X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Przygody tytułowej "Bożeny"
Odpowiedz

Przygody tytułowej "Bożeny"

Oceń ten wątek:
  • LILKA Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2020, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitka_87 wrote:
    Wg mnie dostaniesz i intralipid, i encorton.

Steryd, powtarzam za Paśnikiem, nie jest od zbijania NK.

Jednak zauważyłam na grupie na FB, że jak ktoś ma zachwianą równowagę i podwyższone NK to wówczas ma i jedno, i drugie.
    Ja mam jeszcze KIRy słabe, pewnie mi zleci cross mach i allo, bo tak widziałam, ale już tego nie robię na własna rękę poczekam do wizyty....
    Ale jak ja przeżyje te jego mieszkanki leków to już nic się mnie nie czepi🙃💥
    Trochę już mi nie jest do śmiechu czemu aż tak wszystko mam skopane wrrrr

🍀
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2020, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, więc tak - jestem wstępnie zapisana na 14 grudnia na histeroskopię diagnostyczną.

Wstępnie, bo muszę zadzwonić w 1dc i potwierdzić termin. 1dc mam mieć 7 grudnia.

U mnie jeśliby histero była w drugim dniu przyjęcia to będzie 9dc, więc tak na styk trochę to wszystko przy mojej owulacji 11dc. Z racji tego, że mam jeszcze dupka to sobie będę go brała w obecnym cyklu i może zamiast 10dni wezmę 12dni i coś mi to trochę przesunie @. Taka kombinacja, ale zależy mi, żeby to badanie zrobić

Ostatecznie jakbym sobie nie przesunęła dupkiem @ to po prostu odpuszczę cykl grudniowy pod kątem starań.

Pobyt aż 3 dni 😱 czyli w sumie dwie nocki w szpitalu, tego się nie spodziewałam, ale i tak jestem zadowolona, że będą mi tam robić i to jeszcze na tym samym oddziale, co miałam HSG.

SzalonaOna, Joan, Lulu83 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2020, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaHerbata wrote:
    Jadłam tak koło 22, i jadłam to co od jakiegoś czasu jem non stop,czyli żytni z twarożkiem.
    Zawsze jem kolację kolo 22 i mierze rano mniej więcej o podobnych godzinach i zawsze okolice 80.

Właśnie boje się,że trochę popuscilam z dietą jak zobaczyłam,że moje cukry są całkiem w normie i być może to są właśnie skutki tego...🤷
    Daj sobie na luz bo się zamęczysz. W normalnej sytuacji wcale byś cukru nie kontrolowała i nawet być nie wiedziała że coś nie gra od czasu do czasu. Spokojnie zaczekaj na OGTT do 24-28 tyg.ciazy i wtedy będziesz wiedzieć czy trzeba się spinać, czy nie :)

• Kamcia Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2020, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitka_87 wrote:
    Od grudnia będę dzwonić - liczę, że na styczeń mi się uda dostać do Łodzi 🙂

❗ Bożenki ❗

Laboratorium GENOS w Łodzi - Kariotyp pary 600zł - chyba niższej ceny nie widziałam.
    Kitka a mogę zapytać w czym pomoże u Ciebie kariotyp? Bo ja wiem jak wygląda wynik i tak na moje oko to nic szczególnego on nie przedstawia poza ocena czy kariotyp prawidlowy/nieprawidłowy + zdjęcie chromosomow

JA 34l, starania 2lata.
    11.2019 laparo torbieli endom. obu jajników

19.12.2020 - 12dpo ⏸️
    21.12.2020 - 14dpo - beta 60,74 prog. 28,880
    23.12.2020 - 16dpo - beta 147,41 prog. 16,630 (kropek 2mm)
    28.12.2020 - 21 dpo - beta 1447,12 🤩🤩🤩 prog. 26,830
    07.01.2021 - fasolka 4,7mm i mamy ♥

03.07.2020 INV 😔
    23.07.2020 HSG

AMH 0,5
    MTHFR_667C>T hetero
    MTHFR_1298A>C hetero
    PAI-1 4G hetero
    ANA,ASA.AOA ujemne
    KOAGULANT TOCZNIA ujemny
    KIRy Genotyp AA.
    HLA-C meża C2 homoz.
    Komórki NK: 18,42%, 315 ul (liczba)
    Aktywność NK: 25,4%

3jvzj48a47aj4h5r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2020, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia wrote:
    Kitka a mogę zapytać w czym pomoże u Ciebie kariotyp? Bo ja wiem jak wygląda wynik i tak na moje oko to nic szczególnego on nie przedstawia poza ocena czy kariotyp prawidlowy/nieprawidłowy + zdjęcie chromosomow

Kamcia w sumie nie pomoże jako tako w niczym przy staraniach.

