Forum Starając się - ogólne REWOLUCJA PAŹDZIERNIKOWA - lista testujących w najdłuższym miesiącu w roku :)
Odpowiedz

REWOLUCJA PAŹDZIERNIKOWA - lista testujących w najdłuższym miesiącu w roku :)

Oceń ten wątek:
  • Morwa Autorytet
    Postów: 14793 19981

    Wysłany: 24 września 2015, 14:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malika bierzesz jakieś leki ?
    Tarczyca z 7 września nie powala wynikiem . Procentowo wygląda to tak:
    FT4 18.18% [ wynik 1.07, norma (0.93 - 1.7)]
    FT3 46.25% [ wynik 3.11, norma (2 - 4.4)]
    Mało ft4 to jest pewne. Endo powinien dać Ci leki na poprawę wyników jak na moje oko ;)
    Nie powala tez prolaktyna z 16 września i ona również mogła wpływać na tsh. Ta obecna prolaktyna jest w normie ale dla starających się mogłaby być nieco niższa, ale tragedii tu nie ma.
    Reszta jest ok :)

    malika89, Vesper, wróżbitka, stacey lubią tę wiadomość

  • malika89 Autorytet
    Postów: 1288 2304

    Wysłany: 24 września 2015, 15:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze nie biorę leków. Robie różne badania i z kompletem mam iść do endo.

    <3 Synek - 3740g i 61cm szczęścia <3 urodzony 40+1 tc.
    dqpr3e5ekt0iowfy.png
    Start: 06/2015 -> 2 cykl zakończony 26.08.2015 [*] 6t+6dc.
  • emilanka Autorytet
    Postów: 4200 2968

    Wysłany: 24 września 2015, 15:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jak na "wyjściowe" wyniki jest całkiem nie źle :)

    malika89 lubi tę wiadomość

    https://ciazooporna.music.blog/
    PCOS, insulinooporność, hiperinsulinemia poposiłkowa, hiperprolaktynemia, niedoczynność tarczycy, hiperandrogenizm (zbyt wysoki DHEAs androstendion), nietolerancja glutenu, mleka krowiego, mutacje: MTHFR 1298ac, Leiden, PAI, DTRR, nieszczelne jelita...
  • Morwa Autorytet
    Postów: 14793 19981

    Wysłany: 24 września 2015, 15:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malika jak mogę coś doradzić jeszcze co do prolaktyny, to zrezygnuj całkowicie z rzeczy typu light/zero/bez cukru. Jak coś nie zawiera cukru i mam mało kalorii zawiera aspartam a to "bomba z opóźnionym zapłonem". Na jego skąd przypadają 3 trucizny a przy złym przechowywaniu powstaje 4 . Kwas asparginowy , fenyloalanina i metanol możemy spotkać w żywności codziennego użytku , gdzie one nam nie szkodzą bo "występują z czymś w parze", a w aspartam tego nie ma. Wiele osób tego niestety nie wie bo nikt nie rozgłasza tego na prawo i lewo. On wpływa na podwyższenie prolaktyny w naszym organizmie, więc warto z niego zrezygnować. U mnie to pomogło bez brania ziół i leków ;)

    Vesper, malika89, pepsunieczka, ewelinka2210, wróżbitka, stacey lubią tę wiadomość

  • przyszła mama 2 Autorytet
    Postów: 1982 5919

    Wysłany: 24 września 2015, 15:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa skarbnico wiedzy!! a ja codziennie łoję śmietankę do kawy light;/ toż to samo zło!

