Przygody tytułowej "Bożeny"
-
WIADOMOŚĆ
-
Kitka_87 wrote:Dziewczyny chciałam się Was poradzić, bo szczerze jestem w takim punkcie, że nie wiem co dalej z sobą począć.
Jestem przebadana, oczywiście mogłabym jeszcze coś odświeżyć z badań, ale generalnie wszystko już przeszłam. Moje AMH nie woła o szybką wizytę w klinice i zaczęcie procedury IVF już i teraz. Stary mi się skiepścił (oczywiście względem poprzednich wyników), ale generalnie wyniki ma dobre, bo ten ruch słabszy, jak wiadomo, poprawić jest u faceta najłatwiej i liczę na skuteczność suplementów w tym zakresie.
Na 12 marca jestem umówiona do docenta Paśnika. Moja immunologia nie jest tragiczna. Oczywiście ją muszę odświeżyć, bo wyniki z maja zeszłego roku za wiele dziś nie mówią.
Jednak nie wiem co właśnie do tego momentu z sobą robić.
Na przyszłą sobotę mam wizytę w Salve, ale nie wiem czy mam jechać szczerze...
Nie miałam nigdy robionej stymulacji, ale moje monitoringi pokazują, że jajeczka rosną i pękają (oczywiście zdarzył mi się bezowulacyjny). Czy ta stymulacja naprawdę może zwiększyć moje szanse na zajście w ciążę jeśli mam swoje prawidłowe owulacje? Mam rozkminę czy to jest sens czy to nie będą wydane tylko pieniądze.
Mam na uwadze IVF, ale chciałam z tym zaczekać do lipca. Jeśli immunologia dalej wskazywać będzie, że szczepienia mogłyby nam pomóc to będę się decydować na nie jeszcze przed ewentualną procedurą.
Doradzcie mi coś, bo nie wiem czy pisać się na stymulację od tak czy dać sobie spokój.
Uwazam, że jeśli nigdy nie miałaś stymulacji owulacji, to warto spróbować. Ja miałam kontakt z lamettą, clo upośledza czasem endometrium, Lametta nie. Też co do zasady mam swoje owulacje, ale przy lamettcie były prawie równo w połowie cyklu, pecherzyki rosły okrąglutkie i - co z mojej perspektywy najwazniejsze - ładna owulacja = wzmocnienie cialka żółtego i znacznie lepsza druga faza cyklu.
A co do Waszej rozmowy o grubości endometrium - zazwyczaj w okolicy owulacji miałam 9-10mm, a w tym ostatnim cyklu, pierwszy raz od dwóch lat „tylko” 7 mm. Prawdopodobnie nie ma to większego znaczenia, bo od 6 mm ewentualna ciąża pociągnie w gore
Kitka_87 lubi tę wiadomość
-
Pszczolka36l wrote:A nie myślałaś najpierw spróbować iui? Miałaś robiony test na wrogość śluzu? Ja bym z tym najpierw spróbowała.
Coraz więcej lekarzy odstępuje od pojęcia „wrogi sluz”Ja nigdy nie badałam, a moja dr jest co do zasady przeciwna iui, więc nie zgłębiałam tematu...
-
Kitka_87 wrote:No więc IUI 900zl (Łódź) plus wizyty i leki to wychodzi jakieś 1500zł i to X4 to mamy 6 tysięcy jak nic...
W ogóle te dofinansowania do IVF, o ile są, to są niesprawiedliwe. Ja jestem z małego miasta i nie mam możliwości skorzystać z czegoś takiego, bo nie mam 2letniego meldunku np w Warszawie.
Kochana! Ja mieszkam w dużym mieście (Białystok) i tez dofinansowania zero. Chamstwo i tyle.
I mam takie samo zdanie co do iui jak Ty. Jeśli miałabym spróbować to tylko ma NFZ - na Karowej u dra Wrony.Kitka_87 lubi tę wiadomość
-
Joan wrote:Szona, gdzie suwaczek ???
Kochana, czekam do wizyty. Obsrana po pachy. Wkładam ciagle luteinę i czuje, że szyjka wędruje. Objawów nie mam żadnych - tylko uskuteczniam drzemki po pracy od tygodnia. I mam taki jakby napiety brzuch. Nic więcej! Wczoraj już rozważałam wyprawę na betę, ale jeszcze z tego zrezygnowałam. Nie wiem co będzie dalej 🙈 Muszę opanować strach, ale faken nie jest to proste.
Czytałam Twój pamiętnik wczoraj, co ten estradiol 🤯 nawet próbowałam znaleźć w necie jakies info, ale nic ciekawego mi nie wpadło w oczyDobrze, że masz niedługo wizytę, trzymam kciuki z całej sily
Joan, Kitka_87 lubią tę wiadomość
-
Morwa ja w Krakowie artvimed jak obliczyliśmy szacowne koszta jakby wszystko poszło sprawnie nie licząc wcześniejszej diagnostyki tylko badania typowo pod in vitro to cała procedura wyjdzie nas jakieś 12 tys. A realnie wyjdzie w praniu 🙈
Mam nadzieję że za 3 tygodnie zacznę stymulację ✊🙏
Morwa lubi tę wiadomość
IVF 2021 🍀
13.03 punkcja jajników ☺️
18.03 transfer "skocznej" blastki 4.2.2 🍀
24.03 6dpt beta 48.7mIU/ml
8dpt 133.9 mIU/ml
11dpt 358,1 mIU/ml
8.04 21dpt jest maleństwo 1,3mm i serduszko ❤️
22.04 fasolka 1,27cm 😍❤️🍀
26.05 12tc+4 badanie prenatalne wszystko ok ❤️😍
09.12.2021 3420g szczęścia 54cm miłości ❤️
Mamy ❄️❄️❄️ (5.2.2, 4.2.2, 4.3.3)
-
szona wrote:Coraz więcej lekarzy odstępuje od pojęcia „wrogi sluz”
Ja nigdy nie badałam, a moja dr jest co do zasady przeciwna iui, więc nie zgłębiałam tematu...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2021, 09:54
szona, Belie lubią tę wiadomość
34 lata | starania od stycznia 2017
IUI - 3.02.2021 ❌ 3.03.2021 ❌
💉Szczepienia limfocytami
12.01.2022 Allo-mlr 54,5%
06.2022 - start IVF
21.07 - punkcja - 10🥚dojrzałych, 8 zapłodnionych (ICSI), 3 blastocysty
26.07 - ET 1🐣 4AA (EmbryoGlue, metypred 16mg, acard 75, estrofem, luteina, duphaston)🤰
8tc 💔 3.09.2022 🖤
27.10 - FET 1❄️ 4BB (EmbryoGlue, metypred 16mg, acard 75, estrofem, utrogestan, duphaston, heparyna, wit. PP, zivafert) ❌️😓
22.11 - Transfer ostatniej ❄️ 4BB (EmbryoGlue, metypred 16mg, acard 75, estrofem, utrogestan, duphaston, heparyna, wit. PP) 🤰
6dpt - beta 15 mlU
8dpt - beta 32 mlU
10dpt - beta 91,19 mlU
13dpt - beta 358,61 mlU
17dpt - beta 2064 mlU
20dpt - beta 7348 mlU, wieczorem krwawienie - krwiak podkosmówkowy. Poronienie.
6tc💔 -
szona wrote:Kochana, czekam do wizyty. Obsrana po pachy. Wkładam ciagle luteinę i czuje, że szyjka wędruje. Objawów nie mam żadnych - tylko uskuteczniam drzemki po pracy od tygodnia. I mam taki jakby napiety brzuch. Nic więcej! Wczoraj już rozważałam wyprawę na betę, ale jeszcze z tego zrezygnowałam. Nie wiem co będzie dalej 🙈 Muszę opanować strach, ale faken nie jest to proste.
Czytałam Twój pamiętnik wczoraj, co ten estradiol 🤯 nawet próbowałam znaleźć w necie jakies info, ale nic ciekawego mi nie wpadło w oczyDobrze, że masz niedługo wizytę, trzymam kciuki z całej sily
A kiedy masz wizytę ?
no u mnie jak się jedno prostuje to inne musi się spierdolić. Jakby mogło być inaczej 😂 Nie może być nudy🙃
to co ja w necie znalazłam to
-ciąża
-nowotwór
-wyczerpująca się rezerwa jajnikowa - i to by mogło się zgadzać
-nadczynność tarczycy - i to też może się zgadzać, bo mi ostatnio ft4 poszło do góry. Chociaż w zeszłym cyklu robiłam tsh, ft3 i ft4 i to wtedy to ft4 było troszkę ponad normę ale wtedy estradiol 142, także nie wiem
-torbiel na jajniku
zobaczę co wymyśli doktorek
-
Iseko wrote:Przepraszam, że tak Wam wparuję na wątek bez zaproszenia, ale muszę się wypowiedzieć co do badania na wrogość śluzu. Ja się uparłam żeby ten test zrobić i nie żałuję, bo mi wyszło 4h po stosunku, że nie było już NIC! Ani jednego plemnika. I dzięki temu wiem, że albo mam ten wrogi śluz, albo czas uplynnienia nasienia jest tak długi, że wszystko zdąży wypłynąć zanim plemniki zdążą "ruszyć". Dlatego się zdecydowaliśmy na IUI i wiążemy z tym duże nadzieje.
