prolaktyna-bromergon
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny, potrzebuję Waszej porady.
Byłam dziś u gina i kazała mi brać Bromergon przy Prolaktynie 482 mU/l. Norma na wynikach to 127-637. Dodam, że kilka dni temu byłam prywatnie u innego i nie zwrócił na to uwagi. Co o tym sądzicie? Brać ten Bromergon, czy się wstrzymać? Od nowego cyklu mam brać też Clostilbegyt, więc może poczekać chociaż jeden cykl z tym Bromkiem? Jeszcze lekarka nastraszyła mnie, że po tym takie okropne skutki uboczne są. Nie wiem już, co robić. Doradźcie coś. -
Kocimietkaa ja mam prolaktynę 820 mIU/l i mam przyjmować bromek 2 razy dziennie po jednej tabletce. I też nie wiem co robić, bo przepisał mi tylko jedno opakowanie i kazał powtórzyć badania w kolejnym cyklu w 15 dniu. I teraz nie wiem czy zacząć przyjmować od teraz i skończyć 25.03 a wyniki zrobić dopiero ok 18.04 bo wtedy mam 15dc. Chyba poczekam do nowego cyklu i wtedy zacznę go brać i jak tylko skończę w 15dc to pójdę na badania.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnydziekuje
no 15 cykli z czego w 14 zbadałam prolaktyne a w 15 zaszłam z bromkiem
ale Ty masz chyba bardziej podwyższoną dlatego 2x1:/ ale bierz go i módl się do św. Dominika )ja jeszcze piłam inofolic i jadłam olej z wiesiołka, chyba wszystko na raz zadziałałoWiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 13:10
baranosia lubi tę wiadomość
-
Basiunia ja mam 820 przy normie 496. Piję inofem- to to samo co inofolic i chyba za Twoją radą też pomodlę się do Św. Dominika
Bromek zacznę brać od 1dc ciekawe czy już w tym samym cyklu jest szansa...Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 21:42
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDziewczyny bardzo Was proszę o poradę - biorę bromka już od ponad miesiąca, lekarz kazał mi zrobić badania kontrolne po 2 miesiącach, tylko, że wtedy będę w 20 dc, a z tego co wiem badania na prolaktynę i tsh należy robić na początku cyklu. I teraz nie wiem, co zrobić a nie mogę się skontaktować z lekarzem
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny, a jeśli chce zrobić prolaktynę z obciążeniem na własną rękę to tę tabletkę dostanę w labolatorium, czy muszę kupić w aptece? Nie muszę mieć skierowania? Mi prl wyszła w górnej granicy normy, od miesiąca biorę castagnusa. Owulację miewam dopiero ok 18 dnia cyklu, ale dla gina wszystko jest ok....Córeczka 06.05.2014
Synek 03.07.2017 -
Przy wysokiej prl miałam ovu potwierdzona monitoringiem. Brałam bromka wraz z castagnusem. Teraz mi się tabletki pokonczyly to pewnie znów poszła w górę. Musze się zapisać do ginki.
-
basiunia wrote:ja miałam 46 przy normie 23 i brałam poł tabletki na noc, zeby nie czuć skutków ubocznych i dzięki temu jestem w 16 tc
Po jakim czasie brania Bromergonu udało się zobaczyć dwie kreseczki? Ja mam prolaktyne 51 i dzisiaj zaczynam brać Bromergon w takich dawkach jak Ty. Zastanawiam się ile czasu potrzeba na zmniejszenie tego hormonu.