Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 1981. Jesteście Staraczki?
Odpowiedz

Rocznik 1981. Jesteście Staraczki?

Oceń ten wątek:
  • Papierówka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2020, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie ;(( tak mi przykro... myślałam, że jak tak pięknie biło to już na zawsze. Eh :( Tulę Cię mocno

Annie1981 lubi tę wiadomość

<3 37+0tc 09.10.2020..... córeczka Kornelka - witaj! <3
    [*] 4tc ciąża biochemiczna 11.2019
    [*] 5tc ciąża biochemiczna 09.2019
    <3 37+1 tc synek Oliwierek 13.10.2018 - witaj! <3
    [*] 12 tc puste jajo 02.08.2017
    [*] 17 tc synek Ignaś 28.02.2017
  • krrropka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2020, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie, bardzo, bardzo mi przykro :( Mam nadzieję, że szybko się uda.

thumb.png
    My Ovulation Chart
  • Dakota Autorytet

Wysłany: 3 marca 2020, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie trzymaj się, bardzo mi przykro.

Dakota
  • bertha Autorytet

Wysłany: 4 marca 2020, 00:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krrropka wrote:
    Bertha, 14 dpo i jedna krecha na teście? Nie ma szans, nie zostawię Cię tak szybko ;)
    Haha, dzięki ;)

krrropka lubi tę wiadomość

https://www.facebook.com/akupunkturaBertha/
    Rocznik 81, 0 dzieci, 1 aniołek, starania od 2014
    Immuno-agresywna, MTHFR A i C, pai1 - hetero, plemniki lepkość ++ i 0% msome w 1gr.
    2xiui, 3xivf (2 zarodki)
  • bertha Autorytet

Wysłany: 4 marca 2020, 00:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kattalinna wrote:
    Nie ma szans. Może gdybym miała pracę to by można było coś myśleć (ja) a tak to na razie nic.

A propos pracy, rozumiem, że masz nową skoro badania medycyny pracy były?

Krrropka bardzo nie lubię 😒
    Tak :) zaczęłam w poniedziałek nowa prace. Na razie fajnie :)

kattalinna lubi tę wiadomość

Immuno-agresywna, MTHFR A i C, pai1 - hetero, plemniki lepkość ++ i 0% msome w 1gr.
    2xiui, 3xivf (2 zarodki)
  • bertha Autorytet

Wysłany: 4 marca 2020, 00:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papierówka wrote:
    Hej dziewczyny. Przygotowałam sobie zestawienie testów jak przyrastały razem z wartościami bhcg. Może którejś się przyda do porównań :) testy z allegro o czułości 10.
    fb5mc19s3rfu_t.jpg
    Ale piękne zestawienie!!!! Dzięki!

2xiui, 3xivf (2 zarodki)
  • bertha Autorytet

Wysłany: 4 marca 2020, 00:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie1981 wrote:
    Życie jest przewrotne. W sobotę było serduszko a dziś już go nie było 🙁
    Miałam krwawienie od 2 dni, pojechałam do szpitala i się okazało, że zarodek obumarł. Przyjęli mnie na oddział i się oczyscilam sama. Niedawno do domu wróciłam.
    W kolejnym cyklu już możemy się starać i tak zrobimy, także wracam do staraczek.
    Bardzo bardzo mi przykro :(

2xiui, 3xivf (2 zarodki)
  • emdar Autorytet

Wysłany: 4 marca 2020, 03:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie1981, bardzo mi
    przykro 😥 Trzymaj się mocno!

42 lata
    08.03.2019 puste jajo płodowe💔
    17.02.2020 Julek 💙
  • bertha Autorytet

Wysłany: 4 marca 2020, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dakota, a przypomnij mi na jakim ty jesteś etapie? Czy ty już nie urodziłaś i starasz się ponownie czy jeszcze o pierwsze się starasz? Coś mi się już wszystko pomieszało :)

Dakota lubi tę wiadomość

2xiui, 3xivf (2 zarodki)
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 4 marca 2020, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bertha, Dakota ma dwuletnią córeczkę na stanie, starania o rodzeństwo.

Annie, bardzo mi przykro, ciągle myślę o Was 😟 jak to wszystko z dnia na dzień się zmienia 😰😰

Dakota, nie staramy się, chociaż nadziei na przyszłość nie tracę. Ania ma się dobrze, poza drobnymi przeziębieniami żłobkowo - zębowymi jest zdrowa. Wkroczyła w wiek buntu dwulatka... Ale jeszcze trochę i się wyprowadzi z domu, damy radę 😉

Annie1981, Dakota lubią tę wiadomość

preg.png
  • Dakota Autorytet

Wysłany: 4 marca 2020, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bertha nie dziwie się, ze Ci się miesza...jest nas tu trochę. I dokładnie tak jak napisała Katalina, staramy się o rodzeństwo. Bertha czesto o Tobie myślałam czytając wasze posty, ńiesutannie trzymam za Ciebie kciuki.

Katalina to podobnie u nas, bunt na całego tylko mam wrazenie, ze to jest od urodzenia.

Annie jak się czujesz?

