Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Resekcja/strumektomia tarczycy
Odpowiedz

Resekcja/strumektomia tarczycy

Oceń ten wątek:
  • Masza Koleżanka

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę, że to jest bardzo dobre podejście, bo im więcej same wiemy, tym łatwiej nam badać sie dodatkowo samodzielnie.

Mi w sobotę przytrafiło się plamienie, to było 6dpo. Miałam nadzieję, że może to było plamienie implantacyjne, ale w niedzielę przerodziło się w krwawienie i teraz myślę że to chyba jednak zaburzony cykl i po prostu zaczal sie nowy dużo za wcześnie. Tylko to krwawienie było inne, takie czystokrwiste, żadnych skrzepow. Muszę zrobić usg to się okaże czy endometrium zluszczone czy nie.

Ania1003 lubi tę wiadomość

27 lat, 5cs
    Częściowa strumektomia tarczycy w wieku 16lat, obecnie 3mm zdrowego miąższu,
    wysoka prolaktyna po obciążeniu metoklopramidem.
    Euthyrox 150, bromergon.
    Mam już dwoje cudownych dzieci <3 cel :czwórka :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hallo Masza jesteś tutaj?

Mam problem...
    Od marca nie mogę zatrzymać wzrastającego TSH.
    Było ok 0,48, potem co miesiąc systematycznie rośnie. Rosło w miarę powoli.
    0,84, 0,94, 1,30, 1,39 s a teraz skoczyło z tego 1,39 na przestrzeni miesiąca na 2,41... jestem załamana.
    Biorę 2x100 i 5x125 Letroxu. Ciągle ta sama dawka. Letrox rano na czczo, przynajmniej 2h przed śniadaniem, a czasem i dłużej.
    Dlaczego ono ciągle idzie w górę... :(
    Robiłam próby ze zwiększaniem dawki, ale to nic nie dawało i zatrzymałam się już na takiej. Po operacji brałam 7x125.
    I nigdy więcej nie było. Pikawa wariowała już.

Dzisiaj mam endo, ale od wczoraj to mi nie daje spokoju. Jak było w okolicach 1 to jeszcze nie panikowałam. Teraz skoczyło podwójną wartość prawie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2017, 23:14

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I wyszła dawka 7x125. Przy + teście 175 mam wrzucić...

Za miesiąc krew i kontrola tsh.

1 2 3 4
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