Jednak kariotypy zaleca się przy niepłodności, a nie tylko przy poronieniach. Wydaje mi się, że moje cb nie są wynikiem braku prawidłowych kariotypów u nas - przynajmniej mam taką wielką nadzieję, że mamy je prawidłowe 🙏

No, ale dopóki się nie sprawdzi to nie będzie się wiedzieć na pewno. A ja chciałam je zrobić, żeby z czystym sumieniem przystąpić do szczepień i też pod IVF jest wymagane z tego co wiem, więc to nie zginie.

Poczytałam trochę, że nieprawidłowości zdarzają się bardzo rzadko, ale jednak zdarzają i uznałam, że czas to zweryfikować.

• Kamcia Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2020, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitka_87 wrote:
    Kamcia w sumie nie pomoże jako tako w niczym przy staraniach.

Jednak kariotypy zaleca się przy niepłodności, a nie tylko przy poronieniach. Wydaje mi się, że moje cb nie są wynikiem braku prawidłowych kariotypów u nas - przynajmniej mam taką wielką nadzieję, że mamy je prawidłowe 🙏

No, ale dopóki się nie sprawdzi to nie będzie się wiedzieć na pewno. A ja chciałam je zrobić, żeby z czystym sumieniem przystąpić do szczepień i też pod IVF jest wymagane z tego co wiem, więc to nie zginie.

Poczytałam trochę, że nieprawidłowości zdarzają się bardzo rzadko, ale jednak zdarzają i uznałam, że czas to zweryfikować.
    Ok rozumiem. To prawda że do inv kariotyp to pierwsze co wymagaja

JA 34l, starania 2lata.

19.12.2020 - 12dpo ⏸️

03.07.2020 INV 😔
    23.07.2020 HSG

AMH 0,5
    MTHFR_667C>T hetero
    MTHFR_1298A>C hetero
    PAI-1 4G hetero
    ANA,ASA.AOA ujemne
    KOAGULANT TOCZNIA ujemny
    KIRy Genotyp AA.
    HLA-C meża C2 homoz.

3jvzj48a47aj4h5r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2020, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia wrote:
    Ok rozumiem. To prawda że do inv kariotyp to pierwsze co wymagaja

No właśnie, a ja IVF nie wykluczam. Wręcz przeciwnie. Poza tym źle bym się czuła podchodząc do szczepień, podnosząc mam nadzieję tym samym nasze szanse nie wiedząc czy z nami jest wszystko w porządku na pewno.

Oczywiście wiem, że prawidłowe kariotypy nie gwarantują zdrowej ciąży, ale będę czuła się pewniej pogłębiając diagnostykę w tym kierunku.

Najgorsze, że 600zł droga nie chodzi 😒😒😒

• Kamcia Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2020, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się martwię czy nie zachoruje za chwilę... Tylko dzisiaj odebrałam info od trzech osób ze swojego pododdziału że mają objawy albo juz mają pozytyw na covida... A pracujemy w małej grupie, ściśnięci na jednym małym budynku... Robi się goraco

JA 34l, starania 2lata.

19.12.2020 - 12dpo ⏸️

03.07.2020 INV 😔
    23.07.2020 HSG

AMH 0,5
    MTHFR_667C>T hetero
    MTHFR_1298A>C hetero
    PAI-1 4G hetero
    ANA,ASA.AOA ujemne
    KOAGULANT TOCZNIA ujemny
    KIRy Genotyp AA.
    HLA-C meża C2 homoz.

3jvzj48a47aj4h5r.png
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2020, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitka_87 wrote:
    No właśnie, a ja IVF nie wykluczam. Wręcz przeciwnie. Poza tym źle bym się czuła podchodząc do szczepień, podnosząc mam nadzieję tym samym nasze szanse nie wiedząc czy z nami jest wszystko w porządku na pewno.

Oczywiście wiem, że prawidłowe kariotypy nie gwarantują zdrowej ciąży, ale będę czuła się pewniej pogłębiając diagnostykę w tym kierunku.

