X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 1981. Jesteście Staraczki?
Odpowiedz

Rocznik 1981. Jesteście Staraczki?

Oceń ten wątek:
  • Karoluś81 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja 1,7 i 2,2 to wymiary. 17 mm i 22 mm. Czyli owu tuż tuż. Działajcie intensywnie i skutecznie :-)

• Anulka0407 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karoluś81 wrote:
    Dzień dobry :-)
    Melduję że wysikałam dwa różne pozytywne testy. Drugie kreski pojawiły się od razu, są mocne, nie mam wątpliwości.
    Teraz czekam w laboratorium. Trzeba zrobić tak ze trzy bety dla pewności i spokoju :-)
    Jestem w dobrym nastroju, bardzo się cieszę :-) nie wiem co napisać. Jest dobrze :-)

Wielkie gratulacje!!! :) :) :)

Karoluś81 lubi tę wiadomość

Mama 3 dziewczynek: Iza 15 lat, Iga 12 lat i Maja
    Maja ur.31.10.2017r (CC)waga: 3150g dł:53cm
    201710314965.png
  • Karoluś81 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wizyta dopiero w czwartek.
    Ale mam iść do zaprzyjaźnionej apteki i tam dadzą mi luteine, a w czwartek po wizycie odniosę receptę.
    Mam brać rano pod język, wieczorem dowcipnie.
    Tylko nie wiem czy w ogóle brać póki co. Kupię żeby mieć, ale lekarz napro napisał, że luteine brać tylko jeśli pojawią się jakieś objawy. Tylko jakie? Pewnie chodzi o ból brzucha i plamienie...
    Muszę jakoś przeczekać, uspokoić się.
    Na mdłości pomogła ciepła woda :-)

• Greetta Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karoluś na mdłości ciepła woda z cytryną powinna pomóc, a przy okazji wit C :)
    Jeśli chodzi o progesteron to ja miałam taki sam w tym czasie ciąży i dostałam luteine 2 x 100 pod język bo miałam plamienia i bóle jak na @ to pewnie miała na myśli Twój lekarz. Generalnie luteina nie jest szkodliwa i dobrze działa na macicę, maluch ma lepsze środowisko. No i lepiej działa ta dowcipnie bo jakby "bezpośrednio" i szybciej. Jest tańsza niż ta doustna, która ma specyficzny smak do którego można się przyzwyczaić jeśli trzeba. Życzę aby nic się nie działo, a jeśli coś to się nie wahaj to bezpieczne ;) no i dobre masz nastawienie aby podejść do tego na spokojnie bo nerwy działają w drugą stronę. Zdrówka :)

Pozdrawiam rówieśniczki :D ;)

Ps. przeważnie tu na forum jedna ciąża pociągała za sobą w niedługim czasie kolejną, więc dziewczyny niech nastąpi przedświąteczny wysyp ciąż aby te święta były dla nas wszystkich szczęśliwe i wyjątkowe <3
    Karoluś zarażaj :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2017, 10:58

Karoluś81, Dakota, bertha, Eni_gma lubią tę wiadomość

<3 Synio 02.02.2006 31tc cc <3 Aniołek [*] ( 8/11tc ) XI.2015 <3 Synio 05.01.18 39tc sn :D <3
    82down152kmv2jv8.png
  • Karoluś81 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chętnie Was pozarazam ciążunią :-) :-) :-)
    Gretta dzięki. Mam jeszcze pytanie. Położna kazała brać jedna lutke rano pod język, wieczorem dowcipnie. Czy to są dwie różne luteiny? Czy taka sama tabletka? Pewnie w aptece będą wiedzieli. Może jutro zbadam jeszcze raz progesteron.

Dziewczyny mogę tutaj pisać o tym czy wolicie żebym sobie poszła na fiolet? Nie chcę nikogo urazić. Ale tutaj czuję się bardziej swojsko :-)

Dakota, krrropka lubią tę wiadomość

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karoluś81 wrote:
    Kattalinna na ból piersi najlepszy masaż zaufanej osoby, tak czytałam hehehe :-)
    Nie miałabym nic przeciwko, gdyby nie to, że łapało mnie do tej pory na spacerach, tak jakby od zimna. Kurtka, milion warstw ochronnych - trudno w takich warunkach o masaż ;-)

Karoluś, też mam takie wątpliwości co do pisania tutaj. Ale też pamiętam nasze poprzedniczki i jak pisalysmy zgodnie, że jest ok. To mam nadzieję, że nie przesadzam teraz... Nie mniej jednak z takimi typowo ciążowymi kwestiami przeniosłabym się na fiolet, ale tam życia brak :-(

Karoluś81, Dakota lubią tę wiadomość

preg.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja, trzymam kciuki <3

preg.png
  • Karoluś81 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie ciężko na fiolecie, bo cisza tam. A inne wątki, hm wiem że to głupio zabrzmi, ale tylko Wam ufam :-)

A luteine dostanę od psiapsióły. Dzisiaj po pracy do niej wejdę. Dwa opakowania doustnej Jej zostały po ciąży. Będę miała w domu to będę sookojniejsza. A brać na razie nie biorę.

• Alicja81 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie odchodzcie na fiolet!!!

Mi osobiście naprawdę nie przeszkadza, że piszecie o ciąży ponieważ jest to baaardzo pozytywne. Osobiście cieszę się z każdej ciążuni i fajnie jest wiedzieć, że wszystko dzieje się ok.

Dakota, Karoluś81, kattalinna, Greetta, Szyszka1 lubią tę wiadomość

Alicja81
    mama 11- letniej Juleńki
    Ponowne starania od 2014r
    08.2020- beta 2,3
  • krrropka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

thumb.png
    My Ovulation Chart
  • krrropka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napisałam sie i mi zżarło :( Piszę w swoim imieniu: zostańcie! Przecierz to jest też Wasze miejsce :) , poza tym miło sie czyta. No i jest już nas tak niewiele, że wątek nam padnie, nowe raczej nie dojdą, a co to za przyjemność w parę osób pisać ;)

Alicja kciuki zaciśnięte!

U mnie temp na razie się trzyma , ale od wczoraj coś mnie łapie, gardło pobolewa, kicham trochę, więc to może być przyczyna. Nic, trzeba ćwiczyć cierpliwość i czekać grzecznie dalej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2017, 12:02

Karoluś81, Greetta lubią tę wiadomość

thumb.png
    My Ovulation Chart
  • Alicja81 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krrropka a jak długo masz zamiar jeszcze czekać?,

Alicja81
    mama 11- letniej Juleńki
    08.2020- beta 2,3
  • krrropka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do piątku :)
    Albo soboty.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2017, 12:22

thumb.png
    My Ovulation Chart
  • bertha Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja, super pecherzyk, serduszkujcie sie ładnie :) pecherzyk ma wymiary 17x22mm, czyli średnio ok 19/20mm. wiec jutro, ewentualnie pojutrze powinien peknac :)

Ciężaróweczki nasze, pewnie że zostańcie i piszcie tutaj! żadna tam fioletowa strona ;)
    Karolus, luteina jest inna podjezykowa i inna dopochwowa. ja tą podjęzykową nawet lubiałam, choc niektore dziewczyny pisza ze nie dają rady tego przeboleć i musza jednoczesnie z tic takiem ssac :)

Karoluś81, Alicja81, Greetta lubią tę wiadomość

https://www.facebook.com/akupunkturaBertha/
    Rocznik 81, 0 dzieci, 1 aniołek, starania od 2014
    Immuno-agresywna, MTHFR A i C, pai1 - hetero, plemniki lepkość ++ i 0% msome w 1gr.
    2xiui, 3xivf (2 zarodki)
  • Alicja81 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za wyłumaczenie mi łopatologicznie co oznaczały te cyferki. No ale z jedym jajcem to szału nie ma (dobrze, że chociaż coś samo urosło).

Bertha a jak tam u Ciebie, owlacja chyba też blisko?

