Przedciążowe rozmowy Gabi i Paulette
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Też sobie zamowie dziewczyny. Mieliśmy nie uprawiać seksu przez tą infekcje ale nie wytrzymałam haha.
Ala cieszę się z Twojego chłopczyka. Najważniejsze żeby zdrowe!
Co do badań to powtarzamy za 3 tygodnie. Musimy się umówićgabi544 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnywitajcie 5 dc już nie krwawie w ogóle jakas króciutka była ta @ w tym miesiącu ale od 2 dni znowu jestem rozdrazniona bola mnie piersi plecy i ten prawy jajnik czy to pachwina juz sama nie wiem boli i piecze co jakis czas jutro dzwinie do ginekologa na kase chorych zobaczymy na kiedy mnie zapiszą po za tym wszystko ok
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyHejka,
mąż poszedł po wyniki badań... jejku tak się boję.. mam nadzieję że wszystko będzie jednak ok a moje obawy okażą się śmieszne a testy owulacyjne które zamówiłam przydatne.
zaczęłam mierzyć temperaturę ustaliłam sobie godzinę 9.30 jako godz pomiaru ale w tym tyg od pon do dziś mierzyłam o godz 4.30 bo miałam na drugą zmianę. jutro wszystko wraca do godz 9.30.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2015, 17:24
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPaulette we wrocławiu w pracowni andrologicznej koszt 150 zł i jest to
Badanie nasienia (spermiogram) z oceną budowy plemników
w tym także komputerowo wspomagana analiza nasienia tzw. CASA /Computer Assisted Sperm Analysis/.
WYNIKI MOJEGO MĘŻA :
pH 8.4
objętość 4.20 ( > 1,5 ml )
konsystencja prawidłowa
aglutynacja 0%
liczba plemników 41.35 ( > 15)
liczba plemników w ejakulacie 173.67 ( > 39 )
RUCHLIWOŚĆ PLEMNIKÓW :
ruch szybki postępowy ( typ a ) 22%
ruch wolny postępowy ( typ b ) 6%
ruch inny niż postępowy ( typ c) 10 %
plemniki nieruchome 62%
Żywotność ( % plemników żywych) 58% (> 58% )
Spermiogram :
plemniki o prawidłowej budowie 18 %
plemniki o patologicznej budowie 82%
Uwagi : agregacja 7%
nie będę mamą co ?
Która się zna na tych wynikach ? bo ja nic z tego nie rozumie...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2015, 18:09
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKochana napisz wszystko z normami podanymi obok.
Kochana jak dla mnie to ok wygląda, bo porównałam z normami z naszych badań.
Na pocieszenie powiem Ci, że u mojego męża wyszło jedynie 6% prawidłowo zbudowanych ,ale lekarz powiedział, że jest ok, bo te 6% z pół miliarda (około tyle miał mój mąż w ejekulacie), dokładnie to 517,8x 10^6 to jest baaaardzo dużo.
U Ciebie też wygląda, że wszystko ok, bo jednak trochę tych żołnierzy u niego jest. Rozumiem, że te 173,67 to jest x10 do potęgi 6, tak?
ylko nie bardzo wiem, co to est ta agregacja.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2015, 18:44
-
nick nieaktualnyhttp://www.poradnikzdrowie.pl/eksperci/pytania/wynik-badania-nasienia-co-oznacza-agregacja-plem/101226/1/
tutaj wyjaśnienie słowa agregacja. Kochana kiedyś czytałam na tym forum, że na to zlepianie się plemników można coś zaradzić jakimiś suplementami. Napisz na temacie "badanie nasienia", tam dziewczyny się bardziej znają. Ale mi się naprawdę wydaje, że wszystko ok poza tą agregacją, ale to można chyba poprawić