Rocznik 1981. Jesteście Staraczki?
-
WIADOMOŚĆ
-
Nie wiedziałam. Kupie ten lek i za miesiąc na zabieg nałożenia tego na nadżerkę. Mam rozpoznanie: Ektopia - jakieś zaczerwienienie szyjki jak w drobnej nadżerce. Ale mówi, że to niegroźne. A jak bym zaszła w ciążę do przyszłego miesiąca to dopiero po urodzeniu będzie leczenie
Veni, masz umowę o pracę czy na zlecenie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2016, 15:21
37+0tc 09.10.2020..... córeczka Kornelka - witaj!
[*] 4tc ciąża biochemiczna 11.2019
[*] 5tc ciąża biochemiczna 09.2019
37+1 tc synek Oliwierek 13.10.2018 - witaj!
[*] 12 tc puste jajo 02.08.2017
[*] 17 tc synek Ignaś 28.02.2017 -
Dziewczyny dzięki, nie spałam za dobrze w nocy, rano porozmawiałam z kierownikiem i bardzo dobrym kolegą, zgodziłam się. Czy dobrze zrobiłam- czas pokarze. Dzięki za dobre słowa.
Veni mam nadzieję, że ciebie zwolnienia nie dotkną.
Papierówka- cytologia I gr super, a tym zaczerwienieniem się nie martw, dobrze będzie.
Bertha, Ktosiowa- powodzenia w nowym cyklu
Enigma jak samopoczucie?bertha, doty22, Veni, ktosiowa lubią tę wiadomość
Alicja81
mama 11- letniej Juleńki
Ponowne starania od 2014r
08.2020- beta 2,3 -
Mam pytanko dziewczyny, czy któraś z Was miała leczoną nadżerkę lekiem Solcogyn - lekarz podobno tym płynem ją smaruje i nadżerka znika. Jak długo się to goi? Obawiam się, że przyszły cykl przepadnie na leczenie i będzie pauza w staraniach o dzidzię.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2016, 08:34
Papierowka nie mam doświadczenia z tym lekiem. Nie martw się ewentualną przerwą. Czasem przerwa dobrze robi ja w tym cyklu niby się starałam, ale przez te wycinki i w perspektywie ewentualną krioterapie to raczej nie nastawiam się na sukces. Chcę ten czas poświęcić na wyciszenie, bo to jest mi bardzo potrzebne.
Wydaje mi się, że po @ jak wszystko będzie dobrze to możesz się starać. Chyba jest jakaś ulotka do tego leku? Poczytaj co i jak. I staraj się nie frustrowac całą sytuacją. Najpierw zdrowie, potem ciąża
Edit. Doczytałam że dopiero w następnym cyklu to leczenie więc bierzcie się teraz do roboty, żeby nie było konieczneWiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2016, 09:43
-
U mnie też ten cykl na straty, o dziwo nawet aż tak bardzo mnie to nie dotknęło. Może warto faktycznie czasem odpuścić? Zaczynam działać jak robot w tym temacie, a to chyba zapłodnieniu nie sprzyja.
Miłego dnia:)Veni
Morfologia 1%, niedrożny jajowód
wrzesień 2018 I IVF ICSI -
Karoluś81 wrote:Doczytałam że dopiero w następnym cyklu to leczenie więc bierzcie się teraz do roboty, żeby nie było konieczne
Veni - ale będzie niespodzianka jak z tego niedrożnego się uda! Nie trać nadziei :*
To raczej już za późno, dziś rano byłam na monitoringu - pęcherzyk pękł, a mąż wróci dopiero dziś do domu;) Chyba zadziałaja serduszka z....niech pomyślę - niedzieli;)
W każdym razie, nie mam żadnej spiny w tym miesiącu i jakoś mi lżej:)
Ale chciałabym, żebyście miały rację;pVeni
Ja właśnie tego nie rozumiem, skoro w środę miałam niską ale pęcherzyk był, w czwartek ciutke tempka skoczyła a w piątek rano lekarka mi mowi, że pęcherzyka już nie ma a temteratura znowu wyższa ... O co chodzi?Veni
Alicja81 wrote:Karola mam nadzieję, że badanie tych wycinków będzie dobre.
A tak w ogóle to mam mały "problem", dostałam propozycje awansu (na kierownika)jeżeli się zgodzę wchodzę na to stanowisko od grudnia.Tylko nie wiem czy się nadaję (jestem typowym ekstrawertykiem,wszystkich lubię i podejrzewam, że ciężko byłoby mi się przestawnic z koleżanki na szefową), mąż jest przeciwny bo my pracujemy 7 dni w tygodniu 24/h, twierdzi, że jestem za mało asertywna, że będą wydzwaniać w święta, weekendy, w nocy z byle problemem- to jest prawda. No ale taka możliwość awansu nie trafia się codziennie i jak jej teraz nie przyjmę, to kolejnej nie będzie przez wiele lat.
A i te moje starania, głupio tak wejść na stanowisko i od razu zaciążyć.
Wiem, że nie powiecie mi co mam robić, ale musiałam się gdzieś wygadać bo sama nie wiem.
Gratuluję!
Moze to jest sposób na ciążę )).
Ps u mnie to nie wypaliło: ja zmieniłam stanowisko, zwiększyłam sobie odpowiedzialność i dodałam obowiązków, ciąży dalej brak
-
zobaczymy, może zadziała. Ten cykl mam do tyłu i pod względem serduszkowania jak i te dziadowskie plamienia znowu się przyczłapały. A do doktora nie mam kiedy się umówić. Ale o dziwo kurcze na luzie do tego podchodzę.
Alicja81
mama 11- letniej Juleńki
Ponowne starania od 2014r
08.2020- beta 2,3