Pytania rodziny o ciążę
-
WIADOMOŚĆ
-
Też nie rozumiem tego typu pytań. No jestem w stanie pojąć jak rodzice czy ktoś naprawdę bliski RAZ grzecznie spyta czy planujemy teraz dziecko czy na razie nie - chociaż i tak taka wiedza nie jest nikomu potrzebna... U nas po ślubie też wszyscy pytali a moja matka to w ogóle przy każdym spotkaniu po 20 razy potrafiła nawiązać do tematu dziecka A jak już byłam w ciąży i trafiłam z krwawieniem do szpitala to przez 5 dni ani razu do mnie nie zadzwoniła. Po poronieniu automatycznie zrobił się z tego temat tabu, więc chociaż w tej sytuacji potrafią mieć resztki wyczucia.
-
U mnie w rodzinie nikt nie wie ze sie lecze. Nikt nie pyta to ja sie nie chwale bo nie ma czym. Po takiej informacji dopiero by sie zaczelo. Dzwoniliby 10 razy w ciagu doby a znając życie mama płakałaby do słuchawki. A tego mi nie potrzeba. Wie mąż i 3 bliskie przyjaciółki i wystarczy. Wiem ze moge na nich liczyc. Choć nie raz padały słowa "wyluzuj, odpocznij itp" mówią tak bo nie wiedza co powiedziec.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPo odstawieniu tabletek antykoncepcyjnych moje cykle wydluzyly sie do 36 dni. 18 dnia cyklu dostalam krwawienia ktore utrzymuje sie po dzis dzien- czyli 26 dzien cyklu.
Maz mi wiercil dziure i dwa dni temu zrobilam test ciazowy ktory pokazal cien. Uznalam go za felerny i dzis wykonalam kolejny test.. i no coz.. jest pozytywny. Tak mysle.. wybralam sie do ginekologa na dopochwowe usg ale powiedzial ze on zadnej ciazy nie widzi.. a dlaczego wyszedl test pozytywnie i skad krwawienia to nie byl w stanie powiedziec. Dostalam duphaston, opieprz ze nie powinnam testowac tak wczesnie bo on taki test uwaza za niewazny. Dodal ze ewentualnie moge zrobic badanie z krwi ale on ciaze wyklucza.. -
nick nieaktualny
-
Zrób koniecznie beta hcgHashimoto, MTHFR , NK 17%,teratozoospermia, rozjechane cytokiny, gruczolak przysadki, endometrioza, borelioza
Starania od 2013
HSG, laparoskopia, histero, IUI histero z resekcją
01.2016 I ICSI 1 zarodek, 0 mrożaków
05.2016 II ICSI 1 zarodek 8A1, 0 mrożaków, [*] 6tc 💔
11.2019 IUI
12.2019 IUI
02.2020 IUI
06.2020 III IMSI 9 komórek, 3 dojrzałe, 1 zapłodnienie - brak transferu
09.2020 - leczenie immuno i 3 cykle starań naturalnych
06.2021 IV ICSI transfer 8A1, 4 blaski zamrożone
8dpt 26, 10dpt 91, 12dpt 256, 28dpt
12+3 prenatalne - uogólniony obrzęk płodu czekamy na amnio
16tc 💔 Robercik - zespół Edwardsa
14.02.2022 FET 3aa
6dpt ⏸
7dpt beta 72,70
9dpt beta 178
14dpt 1709
25dpt jest 6t2d
12+5 usg prenatalne OK - chyba 👧
22+2 połówkowe Ok - będzie 👧
30+4 prenatalne 3 trymestru OK - dalej 👧
39+4 Julia cc 3380 50 cm ❤️ 26.10.2022
---
22.07.2024 FET 5bb
16.09.2024 FET 3bb+4cc, 3x ovitrelle, beta 8.2 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPrzedwczoraj gdy robilam test to faktycznie byla krew w moczu i kreska wyszla dziwna, poza tym sikaniec byl popoludniem. Kreska Taka jakby polowe ciensza. Dzis zrobilam test po podmyciu sie wiec krwi nie bylo. No i z rana, z pierwszego strumienia. Najpierw nic nie bylo. Po paru minutach leciutka zarozowiona kreska widziana tylko przy oknie. Z kazda godzina ciemniala..
-
nick nieaktualnyTest swiezo kupiony w aptece. Torbieli brak. Jesliby liczyc od pierwszego dnia ostatniej miesiaczki to bylby to troche ponad trzeci tydzien..
Nie chce sie nastawiac ale kurcze no.. przeciez krecha jak nic jest.
I na pierwszym tescie sprzed dwoch dni tez juz cos bylo. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny