Forum Starając się - ogólne REWOLUCJA PAŹDZIERNIKOWA - lista testujących w najdłuższym miesiącu w roku :)
Odpowiedz

REWOLUCJA PAŹDZIERNIKOWA - lista testujących w najdłuższym miesiącu w roku :)

Oceń ten wątek:
  • pepsunieczka Autorytet
    Postów: 1182 666

    Wysłany: 8 października 2015, 19:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis mozna pod ten mecz chlapnac hehe

    Morwa lubi tę wiadomość

    ..ile jeszcze i czy wogóle...
    ...może teraz...
    gann3e3ka9ve6mzn.png
  • Ann.naa Przyjaciółka
    Postów: 96 26

    Wysłany: 8 października 2015, 19:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka!! Liczylam ze jak tu zajrze wieczorem to beda jakies kotu, a tu dupa :( trzymam kciuki za jutro!

    Ja dzis bylam u endokrynologa w zwiazku z moim tsh (4,19). Dostalam skierowanie na LH, FSH i usg tarczycy. Od jutra mam brac Euthyrox 25 i kontrola tsh i t4 za 1,5 msca. Ciesze ze juz wiem co i jak bo najgorsze to sa te rozkminki.

    Co do cwiczen, treniuje dosc intensywnie i poki nie zobacze II nie przestaje. Pozniej mam nadzieje tez nie no ale juz pod kontrola.

    Udanego % wieczoru :*

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2015, 20:01

  • Cytrynka_ Autorytet
    Postów: 4402 1914

    Wysłany: 8 października 2015, 19:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja mam karnet na silke i basen. Ale malo korzystam. Wole podnoszenie kieliszka ;)

    Przyszla mamo. Rada dnia proponuje cebule i czosnek bo niby zwiekszaja plodnosc

    pepsunieczka lubi tę wiadomość

  • przyszła mama 2 Autorytet
    Postów: 1982 5919

    Wysłany: 8 października 2015, 19:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    zjadłam cebulę z rosołu liczy się?:)

  • Cytrynka_ Autorytet
    Postów: 4402 1914

    Wysłany: 8 października 2015, 20:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysle ze w jakims stopniu na pewno sie liczy.
    Ale z tego co oni tam pisali. To Ridż jest jakims wampirem bo sis czosnku boi :D

  • Morwa Autorytet
    Postów: 14848 20031

    Wysłany: 8 października 2015, 20:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ann.naa wrote:
    Hejka!! Liczylam ze jak tu zajrze wieczorem to beda jakies kotu, a tu dupa :( trzymam kciuki za jutro!

    Ja dzis bylam u endokrynologa w zwiazku z moim tsh (4,19). Dostalam skierowanie na LH, FSH i usg tarczycy. Od jutra mam brac Euthyrox 25 i kontrola tsh i t4 za 1,5 msca. Ciesze ze juz wiem co i jak bo najgorsze to sa te rozkminki.

    Co do cwiczen, treniuje dosc intensywnie i poki nie zobacze II nie przestaje. Pozniej mam nadzieje tez nie no ale juz pod kontrola.

    Udanego % wieczoru :*
    Trafiłaś naprawdę na dobrego lekarza endokrynologa :) ciesz się bo współpracując z nim jesteś bliżej celu,jakim jest ciąża :) teraz już będzie tylko lepiej :D łykam grzecznie leki i sprawdzaj co trzeba :)

    Vesper, Ann.naa, stacey lubią tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 8 października 2015, 20:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć laski ;) no ja też zaglądam na pierwszą stronę i rozglądam się za kocurami :)
    wczoraj byłam na badaniach hormonalnych. niby w normie, ale zadowolona nie jestem. Muszę się zapisać do ginekologa .

  • Vesper Autorytet
    Postów: 2378 1813

    Wysłany: 8 października 2015, 20:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

    ja ćwiczę na pytongu, taniec brzucha i podnoszenie kieliszka. z mopem i odkurzaczem biega małż :P (twierdzi, że to dobrze działa na moje nerwy ;))

    pigułka lubi tę wiadomość

    staramy się od września 2015
    ,,Zwycięzcy nigdy nie rezygnują, rezygnujący nigdy nie zwyciężają"

  • Morwa Autorytet
    Postów: 14848 20031

    Wysłany: 8 października 2015, 20:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulette wrote:
    cześć laski ;) no ja też zaglądam na pierwszą stronę i rozglądam się za kocurami :)
    wczoraj byłam na badaniach hormonalnych. niby w normie, ale zadowolona nie jestem. Muszę się zapisać do ginekologa .
    Coś nie tak z badaniami? Masz już wyniki?

  • pepsunieczka Autorytet
    Postów: 1182 666

    Wysłany: 8 października 2015, 20:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam jeszcze pytanko...ptzrd wizyta u gina powinnam zrobic badania jakis pakiet hormonalny ...SHBG,AMH,INHIMBINAB,DHEA itp...ale to bedzie moj 9-10 dzien cyklu czyli chyba bez sensu ...
    O ile wiem AMH moge nie zaleznie od dnia cyklu wiec to moge zrobic a reszta raczej skoda kasy ..