  • Morwa Autorytet
    Postów: 14793 19981

    Wysłany: 24 września 2015, 15:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    przyszła mama 2 wrote:
    Morwa skarbnico wiedzy!! a ja codziennie łoję śmietankę do kawy light;/ toż to samo zło!
    U Ciebie light oznacza ,że jest odtluszczona a nie że zawiera aspartam. Aspartam to słodzik , jest 200 razy bardziej słodszy niż cukier, dlatego w przemyśle lubią go używać np do produkcji gum do żucia itp, itd. Mniej go muszą sypać niż cukru a przez to jest taniej.

    wróżbitka, stacey lubią tę wiadomość

  • przyszła mama 2 Autorytet
    Postów: 1982 5919

    Wysłany: 24 września 2015, 15:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    och jeny,jak ja nie ogarniam tej trudnej materii, widzisz nawet nie połapałam się , ze to całkiem co innego...boszzzz

  • Vesper Autorytet
    Postów: 2378 1813

    Wysłany: 24 września 2015, 16:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

    wróciłam właśnie od ginki z nfz, której pokazałam moją dokumentację z dwóch lat (polip, torbiel). okazuje się, że (nie wiedziałam) u poprzedniego gina robiłam badania w kierunku endometriozy :/ (m.in. test ROMA). mimo, że moja rodzinna zignorowała moją prolaktynę w górnej granicy normy (bo przecież w normie!) ginka od razu mi powiedziała, że z taką prolaktyną nie mam co liczyć na cionrze... efekt tego taki, że dostałam część badań na nfz (LH, FSH, testosteron wolny, prl po MTC), a sama mam zrobić jeszcze estradiol, progesteron i obie krzywe (cukrową i insulinową). Właściwie to wszystko prawie sama chciałam zrobić dorzucając jeszcze DHEA-S, anty TG (anty TPO jest ok). Odpadnie mi część kosztów ;) bardzo mnie to cieszy :)

    mam TSH 2,2. powiedziała, że ok - wg niej norma dla staraczki jest do 2,3-2,5. niestety, nie zareagowała na moje niskie ft3 (8,6%).

    Malika, zgadzam się z przedmówczyniami, że masz za wysokie TSH, ale ogólne wyniki są niezłe, gratulacje :)

    malika89 lubi tę wiadomość

    staramy się od września 2015
    ,,Zwycięzcy nigdy nie rezygnują, rezygnujący nigdy nie zwyciężają"

  • littleladybird Autorytet
    Postów: 3539 1948

    Wysłany: 24 września 2015, 16:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    emaj wrote:
    Oficjalnie zaczęłam się dziwić :/

    Spokojnie. Ja obstawiam, że Aleksis była u Ciebie wczoraj. Zobaczysz, jutro temp skoczy do góry ;)

    emaj lubi tę wiadomość

    05ludzik.gif "Życie ma tyle samo wad ile zalet."
  • Jagah Autorytet
    Postów: 1568 2205

    Wysłany: 24 września 2015, 16:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa- czy slodziki do kawy tez zawierają aspartam? Niestety nie mam etykiety, żeby doczytać skład. Do każdej kawy dorzucam magiczną pastylke ;)

    1o5qp2.png<3 kAlMp1.png
  • Morwa Autorytet
    Postów: 14793 19981

    Wysłany: 24 września 2015, 17:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagah wrote:
    Morwa- czy slodziki do kawy tez zawierają aspartam? Niestety nie mam etykiety, żeby doczytać skład. Do każdej kawy dorzucam magiczną pastylke ;)
    Ciężko stwierdzić bo może zawierać równie dobrze stewie a nie aspartam. A ona nie szkodzi . Także bez etykiety tego nie stwierdzisz.

    wróżbitka, stacey lubią tę wiadomość

  • Aga26 Autorytet
    Postów: 332 257

    Wysłany: 24 września 2015, 17:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Proszę o wpisanie na 20 :)

