prolaktyna-bromergon
-
WIADOMOŚĆ
-
Mi nikt nie chce dac skierowania na prl,kazdy mowi,ze endykr-ginek ma mi dac,czyli w tej klinice ,gdzie sie lecze,ale do kwietnia nie chce czekac,to wiecznosc,chcialabym wiedziec czy chociaz ciut spadloTobiaszek- nasz cud ur.27.10.2014 r . Cc
Zośka /28.06.2015 **Aniołek **10 tydz. -
ost @ mialam 18 grudnia,dziwne bo mialam zawsze jak w zegarku,dni plodne 1,2 styczen tak mniej wiecej,bylam pewna,ze sie udalo,ale testy i beta wykluczyly,ale 22 stycznia mialam robione usg i okazalo sie,ze mam pecherzyki w obu jajnikach i to 22 mm,dziwne bo to nie ten dzie,ale moze bromek cos przestawia u mnie,wczoraj juz na usg nie bylo pecherzykow ,wiec musialy peknac co?Tobiaszek- nasz cud ur.27.10.2014 r . Cc
dziewczyny, ja też miałam podwyższoną prolaktynę nieznaczenie powyżej normy, ale po obciążeniu metoclopramidem wzrastała o więcej niz 10 krotnie. Ginekolog zaleciła bromergon i wysłała do endokrynologa i znów bromergon w sumie kilka miesięcy,prolaktyna spadła a ciąży dalej nie było. Kilka miesięcy po odstawieniu leków prl znowu wzrosła a ja trafiłam do prof. ginekologa, dzięki któremu zaszłam w ciążę. Skrytykował moje dotychczasowe leczenie. Stwierdził, że przy nieznacznie podwyższonej prolaktynie, która nie daje objawów klinicznych (np. wycieków z piersi, brak miesiączki) w ogóle nie stosuje się leczenia. A od testu z obciążeniem w ogóle się odchodzi. Zapisał mi clostilbegyt z zastrzykiem na jeden cykl i monitorowanie ovu w tym cyklu. To od razu dało efekt, a czekaliśmy na ten moment kilka lat..
Anna255, kania85 lubią tę wiadomość
-
dżona wrote:dziewczyny, w jakim dniu cylku najlepiej zrobić bad prolaktyny? Różne są opine na ten temat, lepiej po owulacji - w 7dniu po, czy na początku cyklu 3-5dc?
Hej ,sorki,ze tak pozno odp ,ale musialam odpoczac psychicznie. Lecze sie w klinice leczenia nieplodnosci i tak kazali mi robic 20-22 dzin cykluTobiaszek- nasz cud ur.27.10.2014 r . Cc
maga wrote:dziewczyny, ja też miałam podwyższoną prolaktynę nieznaczenie powyżej normy, ale po obciążeniu metoclopramidem wzrastała o więcej niz 10 krotnie. Ginekolog zaleciła bromergon i wysłała do endokrynologa i znów bromergon w sumie kilka miesięcy,prolaktyna spadła a ciąży dalej nie było. Kilka miesięcy po odstawieniu leków prl znowu wzrosła a ja trafiłam do prof. ginekologa, dzięki któremu zaszłam w ciążę. Skrytykował moje dotychczasowe leczenie. Stwierdził, że przy nieznacznie podwyższonej prolaktynie, która nie daje objawów klinicznych (np. wycieków z piersi, brak miesiączki) w ogóle nie stosuje się leczenia. A od testu z obciążeniem w ogóle się odchodzi. Zapisał mi clostilbegyt z zastrzykiem na jeden cykl i monitorowanie ovu w tym cyklu. To od razu dało efekt, a czekaliśmy na ten moment kilka lat..
GRATULUJE. JA NIE MAM TAKICH MOZLIWOSCI,NIBY DOSTALAM SIE DO KLINIKI ,ALE OD WIZYTY DO WIZYTY CZEKAM 4 MSC,BIORE POL TABL BROMKU I TEZ MAM PONAD 10 KROTNY WZROST PIO OBCIAZENIU ,ALE DO TEGO TSH 4,2Tobiaszek- nasz cud ur.27.10.2014 r . Cc
Zośka /28.06.2015 **Aniołek **10 tydz.