Rocznik 1981. Jesteście Staraczki?
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny
wywołana do tablicy melduję, że jestem, czytam Was na bieżąco i kibicuję z całych sił za kolejne maleństwa na naszym forum.
Starania nie są łatwą sprawą, zwłaszcza, jak sytuacja wymyka się spod kontroli i dopada nas rezygnacja i poczucie winy, sama przechodziłam przez to wiele miesięcy. Teraz sytuacja się zmieniła, choć i moja droga nie była łatwa. Wyniki, hormony,nasienie zawsze można było się do czegoś przyczepić. Ja sama do dziś nie wiem, jakim cudem się udało.
Wiem, że częściej miałam owulację z lewego jajnika, na dzień dzisiejszy obstawiam że jest niedrożny. Ze trzy razy czułam ją z prawego i ten trzeci to był właśnie ten szczęśliwy. Współżyliśmy ostatni raz we środę rano, potem wyjechałam a M został daaaaleko skok tempki był w sobotę. Przy pozlepianych plemnikach M nawet nie liczyłam na to, że przeżyją tak długo, a jednak się udało . Podczas mojego urlopu pozwalałam sobie na wszystko jak Doty, drinkowałam, był rower i ogólnie zapomniałam o codzienności. Czy to pomogło... może, nie wiem
Ogólnie można powiedzieć, że wynik nas zaskoczył A dziś dzidzia ma już prawie 6 cm, dwie nóżki, dwie rączki serduszko i inne organy na swoim miejscu i ogólnie wizyta z badań prenatalnych potwierdziła, że wystąpienie wad ocenia się na niewielkie. Ostatecznie wyniki będą za ok 10 dni, wtedy dojdą jeszcze wyniki z krwi.
Ogólnie dopiero od kilku dni delikatnie odczuwam poprawę samopoczucia w dzień. Najgorzej jest jeszcze rano oraz wieczorem, wymioty nie odpuszczają. Powoli zaczynam się zaokrąglać, ale niewtajemniczeni chyba myślą, że po prostu trochę mi się przytyło
Kochane, trzymam z całych sił kciuki za Was i powodzenie w staraniach, oby każda z Was jak najszybciej doczekała się magicznych dwóch kreseczek na teście.
Pozdrawiam.doty22, hewa81, Alicja81, Karoluś81, Papierówka, Veni, ktosiowa, Eni_gma lubią tę wiadomość
Aqga
-
AQga, piękna historia! Dająca nadzieję. Spokojnej zdrowej ciąży! :*
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2016, 19:00
37+0tc 09.10.2020..... córeczka Kornelka - witaj!
[*] 4tc ciąża biochemiczna 11.2019
[*] 5tc ciąża biochemiczna 09.2019
37+1 tc synek Oliwierek 13.10.2018 - witaj!
[*] 12 tc puste jajo 02.08.2017
[*] 17 tc synek Ignaś 28.02.2017 -
No to i ja się odmeldowuje. Chyba nie jest źle.
TSH: 2,13
FSH: 6,67
LH: 5,71
Estradiol: 63,98
Prolaktyna: 16,53
Wszystkie według norm podanych na wynikach są po środku. Prolaktyna jest powyżej środka. A Wy co o tym sądzicie?
P.s. 4 dzień cyklu, to według mnie faza pęcherzykowa?Papierówka, doty22 lubią tę wiadomość
Veni
Morfologia 1%, niedrożny jajowód
wrzesień 2018 I IVF ICSI -
veni jeżeli wyniki mieszczą się w normie to chyba jest ok. Ja się na tych wynikach kompletnie nie znam, nie pomogę. Mam nadzieję, że są to prawidłowe wyniki.
A duszka?, jak wynik bety?Alicja81
mama 11- letniej Juleńki
Ponowne starania od 2014r
08.2020- beta 2,3 -
Veni wyniki raczej ok. Tsh mogłoby być poniżej 2. Co do reszty to jak są w normie to ok. Stosunek lh do fsh też git.
A ja biorę się za wino. Może mi się zachce bo jakoś tak dzisiaj czuję, że ten cykl i tak nie przyniesie nic nowego, więc nawet bzykac mi się nie chce...
