X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Przygody tytułowej "Bożeny"
Odpowiedz

Przygody tytułowej "Bożeny"

Oceń ten wątek:
  • LILKA Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2020, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitka_87 wrote:
    Wg mnie dostaniesz i intralipid, i encorton.

Steryd, powtarzam za Paśnikiem, nie jest od zbijania NK.

Jednak zauważyłam na grupie na FB, że jak ktoś ma zachwianą równowagę i podwyższone NK to wówczas ma i jedno, i drugie.
    Ja mam jeszcze KIRy słabe, pewnie mi zleci cross mach i allo, bo tak widziałam, ale już tego nie robię na własna rękę poczekam do wizyty....
    Ale jak ja przeżyje te jego mieszkanki leków to już nic się mnie nie czepi🙃💥
    Trochę już mi nie jest do śmiechu czemu aż tak wszystko mam skopane wrrrr

🍀
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2020, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, więc tak - jestem wstępnie zapisana na 14 grudnia na histeroskopię diagnostyczną.

Wstępnie, bo muszę zadzwonić w 1dc i potwierdzić termin. 1dc mam mieć 7 grudnia.

U mnie jeśliby histero była w drugim dniu przyjęcia to będzie 9dc, więc tak na styk trochę to wszystko przy mojej owulacji 11dc. Z racji tego, że mam jeszcze dupka to sobie będę go brała w obecnym cyklu i może zamiast 10dni wezmę 12dni i coś mi to trochę przesunie @. Taka kombinacja, ale zależy mi, żeby to badanie zrobić

Ostatecznie jakbym sobie nie przesunęła dupkiem @ to po prostu odpuszczę cykl grudniowy pod kątem starań.

Pobyt aż 3 dni 😱 czyli w sumie dwie nocki w szpitalu, tego się nie spodziewałam, ale i tak jestem zadowolona, że będą mi tam robić i to jeszcze na tym samym oddziale, co miałam HSG.

SzalonaOna, Joan, Lulu83 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2020, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaHerbata wrote:
    Jadłam tak koło 22, i jadłam to co od jakiegoś czasu jem non stop,czyli żytni z twarożkiem.
    Zawsze jem kolację kolo 22 i mierze rano mniej więcej o podobnych godzinach i zawsze okolice 80.

Właśnie boje się,że trochę popuscilam z dietą jak zobaczyłam,że moje cukry są całkiem w normie i być może to są właśnie skutki tego...🤷
    Daj sobie na luz bo się zamęczysz. W normalnej sytuacji wcale byś cukru nie kontrolowała i nawet być nie wiedziała że coś nie gra od czasu do czasu. Spokojnie zaczekaj na OGTT do 24-28 tyg.ciazy i wtedy będziesz wiedzieć czy trzeba się spinać, czy nie :)

• Kamcia Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2020, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitka_87 wrote:
    Od grudnia będę dzwonić - liczę, że na styczeń mi się uda dostać do Łodzi 🙂

❗ Bożenki ❗

Laboratorium GENOS w Łodzi - Kariotyp pary 600zł - chyba niższej ceny nie widziałam.
    Kitka a mogę zapytać w czym pomoże u Ciebie kariotyp? Bo ja wiem jak wygląda wynik i tak na moje oko to nic szczególnego on nie przedstawia poza ocena czy kariotyp prawidlowy/nieprawidłowy + zdjęcie chromosomow

JA 34l, starania 2lata.
    11.2019 laparo torbieli endom. obu jajników

19.12.2020 - 12dpo ⏸️
    21.12.2020 - 14dpo - beta 60,74 prog. 28,880
    23.12.2020 - 16dpo - beta 147,41 prog. 16,630 (kropek 2mm)
    28.12.2020 - 21 dpo - beta 1447,12 🤩🤩🤩 prog. 26,830
    07.01.2021 - fasolka 4,7mm i mamy ♥

03.07.2020 INV 😔
    23.07.2020 HSG

AMH 0,5
    MTHFR_667C>T hetero
    MTHFR_1298A>C hetero
    PAI-1 4G hetero
    ANA,ASA.AOA ujemne
    KOAGULANT TOCZNIA ujemny
    KIRy Genotyp AA.
    HLA-C meża C2 homoz.
    Komórki NK: 18,42%, 315 ul (liczba)
    Aktywność NK: 25,4%

3jvzj48a47aj4h5r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2020, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia wrote:
    Kitka a mogę zapytać w czym pomoże u Ciebie kariotyp? Bo ja wiem jak wygląda wynik i tak na moje oko to nic szczególnego on nie przedstawia poza ocena czy kariotyp prawidlowy/nieprawidłowy + zdjęcie chromosomow

Kamcia w sumie nie pomoże jako tako w niczym przy staraniach.