Najgorsze, że 600zł droga nie chodzi 😒😒😒
    600 zł drogą nie chodzi , ale w razie nieprawidłowych kariotypow pfu,pfu nie wtopisz kasy w szczepienia tylko podjedziesz odrazu do ivf i PGS.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2020, 13:28

Kitka_87 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2020, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    600 zł drogą nie chodzi , ale w razie nieprawidłowych kariotypow pfu,pfu nie wtopisz kasy w szczepienia tylko podjedziesz odrazu na ivf i PGS.

Otóż to Morwa! Wtedy to już się inny plan kłania tak naprawdę.

Też mam nadzieję, że tfu tfu i szczepienia wypalą, ale no w ciemno poniekąd się im nie poddam.

Morwa lubi tę wiadomość

• Limoncia Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2020, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kariotypy robi się raz w życiu, więc naprawdę warto. Mi lekarz zlecił po moich cb, bo mówił że może być jakiś gen uszkodzony. Prawidłowy wynik cieszy i pozwala odetchnąć chociaż w tym zakresie. Prędzej czy później i tak musielibyście je zrobić, więc nie ma na co czekać.
    Trzymam kciuki za prawidłowy wynik ✊

Kitka_87 lubi tę wiadomość

27.05 FET-> Mamy naszego Maluszka ❤️

rfxggzu338ln1wxj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2020, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też myślę, że czas najwyższy. Taki prezent na święta sobie ze Starym zrobimy 😁😁 Pokończyły się pomysły na prezenty, więc jak znalazł 😂

Limoncia lubi tę wiadomość

• Limoncia Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2020, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z okazji świąt robię sobie HSG, także mój prezent będzie równie "zaskakujący" 😂

Kitka_87, Morwa, Joan, ZielonaHerbata lubią tę wiadomość

27.05 FET-> Mamy naszego Maluszka ❤️

rfxggzu338ln1wxj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2020, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się nie mogę już doczekać bo jutro mam wizytę u lekarza w Rzeszowie ☺️ Czuje motylki w brzuchu 😆😬

Natka95, Kitka_87, Limoncia, Morwa, Joan, Martt95, MałaMi90, Susanne, Pcosik, Belie, Lulu83, Ladyo, Siskaa lubią tę wiadomość

• Joan Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2020, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziulix3 wrote:
    A ja się nie mogę już doczekać bo jutro mam wizytę u lekarza w Rzeszowie ☺️ Czuje motylki w brzuchu 😆😬
    a nie miałaś mieć w tym tygodniu dwóch wizyt ? u dwóch różnych lekarzy ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2020, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joan wrote:
    a nie miałaś mieć w tym tygodniu dwóch wizyt ? u dwóch różnych lekarzy ?
    U swojego na razie odwołałam. Wole wydać te 150 zł na badania od tamtego lekarza niż na dwie wizyty 😜

Joan, Martt95, Morwa lubią tę wiadomość

• Susanne Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2020, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziulix robi skok w bok :D

madziulix3 lubi tę wiadomość

🧘‍♀️ “Life isn't about waiting for the storm to pass. It's about learning how to dance in the rain.”

2/2022 23cs 💔 PJP

37cs
    21.04 ✨ IUI ✨

Chłopiec 💙

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2020, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Susanne wrote:
    Mam nadzieje, że o niczym się nie dowie 🤣

Susanne lubi tę wiadomość

• ZielonaHerbata Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2020, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzalonaOna wrote:
    Daj sobie na luz bo się zamęczysz. W normalnej sytuacji wcale byś cukru nie kontrolowała i nawet być nie wiedziała że coś nie gra od czasu do czasu. Spokojnie zaczekaj na OGTT do 24-28 tyg.ciazy i wtedy będziesz wiedzieć czy trzeba się spinać, czy nie :)

Wiem, niby wiem :P ale jednak jak mam możliwość aby wyłapać nieprawidłowe cukry wczesniej niz 24tc to wolę to zrobić szybciej i dzialac jakoś konkretniej. Nie chcilabym zaszkodzić maluszkowi.

klz9df9hix7ly771.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2020, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Susanne wrote:
    Hahah 😂😂
    Ale ja mam ciężko dzień dzisiaj, taka zmęczona jestem, nie mogę się skoncentrować i mam zły humor. Chce żeby było już jutro i mi się tel my skończył 😐

‹‹ 1766 1767 1768 1769 1770 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