Alicja81
    mama 11- letniej Juleńki
    08.2020- beta 2,3
  • Karoluś81 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja ja w szczęśliwym cyklu miałam dwa jajka. Właśnie 17 mm. I lekarz mówił, że w ciągu dwóch dni owu. U mnie w sumie patrząc na śluz i temperaturę, owu była po 4 dniach od usg.
    Dobrze że mnie nie wyganiacie :-)
    Ja zawsze się cieszylamz każdej kolejnej ciąży. I liczyłam na wiedzę bardziej doświadczonych koleżanek :-)
    Bertha mam nadzieję że obejdzie się bez luteiny, ale wolę ją mieć w kieszeni w razie czego.

Rano czułam się zdecydowanie gorzej. Teraz jest fajnie, nawet mi się dobrze pracuje.

Alicja81 lubi tę wiadomość

• krrropka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny cieszę się, że chcecie z nami zostać i dzielić się swoją radością.
    Mnie wszystkie ciąże na tym forum wprawiają w dobry nastrój, owszem zazdroszczę Wam okrutnie, ale to takie napawające optymizmem, gdy po tylu staraniach komuś się uda.

kattalinna, Greetta lubią tę wiadomość

thumb.png
    My Ovulation Chart
  • bertha Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja, wg mnie owu była w sobotę - typowe wzdęcie i ból jajników, i bolało podczas serduszka. Co dziwne śluz już się zdążył zmienić na kremowy, wiec brak synchronizacji owu ze śluzem..
    nie wiem czy of wyznaczy mi owu bo miałam takie wysokie temp wcześniej. Najwyżej sama zaznaczę na sobotę.
    Także teraz odliczam. I mimo ze wiem ze szansa jest mikro to moja nadzieja jest jak zawsze ogromna ze może teraz...

Karoluś81, MamaLili, Alicja81, kattalinna, Greetta lubią tę wiadomość

https://www.facebook.com/akupunkturaBertha/
    Rocznik 81, 0 dzieci, 1 aniołek, starania od 2014
    Immuno-agresywna, MTHFR A i C, pai1 - hetero, plemniki lepkość ++ i 0% msome w 1gr.
    2xiui, 3xivf (2 zarodki)
  • MamaLili Ekspertka

Wysłany: 27 listopada 2017, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po pierwsze: zostańcie na tym forum :-)
    Po drugie: ovu goni ovu więc kciuki zaciśnięte, Alicja, Bertha - Karoluś rozwiązała worek i nie ma opcji...ciążę muszą się teraz posypać :-)
    Ja jeszcze ten tydzień w domu z Lilką. Z jednej strony trochę mi szkoda bo mniejsza wypłata przed świętami będzie ale z drugiej strony... potrzebne mi to wolne. No i też zaraz będę produkować potomka :-) z Lilką udało się w grudniowym cyklu... nie powiem, że teraz też liczę na magię świąt ;-)

Karoluś81, kattalinna, Greetta, Anulka0407 lubią tę wiadomość

• Greetta Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karoluś81 wrote:
    Położna kazała brać jedna lutke rano pod język, wieczorem dowcipnie. Czy to są dwie różne luteiny? Czy taka sama tabletka? Pewnie w aptece będą wiedzieli. Może jutro zbadam jeszcze raz progesteron.

Dziewczyny mogę tutaj pisać o tym czy wolicie żebym sobie poszła na fiolet? Nie chcę nikogo urazić. Ale tutaj czuję się bardziej swojsko :-)

Podjęzykowa z jaką ja miałam do czynienia to była 50mg (i miałam 2x2) a dowcipna 100mg (miałam 2x1). Dawka jest zalecana w zależności od potrzeby.

Jeśli chodzi o fiolet czy róż to bez różnicy kiedy cel jest już osiągnięty :D ale miejsce rocznika '81 jest na tym wątku ;) to takie nasze miejsce :)

Karoluś81 lubi tę wiadomość

<3 Synio 02.02.2006 31tc cc <3 Aniołek [*] ( 8/11tc ) XI.2015 <3 Synio 05.01.18 39tc sn :D <3
    82down152kmv2jv8.png
‹‹ 316 317 318 319 320 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