Forum Starając się - ogólne REWOLUCJA PAŹDZIERNIKOWA - lista testujących w najdłuższym miesiącu w roku :)
Odpowiedz

REWOLUCJA PAŹDZIERNIKOWA - lista testujących w najdłuższym miesiącu w roku :)

Oceń ten wątek:
  • przyszła mama 2 Autorytet
    Postów: 1982 5919

    Wysłany: 8 października 2015, 09:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    no w sumie tak ale chyba jutro pójdę jutro wypada 6dpo w pn już będzie 8, a na moim zadupiu w soboty lab nie funkcjonują.

    jak dziś nastoje drogie kiraczki?:)

  • emilanka Autorytet
    Postów: 4200 2968

    Wysłany: 8 października 2015, 09:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    oOO Gabi cześć :) Miło Cię widzieć myślałam wczoraj o Tobie :)

    Przyszła - Proga najlepiej 7 dpo więc lepiej w sobotę

    Jenny - szkoda :( ale zapraszam po Powstańca Listopadowego :)

    https://ciazooporna.music.blog/
    PCOS, insulinooporność, hiperinsulinemia poposiłkowa, hiperprolaktynemia, niedoczynność tarczycy, hiperandrogenizm (zbyt wysoki DHEAs androstendion), nietolerancja glutenu, mleka krowiego, mutacje: MTHFR 1298ac, Leiden, PAI, DTRR, nieszczelne jelita...
  • Cytrynka_ Autorytet
    Postów: 4402 1914

    Wysłany: 8 października 2015, 09:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    kattalinna wrote:
    Cytrynka, ja już swojej nie mierzę, ale codziennie rano zerkam co u Ciebie się wyprawia, a dziś znowu niespodzianka. Życzę Ci jak najszybszego rozwikłania tej zagadki!
    Ja mierze. Potem drukne wykres dla doktorka. Co mu pokazac te cuda.

  • Rosolina Autorytet
    Postów: 809 185

    Wysłany: 8 października 2015, 10:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Impresja wrote:
    A miałaś późniejszą owulację na castagnusie i stąd dłuższy cykl?
    Czy lutealna się tylko wydłużyła? Z ilu na ile? ;)

    miałam późniejszą owulację, poza tym zauważyłam, że śluz płodny był tylko przez 1 dzień (?? możliwe??) zobaczę jak będzie w tym miesiącu, staram się prowadzić wykres, będę bardziej siebie obserwować, poza tym przy mojej wadze 62 kg powinnam jeść 2 tabletki, ale w tym miesiącu zmniejszyłam je do 1.

    p19uqqmzk4ecto70.png
  • Morwa Autorytet
    Postów: 14823 20023

    Wysłany: 8 października 2015, 10:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    przyszła mama 2 wrote:
    no w sumie tak ale chyba jutro pójdę jutro wypada 6dpo w pn już będzie 8, a na moim zadupiu w soboty lab nie funkcjonują.

    jak dziś nastoje drogie kiraczki?:)
    Zbadaj jutro i w poniedziałek jak w sobotę labo nieczynne . Porównasz wyniki. Z 6dpo i z 9dpo o proga mi chodzi bo prolaktyne badaj kiedyś chcesz :)

    stacey lubi tę wiadomość

  • Morwa Autorytet
    Postów: 14823 20023

    Wysłany: 8 października 2015, 10:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zbadałam progesteron w 7dpo i w 9dpo według wykresu . Ale najprawdopodobniej tak jak mówiłam u mnie skacze tempka wcześniej niż jest owu . Także najbrawdopodobniej jestem 2 dni do tylu i wczoraj dopiero był 7dpo , bo wynik z wczoraj większy niż z poniedziałku :p także jak to nie z innego powodu(czyt.ciąża) to opłacało się robić podwójnie oznaczenia proga bo przynajmniej wiem ze może jeszcze wzrosnąć a raczej gdyby wczoraj był 9dpo to by już powoli spadał a nie rósł;)

    stacey lubi tę wiadomość

  • przyszła mama 2 Autorytet
    Postów: 1982 5919

    Wysłany: 8 października 2015, 10:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok dzięki:) pójdę zbadam jak karzesz, jutro i w pn :) przeanalizujesz później co i jak, toż Ty mój lekarz jesteś, już biorę leki na tarczycę jak zaleciłąś :)

  • letty Autorytet
    Postów: 458 314

    Wysłany: 8 października 2015, 10:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja sobie badam jedynie szyjkę :P temperatura bez szans... do tego i tak jestem podziębiona więc nic by nie wyszło. Śluzu to ja praktycznie nie mam :/ w tamtym miesiącu nawet kiedy miałam owu to na palcach nic... jedynie było bardzo mokro ale tak... wodniście. Jest szansa, że ten śluz płodny jest tak bardzo w środku, że mogę go nie wyczuć? A wie któraś jak to jest z tymi normami lh i fsh? czy jeżeli mam wszystko w normie ale niskiej to ok?

