X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 1981. Jesteście Staraczki?
Odpowiedz

Rocznik 1981. Jesteście Staraczki?

Oceń ten wątek:
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2017, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karoluś, lećcie w drugim trymestrze :-)
    Beta super, wszystko super, nawet pogodę dziś masz po swojej stronie :-)

Alicja81, Dakota, Karoluś81 lubią tę wiadomość

preg.png
  • bertha Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2017, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dakota wrote:
    Już któryś raz obcięło mi tekst! Nie wiem czy to u mnie jakiś problem ? To tak szybko dopisze co mi ucięło, ze jestem od tyg na urlopie, ze nie mamy jeszcze nic dla córeczki i ze już mam 13 kg na plusie. A i jeszcze, ze malutka jest naprawdę malutka bo w dolnej granicy choć w normie, z tego powodu lekarka kazała mi już iść na urlop, a chciałam pracować do końca listopada. Tak, ze choć myślałam, ze się nie męczę w ogóle to jednak dość słabo się wysypialam i to mogło mieć wpływ na jej wagę. Kropka a u Ciebie jak sprawy się maja?
    Dakota, ty żartujesz?! Już 33tc???????? Gdzie mi wcięło ostatnie 25 tygodnie??????? Przecież dopiero co testowałas...

Ucina tekst jak się wstawia ikonki z telefonu (uśmiech itp)

https://www.facebook.com/akupunkturaBertha/
    Rocznik 81, 0 dzieci, 1 aniołek, starania od 2014
    Immuno-agresywna, MTHFR A i C, pai1 - hetero, plemniki lepkość ++ i 0% msome w 1gr.
    2xiui, 3xivf (2 zarodki)
  • Dakota Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2017, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bertha uciekły gdzies te tygodnie, niby się ciąża dłuży, a jednak leci czas szybko. Trzymałam ostatnio za Ciebie mocno i na pewno Wam tez się uda! Zwłaszcza, ze podobnie jak Karoluś nie poddajesz się, to musi się dobrze skończyć :)

Karoluś ja odpuściłam sobie latanie w ciazy, ale moje koleżanki latały jak szalone :) ja jednak jedyna z nich starałam się o dziecko, bo one po prostu zachciały i zaszly od razu.

Kropka ja akurat jajowody miałam drożne i zaszłam w cyklu z Hsg. Polecam ta metodę poczytaj sobie, ona zrostów nie usunie ale za to potrafi naprawdę dobrze przepłukać jajowody, w twoim przypadku nawet ten jeden może być po prostu „ zanieczyszczony”, mogą być posklejane te „rzęski”. Na fioletowej stronie jakoś nie umiałam się odnaleźć :) dlatego jeśli zaglądam to głównie na ten wątek. A w moim brzuchu mieszka Dominika :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2017, 23:43

Karoluś81, doty22, ktosiowa, kattalinna, MamaLili, Eni_gma, bertha, krrropka lubią tę wiadomość

Dakota
  • Karoluś81 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2017, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dakota jakie ładne imię wybraliście.
    Moje dziecko urodzi się w sierpniu na św Dominika tak więc jeśli będzie chłopak to wiesz :-)

Jestem zdecydowana nie lecieć. To będzie taki czas, że mogą się zacząć rzyganka itp.

Chciałbym mieć za sobą te hcg, usg i spokojnie cieszyć się ciążą. Ale jeszcze trochę.
    Póki co cyce bolą, i trochę mi niedobrze? Ale to drugie to może bardziej kwestia podświadomości i wrażeń.
    Miłego dnia życzę wszystkim :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2017, 07:43

Dakota, bertha lubią tę wiadomość

• ktosiowa Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2017, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karoluś81 wrote:
    Dzień dobry :-)
    Melduję że wysikałam dwa różne pozytywne testy. Drugie kreski pojawiły się od razu, są mocne, nie mam wątpliwości.
    Teraz czekam w laboratorium. Trzeba zrobić tak ze trzy bety dla pewności i spokoju :-)
    Jestem w dobrym nastroju, bardzo się cieszę :-) nie wiem co napisać. Jest dobrze :-)
    Gratuluje :))))

Karoluś81 lubi tę wiadomość

2r7Ip1.png

jVVIp2.png
  • ktosiowa Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2017, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dakota wrote:
    A w moim brzuchu mieszka Dominika :)

Dominika, Dominika :))))

Dakota lubi tę wiadomość

2r7Ip1.png

jVVIp2.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2017, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mam dziś lenia! Nie mogę się zebrać do czegokolwiek. A roboty dziś dużo bo muszę ogarnąć wszystko przed wyjazdem. Nienawidzę pakowania... Ale muszę się ruszyć, czas na drugie śniadanie już od dawna, pranie czeka na powieszenie, mieszkanie na sprzątanie, zakupy jakieś na zrobienie. A nie chce się, że hej ;-)

preg.png
  • Dakota Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2017, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karoluś wiem, wiem, nasz kochany św Dominik :). A jak się czujesz? Co tam się dzieje w Twojej głowie? Masz tak może (ja tak miałam i mnie to wielce zdziwiło), że ta wiadomość, że będę mamą była tak naturalna, przyjęłam ją tak naturalnie i bez większych emocji, tak jakby tak miało być, właśnie w tym czasie itd. Ciężko mi to opisać w sumie.

Katalina mam tak samo jak ty odkąd jestem na urlopie. Nawet mi się z domu nie chce ruszyć.

A w ogóle to byłam na zajęciach w szkole rodzenia i powiem Wam dziewczyny, że jedyne co mnie przeraża to połóg. Porodu nadal się nie boję ale zaczęłam bać się połogu. Musze teraz zacząć ćwiczyć, żeby jako tako funkcjonować po porodzie. :)

No i teraz czekam na kolejną z Was dziewczyny!

Karoluś81, krrropka lubią tę wiadomość

Dakota
  • Karoluś81 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2017, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dakota ja mam taką pewność że wszystko będzie dobrze. Właściwie to mogłabym powiedzieć wszystkim że jestem w ciąży, choć wiem że warto poczekać ten pierwszy trymestr.
    Właśnie wróciłam wcześniej do domu i po drodze w sklepie zaczęłam kombinować, że przecież nie mogę wziąć za dużo rzeczy, bo nie powinnam dźwigać w tej sytuacji.
    No jest pozytywnie :-)

I bardzo, ale to bardzo chcę, żeby każda kobieta mogła tego doświadczyć. Już wcześniej tak uważałem, ale teraz to mocniej czuję.
    Więc obiecuję modlić się codziennie za wszystkie staraczki, żebyście też zostały wkrótce mamusiami.

A teraz czas ogarnąć mieszkanie, zrobić obiad itp.
    Coś czuję, że będę miała tendencję do lenia w ciąży :-)

Alicja81, Greetta, Dakota, Eni_gma, bertha, doty22, Annie1981, krrropka lubią tę wiadomość

• Alicja81 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2017, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny leniuchujcie ile możecie:-)

Milego weekendu. Karoluś napisz w sobotę jak przyrost bety.

Greetta, Karoluś81 lubią tę wiadomość

Alicja81
    mama 11- letniej Juleńki
    Ponowne starania od 2014r
    08.2020- beta 2,3
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2017, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie czekałam do końca pierwszego trymestru z informacją. Rodzina dowiedziała się jakoś pod koniec 8 tygodnia chyba, z czego nasze mamy wcześniej. W pracy zapuściłam info przed imprezą firmową, na którą nie szłam, a zaczynałam zwolnienie lekarskie i nie wiedziałam czy wrócę. Żeby więc nie było nagłego porwania przez ufo, rzuciłam "plotkę" ;-) z naszych znajomych jeszcze nie wszyscy wiedzą, niektórym chcemy osobiście powiedzieć, ale niestety rozjeżdżają się terminy itp. Będzie więc większa niespodzianka ;-) reszta, czyli ci, z którymi i tak nie mamy kontaktu, dowiedzą się kiedyś, jakoś.

Jestem trochę zła na siebie. Taka pogoda a przesiedziałam w domu... Teraz w końcu idę, oczywiście już będą kolejki itp. Muszę się nauczyć funkcjonować w trybie porannym ;-)

preg.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2017, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ku memu zaskoczeniu na poczcie żywego ducha :O Karoluś, tabsy w drodze :-)

preg.png
  • Karoluś81 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2017, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kattalinna wrote:
    Ku memu zaskoczeniu na poczcie żywego ducha :O Karoluś, tabsy w drodze :-)
    Dziękuję Katta :-)
    Alicja jutro zrobię badania ale wyniki niestety dopiero w poniedziałek bo w soboty laboratorium krócej czynne.

Zrobiłam już wszystko, obiadek zjedzony, teraz fotel, kanapa, książka, tv :-)

Alicja81 lubi tę wiadomość

• Karoluś81 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2017, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i znowu była popołudniowa drzemka :-)

Dakota lubi tę wiadomość

• krrropka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2017, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

Dziewczyny leńcie się ile się da, w końcu to Wasz czas, kiedy będziecie, jak nie teraz ;)

Alicja, MamaLili, Bherta jak u Was?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2018, 14:27

Karoluś81, Dakota lubią tę wiadomość

thumb.png
    My Ovulation Chart
  • bertha Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2017, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie cykl jakiś pogmatwany. Pewnie po stymulacji w poprzednim cyklu. Podejrzewałam już dwa razy owu w tym cyklu bazując na śluzie i raz na bólu ale okazuje się ze nie było jeszcze żadnej - zrobiłam sobie dzisiaj progesteron i jest =0,55.
    Może owu dzisiaj będzie.. zobaczymy po tempce.
    Ale ja generalnie miałam się teraz nie starać bo jestem w trakcie rekrutacji i może będę zmieniać prace jak się uda.

Dakota lubi tę wiadomość

https://www.facebook.com/akupunkturaBertha/
    Rocznik 81, 0 dzieci, 1 aniołek, starania od 2014
    Immuno-agresywna, MTHFR A i C, pai1 - hetero, plemniki lepkość ++ i 0% msome w 1gr.
    2xiui, 3xivf (2 zarodki)
  • Karoluś81 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2017, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bertha faktycznie dziwny masz wykres, te wysokie temperatury na początku. Ale po takich dużych dawkach leków organizm potrzebuje czasu żeby wrócić do normy. Pamiętam mój pierwszy cykl jak odstawiłam bromergon, też nie było owu. Szykowala się, jajniki bolały jak nigdy, ale temperatura nie skoczyla.
    Nie martw się na zapas. Daj sobie czas.
    Życzę Ci powodzenia w pracy, ale przede wszystkim szybkiego sukcesu w staraniach.
    Będzie dobrze :-)

Zmykam zaraz do laboratorium. Trzeba się trochę przebadać :-)

bertha lubi tę wiadomość

• Alicja81 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2017, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dakota- Dominika bardzomladne imię.
    Ktosiowa- a Wy imię już wybraliście?

Kropka gdzie twoja temperatura z dzisiaj?
    bertha temperatura u ciebie spadła więc miejmy nadzieję, że zaraz będzie owulacja.

U mnie program wyznaczył owulację- ale raczej maleńkie szanse aby tak szybko była owulacja (jeżeli w ogóle będzie). Widziałam w piatek mojego doktora potwierdził jeszcze, że w poiedziałek rano na mnie czeka, będziemy sprawdzać jak moje jajca. Śmiałam się, że ostatnio czekałam na wizytę kilka godzin i się nie doczekałam to mi powiedział cyt. 'te baby mnie zamęczą":-).

Karoluś a kiedy będziesz szła na pierwszą wizytę?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2017, 09:46

Dakota, ktosiowa lubią tę wiadomość

Alicja81
    mama 11- letniej Juleńki
    Ponowne starania od 2014r
    08.2020- beta 2,3
  • Karoluś81 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2017, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj po 14-tej będą wyniki. Cieszę się bo do poniedziałku ciężko byłoby żyć w niepewności.

Nie wiem jak z wizytą. Na pewno 9 grudnia mam, ale nie wiem czy wcześniej nie iść na wizytę z usg do mojego starego gina, żeby sprawdzić czy dziecko jest w odpowiednim miejscu.

• MamaLili Ekspertka

Wysłany: 25 listopada 2017, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karoluś, jak beta będzie ok to ja bym chyba poczekała do 9 grudnia. Mogłabyś już usłyszeć serduszko a takie wczesne wizyty mogą tylko być źródłem nieuzasadnionego stresu. No ale to ja :-) dobrze, że wyniki będą dzisiaj. Daj znać jak odbierzesz :-)
    U mnie spoko, @ jeszcze trwa. Lilka nadal chora. Nie odezwali się z tej firmy gdzie byłam na rozmowie. No nic. Widocznie tak ma być. Mam teraz taką potrzebę wyciszenia się, uspokojenia. Za dużo problemów było w ostatnich kilku miesiącach. Muszę nabrać sił i zacząć działać od nowego roku :-)

‹‹ 314 315 316 317 318 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