X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne prolaktyna-bromergon
Odpowiedz

prolaktyna-bromergon

Oceń ten wątek:
  • Kocimietkaa Przyjaciółka

Wysłany: 11 marca 2016, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, potrzebuję Waszej porady.

Byłam dziś u gina i kazała mi brać Bromergon przy Prolaktynie 482 mU/l. Norma na wynikach to 127-637. Dodam, że kilka dni temu byłam prywatnie u innego i nie zwrócił na to uwagi. Co o tym sądzicie? Brać ten Bromergon, czy się wstrzymać? Od nowego cyklu mam brać też Clostilbegyt, więc może poczekać chociaż jeden cykl z tym Bromkiem? Jeszcze lekarka nastraszyła mnie, że po tym takie okropne skutki uboczne są. Nie wiem już, co robić. Doradźcie coś.

1usaanli3c0r4nnw.png
    kjmnk6nlyx84ji9x.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocimietkaa ja mam prolaktynę 820 mIU/l i mam przyjmować bromek 2 razy dziennie po jednej tabletce. I też nie wiem co robić, bo przepisał mi tylko jedno opakowanie i kazał powtórzyć badania w kolejnym cyklu w 15 dniu. I teraz nie wiem czy zacząć przyjmować od teraz i skończyć 25.03 a wyniki zrobić dopiero ok 18.04 bo wtedy mam 15dc. Chyba poczekam do nowego cyklu i wtedy zacznę go brać i jak tylko skończę w 15dc to pójdę na badania.

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja miałam 46 przy normie 23 i brałam poł tabletki na noc, zeby nie czuć skutków ubocznych :) i dzięki temu jestem w 16 tc :)

• baranosia Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiunia gratulacje! Jak szybko udało Ci się zajść w upragnioną ciążę? Ja od przyszłego cyklu zaczynam brać bromergon- tylko mi lekarz kazał 2x 1 tabletkę

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2016, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziekuje :)
    no 15 cykli z czego w 14 zbadałam prolaktyne :D a w 15 zaszłam z bromkiem :D
    ale Ty masz chyba bardziej podwyższoną dlatego 2x1:/ ale bierz go i módl się do św. Dominika :))ja jeszcze piłam inofolic i jadłam olej z wiesiołka, chyba wszystko na raz zadziałało :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 13:10

baranosia lubi tę wiadomość

• baranosia Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiunia ja mam 820 przy normie 496. Piję inofem- to to samo co inofolic i chyba za Twoją radą też pomodlę się do Św. Dominika :)

Bromek zacznę brać od 1dc ciekawe czy już w tym samym cyklu jest szansa...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 21:42

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2016, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    życzę Ci tego z całego serca :))

baranosia lubi tę wiadomość

• baranosia Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy któraś z Was przy wysokiej prolaktynie miała owulację? Drugi cykl z rzędu robię testy owulacyjne dwa razy pojawia się druga kreska ale nigdy nie jest tak mocna jak kontrolna

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2016, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny bardzo Was proszę o poradę - biorę bromka już od ponad miesiąca, lekarz kazał mi zrobić badania kontrolne po 2 miesiącach, tylko, że wtedy będę w 20 dc, a z tego co wiem badania na prolaktynę i tsh należy robić na początku cyklu. I teraz nie wiem, co zrobić a nie mogę się skontaktować z lekarzem :-(

• Rosolina Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciaa badania zrób na początku cyklu - 3-5 dzień. pewnie chodziło mu o dwa cykle.

p19uqqmzk4ecto70.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 01:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia a mi lekarz zapisał na zleceniu prolaktynę kontrolną z estradiolem na 15dc

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2016, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia, prolaktyne i TSH robi się bez względu na dzień cyklu. Ważne jest by przed badaniem nie połykać żadnych tabletek.

• baranosia Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Soja ja dostałam bromergon tylko na 15dni przyjmowania i zrozumiałam że mam brać właśnie do 15dc i wtedy zrobić badania

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2016, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj to najlepiej by było zapytać lekarza o co mu chodziło. Ja brałm bromka pół roku na prolaktyne + Euthyrox na TSH. I endo powiedział,że ich poziom nie zmienia się w zależności od dnia cyklu. Byle by tabletke połykać po badaniu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2016, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarz mi napisał w "instrukcji" przyjmowania leków - badania prolaktyny i tsh za 2 miesiące. Więc chyba 2 miesiące od rozpoczęcia leczenia. Mam wątpliwości, bo 1 badanie kazał mi zrobić między 3-5 dniem cyklu. Ale bardzo Wam dziękuję!!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    udało mi się skontaktować z lekarzem i faktycznie przy tych badaniach - tsh i prolaktyna dzień cyklu nie ma znaczenia.

• jednataka Ekspertka

Wysłany: 6 czerwca 2016, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a jeśli chce zrobić prolaktynę z obciążeniem na własną rękę to tę tabletkę dostanę w labolatorium, czy muszę kupić w aptece? Nie muszę mieć skierowania? Mi prl wyszła w górnej granicy normy, od miesiąca biorę castagnusa. Owulację miewam dopiero ok 18 dnia cyklu, ale dla gina wszystko jest ok....

Córeczka 06.05.2014
    Synek 03.07.2017
  • werni Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy wysokiej prl miałam ovu potwierdzona monitoringiem. Brałam bromka wraz z castagnusem. Teraz mi się tabletki pokonczyly to pewnie znów poszła w górę. Musze się zapisać do ginki.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • blue-eyed Koleżanka

Wysłany: 17 czerwca 2016, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy którejś z Was spóźniała się miesiączka po bromergonie? Zaczełam brać w połowie cyklu początkowo 1/4 tabletki a następnie 1/2.

• Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    basiunia wrote:
    ja miałam 46 przy normie 23 i brałam poł tabletki na noc, zeby nie czuć skutków ubocznych :) i dzięki temu jestem w 16 tc :)

Po jakim czasie brania Bromergonu udało się zobaczyć dwie kreseczki? :) Ja mam prolaktyne 51 i dzisiaj zaczynam brać Bromergon w takich dawkach jak Ty. Zastanawiam się ile czasu potrzeba na zmniejszenie tego hormonu.

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
‹‹ 11 12 13 14 15 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