Odkopałam swoje stare posty, w których podawałam suplementację męską jaka zastosował mój mąż na miesiąc lub dwa przed tym jak zaszłam w ciąże. Jeśli są tu jakieś problemy męskie to polecam ta suplementację.
    Poza tym mocno pracujemy nad rodzeństwem w ostatnich dniach, dziś 11 dpo. :)
    Dziś byłyśmy na takich zajęciach dla maluchów i jedna mama była z dwójka, jedno 2,5 drugie 9 czy 10 miesięcy i Domińika zamiast się bawić i uczestniczyć w zajęciach jak inne dzieci jako jedyne dziecko cały czas siedziała przy tym dzidziusiu i się z nim bawiła, super to było :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2020, 21:51

kattalinna, bertha lubią tę wiadomość

Dakota
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2020, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dakota wrote:
    Annie jak się czujesz?
    Dziękuję, że pytasz. Czuję się byle jak. Jest mi smutno, ale staram się funkcjonować normalnie. Ludzie wokół mnie mówią, że jestem silna, że dobrze sobie radzę. A ja płaczę po prostu jak nikt nie widzi.
    Choć zamiast uzalać się nad sobą, wybieram działanie. Dziś idę do lekarza na poważną rozmowę o ZUM, bo oni to cały czas bagatelizowali, przepisując ten sam antybiotyk, który nie działał, a to może być przyczyną poronienia. Do tego czytam jakie badania mogę zrobić po poronieniu i niedługo chyba zacznę je robić.
    Takie działania mi pomagają się z tym uporać, sprawiają, że mam poczucie wpływu na to co się wydarzy w przyszłości. Chcemy się jak najszybciej zacząć starać znowu.

Trzymam kciuki za Ciebie 🙂

Dakota lubi tę wiadomość

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • Dakota Autorytet

Wysłany: 5 marca 2020, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie ja nawet nie chce myśleć jakie to musi być uczucie, to co teraz przezywasz. W tej bolesnej sytuacji ważne, ze moźecie zacząć się starać w zasadzie od razu. Dobrze, ze wyrzucasz z siebie ten smutek i naprawdę masz super podejście.

Dakota
  • stresant Autorytet

Wysłany: 6 marca 2020, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie tule Cie mocno, jestem z Toba...wiem ze to nie pocieszenie ale doskonale rozumie co przezywasz bo 2 lata temu o tej porze przezywalam to samo :( serduszko bilo w 7 tc a na kontroli w 12 juz nie bilo...a dzis moje serducho biega po calym domu i krzyczy glosno :)

Nie poddawaj sie ja bylam w ciazy 7 razy a mam 3 dzieci....kiedys przeczytalam ze poronienie to dobry znak bo znaczy ze jestesmy plodne i mozemy miec dzieci....

Moj gin twierdzi ze zdrowa ciaza sama sie utrzyma bez wspomagania ....w poronionych ciazach bralam mnostwo lekow na podtrzymanie a i tak sie nie udawalo :( ostatnia ciaze nie bralam nic ...czekalam na poronienie i udalo sie :)

bertha, Dakota, kattalinna, Annie1981 lubią tę wiadomość

• bertha Autorytet

Wysłany: 6 marca 2020, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dakota, tak mi się właśnie wydawało ze tobie się dość szybko udało z pierwszym, ale jestem w szoku ze dzieciątko ma już 2 lata!!! :O jak ten czas leci! A ja wciąż w tym samym miejscu.. i tak mam wrazenie ze wszystkim wkoło powtarzam.. wszyscy się starają już o drugie, drugie urodzili, a ja wciąż nie posuwam się do przodu.
    Kiedy testujesz????

Ja teraz wierze w obecny cykl bo się wspomagam ziółkami! Dopiero zaczęłam brać wiec pierwsza faza cyklu jakaś pomieszana ale jakby co to kolejny cykl będzie już lepszy. :)

Dakota lubi tę wiadomość

2xiui, 3xivf (2 zarodki)
  • krrropka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2020, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bertha, bierzesz chińskie ziółka? Mam nadzieję, że pomogą. Kiedy powinnaś mieć owu?

thumb.png
    My Ovulation Chart
  • bertha Autorytet

Wysłany: 6 marca 2020, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krrropka wrote:
    Bertha, bierzesz chińskie ziółka? Mam nadzieję, że pomogą. Kiedy powinnaś mieć owu?
    Tak, biorę chińskie ziółka i robię sobie aku.
    Owu chyba dzisiaj.

2xiui, 3xivf (2 zarodki)
  • Papierówka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2020, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bertha wrote:
    Tak, biorę chińskie ziółka i robię sobie aku.
    Owu chyba dzisiaj.
    Bertha trzymam kciuki za kropeczkę. Już po owu tak że teraz niech kropeczka się dzieli i rządzi :) mi chyba pomagały na zajście w ciążę wizualizacje. Wyobrażałam sobie gdzie jest teraz kropek , np na którym odcinku jajowodu i ile ma komórek już na dany dzień. U mnie się sprawdza taka metoda ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2020, 06:49

Dakota, Annie1981 lubią tę wiadomość

• Papierówka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2020, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w czwartek bylam u lekarza w 5t6d. Byl pecherzyk i w srodku ten mały pęcherzyk ale zarodka jeszcze nie było. Drżę przed pustym jajem, oby nie. W środę do kontroli. Bhcg już ponad 33tys, więcej jej nie badam.

• Dakota Autorytet

Wysłany: 7 marca 2020, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bertha nie poszło nam szybko...tzn może na wątku dość szybko, ale staraliśmy się 4 lata.
    Nie będę testować, poczekam, jeśli @ nie przyjdzie to wtedy.
    Bertha na szczęście masz jeszcze czas, teraz tak się przesunęło rodzicielstwo, wiem, ze to bywa bardzo frustrujace, ale podoba mi się, ze się nie poddajecie. I trzymam mocno za ten cykl u Ciebie. Ja akurat mam przeczucie, ze ten nic nam nie przyniesie.

Papierowka, bądź dobrej myśli :). Na pewno wszystko jest dobrze.

Dakota
‹‹ 496 497 498 499 500 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