X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 1981. Jesteście Staraczki?
Odpowiedz

Rocznik 1981. Jesteście Staraczki?

Oceń ten wątek:
  • ktosiowa Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja81 wrote:
    o kuźwa, jakie drogie! a tu święta za pasem.
    A lekarz nie mówi jaka może byc inna przyczyna braku ciąży? oprócz żołnierzy M.
    No właśnie: drogie i nie na nfz...
    Na razie dużo nie mówił... Przyjrzał się moim wynikom, spytał się czy miałam sprawdzaną drożność jajowodów (chyba to, na tych badaniach nie z krwi się nie znam). Powiedział, że to badanie drożności jest nieprzyjemne, więc najpierw ustalmy moje amh (żeby wiedzieć jak mocno trzeba się śpieszyć) i stelażowe nasienie. Potem doszliśmy do mojej ciąży biochemicznej, więc stwierdził, że jak była ciąża to z drożnością min. jednego jajowodu musi być ok. Zapytał czy nie podejrzewam, że więcej było ciąż biochemicznych, że po prostu je tracę na bardzo wczesnym etapie, odpowiedziałam, że wątpię, bo tylko wtedy miałam większe opóźnienie miesiączki, a w ogóle to mierzę temperaturę (w domyśle, żaden mój wykres nie dawał mi nadziei, że doszło do zapłodnienia).
    No i chce nas zobaczyć w grudniu... ale myślę, że w grudniu M nie zrobi tego badania... Z samym moim amh nie będę szła.

2r7Ip1.png

jVVIp2.png
  • Karoluś81 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulipanka przykro mi. Ale mam pytanie: dostalas pregnyl przed owu i teraz się okazało na podstawie usg że owulacji nie było? A wcześniej miałaś jakiś oznaki owu? Jak ja dostałam pregnyl, tylko raz to bylam właśnie na monitoringu i lekarz mówił że są dwa jajka i jedno właśnie pęka(zmieniło kształt w czasie badania) i dostałam ten pregnyl dla pewności i żeby to drugie też pękło. Nie znam się na tym ale myślałam że pregnyl dostaje się właśnie jak jest owulacja. Czy u Ciebie pomimo zastrzyku pęcherzyki nie pękły?
    Ja mam nadzieję że jednak doktor się pomylił. Na usg też czasem obraz niewyraźny.
    Ja do podróży przygotowana. Humor ok. W sobotę wybieramy się z Mężem na zakupy przedświąteczne żeby nie zostawiać na ostatni czas sprawy prezentów.
    Tulipanka tulę mocno :-)

• Tulipanka Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z pęcherzyka zrobila sie torbiel - pęcherzyk nie pekl. Udanej podróży i pomyslnosci..

Tuli
    Synuś ur 08.2017 - 3 lata starań
    Córcia ur 11.2019
    PCO, Hashimoto, hiperprolaktyn., celiakia.
  • Karola555 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulipanka przykro mi :(

Ktosiowa no to rzeczywiście niezły koszt tego badania.

Karoluś to fajnie, zmienisz klimat, ja też chcę spakuj mnie do walizki hihi ;) Zakupy przedświąteczne i podróż, super, to wróćcie minimum w trójkę :)

Karoluś81 lubi tę wiadomość

Dzieciaczki z serduszka: Córcia Amelka 05.2008, Synek Gabryś 10.2010
    23/02 będzie synek :)
    f2w3rjjgya3j0iis.png
  • Karoluś81 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej. Tulipanka oby ta torbiel zniknęła po @.

• Annie1981 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulipanka. Przykro mi. Slyszalam o sytuacjach, gdzie gin sie pomylil, ale moze nie ma sie co ludzic.

Ktosiowa. A co to za badanie dla meza, bo jakos mi nazwa umknela?

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • bertha Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulipanka wrote:
    Witajcie Dziewczyny, byłam dzisiaj jeszcze rano u lekarza (dobrze, że sobie z tego wszystkiego nie zapomniałam o wizycie kontrolnej) i rozwiał moje wątpliwości. Nie było owulacji, szanse na ciążę są nikłe, a wynik testu to pregnyl lub błąd. Jak to usłyszałam, to aż się zaczęłam śmiać...Kazał zrobić betę i progesteron w tej sytuacji (zrobiłam, wynik wieczorem), ale nie mam się co łudzić...
    Kurde... nie wierze. a jak gin stwierdzil, ze nie bylo owu po 2 tygodniach??
    Moze inny pecherzyk pekl a to jakis dodatkowy rosl i nie pekl! juz kilka takich historii slyszalam, ze niby torbiel i owu nie bylo, a ciąża jest!
    Czekam niecierpliwie na wynik twojej bety!
    Ja wczoraj i dzisiaj zrobilam testowo sikańca, zeby zobaczyc jak wyglada pregnyl i to jest prawie że biel vizira - testy 9 i 10 dni po pregnylu. Ja wyposażona w latarke widze cienisty cien cienia, ale nikt inny. A twoja krecha to grubas!! Mam nadzieje, ze gin sie myli.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2016, 14:42

Annie1981, Eni_gma lubią tę wiadomość

https://www.facebook.com/akupunkturaBertha/
    Rocznik 81, 0 dzieci, 1 aniołek, starania od 2014
    Immuno-agresywna, MTHFR A i C, pai1 - hetero, plemniki lepkość ++ i 0% msome w 1gr.
    2xiui, 3xivf (2 zarodki)
  • Alicja81 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulipsnko nawet nie wiem co napisać, ja też mam nadzieję, że gin się pomylił. Ile jest przypadów, że po pregnylu jajeczko nie pęka?. Kochana napsz jak twoje wyniki.

