X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 1981. Jesteście Staraczki?
Odpowiedz

Rocznik 1981. Jesteście Staraczki?

Oceń ten wątek:
  • krrropka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2017, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja już jest, w weekend trzeba się wyleżeć :D

Bertha może faktycznie organizm musi odpocząć i owu będzie poźniej lub wcale. W każdym razie czymam kciuki.

Karola daj znać jak beta, chyba wszystkie tu czekamy :)

MamaLili zbliżają się święta, może odpoczniesz, wyluzujesz i będzie dobrze. Sama pisałaś ostatnio, że masz dużo stresów, schudłaś, a to nie sprzyja za bardzo ciąży. Życzę Ci dużo odpoczynku i ściskam.

Dziewczyny, jak to jest ze wstawaniem w nocy do toalety? Jak wstaję w środku nocy to chyba ok, ale wczoraj wstałam o 5, a temp mierzę o 6, wprawdzie kimnęłam sie cheszcze na chwilę i zmierzyłam normalnie, ale zaznaczyłam na wykresie, żeby tej temp nie liczyć. Dzisiaj za to obudziłam się o 5.40 z pełnym pęcherzem, zaczełam mierzyć, ale z termometrem w buzi popędziłam do łazienki (dobrze że pod jezykiem mierzę ;) ) i tam dopiero odczyt miałam. Wydaje mi się, że przez to temperatura z dwóch ostatnich dni może być ciut wyższa. Jak myślicie?
    Uprzedzając ewentualne pytania, to parcie w nocy na pęcherz związane jest raczej z wypijaniem hektolitrów napojów wieczorem, niż ciążą.

Karoluś81 lubi tę wiadomość

thumb.png
    My Ovulation Chart
  • Alicja81 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2017, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym tej dzisiejszej teperatury nie brała pod uwagę.

krrropka lubi tę wiadomość

Alicja81
    mama 11- letniej Juleńki
    Ponowne starania od 2014r
    08.2020- beta 2,3
  • krrropka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2017, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Alicja :)

thumb.png
    My Ovulation Chart
  • Karoluś81 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2017, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka ja też bym zignorowała tę temperaturę.

Mam wyniki.
    Hcg z czwartku 232,72
    Hcg dzisiaj 669,46
    Tutaj wydaje się że przyrost ok.

Tsh nisko bo 0,18
    Ft 4 skoczylo powyżej normy (górna granica 19,4) u mnie 21,49
    Progesteron 16,85. Mógłby być wyższy.

Dzwoniłam skonsultować te wyniki do konsultantki napro. Powiedziałam że martwi mnie progesteron. Więc dla spokoju pójdę w poniedziałek do mojego starego gina i pokażę wyniki. Niech mi da jakąś lutke.

Co o tym myślicie?

bertha, ktosiowa, Greetta, Eni_gma lubią tę wiadomość

• MamaLili Ekspertka

Wysłany: 25 listopada 2017, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak Cię to martwi to lepiej idź. Może masz możliwość zadzwonić do niego? A co powiedziała ta konsultantka napro? Ja się na normach nie znam :) ja nawet przyrostu bety nie sprawdzałam jak zaszłam w ciążę bo nie wiedziałam :) no ale wtedy nie wiedziałam wielu rzeczy :) swoją drogą, niewiedza bywa czasem błogosławieństwem :)

• krrropka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2017, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karoluś beta ładnie przyrasta. A o hormonach sie nie wypowiem, bo się nie znam. I może faktycznie idź do gina, teraz Twój spokój jest najważniejszy.

A na Gran Canarię pojedziecie już w większym składzie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2017, 16:57

thumb.png
    My Ovulation Chart
  • Alicja81 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2017, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karoluś przyrost pięky, a z progesteronem umów się na poniedziałek do gina to przy okazji zobaczy czy jest pęcherzyk prawidłowo umiejscowiony.

Alicja81
    mama 11- letniej Juleńki
    08.2020- beta 2,3
  • Karoluś81 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2017, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dziewczyny :-)
    Pójdę w poniedziałek, spokój najważniejszy. Żeby to wszystko było takie proste. A tu jeszcze długa droga do mam nadzieję szczęśliwego finału :-)

• Dakota Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2017, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karoluś, moim zdaniem beta dobrze przyrasta, ja robiłam 3 razy i między pierwsza a druga miałam chyba podobny przyrost, trzeci był już mocno wyższy z tego co pamietam. A progesteron najważniejsze, ze w normie tak, ze bądź spokojna a w poniedziałek skonsultujesz z lekarzem i na pewno powie, ze Ok. Ja akurat miałam wysoki prog ale ja zawsze kiedy badałam miałam wysoki, ale ten z ciazy to drugi pomiar mi się obniżył, pamietam, ze się zmartwiłam ale lekarka powiedziała, ze w ogóle nie ma się czym przejmować :).

Karoluś81 lubi tę wiadomość

Dakota
  • Karoluś81 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2017, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie Dakota ja też zawsze jak badałam progesteron to miałam wysoki, nawet lekko ponad normę. Więc ten wynik mnie zaskoczył. Ale już się nie przejmuję. Wiem że będzie dobrze :-)

Alicja81, Dakota lubią tę wiadomość

• ktosiowa Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2017, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja81 wrote:
    Dakota- Dominika bardzomladne imię.
    Ktosiowa- a Wy imię już wybraliście?
    U nas Zygmunt, a ja jestem Dominika...
    M uznał już dziecko w USC, wiec nazwisko już ma Ktosik oficjalne.
    Ja proga w ogóle nie badałam, tylko betę 3 razy... lekarka tez nie chciała proga badać... w ogóle to nie wysyłała mnie na badania wczesnej ciąży typu Beta czy próg... zrobiła tylko usg, był pęcherzyk i poprosiła o wizytę za 3 tygodnie (nie za 2 bo miała mieć urlop... a ta wizyta jeszcze sie opóźniła o 2 dni, bo lekarka sie rozchorowała)...

