Rocznik 1981. Jesteście Staraczki?
-
WIADOMOŚĆ
-
MamaLili "Produkować"- dobre.
A tak zmieniając temat byłam wczoraj z rodzinką w Gdańsku na Disney on ice- polecam. Jedyne co mnie poraziło to macanki przed wejściem i kompleksowe sprawdzanie torebki- taie oto środki ostrożności.Alicja81
mama 11- letniej Juleńki
Ponowne starania od 2014r
08.2020- beta 2,3 -
Ciężarówki i Mamuśki mam pytanie. Jak długo mierzyłyście temperaturę w ciąży?
Ja cały czas mierzę bo siostra mi mówiła, że jeśliby zaczęła spadać, to znaczy że i progesteron leci w dół i trzeba wziąć leki. Więc mierzę żeby mieć rękę na pulsie.Greetta lubi tę wiadomość
-
Karoluś81 wrote:Ciężarówki i Mamuśki mam pytanie. Jak długo mierzyłyście temperaturę w ciąży?
Ja cały czas mierzę bo siostra mi mówiła, że jeśliby zaczęła spadać, to znaczy że i progesteron leci w dół i trzeba wziąć leki. Więc mierzę żeby mieć rękę na pulsie.
Hejka, ja nie mierzyłam bo obawiałam się spadku i że nastąpi najgorsze ale Twoja siostra ma rację z tym progesteronem i temperaturą. Poza tym ja zmierzyłam tylko dwa razy przed testem z ciekawości bo nie wierzyłam w ciąże, później zrobiłam 5 testów bo nadal nie wierzyłam he he taki ze mnie niedowiarek w tej kwestii był
Jednak do Twojej najbliższej wizyty i kolejnego wyniku proga warto mierzyć żeby mieć tą rękę na pulsie Pamiętam jeszcze, że Kajka podrzucała nam tu na wątek normy proga w ciąży. Można zerknąć z ciekawości.
I jak Kattalina napisała żeby się nie zastanawiać czy fiolet czy róż tylko czy róż czy błękit a najlepiej to obydwa i magia świąt niech czyni swoje jak to Annie piszeKaroluś81, bertha, Alicja81 lubią tę wiadomość
Synio 02.02.2006 31tc cc Aniołek [*] ( 8/11tc ) XI.2015 Synio 05.01.18 39tc sn
-
Karoluś, ja przestałam mierzyć rok temu i nawyk nie wrócił. Kilka pomiarów było dla zielnych kropek ja mam przede wszystkim pytanie jak mierzysz? Jeśli w ustach, to wg mnie możesz dalej (pod warunkiem, że nie musisz wstawać specjalnie w tym celu i że nie będzie to Cię stresować za bardzo). Jeśli jednak dopochwowo to zdecydowanie bym odpuściła ze względu na podatność w ciąży na infekcje.
A tak w ogóle, po 31 miesiącach należy Ci już odpoczynek od termometru. Ok. 900 pomiarów, do tego obserwacje różnego rodzaju, objawy prawdziwe i urojone - zasługujesz na relaksKaroluś81 lubi tę wiadomość
-
Hej
Alicja trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę, mam nadzieję że pęcherzyk pękł i że to jest właśnie TO jajo!
U mnie na razie spoko, próbuję sie nie nakręcać, ale jak tylko mam cykl dłuższy niż 24 dni to te próby są średnio udane Coś czuję że przyjdzie @ 30, to są imieniny mojego taty, a ja zawsze, ale to zawsze, jak mam pod koniec cyklu jakąś fajną datę lub święto to wtedy dostaję @. Takie kopniaki od losuWiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2017, 21:49
-
Mam wynik. Jest lepiej. W sobotę było 16,85 a dzisiaj progesteron 24,76. Więc chyba dobrze?
W Internecie sprawdzałam normy, że w 4 tygodniu ciąży prog 21,6 a w 6 tygodniu 26,2. Ja jestem w 4 tygodniu i 2 dniu.
Czuję się spokojniejsza. Jutro wizyta to lekarz zdecyduje, czy trzeba brać dodatkowy progesteron.Enii, Alicja81, Greetta, kattalinna, Eni_gma, doty22, MamaLili, Dakota, bertha lubią tę wiadomość
-
Karoluś81 wrote:Mam wynik. Jest lepiej. W sobotę było 16,85 a dzisiaj progesteron 24,76. Więc chyba dobrze?
W Internecie sprawdzałam normy, że w 4 tygodniu ciąży prog 21,6 a w 6 tygodniu 26,2. Ja jestem w 4 tygodniu i 2 dniu.
Czuję się spokojniejsza. Jutro wizyta to lekarz zdecyduje, czy trzeba brać dodatkowy progesteron.
Powinno się obyć bez luteiny, naprawdę wygląda dobrze
Karoluś81 lubi tę wiadomość
Synio 02.02.2006 31tc cc Aniołek [*] ( 8/11tc ) XI.2015 Synio 05.01.18 39tc sn
-
Karoluś super!
Karoluś81 lubi tę wiadomość
-
Byłam na usg- pęcherzyk nie pękł tylko jak to ujął lekarz zawinął się. Nie ma szans w tym miesiącu. Od kolejnego cyklu znowu clo, kazał pić synfolik- któraś stosowała- ponoć na poprawę komórek jest.
Karola super, że progesteron poszedł w górę. czekamy na info z jutrzejszej wizyty u ekarza.
Krrropka- ładnie u ciebieWiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2017, 18:35
Alicja81
mama 11- letniej Juleńki
Ponowne starania od 2014r
08.2020- beta 2,3 -
Alicja do licha! Szkoda. A może jeszcze się "odwinie"... Sciskam :*
-
Alicja do licha! Szkoda. A może jeszcze się "odwinie"... Sciskam :*
-
Alicja przykro mi.
Mi mój gin polecił Inofolic. Chyba podobny skład. Nie wiem czy pomaga. Piłam i w ciążę nie zaszłam a cenowo w porównaniu do "zwykłego" kwasu foliowego to niebo a ziemia. Symfolik jest tańszy. Może też się skuszęWiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2017, 19:52