X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Przedciążowe rozmowy Gabi i Paulette
Odpowiedz

Przedciążowe rozmowy Gabi i Paulette

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2015, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gabi544 wrote:
    Kochana napisz wszystko z normami podanymi obok.
    Kochana jak dla mnie to ok wygląda, bo porównałam z normami z naszych badań.
    Na pocieszenie powiem Ci, że u mojego męża wyszło jedynie 6% prawidłowo zbudowanych ,ale lekarz powiedział, że jest ok, bo te 6% z pół miliarda (około tyle miał mój mąż w ejekulacie), dokładnie to 517,8x 10^6 to jest baaaardzo dużo.
    U Ciebie też wygląda, że wszystko ok, bo jednak trochę tych żołnierzy u niego jest. Rozumiem, że te 173,67 to jest x10 do potęgi 6, tak? :)
    ylko nie bardzo wiem, co to est ta agregacja.

Tak to 173.67 to jest x10 do potęgi 6 :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulette wrote:
    A co w ogole powiedziala pani dr? Moze to nic strasznego

powiedziała mu że wyniki są dobre, i aby je poprawić żeby jadł więcej waezyw i owoców.. tak mi przekazał.

gabi544 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2015, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana też uważam, że jest ok :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2015, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulette wrote:
    wiem, że wszędzie jest inaczej, ale jaki to jest w ogóle koszt?
    Paula - u nas to badanie komputerowe (takie, jak Ilka ) kosztowało 130 złotych, od razu robiliśmy razem z tym posiew na bakterie, zapłaciliśmy 42, razem wyszło za obydwa badania 172 złote :)
    I na pzyszłość najlepiej robić właśnie badanie nasienia wspomagane komputerowo, żeby było jak najwięcej parametrów zbadanych.
    Ilka a w jakiej klinice (przychodni ) badaliście? W centrum leczenia niepłodnośći jakimś czy po prostu jakaś przychodnia, laboratorium miejscowe? :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gabi544 wrote:
    Paula - u nas to badanie komputerowe (takie, jak Ilka ) kosztowało 130 złotych, od razu robiliśmy razem z tym posiew na bakterie, zapłaciliśmy 42, razem wyszło za obydwa badania 172 złote :)
    I na pzyszłość najlepiej robić właśnie badanie nasienia wspomagane komputerowo, żeby było jak najwięcej parametrów zbadanych.
    Ilka a w jakiej klinice (przychodni ) badaliście? W centrum leczenia niepłodnośći jakimś czy po prostu jakaś przychodnia, laboratorium miejscowe? :)

Gabi badanie mąż miał robione tutaj http://www.andrologia-wroclaw.pl/
    to jest pracownia andrologiczna jakaś :P

• cachaarel Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyniki wydają się w porządku. Do boju w takim razie i trzymam kciuki :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IlkaH wrote:
    Gabi badanie mąż miał robione tutaj http://www.andrologia-wroclaw.pl/
    to jest pracownia andrologiczna jakaś :P
    aaa rozumiem :) my robiliśmy w parensie. O ile wyniki dokladne, tak obsługa woła o pomstę do nieba. ;) no ale cóż.. nie można mieć wszystkiego. Może to my po prostu trafiliśmy słabo :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak Wam mija wieczóR? Mój jutro ma wolne, ale oczywiście jedzie na serwis kamer. Więc znowu nie będzie go mniej więcej do 16 - 17. A ja znów sama. Ale mam jutro w planach malować pokój :D zobaczymy, co mi wyjdzie ;) Co - ja nie dam rady ?! :D haha..
    Tylko szukam teraz kolorów i marki farb :) no i szybkie szkolenie z malowania ścian.
    Jutro wrzucę zdjęcia z efektów mojej pracy :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malowanie jest super jestem córką i siostrą malarza ;) uwielbiam malować ale zawsze na to kasy brakuje:( i musisz nam koniecznie pokazać efekty ja teraz jedyne co maluje to aniołki i inne pierdołki z masy solnej które robimy z córcią

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście że się pochwale, jeśli będzie czym ;-) haha.
    Kochane ide ogladaz ze ślubnym film jakiś, póki mam go Jeszcze dla siebie :-) Dobranoc dziewoje :-D

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobranoc u mnie łozko już zajete córcia sie przykolegowala do tatusia a jest chora więc jej daruję ;) jeszcze bo na 2 tydzień męzus jest mój

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabi544 a ty jesteś z wrocławia ?:P

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2015, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie. Z podkarpacia ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2015, 05:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane u mnie w Plocku jest ja myslalam ze to tylko gabinet bo czesto obok przejezdzam tam a okozalo sie ze to klinika bezplodnosci. I tam robia podst. badanie kosztuje 100zl a rozrzeszone o te komputerowo cos tam 160zl. W poniedzialek dzwonie i umawiam tego swojego na te komputerowe cos tam ;)
    Gabi koniecznie musisz sie pochwalic ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2015, 06:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane :)
    Paula - spania nie masz? Haha
    Ja sie obudzilam ba mierZenie temperatury i zasnąć nie mogę ;-)
    Pewnie ze dzwoń, zawsze to krok do przodu. I umów sie do Gina, niech zerknie na Twoje wyniki hormonów :)
    Mozesz w sumie od razu w garsc wyniki nasienia, jeśli juz będą. A Twój nie broni sie przed tymi badaniami? ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2015, 08:45

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabi544 napisałam na wątku badanie nasienia wyniki męża babka pisze że są dobre ale żeby poprawić ruchliwość plemników ;) to podobno można zrobić l karnityną... myślałam że wyniki będą złe, że bezpłodność itp niby nie ma źle ale ok też nie... martwi mnie to że ma tylko 18% plemników o prawidłowej budowie..zobaczymy jak będzie z zajściem w ciąże...

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana to policZ sobie ile to jest 18 % z liczby wszystkich plemniorów ;-) wcale nie tak mało. A jesli Cię to niepokoi, to ja bym zrobiła posiew. Bo to moze plemniki uszkadzać ;-) ale tylko mowie, co bym Zrobila na Twoim miejscu :-)
    Idz do Gina z wynikami, może niech on sie wypowie ;)
    Dziewczyny ja dopiero z farbami wróciłam. Mialam kupować w sklepie 100 metrów od nas ale tam nie było takiej jaką chciałam. Więc zapieprzałam 600 metrow do sklepu a potem z 7,5 litra farby w rękach i kuwetą spowrotem do domu. Myslalam ze mi rece odpadną :-D

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabi544 ale co może plemniki uszkadzać ? mam zamiar wprowadzić dietę płodności czytałam że też pomaga. no i zobaczymy co to będzie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chodzilo mi o to ze bakterie w nasieniu mogą psuć plemniki ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabi a są tam bakterie ?:P bo ja jestem ciemna :P czy trzeba badanie zrobić żeby się właśnie dowiedzieć czy są bakterie :p ?

‹‹ 81 82 83 84 85 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