    Morwa lubi tę wiadomość

  • Morwa Autorytet
    Postów: 14793 19981

    Wysłany: 24 września 2015, 18:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwonka86 wrote:
    hej Laski.. A u mnie chyba cykl bezowulacyjny:( Jajniki od soboty disco robiły a w poniedziałek wyszedł mi test pozytywny ale śluzu brak i tempka do dziś nie skoczyła, więc raczej małe nadzieje na baby w tym miesiącu....ehh.....co za życie...A moja znajoma wpadkę zaliczyła za pierwszym razem....Niektórzy to mają fuksa...
    Wiesz ,że temperatura może skoczyć i 3 dni po owu ? Jak w poniedziałek miałaś pozytywny test owulacyjny to owulacja mogłabyc i wczoraj , więc jeszcze masz czas aby tempka skoczyła :) liczę ,że to będzie już jutro i nadzieje wrócą do Ciebie :*

    JoHanna, wróżbitka, stacey lubią tę wiadomość

  • karolka22 Autorytet
    Postów: 887 606

    Wysłany: 24 września 2015, 18:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2016, 21:00

    Morwa lubi tę wiadomość

    cl2sjfv.png
  • Mirabelka30 Autorytet
    Postów: 888 245

    Wysłany: 24 września 2015, 19:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2016, 18:30


  • malika89 Autorytet
    Postów: 1288 2304

    Wysłany: 24 września 2015, 19:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirabelka30 wrote:
    Ja Acard biorę od 2 tyg. a czy efekty bedą to zobaczymy za miesiąc;)

    A propo Acardu, od kiedy do kiedy, w jakie dni cyklu go brać?

    <3 Synek - 3740g i 61cm szczęścia <3 urodzony 40+1 tc.
    dqpr3e5ekt0iowfy.png
    Start: 06/2015 -> 2 cykl zakończony 26.08.2015 [*] 6t+6dc.
  • Emilia77 Autorytet
    Postów: 494 152

    Wysłany: 24 września 2015, 20:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dostałam wyniki. Rzućcie okiem :)
    FSH 6,49 mIU/ml n 3,5-12,5
    LH 3,92 mIU/ml n 2,4-12,6
    Estradiol 52,51 pg/ml n 12,4-233
    Progesteron 1,07 ng/ml n 0,2-1,5
    Nie wiem jak wyliczacie te zależności fsh do lh. Czy nie mam za mało ?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2015, 20:09

    Emilia77

    starania od lipiec 2014


    insulinooporność,niedoczyn. tarczycy,Hashimoto(Letrox150)
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 24 września 2015, 20:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heja,

    Wrzesień się obraził, zygoty nie będzie także proszę o wpisanie na 22.10 :)

    Powodzenia :)

    Morwa lubi tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 24 września 2015, 20:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa mnie mozesz wykreslic albo od razu wpisac okres :D na seks przerywany nie licze ze sie udalo bo to byl by wiekszy cud niz ten nad wisla :D
    P.S troche w tym cyklu zamulilismy :P

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2015, 20:14

  • malika89 Autorytet
    Postów: 1288 2304

    Wysłany: 24 września 2015, 20:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilia77 wrote:
    Dziewczyny dostałam wyniki. Rzućcie okiem :)
    FSH 6,49 mIU/ml n 3,5-12,5
    LH 3,92 mIU/ml n 2,4-12,6
    Estradiol 52,51 pg/ml n 12,4-233
    Progesteron 1,07 ng/ml n 0,2-1,5
    Nie wiem jak wyliczacie te zależności fsh do lh. Czy nie mam za mało ?

    Dzielisz wartość LH przez wartość FSH
    U ciebie to 0,60.

    "W prawidłowym cyklu stosunek LH/FSH jest zbliżony do 1 ( z wyjątkiem jajeczkowania), w niewydolności podwzgórzowo-przysadkowej zmniejsza się do 0,5-0,6, po menopauzie zmniejsza się do 0,4-0,7, a w zespole policystycznych jajników wzrasta powyżej 1,5-3. "

    Vesper lubi tę wiadomość

    <3 Synek - 3740g i 61cm szczęścia <3 urodzony 40+1 tc.
    dqpr3e5ekt0iowfy.png
    Start: 06/2015 -> 2 cykl zakończony 26.08.2015 [*] 6t+6dc.
‹‹ 16 17 18 19 20 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego