X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 83 zapraszam ;)
Odpowiedz

Rocznik 83 zapraszam ;)

Oceń ten wątek:
  • kasiarzyna Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W piątek musiałam uśpić psa.Dla niektórych to tylko pies,dla mnie aż pies,członek rodziny.Jakby cos we mnie pękło,strasznie mi go brak.... :(
    Tysiące rzeczy mi się z nim kojarzą,niestety na raka,w dodatku bezobjawowego,nie ma ratunku...przynajmniej u nas miał najlepiej na świecie i mimo wszystko dożył ładnego wieku jak na dużego psa.

Evaa, Nona lubią tę wiadomość

mhsvp07wo8sn1zot.png
    09.2016 laparo+histero endomenda,torbiel,przegroda macicy
  • Evaa Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2015, 21:56

,,Dopoki walczysz,jestes zwyciezca,, Sw.Augustyn
  • kasiarzyna Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie też miał to co mój:
    http://e-bernenczyki.pl/index.php?page=hemangiosarcoma

Eh...w życiu już nie chcę mieć psa, to za bardzo potem boli :(

Evaa lubi tę wiadomość

mhsvp07wo8sn1zot.png
  • Evaa Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2015, 21:56

• paula1 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, u mnie na razie ok.
    Co do psa, to ja tez w tamtym roku musiałam mojego uśpic, najpierw tydzień siedzenia bo mial kroplowki i nadzieja, a pozniej niestety musiał dostać zastrzyk i tez go glaskalam do samego końca :( Ciężki i smutny temat.
    Dziewczyny ja cały czas trzymam za Was mocno kciuki i jestem z Wami myślami :)

Helen lubi tę wiadomość

Nasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09. :)
  • ewelinka2210 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen wrote:
    dzisiaj usunęłam sobie inf o testach owulacyjnych i mi przesunęło owu z 13dc na 15dc i w sumie dopiero teraz powinnam testowac, ach juz sama nie wiem.
    siedziałabym spokojnie gdyby nie brane 2xdziennie duphaston, i nie wiem czy jak przestane brac to to cos zaszkodzi?ale i tak coś czuje ze bedzie @.

Evaa wszystkie się doczekają, u ciebie teraz to tylko kwestia paru miesięcy :)
    Helen :* A ile powinnaś brać duphaston? Bo ja mam brać luteinę 10 dni, a potem odstawić. Bo jak będziesz progesteron dłużej stosować, to może Ci miesiączkę, jeżeli ma przyjść, zablokować.
    Co do tego, czy jeżeli odstawisz, to nie zaszkodzi, to ja zapytałam o to mojej lekarki kiedyś, bo jak kończę luteinę, to jest 13 dpo mniej więcej i teoretycznie może być za wcześnie na test. Powiedziała mi, że przecież jest też ciałko żółte i jak dwa dni brać nie będę, to nie powinno zaszkodzić - no bo nie mogę brać cały czas, bo tak to sobie będę ciągle luteiną II fazę przedłużać.
    Cały czas trzymam kciuki - póki nie ma @ jest nadzieja :* A jak długo się staracie?
    Kasiu bardzo, bardzo mi przykro... Wierzę, że jest Ci ciężko teraz, mocno przytulam...
    Paula trzymaj, trzymaj :D A kiedy masz następną wizytę?

• paula1 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelinka2210 wrote:
    wizytę mam 6 lutego, czyli już w ten piątek, ale nie mogę się już doczekać, co będzie...bo objawów w sumie żadnych nie mam oprócz apetytu dużego, ale może tak jest na początku
    dam znać jak wrócę od lekarza
    Trzymam mocno :)

• ewelinka2210 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będzie dobrze :* Napisz koniecznie jak będziesz po :)

• Helen Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelinka2210 wrote:
    Helen :* A ile powinnaś brać duphaston? Bo ja mam brać luteinę 10 dni, a potem odstawić. Bo jak będziesz progesteron dłużej stosować, to może Ci miesiączkę, jeżeli ma przyjść, zablokować.
    Co do tego, czy jeżeli odstawisz, to nie zaszkodzi, to ja zapytałam o to mojej lekarki kiedyś, bo jak kończę luteinę, to jest 13 dpo mniej więcej i teoretycznie może być za wcześnie na test. Powiedziała mi, że przecież jest też ciałko żółte i jak dwa dni brać nie będę, to nie powinno zaszkodzić - no bo nie mogę brać cały czas, bo tak to sobie będę ciągle luteiną II fazę przedłużać.
    Cały czas trzymam kciuki - póki nie ma @ jest nadzieja :* A jak długo się staracie?
    Kasiu bardzo, bardzo mi przykro... Wierzę, że jest Ci ciężko teraz, mocno przytulam...
    dziękuję ci bardzo za info, dzisiaj wziełam pół tabletki, to odstawiam :)

feegu6l.png
  • ewelinka2210 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 05:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma sprawy Helen:)

Helen lubi tę wiadomość

• Helen Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale cisza u nas....

feegu6l.png
  • paula1 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny :)
    ewelinka prosiłaś, żebym napisała to pisze: u gina byłam dzisiaj, bo trochę się rano wystraszyłam, miałam dużo kremowego śluzu z domieszką brązowego, ale gin powiedzial ze wszystko ok, że pecherzyk ma idealne rozmiary jak na ten tydzień ciąży, ale na wszelki wypadek dał mi duphaston. A co do bólu piersi to nie każda go ma, ja w sumie nie mam i też się obawiałam, ale lekarz mi dzisiaj powiedział, że nie ma co na to patrzeć, bo jedne mają a drugie nie.
    Pozdrawiam i kciukasy mocno trzymam za każdą z Was :)

ewelinka2210 lubi tę wiadomość

• agnes175 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 01:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tadammmmmm :D

http://iv.pl/images/05073384763693707071.gif

Evaa lubi tę wiadomość

2015🤰Syn👦
    Oboje po 40, ja Hashimoto, AMH ok 1, on zdrowy, nasienie ok.
    1 IVF 08/24 3pęcherzyki ale brak komórek jajowych
    2 IVF 10/24 4pęcherzyki-->4 komórki jajowe--> tylko 1zarodek,który przestał się rozwiać w 3 dobie😢
    3 IVF 11/24 Menopur 450, Aromek, Orgalutran, Decapeptyl, Ovitrelle, Punkcja->3 komórki jajowe->2 zarodki->1 zamrożona blastocysta, 27.12.24 transfer, endometrium 8,5
    4.01.25 8dpt ⏸️ cień cienia 🙏✊️💬
    7.01.25 11 dpt beta 113,19mlU/ml 🥹💚💪
    15.01.25 19dpt beta 1500 mlU/ml, usg-jest pęcherzyk ciążowy w macicy🥰🍀✊️
    22.01.25 26dpt usg-pęcherzyk ciążowy ok 8mm CRL0,2cm, jest migające serce❣️🙏💪✊️
  • Evaa Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2015, 21:57

• kasiarzyna Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Świntuszka :D
    A mnie cycki tak bolą,że ich dotknąc w ogole nie mogę,jak dwa kamienie.
    Chyba ten bromek mi nie pomaga,albo nie wiem co jest grane.

Evaa lubi tę wiadomość

mhsvp07wo8sn1zot.png
  • Evaa Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia przykro mi z powodu twojej straty. Ja tez kocham zwierzęta i swojego kocura traktuje jak członka rodziny.
    Oby ten ból piersi zwiastowal coś dobrego.

Dziewczyny ja niestety nie mam dobrych wieści. Odebrałam wyniki fsh i lh. Chciałam mieć świeże do iui.
    No i Fsh mam fatalne 14,4. Nie mam pojęcia, może to clo przyczyniło się do tak drastycznego obniżenia rezerwy jajnikowej. W zeszłym roku ten wynik był coś koło 8.
    Dla mnie to prawie jak wyrok. Raczej do iui nie podejde. I obawiam się że mogę mieć problemy z kwalifikacja do rządowego IVF. W sobotę mam wizytę w klinice i pewnie usłyszę wyrok. I moje starania się skończą zanim się zaczęły na poważnie.

Wam dziewczyny życzę powodzenia,trzymam kciuki żeby każda doczekała swojego dzidziusia.
    pozdrawiam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2015, 15:11

Evaa lubi tę wiadomość

• Evaa Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Helen Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renieczka teraz lekarze mają dużą wiedzę i poczekaj co powiedzą, może nie jest tak źle jak myślisz.

u mnie przyszła wredna @, w końcu, taki szał zrobiła przed przyjściem, ze ledwo z miasta wróciłam.

feegu6l.png
  • agnes175 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renieczka natentychmiast przestań uprawiać czarnowidztwo :P poczekaj na to co powie lekarz a później będziesz sie zastanawiać co dalej począć i rwać włosy z głowy jak będzie ku temu powód a pewnie nie :)

2015🤰Syn👦
    Oboje po 40, ja Hashimoto, AMH ok 1, on zdrowy, nasienie ok.
    1 IVF 08/24 3pęcherzyki ale brak komórek jajowych
    2 IVF 10/24 4pęcherzyki-->4 komórki jajowe--> tylko 1zarodek,który przestał się rozwiać w 3 dobie😢
    3 IVF 11/24 Menopur 450, Aromek, Orgalutran, Decapeptyl, Ovitrelle, Punkcja->3 komórki jajowe->2 zarodki->1 zamrożona blastocysta, 27.12.24 transfer, endometrium 8,5
    4.01.25 8dpt ⏸️ cień cienia 🙏✊️💬
    7.01.25 11 dpt beta 113,19mlU/ml 🥹💚💪
    15.01.25 19dpt beta 1500 mlU/ml, usg-jest pęcherzyk ciążowy w macicy🥰🍀✊️
    22.01.25 26dpt usg-pęcherzyk ciążowy ok 8mm CRL0,2cm, jest migające serce❣️🙏💪✊️
‹‹ 109 110 111 112 113 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