Rocznik 83 zapraszam ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Evaa wrote:agnes ale masz zboczony avatar
No co Ty to jest zajebiaszczy avatar!!!
Szukałam go kilka godzin a później kolejne kilka kombinowałam jak zrobić zeby sie ruszał ale w końcu sie udało jestem z siebie dumnaWiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2015, 22:57
Evaa lubi tę wiadomość
2015🤰Syn👦
Oboje po 40, ja Hashimoto, AMH ok 1, on zdrowy, nasienie ok.
1 IVF 08/24 3pęcherzyki ale brak komórek jajowych
2 IVF 10/24 4pęcherzyki-->4 komórki jajowe--> tylko 1zarodek,który przestał się rozwiać w 3 dobie😢
3 IVF 11/24 Menopur 450,Aromek, Orgalutran, Decapeptyl, Ovitrelle
Punkcja->3komórki jajowe->2zarodki->1zamrożona blastocysta😍💪🍀
Walczymy dalej! 💚✊️🍀💪 -
Renieczka ja gdzieś czytałam, że fsh się zmienia - nie pamiętam czy nawet nie gdzieś na ovu i z czym to było związane, ale dziewczyny powtarzały wyniki i były potem lepsze - jak znajdę chwilkę to tego poszukam. Proszę nie załamuj się - jeszcze nie wiadomo co powiedzą lekarze :*
Kasiu mam ogromną nadzieję, że te piersi to oznaka fasolki:) ja tak miałam właśnie w tej zdrowej ciąży - bardzo bolały - trzymam kciuki:)
Paula dobrze, że poszłaś do lekarza i cieszę się, że wszystko ok zawsze to lepiej sprawdzić na wszelki wypadek. A kiedy kolejna wizyta? Bo pewnie się już serduszka nie możesz doczekać No różnie z tymi piersiami - ja jak już pisałam czułam, ale znam wiele osób, których piersi nie bolały - nie ma reguły. A duphaston Cię na pewno uspokoi trochę, bo zawsze to dodatkowa dawka próg estrów.
A co u Anastazji, Nony? Napiszcie cośWiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2015, 06:01
-
Renieczka ja bym poczekała na opinię lekarza, slyszałam tylko tyle,że to w wyniku brania clo,ale wynik sie potrafi w czasie zmienic i wcale nie na gorszy.
Agnes wariatko
Ewelinka mnie co miesiąc bolą, nie w każdym cyklu,ale zazwyczaj.Dziwi mnie tylko,że od tego cyklu biorę bromka na obniżenie prolaktyny i totalnie mi nie pomógł.Juz na niepokalanku się 100 razy lepiej czułam,niewiele mnie wtedy bolały.Jakby mnie ktos pobil dotkliwie.Pewnie dlatego,ze biorę połówkę i dopiero 25 dni,moze jeszcze nei zaczeło działac
Paula fajnie,ze wszystko ok :)Jutro wizyta?agnes175 lubi tę wiadomość
09.2016 laparo+histero endomenda,torbiel,przegroda macicy -
A Kasiu Ty nie bierzesz też progesteronu? Bo ból piersi to nie koniecznie od wysokiej prolaktyny - ja jak karmiłam, to miałam na pewno mega, a nie bolały mnie (no chyba że przy nadmiarze pokarmu), za to jak stosuje luteinę to zawsze je czuje - ból piersi w II fazie, to może byc od wysokiego progesteronu, a to akurat nic zego Jakby Cię w I bolały też to mogłaby być prolaktyna.
-
A bol mi się zaczyna zawsze tak ok.20 dc czyli tak tydzień po owulacji i bolą coraz bardziej z dnia na dzień, czasem piersi czasem tylko sutki.Teraz mnie potwornie bolą piersi a sutki tylko wrazliwe i na okąglo stoją
Myslisz ze to faktycznie od progesteronu?
"Bolesne napięcie piersi może być też jednym z objawów zespołu napięcia przedmiesiączkowego. Wówczas ból pojawia się ę między 13. a 25. dniem cyklu i nasila aż do wystąpienia menstruacji. Przyczyną jest brak równowagi hormonalnej ustroju. Główną rolę przypisuje się nadaktywności estrogenów oraz niedoborowi progestagenów w II fazie cyklu."
Chyba sobie w nastepnym cyklu skontroluję ten progesteron.
"Dolegliwości z założenia fizjologiczne mogą przybrać takie rozmiary, że utrudniają kobiecie codzienne funkcjonowanie. Terapia zazwyczaj polega na zażywaniu leków osłabiających czynność jajników, co ma doprowadzić do obniżenia poziomu estrogenów lub hormonów z grupy progesteronu."
Boshh co za sprzeczne informacje podają w tym necie, tam piszą że z niedoboru a tu że z nadmiaru, i bądz tu mądry...
Ale wiekszosc jest wypowiedzi,ze to od wysokiego progesteronu, i od zatrzymania wody w organizmie, czyli chyba muszę jesc mniej soli i słodkosci...
Zgadzalo by się w sumie, bo bol mija gdzies 2-3 dc.
Ewelinka następną wizytę mam 19.02 i wtedy już powinno być widać serduszko
Kasia testuj, trzymam kciuki wizytę przelozylam i byłam we wtorek, bo troche stresa miałam, ale było ok wszystko.Helen lubi tę wiadomość
Nasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09. -
Eh...poczekam,bo coś nie wierze że ta menda nie przyjdzie, jak w weekend nie przyjdzie to w poniedziałek zatestuje, bo na hsg mi wyszło,że będzie szybko owulacja, więc @ bedzie jutro albo w sobotę.
Evaa lubi tę wiadomość
09.2016 laparo+histero endomenda,torbiel,przegroda macicy