Dzięki za Twoją opinię. Ja też już jestem umówioną. 💪💪💪Iseko lubi tę wiadomość
Pokrótce:
Ona: niedoczynność tarczycy, endometrioza II stopnia, trombofilia wrodzona, brak KIR z DS allo po szczepieniach 23% co 2 mc doszczepienie
On: MSOME- 1% klasa II, 30mln plemników, Morfologia 1,61% RP 11%
I Procedura
II Transfer
9w1d 💔 CRL 24,1 Aniołku Kochamy Cię
II Procedura
Zaczynamy
❄️❄️❄️❄️❄️ 4x4AA/4BA
2 przebadane i zdrowe
Czas start III Procedura 06.2024
❄️❄️❄️❄️❄️ 3x4AA/2x4BA
22.07 beta 59,70 prog 69,91 (6dpt)
24.07 beta 163,80 prog 68,30 (8dpt)
26.07 beta 359,60 prog 59.55 (10dpt)
29.07 beta 1415,40 (13 dpt)
30.07 pęcherzyk ciążowy 0,43cm
31.07 beta 3050,40 (15 dpt)
09.08 CRL 0,51 cmok 151/min (24dpt)
[/url]
-
Iseko wrote:Przepraszam, że tak Wam wparuję na wątek bez zaproszenia, ale muszę się wypowiedzieć co do badania na wrogość śluzu. Ja się uparłam żeby ten test zrobić i nie żałuję, bo mi wyszło 4h po stosunku, że nie było już NIC! Ani jednego plemnika. I dzięki temu wiem, że albo mam ten wrogi śluz, albo czas uplynnienia nasienia jest tak długi, że wszystko zdąży wypłynąć zanim plemniki zdążą "ruszyć". Dlatego się zdecydowaliśmy na IUI i wiążemy z tym duże nadzieje.
A racja! Widzisz, zapomniałam zupełnie, że to badałaś. Chyba Judit w sumie też badała 🤔 Bazowalam na słowach swojej dr - ale jesteś najlepszym przykładem, że warto. I dodam, że iui jeśli problemem jest ruch plemników, albo budowa szyjki, albo cokolwiek co może uniemożliwić dotarcie plemnikom do celu - na pewno ma sens. Swoje zdanie nt iui odnoszę z kolei do przypadku, gdzie „wszystko ok” - powinnam od razu napisać precyzyjnie.
A Ty już lada chwila walisz na testi będzie pięknie 😍
Iseko lubi tę wiadomość
-
Joan wrote:A kiedy masz wizytę ?
no u mnie jak się jedno prostuje to inne musi się spierdolić. Jakby mogło być inaczej 😂 Nie może być nudy🙃
to co ja w necie znalazłam to
-ciąża
-nowotwór
-wyczerpująca się rezerwa jajnikowa - i to by mogło się zgadzać
-nadczynność tarczycy - i to też może się zgadzać, bo mi ostatnio ft4 poszło do góry. Chociaż w zeszłym cyklu robiłam tsh, ft3 i ft4 i to wtedy to ft4 było troszkę ponad normę ale wtedy estradiol 142, także nie wiem
-torbiel na jajniku
zobaczę co wymyśli doktorek
17.02 🥶
Może ten estradiol to tez jednorazowy wybryk
-
Joan jakiej wielkości u Twojego meza sa te żylaki? Moj wlasnie wrocil z usg i ma tak:
Po stronie lewej widoczne pojedyncze naczynia zylne około 2,5- 2,8mm z widocznym wzmożonym wypełnieniem podczas próby ValsalvyWiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2021, 11:50
Starania od: 1.2020
🖤CB 01.2021
🖤CP 10.2021( jajowodowa lewostronna, jajowód zachowany)
💚24.02.2022 naturalny cud
💚08.10.2022 Ignaś 2920g, 53cm
💚10.05.2024 Tymek 3400g, 53cm -
Myszka91 wrote:Joan jakiej wielkości u Twojego meza sa te żylaki? Moj wlasnie wrocil z usg i ma tak:
Po stronie lewej widoczne pojedyncze naczynia zylne około 2,5- 2,8mm z widocznym wzmożonym wypełnieniem podczas próby Valsalvy04.01.2020 💔
14.03.20 1 IUI 😔
06.05 IUI 😔
29.03.21 usunięcie żylaków powrózka u M.
Biegnij przed siebie, uciekaj, zanim złapie Cię czas.Pewnie przed siebie idź nim zmęczenie da o sobie znać.Świat dla nikogo się nie zatrzyma,Zdradzi Cię nie raz.Biegnij przed siebie, kierunek trzymaj z wiatrem lub pod wiatr. -
Szona trzymam kciuki za wizytę. ✊ Na pewno kropek rośnie duży i zdrowy.
