek93 była w tym programie w tym roku w Wawie w szpitalu na inflandzkiej bodajże. Podeszła do IUI z programu i teraz jest w ciąży 😉Mika1992 wrote:@Mamoura i znalazłaś? Ja też jestem z Warszawy i myślę nad tym programem, niestety internet nie pomaga. Chyba zadzwonię do Szpitala Południowego..
Mamoura, karczoch321, snieżka lubią tę wiadomość
Starania od 05.2024
👫27
- Laparoskopowe usuwanie ognisk endometriozy --> marzec '26
- Histeroskopia - stan zapalny wyleczony ✅
- Leczenie u Naprotechnologa
- Kwalifikacja do Rządowego Programu ochrony zdrowia prokreacyjnego
- Hycosy ✅ drożność z lipiodolem ✅
Endometrioza (rezonans 9.01)
ANA1 dodatnie ❌ (Sulfazalazyna)
AMH 3,7
❌TSH 0,916 -3,5 - 3,5 - 9,6 (po lipiodolu)- 6,4 (po Euthyrox 50)
FT4 1,27
Prolaktyna 23 ❌ (Dostinex)--> 22,8(wiecej Dostinexu)---> 12,6 ✅
Ferrytyna 21,73 - feroplex - 40 Bioradix- 103 (skutek Sulfazalazyny)
KIR 2DS2, 2DS3 obecne
On : IO, Morfologia 10% -->6%, Prena Care dla mężczyzn, Olej z czarnuszki, wit D
kwas foliowy, Koenzym Q10(ubiqinol), wit. D, NAC, magnez ,DHA + EPA, Dostinex, Cyklogest, Sulfazalazyna, olej z wiesiołka, cholina, euthyrox -
Jak tam?Nowalijka13 wrote:Jutro 🫣👩🦳 26 👱🏻♂️ 28
Starania od 03.25
cytologia ✔️
wymazy Mucha ✔️
TSH 1,8
Owulację występują ✔️
Cykle 28/29
Hormony w normie,
Prolaktyna ✔️
Ovarin