Przepłynelam dzisiaj kilometr na basenie to tak z pozytywów
Duszka jak beta pisz bo ciągle sprawdzam czy już coś wiadomo. -
Karoluś81 wrote:Veni wyniki raczej ok. Tsh mogłoby być poniżej 2. Co do reszty to jak są w normie to ok. Stosunek lh do fsh też git.
A ja biorę się za wino. Może mi się zachce bo jakoś tak dzisiaj czuję, że ten cykl i tak nie przyniesie nic nowego, więc nawet bzykac mi się nie chce...
Przepłynelam dzisiaj kilometr na basenie to tak z pozytywów
Duszka jak beta pisz bo ciągle sprawdzam czy już coś wiadomo.
Karoluś a o co chodzi z tym stosunkiem lh do fsh?
Dzięki za informacje, bo ja widzę tylko, że norma tsh to: 0,27 do 4,20
Troszke mi rozjaśniłaśVeni
Morfologia 1%, niedrożny jajowód
wrzesień 2018 I IVF ICSI -
Hej! Aż boję się pisać, beta 27 i popołudniu śliczny test ciążowy pozytywny Brzuch bolał mnie dziś bardzo , zadzwoniłam do mojego starego ginekologa i kazał mi brać Duphaston i zrobić betę w piątek, nie mogę uwierzyć
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2016, 21:15
Karoluś81, Veni, Papierówka, hewa81, doty22, ktosiowa, Maggia lubią tę wiadomość
-
Wlasnie w tej chwili podgladalam twoj wykres i zobaczyłam ze wstawiłas K+!! Miałam wlasnie pisać dziewczynom ze jest pozytyw GRATULACJE!!!!
Zdradź sekret! odpuściłas czy moze wlasnie nie, jakies objawy od owu?Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2016, 21:20
Karoluś81 lubi tę wiadomość
https://www.facebook.com/akupunkturaBertha/
Rocznik 81, 0 dzieci, 1 aniołek, starania od 2014
Immuno-agresywna, MTHFR A i C, pai1 - hetero, plemniki lepkość ++ i 0% msome w 1gr.
2xiui, 3xivf (2 zarodki) -
Haha, no nie wierzę Duszka cudownie Dziewczyno a tak się martwilas w tym cyklu. Widzisz w Twoim wypadku mierzenie temperatury pomogło. Na spokojnie opisz co dokładnie robiłaś w tym szczególnym cyklu że się udało i przypomnij jak długo się staraliscie. Dajesz nadzieję biorę się za robienie bobasa
Duszka zdrówka i spokojnej ciąży. Niech się wszystko dobrze układaWiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2016, 21:21
-
Duszka sprawdziłam we wcześniejszych wpisanych i widzę że naprawdę długo się staralas. Uwierz że teraz będzie dobrze. Emocje pewnie są ogromne ale staraj się o spokój i ciesz się spokojną ciążą
Veni stosunek lh do fsh powinien być 1. Wpisz w wyszukiwarke to znajdziesz szczegółowe wyjaśnieniaVeni lubi tę wiadomość
-
Braaawo Duszka! Mega się cieszę z Tobą! :*37+0tc 09.10.2020..... córeczka Kornelka - witaj!
[*] 4tc ciąża biochemiczna 11.2019
[*] 5tc ciąża biochemiczna 09.2019
37+1 tc synek Oliwierek 13.10.2018 - witaj!
[*] 12 tc puste jajo 02.08.2017
[*] 17 tc synek Ignaś 28.02.2017 -
Duszka, cos mi mówilo - zaglądnij na ovufriend, zaglądnij tam. Spojrzalam, a tu czekanie na wynik bety. I taki cudny final! Gratulacje i wszystkiego dobrego! Mialam wczoraj urodziny, ale ta historia znow wlewa mi w serce nadzieje. Opisz prosze swoja historie tutaj https://ovufriend.pl/forum/starajac-sie-ogolne/przy-nadziei-historie-o-zajsciu-w-ciaze-po-dlugim-staraniu,7641,4.html dla tych, co ciągle czekaja. Czytalam juz Twoja historie, mozesz ja skopiować i wkleić.
Reszcie Dziewczyn tez zycze spelnienia marzen!Veni, Papierówka, doty22, Karoluś81 lubią tę wiadomość
Tuli
Synuś ur 08.2017 - 3 lata starań
Córcia ur 11.2019
PCO, Hashimoto, hiperprolaktyn., celiakia.