O kosztach in vitro się nie wypowiadam bo nie znam.szona lubi tę wiadomość
04.01.2020 💔
14.03.20 1 IUI 😔
06.05 IUI 😔
Biegnij przed siebie, uciekaj, zanim złapie Cię czas.Pewnie przed siebie idź nim zmęczenie da o sobie znać.Świat dla nikogo się nie zatrzyma,Zdradzi Cię nie raz.Biegnij przed siebie, kierunek trzymaj z wiatrem lub pod wiatr. -
Pszczolka36l wrote:U mojego takie same, nie wiem czy ten plyn to to samo co u nas fala zwrotną + i to się kwalifikuje do zabiegu przy obniżonych parametrachStarania od: 1.2020
🖤CB 01.2021
🖤CP 10.2021( jajowodowa lewostronna, jajowód zachowany)
💚24.02.2022 naturalny cud
💚08.10.2022 Ignaś 2920g, 53cm
💚10.05.2024 Tymek 3400g, 53cm -
Agaciorka wrote:Morwa ja w Krakowie artvimed jak obliczyliśmy szacowne koszta jakby wszystko poszło sprawnie nie licząc wcześniejszej diagnostyki tylko badania typowo pod in vitro to cała procedura wyjdzie nas jakieś 12 tys. A realnie wyjdzie w praniu 🙈
Mam nadzieję że za 3 tygodnie zacznę stymulację ✊🙏Agaciorka lubi tę wiadomość
-
Morwa wrote:Ale się fatalnie w nocy czułam. Chyba idę w laparo... zanim podejdę do kolejnej procedury...04.01.2020 💔
14.03.20 1 IUI 😔
06.05 IUI 😔
eszanka wrote:Możesz napisać co mieliście w cenie procedury? Jakieś dodatkowe badania zarodków?
W koszt naszej procedury wchodziło:
- ICSI
- FAMSI
- separacja plemników
- nacinanie otoczki czyli AH
- nadzór nad implantacją po transferze (3 weryfikacje z badaniami krwi)
- 2 weryfikacje po pozytywnej becie z usg i badaniami krwi (progesteron i bhcg)
W klinice Invicta nazywa się to pakiet all inclusive
Prócz tego podczas stymulacji każda wizyta i badania krwi też były w cenie pakietu, a miałam ich bardzo dużo, bo i moja stymulacja się przeciągała więc nam się to opłacało.
Aaa i 2 testy pcr na covid też miałam w cenie i 2 wizyty u psychologa.
A gdybyśmy mieli więcej zarodków to przez rok też mielibyśmy w cenie ich mrożenie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2021, 14:10
eszanka lubi tę wiadomość
-
Jakby któraś chciała skorzystać to wrzucam link ⬇️
https://www.invimed.pl/aktualnosci/program-zostan-rodzicem-ponad-2000-zl-taniej-w-invimed-katowice?utm_source=Facebook&utm_medium=banner&utm_campaign=30221&utm_content=kobieta-dziecko&fbclid=IwAR1Ma-MLQxf3_2gRlSfdbF1apWmF8ShIJT0h0PunqiFY-A4fPG441rc-sEk
Wg mnie, spoko opcja 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2021, 15:06
Morwa lubi tę wiadomość
Starania od 2014r. ☹️
INVIMED POZNAŃ
IVF - maj 2021
Rozpoczęcie stymulacji - 10.05
PUNKCJA - 21.05 💉
CRIOTRANSFER - 17.06 blastocysta 4AB 🍀 11dpt - beta <1,2 mIU 💔
20 LIPIEC21' - transfer blastek 4bb i 3bb 🍀 - 5dpt⏸️, 6dpt - bhcg 24 mIU/ml🍀 8dpt - bhcg 91 mIU/ml🍀 9dpt - bhcg 149mIU/ml🍀 11dpt - bhcg 332,2mIU/ml🍀 13dpt - bhcg 769mIU/ml🍀15dpt - bhcg 2120mIU/ml🍀
16dpt - pęcherzyk ciążowy 7,7mm z ciałkiem żółtkowym 🍀
21dpt - bhcg 22tys+ 🍀
27dpt - 6mm👶 i bijące❤️
35dpt - 7t5d - 1,26mm👶
12t5d - 6,5cm 👶 156ud/min ❤️ Chłopak? 💙 I PRENATALNE
13t6d - 90g 👶
15t0d - 118g 👶
17t0d - 177g 👶 SYN 💙
17t6d - 200g 👶
21t1d - 423g 👶 II PRENATALNE
21t6d - 500g 👶
24t5d - 804g 👶