prolaktyna-bromergon
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam wszystkich. Jestem tu nowa i chcialabym pogadac z kims kto mial wysoka prolaktyne. Prosze opiszczie jakie wyniki,jakie leki pomogly no i oczywiscie czy Wam sie w koncu udalo bo ja trace nadzieje,z gory dziekujeTobiaszek- nasz cud ur.27.10.2014 r . Cc
Zośka /28.06.2015 **Aniołek **10 tydz. -
Powiem Wam,ze kilka lat kochalismy sie bez zabezpieczen zadnych,z tym,ze uwazalismy,ale i tak nic. Jak juz ponad rok temu sie zdecydowalismy to starania co miesiac,lekarz mowil,ze mam pecherzyki 12 mm,wiec wszystko ok,tylko tyle...ale rok staran i nic. Mowil,ze to w psychice,ale w koncu pojechalam do kliniki leczenia nieplodnosci i tam lekarz endy-ginek zalecil mi badania ,tsh,tyroksyna wolna,prl i progesteron. Pol roku mam brac po pol tabl bromka...,a potem zobaczymy. Troche dlugo,chyba sama zrobie wczesniej badanie prl zeby wiedziec czy chociaz ciut spadlaTobiaszek- nasz cud ur.27.10.2014 r . Cc
Robotka1 wrote:ALKA ja miałam wyższą po obciążeniu 18 krotnie....teraz biorę bromka juz 2 miesiące, do tego stumulację cyklu i w tym cyklu udało się z owulacja.
a powiedz mi czy moze sie spozniac @ po bromku?Ostatnia miesiaczke mialam 18 grudnia,zawsze mialam regularne co do dnia...od tego czasu nie dostalam. Tylko,ze w pon robilam test i wyszla jedna kreska,nie wiem czy robic sobie nadzieje...test by juz musial cos pokazac po takim czasieTobiaszek- nasz cud ur.27.10.2014 r . Cc
alka89 wrote:Hej dziewczyny. Podajcie swoje wyniki jak mozecie,ja mam oprocz prl tsh 4,2,niby norma wlasnie jest do 4,2,ale zapisal mi jeszcze euthyrox 25,jedna tabl dziennie
TSH dla staraczki powinno być najwyżej do 2 ale lepiej jak będzie jeszcze niższe a Twój wynik nawet jak mieści się w normie to jest zdecydowanie za wysoki. -
no więc tak:
ja mam TSH 2.45 anty TPO 16,5 przy normie <34
anty TG 40.50 przy normie <115
PRL podstawową 313,6 przy normie (83-622)
po tabletce 5770
progesteron 11.68 w fazie lutealnej rpzy normie ( 1,2-15,9
no i reszty badan mi się juz nie chce wypisywać
ale wiesz.. ja też jestem tylko po jednym okresie z bromkiem....mam nadzieję że o ile nie jestem w ciąży to teraz miesiączka też przyjdzie normalnie.....
a ile bierzesz? ja pół tabletki na dzień -
alka89 wrote:Powiem Wam,ze kilka lat kochalismy sie bez zabezpieczen zadnych,z tym,ze uwazalismy,ale i tak nic. Jak juz ponad rok temu sie zdecydowalismy to starania co miesiac,lekarz mowil,ze mam pecherzyki 12 mm,wiec wszystko ok,tylko tyle...ale rok staran i nic. Mowil,ze to w psychice,ale w koncu pojechalam do kliniki leczenia nieplodnosci i tam lekarz endy-ginek zalecil mi badania ,tsh,tyroksyna wolna,prl i progesteron. Pol roku mam brac po pol tabl bromka...,a potem zobaczymy. Troche dlugo,chyba sama zrobie wczesniej badanie prl zeby wiedziec czy chociaz ciut spadla
Bo chyba nie owulacyjnym? 12mm to sa niedojrzałe pęcherzyki, z takiego pęcherzyka nic nie będzie.
Musisz zrobić porządny monitoring i zobaczyc do jakiej wielkości Ci rosną i kiedy i czy w ogóle pękają.
-
Robotka1 wrote:no więc tak:
ja mam TSH 2.45 anty TPO 16,5 przy normie <34
anty TG 40.50 przy normie <115
PRL podstawową 313,6 przy normie (83-622)
po tabletce 5770
progesteron 11.68 w fazie lutealnej rpzy normie ( 1,2-15,9
no i reszty badan mi się juz nie chce wypisywać
ale wiesz.. ja też jestem tylko po jednym okresie z bromkiem....mam nadzieję że o ile nie jestem w ciąży to teraz miesiączka też przyjdzie normalnie.....
a ile bierzesz? ja pół tabletki na dzień
Hej,nie bylo mnie od wczoraj bo w szpitalu wyladowalam,ale wszystko ok. Ciazy nie ma i okresu tez nie. Od 18 grudnia,choc zawsze mialam na czas,a teraz nie wiem. Niby wczoraj to nie byl dzien plodny,a pecherzyki 22 mm,nie wiem ,juz za glupia jestem na toTobiaszek- nasz cud ur.27.10.2014 r . Cc
alka89 wrote:aha i biore od 9 grudnia pol tabl przed snem tego bromku
wiesz ja juz nie kumam tego wszystkiego,nie wiem juz kiedy dzien plodny ,a kiedy nie. Musze sie nauczyc tego monitoringu. wczoraj mialam duze pecherzyki,ale przeciez niby to nie byl dzien plodny. Teraz nie mam okresu i juz sama nie wiem,a wizyta u gina 12 lutego dopieroTobiaszek- nasz cud ur.27.10.2014 r . Cc
Zośka /28.06.2015 **Aniołek **10 tydz.