Eni_gma lubi tę wiadomość

Alicja81
    mama 11- letniej Juleńki
    Ponowne starania od 2014r
    08.2020- beta 2,3
  • Papierówka Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulipanka, mimo wszystko wierzę, lekarz może się mylić, widziałam fotkę testu i kreska jest. Niecierpliwie czekam z Tobą na wynik :*

<3 37+0tc 09.10.2020..... córeczka Kornelka - witaj! <3
    [*] 4tc ciąża biochemiczna 11.2019
    [*] 5tc ciąża biochemiczna 09.2019
    <3 37+1 tc synek Oliwierek 13.10.2018 - witaj! <3
    [*] 12 tc puste jajo 02.08.2017
    [*] 17 tc synek Ignaś 28.02.2017
  • Tulipanka Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wyniki:
    - progesteron 37,74 ng/ml,
    - beta HCG 47,6 mIU

Rozmawialam z lekarzem, bo prosil, żeby dać mu znac i powiedział, żeby byc ostrożna, ale wygląda na to, ze sie udalo...

Ja z tego zrozumialam tyle, ze pęcherzyk mogl uwolnić komorki jajowe (byly 3 w tym nietypowym pęcherzyki) i ze moglo dojsc do zaplodnienia. Ale ze takie rzeczy zdarzaja sie niezwykle rzadko. Uwierzcie mi - co za dzien..

Tak czy inaczej, dziekuje Wam za dobre slowo, wsparcie i ze moglam do Was napisac. To mi naprawdę ponoglo

doty22, Eni_gma, hewa81, Karoluś81, ktosiowa, bertha, Karola555 lubią tę wiadomość

Tuli
    Córcia ur 11.2019
  • Alicja81 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hurraaaa!!! jejku strasznie się cieszę. Z każdej ciąży dziewczyn tu na forum bardzo się cieszę, ale z twojej- po tylu latach szczególnie. A kolejną bete będziesz robiła?

Tulipanka lubi tę wiadomość

Alicja81
    mama 11- letniej Juleńki
    Ponowne starania od 2014r
    08.2020- beta 2,3
  • Eni_gma Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulipanka wrote:
    Mam wyniki:
    - beta HCG 47,6 mIU

Rozmawialam z lekarzem, bo prosil, żeby dać mu znac i powiedział, żeby byc ostrożna, ale wygląda na to, ze sie udalo...

HA!!!! wiedziałam!!!! Tulipanka najserdeczniejsze gratulacje. To przecież krechą była taka,ze nie mogła być fałszywa. Dbaj o siebie i Rosnijcie zdrowo. Cudowne wieści :D

https://www.maluchy.pl/li-73053.png

km5shdgexoin43nx.png

• Tulipanka Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betę mam powtorzycw sobotę. Ale ja juz dzisiaj nic nie myślę, bo naprawdę nie wiem co do końca myslec..

Tuli
    Córcia ur 11.2019
  • Eni_gma Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulipanka tu juz nie ma co myśleć.To się dzieje!!!! Kochana powtórz betę, a później to juz tylko nogi na stół,dużo odpoczynku i radości,ze się udało. :D

Tulipanka, Alicja81 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-73053.png

km5shdgexoin43nx.png

• hewa81 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TULIPANKA <3 <3 <3 :* :* :*

Im bardziej w życiu ma się pod górkę.... tym piękniejsze będą później widoki
    n59yk6nlzydvnhbr.png
    ........................................................................
  • Papierówka Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    <3 :* Wiedziałam, krecha się nie myli! :D

<3 37+0tc 09.10.2020..... córeczka Kornelka - witaj! <3
    [*] 4tc ciąża biochemiczna 11.2019
    [*] 5tc ciąża biochemiczna 09.2019
    <3 37+1 tc synek Oliwierek 13.10.2018 - witaj! <3
    [*] 12 tc puste jajo 02.08.2017
    [*] 17 tc synek Ignaś 28.02.2017
  • Karoluś81 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulipanka coś mi nie pasowała ta diagnoza lekarza. Jak dobrze że się mylił :-) jest ciąża :-) :-) :-) gratuluję dzielna Kobieto. Jesteś przykładem że trzeba próbować :-) niech wszystko dobrze się toczy.
    A ja dzisiaj w Kościele w święto Niepokalanego Poczęcia Najświętszej Maryi Panny postanowiłam że skoro w przyszłym tygodniu będziemy w Portugalii, to 13 jedziemy do Fatimy. A co, "proście a będzie wam dane" :-)

Kajka81, hewa81, Tulipanka, Annie1981, doty22 lubią tę wiadomość

• ktosiowa Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulipanka wrote:
    Mam wyniki:
    - beta HCG 47,6 mIU
    Wspaniale!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

2r7Ip1.png

jVVIp2.png
  • bertha Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha, Tulipanka, wiedziałam!! :) gratulacje!
    Btw, mój gin mówił ze pęcherzyk moze wypuścić jajo i sie nie zapaść i dalej nawet rosnąć! Takze moze to tez twój przypadek :)
    Ważne ze sie udało!!!! :)

https://www.facebook.com/akupunkturaBertha/
    Rocznik 81, 0 dzieci, 1 aniołek, starania od 2014
    Immuno-agresywna, MTHFR A i C, pai1 - hetero, plemniki lepkość ++ i 0% msome w 1gr.
    2xiui, 3xivf (2 zarodki)
  • Karola555 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku Tulipanka cudownie, rośnijcie zdrowo, tego Wam życzę z z całego serducha !!!

Dzieciaczki z serduszka: Córcia Amelka 05.2008, Synek Gabryś 10.2010
    23/02 będzie synek :)
    f2w3rjjgya3j0iis.png
‹‹ 181 182 183 184 185 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