    wnid8ribpqlokjkp.png
    ckaivfxmzxh7kbdm.png
  • Morwa Autorytet
    Postów: 14823 20023

    Wysłany: 8 października 2015, 10:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Letty a Pamiętasz dokładne wyniki i normy do tych twoich wyników ? Jak tak to podaj . Wtedy lepiej można na to spojrzeć. Norma nie zawsze oznacza normę dla nas starających się . Dobrze to widać przy tsh.

  • letty Autorytet
    Postów: 458 314

    Wysłany: 8 października 2015, 12:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Letty a Pamiętasz dokładne wyniki i normy do tych twoich wyników ? Jak tak to podaj . Wtedy lepiej można na to spojrzeć. Norma nie zawsze oznacza normę dla nas starających się . Dobrze to widać przy tsh.

    Oczywiście :)

    3 dc

    FSH 4,09 mIU/ml f.pęcherzykowa 3,5-12,5
    LH 3,17 mIU/ml f.pęcherzykowa 2,4-12,6
    Testosteronn 9,99 ng/dl normy 8,40-48,10

    a to miałam 1 dc bo myślałam, że to do okresu jeszcze długo...

    Progesteron 0,53 ng/ml
    f.pęcherzykowa 0,2-1,5
    f.owulacyjna 0,8-3,0
    f.lutealna 1,7-27

    Prolaktyna 168,50 mIU/l norma 102,00-496,00

    tsh miałam robione w ciąży i teraz nie robiłam... a było

    TSH 0,747 µIU/ml 0,270 4,200 N

    wnid8ribpqlokjkp.png
    ckaivfxmzxh7kbdm.png
  • pepsunieczka Autorytet
    Postów: 1182 666

    Wysłany: 8 października 2015, 12:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    yesenia wrote:
    A właśnie będzie taka informacja że żegnam się z Wami bo nie daję już rady psychicznie i każdej z Was życzę szybkiego zaciążenia... ja się poddaję

    Jeśli tak czujesz i tego potrzebujesz odpocznij od forum...
    Widzisz nie jesteś sama mi też z drugim dzieckiem nie wychodzi po 10 latach...
    Jestem z nowym ,młodszym partnerem ...mam chwilę zwątpienia pewnie jak każda tu ...trwają dzień ,dwa i z każdym nowym cyklem jest nadzieja...
    Niby problem leży w wysokiej prolaktynie obniżona i dalej nic...teraz ide na kolejne badania i zobaczymy...u mnie wpływ ma jeszcze wiek i nerwica (silna)...
    Nie chce cie sztucznie pocieszac...bo sama tego nie lubie...bądź dobrej myśli ..
    Pozdrawiam ciepło...

    ..ile jeszcze i czy wogóle...
    ...może teraz...
    gann3e3ka9ve6mzn.png
  • Morwa Autorytet
    Postów: 14823 20023

    Wysłany: 8 października 2015, 12:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Letty wyniki masz super :) prolaktyna piękna , stosunek lh do fsh 0,77 więc też super :) Progesteron jak na ten dzień cyklu dobry :) zbadaj go jeszcze 7-8dpo wtedy więcej nam powie :)

    letty lubi tę wiadomość

  • MiMK Autorytet
    Postów: 274 164

    Wysłany: 8 października 2015, 12:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane staraczki! Pomocy!
    Jak u was z ćwiczeniami?
    Od roku chodzę sobie 2x w tygodniu na zumbe i zumbe z ciezarkami.
    W zeszłym tygodniu pomiędzy przytulankami nie poszłam bo bałam się czy mi się coś tam nie odklei a pozatym byłam podziebiona.
    W ten wtorek pełna nadzieji, że jajeczko się zagniezdzilo poszłam z myślą o 1,5 godz ale po godzinie wysiadlam...
    Poczułam brak mocy, kamienie ciężkie w brzuchu i ogólny brak siły do tego stopnia, że stojąc na przeciwko instruktorki poprostu zaczęłam płakać jaka to ja jestem bezsilna :p
    Wróciłam do domu mąż zapytał czy coś sobie zrobiłam czemu płacze a ja na to, że nie wiem czemu :-P
    Dziś odpuszczam puki w sobotę zrobię bete i będę pewna, że nic mi się nie odklei :)
    Jak to wygląda u Was?
    Miłego dzionka! :-*

    MiMK

    5djy43r8q08hakby.png

    Już nie możemy się doczekać !
  • pepsunieczka Autorytet
    Postów: 1182 666

    Wysłany: 8 października 2015, 13:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa i poprosze flaszeczke tego czerwonego...przylazl @...