Jednak kariotypy zaleca się przy niepłodności, a nie tylko przy poronieniach. Wydaje mi się, że moje cb nie są wynikiem braku prawidłowych kariotypów u nas - przynajmniej mam taką wielką nadzieję, że mamy je prawidłowe 🙏

No, ale dopóki się nie sprawdzi to nie będzie się wiedzieć na pewno. A ja chciałam je zrobić, żeby z czystym sumieniem przystąpić do szczepień i też pod IVF jest wymagane z tego co wiem, więc to nie zginie.

Poczytałam trochę, że nieprawidłowości zdarzają się bardzo rzadko, ale jednak zdarzają i uznałam, że czas to zweryfikować.

• Kamcia Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2020, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitka_87 wrote:
    Kamcia w sumie nie pomoże jako tako w niczym przy staraniach.

Jednak kariotypy zaleca się przy niepłodności, a nie tylko przy poronieniach. Wydaje mi się, że moje cb nie są wynikiem braku prawidłowych kariotypów u nas - przynajmniej mam taką wielką nadzieję, że mamy je prawidłowe 🙏

No, ale dopóki się nie sprawdzi to nie będzie się wiedzieć na pewno. A ja chciałam je zrobić, żeby z czystym sumieniem przystąpić do szczepień i też pod IVF jest wymagane z tego co wiem, więc to nie zginie.

Poczytałam trochę, że nieprawidłowości zdarzają się bardzo rzadko, ale jednak zdarzają i uznałam, że czas to zweryfikować.
    Ok rozumiem. To prawda że do inv kariotyp to pierwsze co wymagaja

JA 34l, starania 2lata.

19.12.2020 - 12dpo ⏸️

03.07.2020 INV 😔
    23.07.2020 HSG

AMH 0,5
    MTHFR_667C>T hetero
    MTHFR_1298A>C hetero
    PAI-1 4G hetero
    ANA,ASA.AOA ujemne
    KOAGULANT TOCZNIA ujemny
    KIRy Genotyp AA.
    HLA-C meża C2 homoz.

3jvzj48a47aj4h5r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2020, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia wrote:
    Ok rozumiem. To prawda że do inv kariotyp to pierwsze co wymagaja

No właśnie, a ja IVF nie wykluczam. Wręcz przeciwnie. Poza tym źle bym się czuła podchodząc do szczepień, podnosząc mam nadzieję tym samym nasze szanse nie wiedząc czy z nami jest wszystko w porządku na pewno.

Oczywiście wiem, że prawidłowe kariotypy nie gwarantują zdrowej ciąży, ale będę czuła się pewniej pogłębiając diagnostykę w tym kierunku.

Najgorsze, że 600zł droga nie chodzi 😒😒😒

• Kamcia Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2020, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się martwię czy nie zachoruje za chwilę... Tylko dzisiaj odebrałam info od trzech osób ze swojego pododdziału że mają objawy albo juz mają pozytyw na covida... A pracujemy w małej grupie, ściśnięci na jednym małym budynku... Robi się goraco

JA 34l, starania 2lata.

19.12.2020 - 12dpo ⏸️

03.07.2020 INV 😔
    23.07.2020 HSG

AMH 0,5
    MTHFR_667C>T hetero
    MTHFR_1298A>C hetero
    PAI-1 4G hetero
    ANA,ASA.AOA ujemne
    KOAGULANT TOCZNIA ujemny
    KIRy Genotyp AA.
    HLA-C meża C2 homoz.

3jvzj48a47aj4h5r.png
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2020, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitka_87 wrote:
    No właśnie, a ja IVF nie wykluczam. Wręcz przeciwnie. Poza tym źle bym się czuła podchodząc do szczepień, podnosząc mam nadzieję tym samym nasze szanse nie wiedząc czy z nami jest wszystko w porządku na pewno.

Oczywiście wiem, że prawidłowe kariotypy nie gwarantują zdrowej ciąży, ale będę czuła się pewniej pogłębiając diagnostykę w tym kierunku.

Najgorsze, że 600zł droga nie chodzi 😒😒😒
    600 zł drogą nie chodzi , ale w razie nieprawidłowych kariotypow pfu,pfu nie wtopisz kasy w szczepienia tylko podjedziesz odrazu do ivf i PGS.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2020, 13:28

Kitka_87 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2020, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    600 zł drogą nie chodzi , ale w razie nieprawidłowych kariotypow pfu,pfu nie wtopisz kasy w szczepienia tylko podjedziesz odrazu na ivf i PGS.

Otóż to Morwa! Wtedy to już się inny plan kłania tak naprawdę.

Też mam nadzieję, że tfu tfu i szczepienia wypalą, ale no w ciemno poniekąd się im nie poddam.

Morwa lubi tę wiadomość

• Limoncia Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2020, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kariotypy robi się raz w życiu, więc naprawdę warto. Mi lekarz zlecił po moich cb, bo mówił że może być jakiś gen uszkodzony. Prawidłowy wynik cieszy i pozwala odetchnąć chociaż w tym zakresie. Prędzej czy później i tak musielibyście je zrobić, więc nie ma na co czekać.
    Trzymam kciuki za prawidłowy wynik ✊

Kitka_87 lubi tę wiadomość

27.05 FET-> Mamy naszego Maluszka ❤️

rfxggzu338ln1wxj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2020, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też myślę, że czas najwyższy. Taki prezent na święta sobie ze Starym zrobimy 😁😁 Pokończyły się pomysły na prezenty, więc jak znalazł 😂

Limoncia lubi tę wiadomość

• Limoncia Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2020, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z okazji świąt robię sobie HSG, także mój prezent będzie równie "zaskakujący" 😂

Kitka_87, Morwa, Joan, ZielonaHerbata lubią tę wiadomość

27.05 FET-> Mamy naszego Maluszka ❤️

rfxggzu338ln1wxj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2020, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się nie mogę już doczekać bo jutro mam wizytę u lekarza w Rzeszowie ☺️ Czuje motylki w brzuchu 😆😬

Natka95, Kitka_87, Limoncia, Morwa, Joan, Martt95, MałaMi90, Susanne, Pcosik, Belie, Lulu83, Ladyo, Siskaa lubią tę wiadomość

• Joan Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2020, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziulix3 wrote:
    A ja się nie mogę już doczekać bo jutro mam wizytę u lekarza w Rzeszowie ☺️ Czuje motylki w brzuchu 😆😬
    a nie miałaś mieć w tym tygodniu dwóch wizyt ? u dwóch różnych lekarzy ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2020, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joan wrote:
    a nie miałaś mieć w tym tygodniu dwóch wizyt ? u dwóch różnych lekarzy ?
    U swojego na razie odwołałam. Wole wydać te 150 zł na badania od tamtego lekarza niż na dwie wizyty 😜

Joan, Martt95, Morwa lubią tę wiadomość

• Susanne Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2020, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziulix robi skok w bok :D

madziulix3 lubi tę wiadomość

🧘‍♀️ “Life isn't about waiting for the storm to pass. It's about learning how to dance in the rain.”

2/2022 23cs 💔 PJP

37cs
    21.04 ✨ IUI ✨

Chłopiec 💙

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2020, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Susanne wrote:
    Mam nadzieje, że o niczym się nie dowie 🤣

Susanne lubi tę wiadomość

• ZielonaHerbata Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2020, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzalonaOna wrote:
    Daj sobie na luz bo się zamęczysz. W normalnej sytuacji wcale byś cukru nie kontrolowała i nawet być nie wiedziała że coś nie gra od czasu do czasu. Spokojnie zaczekaj na OGTT do 24-28 tyg.ciazy i wtedy będziesz wiedzieć czy trzeba się spinać, czy nie :)

Wiem, niby wiem :P ale jednak jak mam możliwość aby wyłapać nieprawidłowe cukry wczesniej niz 24tc to wolę to zrobić szybciej i dzialac jakoś konkretniej. Nie chcilabym zaszkodzić maluszkowi.

klz9df9hix7ly771.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2020, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Susanne wrote:
    Hahah 😂😂
    Ale ja mam ciężko dzień dzisiaj, taka zmęczona jestem, nie mogę się skoncentrować i mam zły humor. Chce żeby było już jutro i mi się tel my skończył 😐

‹‹ 1766 1767 1768 1769 1770 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