A ja tez miałam dobre przeczucia do tej ciąży, a M chyba jeszcze lepsze, bo swojemu przyjacielowi powiedział o ciąży jak byłam chyba w 4tydz+kilka dni, mojej mamie zaraz po nim, czyli tez koło 5 tygodnia, jeszcze przed ta wizyta serduszkową... swoim córkom i mamie jakoś w czerwcu...

Karoluś81, Alicja81, Dakota lubią tę wiadomość

2r7Ip1.png

jVVIp2.png
  • ktosiowa Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2017, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fakt, faktem, ze ja powiedziałam mojej przyjaciółce najwcześniej, bo nawet M dowiedział sie kilka h pózniej ;), ale ona pierwsza tez sie dowiedziała przy poprzedniej ciąży, która okazała sie biochemiczna.... ale ona jest jak Siostra... znamy sie 29 lat :)))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2017, 10:31

Dakota lubi tę wiadomość

2r7Ip1.png

jVVIp2.png
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2017, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolus. Piękna beta :) Ja też na normach się nie znam, ale progesteron jest bardzo ważny do utrzymania ciąży, więc jeżeli jest podejrzenie, że jest go mało to idź po receptę.

Odnośnie tempki to ja kiedyś czytałam, że takie chwilowe wstawanie na siku jej nie zaburza. Miałam podobny problem ;)

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • krrropka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2017, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktosiowa ładne imię macie dla młodego :)
    Bardzo pozytywnie mi się kojarzy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2017, 15:13

ktosiowa lubi tę wiadomość

thumb.png
    My Ovulation Chart
  • Karoluś81 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2017, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktosiowa imię oryginalne i z piękną tradycję w Polsce :-)
    Annie dzięki za rady :-)
    Doktor odpisał że wyniki wyglądają ok. Mam zacząć brać magnez, mama dha premium. Dalej acard i eurhyrox. Jeśli jakieś objawy się pojawią niepokojące to dołożyć luteine.
    Jutro pójdę do starego gina po receptę i pogadam z nim co myśli o tym wszystkim.
    Póki co jest ok. Dalej bolą piersi, śpię w ciągu dnia, od dwóch dni mam błyszczący śluz.
    Powiedzieliśmy moim rodzicom. Radość wielka. Za jakiś czas powiemy teściom.
    Reszta rodziny i znajomych na początku drugiego trymestru.
    Pewnie wszyscy będą w szoku. Mało kto przypuszcza, że mogę mieć dzieci. Tyle lat i nic.
    A termin program wyliczył na 2 sierpnia :-)

bertha, krrropka, MamaLili, kattalinna, Annie1981, ktosiowa, Dakota, Anulka0407, Greetta, Szyszka1, Eni_gma lubią tę wiadomość

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2017, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do tej pory myślałam, że bolą mnie piersi. O jak się bardzo myliłam... Od wczoraj miewam takie napady, że nie wiem co ze sobą robić. Dziwny to ból, taki od góry, jak palenie, szarpanie czy nie wiem co. No makabra jakaś :-(

Brzuch mi wywala coraz bardziej, a tu jem tyle, że normalnie chyba 5 plus będzie. Ale jak dobre ;-)

Pozdrowienia z Zielonej Wyspy :-)

Karoluś81, Dakota lubią tę wiadomość

preg.png
  • Karoluś81 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2017, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna na ból piersi najlepszy masaż zaufanej osoby, tak czytałam hehehe :-)

Dakota, kattalinna lubią tę wiadomość

• Dakota Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 00:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktosiowa tak czułam, ze Twój poprzedni komentarz oznacza, ze jestes Dominika:) dla synka pięknie wybraliście :) pozdrawiam wszystkie Dominiki :)

ktosiowa lubi tę wiadomość

Dakota
  • Karoluś81 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja powodzenia na dzisiejszej wizycie. Mam nadzieję że doktorek Cię podbuduje i tchnie nową energię w Wasze starania.

Dzisiaj zaczynam 5 tydzień ciąży. Jestem w pracy i staram się opanować mdłości, które nagle się pojawiły.
    Po 8-tej będę dzwonić do lekarza. Mam nadzieję że mnie dzisiaj przyjmie.

• Alicja81 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie- poszło szybko.
    Z tego co mowił doktor to trzon macicy - wporządku, jest jeden pęcherzyk z lewgo jajnika (tak mnie wlaśsnie bolał ten jajnik więc by się zgadzało) i ma 1,7 i 2,2- nie wiem o co chodzi. W środę mam przyjść zobaczyć czy pękł. A co do mięśniaków to są maleństwa i nie ma co sobie nimi głowy zawracać.
    Dzisiaj ładnie temperaturka spadła- więc mam nadzieję, że pęcherzyk peknie, nawet pojazwił się wczoraj wieczorem śluzik ładny i sporo. Mąż wczoraj mnie zmolestował dzisiaj ja będę molestowała go :-)

Ktosiowa Zygmunt- pięknie, wracaja teraz te stare imiona.

Karoluś napisz co u dktorka i jak bedziesz miała silne te mdłości to bierz zwolnienie.

Karoluś81, Greetta, Dakota, kattalinna lubią tę wiadomość

Alicja81
    mama 11- letniej Juleńki
    08.2020- beta 2,3
‹‹ 315 316 317 318 319 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