    ..ile jeszcze i czy wogóle...
    ...może teraz...
    gann3e3ka9ve6mzn.png
  • ewelinka2210 Autorytet
    Postów: 1695 842

    Wysłany: 8 października 2015, 13:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nadal negatyw, pewnie dziś albo jutreo @. Czyli zacznę 23 cykl... Pepsunieczka, yesenia ja też o rodzeństwo się staram, wiem że ciężko, ale w sumie zawsze możemy powiedzieć, że już jedno mamy :) A to już dużo <3

    pepsunieczka lubi tę wiadomość

  • ewelinka2210 Autorytet
    Postów: 1695 842

    Wysłany: 8 października 2015, 13:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    pepsunieczka wrote:
    Aaa i poprosze flaszeczke tego czerwonego...przylazl @...
    To pewnie razem zaczniemy kolejny i na listopadówkach się spotkamy :)

    pepsunieczka lubi tę wiadomość

  • letty Autorytet
    Postów: 458 314

    Wysłany: 8 października 2015, 14:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Letty wyniki masz super :) prolaktyna piękna , stosunek lh do fsh 0,77 więc też super :) Progesteron jak na ten dzień cyklu dobry :) zbadaj go jeszcze 7-8dpo wtedy więcej nam powie :)

    dzięki :) miałam zdiagnozowane pcos 3 lata temu i przez to się ciągle martwię, że coś nie wyjdzie :D muszę oczyścić umysł i jak na razie Ty mi w tym pomogłaś :D jutro idę na monitoring i mam nadzieję, że ok

    Morwa lubi tę wiadomość

    wnid8ribpqlokjkp.png
    ckaivfxmzxh7kbdm.png
  • Cytrynka_ Autorytet
    Postów: 4402 1914

    Wysłany: 8 października 2015, 14:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie znowu brzuch zaczal jak na @ bolec. A nie ma. A rano sikalam na bialo. I mam juz tego serdecznie dosc.

  • Karolina_karolina Autorytet
    Postów: 289 350

    Wysłany: 8 października 2015, 14:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam właśnie test owulacyjny i jest druga czerwona krecha. Czyli w moim przypadku testy owulacyjne w 100% zgadzają się z tym co mi wczoraj potwierdził monitoring. Wczoraj jeszcze jej nie bylo a wg monitoringu u ginekologa owulacja powinna być dziś lub jutro. Myślę że jutro kreska będzie mocniejsza od testowej. Wiec czas działać. Dziewczyny nie załamuje się. Każda w końcu się doczeka :). Nie poddaje się i wiem ze będzie dobrze. Jak nie teraz to za miesiąc, a jak nie to za dwa. Co ma być to będzie ;). Ale z czystym sumieniem polecam testy owulacyjne.

    kattalinna, Morwa, Vesper lubią tę wiadomość

    hchygox1kst10j9v.png
  • letty Autorytet
    Postów: 458 314

    Wysłany: 8 października 2015, 14:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MiMK wrote:
    Kochane staraczki! Pomocy!
    Jak u was z ćwiczeniami?
    Od roku chodzę sobie 2x w tygodniu na zumbe i zumbe z ciezarkami.
    W zeszłym tygodniu pomiędzy przytulankami nie poszłam bo bałam się czy mi się coś tam nie odklei a pozatym byłam podziebiona.
    W ten wtorek pełna nadzieji, że jajeczko się zagniezdzilo poszłam z myślą o 1,5 godz ale po godzinie wysiadlam...
    Poczułam brak mocy, kamienie ciężkie w brzuchu i ogólny brak siły do tego stopnia, że stojąc na przeciwko instruktorki poprostu zaczęłam płakać jaka to ja jestem bezsilna :p
    Wróciłam do domu mąż zapytał czy coś sobie zrobiłam czemu płacze a ja na to, że nie wiem czemu :-P
    Dziś odpuszczam puki w sobotę zrobię bete i będę pewna, że nic mi się nie odklei :)
    Jak to wygląda u Was?
    Miłego dzionka! :-*

    ja chodzę 2xtydz. na pole fitness :) czyli duży wysiłek dla mięśni + wysoka możliwość urazów. Przestałam chodzić w 6 tyg. ciąży bo dopiero wtedy mi wyszły 2 krechy :D wcześniej nie miałam pojęcia :P i wszystko było ok :)

    wnid8ribpqlokjkp.png
    ckaivfxmzxh7kbdm.png
‹‹ 76 77 78 79 80 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego