Rocznik 1981. Jesteście Staraczki?
-
WIADOMOŚĆ
-
Alicja już jest, w weekend trzeba się wyleżeć
Bertha może faktycznie organizm musi odpocząć i owu będzie poźniej lub wcale. W każdym razie czymam kciuki.
Karola daj znać jak beta, chyba wszystkie tu czekamy
MamaLili zbliżają się święta, może odpoczniesz, wyluzujesz i będzie dobrze. Sama pisałaś ostatnio, że masz dużo stresów, schudłaś, a to nie sprzyja za bardzo ciąży. Życzę Ci dużo odpoczynku i ściskam.
Dziewczyny, jak to jest ze wstawaniem w nocy do toalety? Jak wstaję w środku nocy to chyba ok, ale wczoraj wstałam o 5, a temp mierzę o 6, wprawdzie kimnęłam sie cheszcze na chwilę i zmierzyłam normalnie, ale zaznaczyłam na wykresie, żeby tej temp nie liczyć. Dzisiaj za to obudziłam się o 5.40 z pełnym pęcherzem, zaczełam mierzyć, ale z termometrem w buzi popędziłam do łazienki (dobrze że pod jezykiem mierzę ) i tam dopiero odczyt miałam. Wydaje mi się, że przez to temperatura z dwóch ostatnich dni może być ciut wyższa. Jak myślicie?
Uprzedzając ewentualne pytania, to parcie w nocy na pęcherz związane jest raczej z wypijaniem hektolitrów napojów wieczorem, niż ciążą.Karoluś81 lubi tę wiadomość
-
Kropka ja też bym zignorowała tę temperaturę.
Mam wyniki.
Hcg z czwartku 232,72
Hcg dzisiaj 669,46
Tutaj wydaje się że przyrost ok.
Tsh nisko bo 0,18
Ft 4 skoczylo powyżej normy (górna granica 19,4) u mnie 21,49
Progesteron 16,85. Mógłby być wyższy.
Dzwoniłam skonsultować te wyniki do konsultantki napro. Powiedziałam że martwi mnie progesteron. Więc dla spokoju pójdę w poniedziałek do mojego starego gina i pokażę wyniki. Niech mi da jakąś lutke.
Co o tym myślicie?bertha, ktosiowa, Greetta, Eni_gma lubią tę wiadomość
-
Jak Cię to martwi to lepiej idź. Może masz możliwość zadzwonić do niego? A co powiedziała ta konsultantka napro? Ja się na normach nie znam ja nawet przyrostu bety nie sprawdzałam jak zaszłam w ciążę bo nie wiedziałam no ale wtedy nie wiedziałam wielu rzeczy swoją drogą, niewiedza bywa czasem błogosławieństwem
-
Karoluś beta ładnie przyrasta. A o hormonach sie nie wypowiem, bo się nie znam. I może faktycznie idź do gina, teraz Twój spokój jest najważniejszy.
A na Gran Canarię pojedziecie już w większym składzieWiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2017, 16:57
-
Karoluś, moim zdaniem beta dobrze przyrasta, ja robiłam 3 razy i między pierwsza a druga miałam chyba podobny przyrost, trzeci był już mocno wyższy z tego co pamietam. A progesteron najważniejsze, ze w normie tak, ze bądź spokojna a w poniedziałek skonsultujesz z lekarzem i na pewno powie, ze Ok. Ja akurat miałam wysoki prog ale ja zawsze kiedy badałam miałam wysoki, ale ten z ciazy to drugi pomiar mi się obniżył, pamietam, ze się zmartwiłam ale lekarka powiedziała, ze w ogóle nie ma się czym przejmować .
Karoluś81 lubi tę wiadomość
Dakota -
Alicja81 wrote:Dakota- Dominika bardzomladne imię.
Ktosiowa- a Wy imię już wybraliście?
M uznał już dziecko w USC, wiec nazwisko już ma Ktosik oficjalne.
Ja proga w ogóle nie badałam, tylko betę 3 razy... lekarka tez nie chciała proga badać... w ogóle to nie wysyłała mnie na badania wczesnej ciąży typu Beta czy próg... zrobiła tylko usg, był pęcherzyk i poprosiła o wizytę za 3 tygodnie (nie za 2 bo miała mieć urlop... a ta wizyta jeszcze sie opóźniła o 2 dni, bo lekarka sie rozchorowała)...
A ja tez miałam dobre przeczucia do tej ciąży, a M chyba jeszcze lepsze, bo swojemu przyjacielowi powiedział o ciąży jak byłam chyba w 4tydz+kilka dni, mojej mamie zaraz po nim, czyli tez koło 5 tygodnia, jeszcze przed ta wizyta serduszkową... swoim córkom i mamie jakoś w czerwcu...Karoluś81, Alicja81, Dakota lubią tę wiadomość
-
Fakt, faktem, ze ja powiedziałam mojej przyjaciółce najwcześniej, bo nawet M dowiedział sie kilka h pózniej , ale ona pierwsza tez sie dowiedziała przy poprzedniej ciąży, która okazała sie biochemiczna.... ale ona jest jak Siostra... znamy sie 29 lat ))
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2017, 10:31
Dakota lubi tę wiadomość
-
Karolus. Piękna beta Ja też na normach się nie znam, ale progesteron jest bardzo ważny do utrzymania ciąży, więc jeżeli jest podejrzenie, że jest go mało to idź po receptę.
Odnośnie tempki to ja kiedyś czytałam, że takie chwilowe wstawanie na siku jej nie zaburza. Miałam podobny problem
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
Ktosiowa ładne imię macie dla młodego
Bardzo pozytywnie mi się kojarzy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2017, 15:13
ktosiowa lubi tę wiadomość
-
Ktosiowa imię oryginalne i z piękną tradycję w Polsce
Annie dzięki za rady
Doktor odpisał że wyniki wyglądają ok. Mam zacząć brać magnez, mama dha premium. Dalej acard i eurhyrox. Jeśli jakieś objawy się pojawią niepokojące to dołożyć luteine.
Jutro pójdę do starego gina po receptę i pogadam z nim co myśli o tym wszystkim.
Póki co jest ok. Dalej bolą piersi, śpię w ciągu dnia, od dwóch dni mam błyszczący śluz.
Powiedzieliśmy moim rodzicom. Radość wielka. Za jakiś czas powiemy teściom.
Reszta rodziny i znajomych na początku drugiego trymestru.
Pewnie wszyscy będą w szoku. Mało kto przypuszcza, że mogę mieć dzieci. Tyle lat i nic.
A termin program wyliczył na 2 sierpniabertha, krrropka, MamaLili, kattalinna, Annie1981, ktosiowa, Dakota, Anulka0407, Greetta, Szyszka1, Eni_gma lubią tę wiadomość
-
Ja do tej pory myślałam, że bolą mnie piersi. O jak się bardzo myliłam... Od wczoraj miewam takie napady, że nie wiem co ze sobą robić. Dziwny to ból, taki od góry, jak palenie, szarpanie czy nie wiem co. No makabra jakaś
Brzuch mi wywala coraz bardziej, a tu jem tyle, że normalnie chyba 5 plus będzie. Ale jak dobre
Pozdrowienia z Zielonej WyspyKaroluś81, Dakota lubią tę wiadomość
-
Alicja powodzenia na dzisiejszej wizycie. Mam nadzieję że doktorek Cię podbuduje i tchnie nową energię w Wasze starania.
Dzisiaj zaczynam 5 tydzień ciąży. Jestem w pracy i staram się opanować mdłości, które nagle się pojawiły.
Po 8-tej będę dzwonić do lekarza. Mam nadzieję że mnie dzisiaj przyjmie. -
Ja już po wizycie- poszło szybko.
Z tego co mowił doktor to trzon macicy - wporządku, jest jeden pęcherzyk z lewgo jajnika (tak mnie wlaśsnie bolał ten jajnik więc by się zgadzało) i ma 1,7 i 2,2- nie wiem o co chodzi. W środę mam przyjść zobaczyć czy pękł. A co do mięśniaków to są maleństwa i nie ma co sobie nimi głowy zawracać.
Dzisiaj ładnie temperaturka spadła- więc mam nadzieję, że pęcherzyk peknie, nawet pojazwił się wczoraj wieczorem śluzik ładny i sporo. Mąż wczoraj mnie zmolestował dzisiaj ja będę molestowała go
Ktosiowa Zygmunt- pięknie, wracaja teraz te stare imiona.
Karoluś napisz co u dktorka i jak bedziesz miała silne te mdłości to bierz zwolnienie.Karoluś81, Greetta, Dakota, kattalinna lubią tę wiadomość
Alicja81
mama 11- letniej Juleńki
Ponowne starania od 2014r
08.2020- beta 2,3