    ..ile jeszcze i czy wogóle...
    ...może teraz...
    gann3e3ka9ve6mzn.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 8 października 2015, 20:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolejny cykl stracony ...

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 8 października 2015, 20:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Coś nie tak z badaniami? Masz już wyniki?
    wyniki miałam już wczoraj. niby mieszczę się w normie, ale mam prolaktyne chyba ciut za wysoką 28,39 ng/ml a norma jest do 29,3 . No i mam za niski estradiol bo 36,88 a normy 18,9 - 246,7 .

    Edit. badania robione w 3 dc

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2015, 20:37

  • celia Autorytet
    Postów: 1460 3325

    Wysłany: 8 października 2015, 20:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorzuć mnie towarzyszko na 23 października ;) Marne szanse, ale wino marki Lenin nie do pogardzenia :P

    Morwa lubi tę wiadomość

    p19ucsqvqom8u4oa.png
    wnid9vvjzm38tk1g.png
  • Morwa Autorytet
    Postów: 14848 20031

    Wysłany: 8 października 2015, 20:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    pepsunieczka wrote:
    Mam jeszcze pytanko...ptzrd wizyta u gina powinnam zrobic badania jakis pakiet hormonalny ...SHBG,AMH,INHIMBINAB,DHEA itp...ale to bedzie moj 9-10 dzien cyklu czyli chyba bez sensu ...
    O ile wiem AMH moge nie zaleznie od dnia cyklu wiec to moge zrobic a reszta raczej skoda kasy ..
    Nie wiem jak inhibinaB bo się na tym nie znam , ale resztę jak najbardziej możesz robić w tym dniu cyklu. Shbg robi się do 14 dc. I dobrze by było zrobić razem z tym testosteron , bo będzie można wyliczyć FAI (czyli ilość tego testosteronu ,który tak naprawdę nam szkodzi) .

    pepsunieczka, stacey lubią tę wiadomość

  • Morwa Autorytet
    Postów: 14848 20031

    Wysłany: 8 października 2015, 20:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulette wrote:
    wyniki miałam już wczoraj. niby mieszczę się w normie, ale mam prolaktyne chyba ciut za wysoką 28,39 ng/ml a norma jest do 29,3 . No i mam za niski estradiol bo 36,88 a normy 18,9 - 246,7 .

    Edit. badania robione w 3 dc
    Prolaktyna napewno do zbicia ,a co do estriadolu to bym się nie martwila nim. Czasami lepiej mieć mniejszy bo można się łudzić, że w poprzednim cyklu była owu. Przy dużym estriadolu na początku bym bardziej skłaniała się ku temu ,że progesteron poprzednio był niski. Co często widać u kobiet z pcos. Także głowa do góry ,z tych wyników co napisałaś byłabym mimo wszystko zadowolona, bo prolaktynę idzie szybko zbić :)

    stacey lubi tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 8 października 2015, 20:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie muszę iść do gina, ale pójdę bliżej owulacji to może mi powie coś więcej zy się szykuje owulacja czy nie . no ogólnie to się cieszę, że się mieszczę w normach, ale jednak zawsze musi być jakieś ale.. ;)

  • pepsunieczka Autorytet
    Postów: 1182 666

    Wysłany: 8 października 2015, 20:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Nie wiem jak inhibinaB bo się na tym nie znam , ale resztę jak najbardziej możesz robić w tym dniu cyklu. Shbg robi się do 14 dc. I dobrze by było zrobić razem z tym testosteron , bo będzie można wyliczyć FAI (czyli ilość tego testosteronu ,który tak naprawdę nam szkodzi) .

    Bardzo dziekuje za odpowiedz..

    ..ile jeszcze i czy wogóle...
    ...może teraz...
    gann3e3ka9ve6mzn.png
  • Morwa Autorytet
    Postów: 14848 20031

    Wysłany: 8 października 2015, 21:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    yesenia wrote:
    Kolejny cykl stracony ...
    Dlaczego ? @?

  • JennyXS Autorytet
    Postów: 436 333

    Wysłany: 8 października 2015, 21:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    W kolejnym cyklu mam mieć wymazy do drożności i może uda się tą drożność zrobić. CLO nie będę już brała bo robię przerwę po 6 cyklu i jak się wkurzę to zapiszę do innego ginekologa - faceta! Jak wróżka powiedziała. Jeszcze blondynem musi być ;)
    Więc kolejny cykl raczej odpuszczony będzie :)

    200909182441.png
    f2wli09kseu15yxf.png
    3jgxvfxmbborrgjh.png
  • pepsunieczka Autorytet
    Postów: 1182 666

    Wysłany: 8 października 2015, 21:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    JennyXS wrote:
    W kolejnym cyklu mam mieć wymazy do drożności i może uda się tą drożność zrobić. CLO nie będę już brała bo robię przerwę po 6 cyklu i jak się wkurzę to zapiszę do innego ginekologa - faceta! Jak wróżka powiedziała. Jeszcze blondynem musi być ;)
    Więc kolejny cykl raczej odpuszczony będzie :)

    OOO matko...ale ze ginekolog blondyn...gruuubooo

    ..ile jeszcze i czy wogóle...
    ...może teraz...
    gann3e3ka9ve6mzn.png
‹‹ 78 79 80 81 82 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego