Rocznik 83 zapraszam ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMy juz po wizycie w klinice. Czekaliśmy 3 godz. bo prof. się spóźnił. Zrobiliśmy na miejscu badanie AMH. Wynik będzie w środę. Od niego zależy czy kwalifkujemy się do programu MZ IVF. Jeżeli AMH będzie ok to czekamy w kolejeczce, a jak będzie zły to kończymy starania. Tak więc byle do środy
Jakaś spokojna się zrobiłam. Nic juz ode mnie nie zależy, co ma być to będzie
Teraz wracamy do domu i chyba też się skuszę na drinka za wasze zdrowieEvaa, gezanew, Nona lubią tę wiadomość
-
Renia czyli jakie AMH musi być zeby Was zakwalifikowali???2015🤰Syn👦
Oboje po 40, ja Hashimoto, AMH ok 1, on zdrowy, nasienie ok.
1 IVF 08/24 3pęcherzyki ale brak komórek jajowych
2 IVF 10/24 4pęcherzyki-->4 komórki jajowe--> tylko 1zarodek,który przestał się rozwiać w 3 dobie😢
3 IVF 11/24 Menopur 450,Aromek, Orgalutran, Decapeptyl, Ovitrelle
Punkcja->3komórki jajowe->2zarodki->1zamrożona blastocysta😍💪🍀
Walczymy dalej! 💚✊️🍀💪 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyEwa twojemu dziecku tez się do ciebie spieszy tylko czasami tak jest ze trzeba poczekać. Wykorzystaj ten czas kiedy mąż jest w tuningu. Odpocznijcie, wyluzujcie. A potem jak juz nasienie się poprawi weźmiecie się do roboty z większą ochotą
Ja tak zamierzam zrobić. Jeśli wynik będzie dobry to będziemy czekać na procedurę kilka miesięcy. Tak się cieszę że w końcu odpocznę psychicznie. A jak wynik okaże się zły to będziemy odpoczywać już i na zawsze
Helen sama robisz popcorn karmelowy? Czad. Dawaj przepisEvaa, Helen lubią tę wiadomość
-
renieczka wrote:Minimum 0,7 wg nowych standardów.
A Ty jakie AMH ostatnio miałaś???2015🤰Syn👦
Oboje po 40, ja Hashimoto, AMH ok 1, on zdrowy, nasienie ok.
1 IVF 08/24 3pęcherzyki ale brak komórek jajowych
2 IVF 10/24 4pęcherzyki-->4 komórki jajowe--> tylko 1zarodek,który przestał się rozwiać w 3 dobie😢
3 IVF 11/24 Menopur 450,Aromek, Orgalutran, Decapeptyl, Ovitrelle
Punkcja->3komórki jajowe->2zarodki->1zamrożona blastocysta😍💪🍀
Walczymy dalej! 💚✊️🍀💪 -
nick nieaktualnyAga ja robiłam FSH i było podwyższone, co może oznaczać wyczerpująca się rezerwę jajnikowa. Ale Fsh lubi "skakać" dlatego robi się AMH.Tego badania nie miałam wcześniej robionego. Mam nadzieje ze to fsh było zaburzone a AMH wyjdzie dobre.
agnes175 lubi tę wiadomość
-
Czesc koleżanki
Ja się nie łudziłam i walczę dalej
Helen super wyniki masz, na pewno niebawem Ci sie uda
Renieczka bardzo mocno trzymam za Was kciuki, mam nadzieję że AMH wyjdzie bardzo dobrze i będziecie już na dobrej drodze.
Za resztę też mocno trzymam kciuki, ja wróciłam z weekendu od teściow i idę się walnąc cierpieć na łózko ;)Brzuch mnie tak boli że nic tylko mi dac laseczke jak starej babci bo chodze wpól zgieta Czekaja nas 3 cykle luzackie, jak do maja nic z tego nie będzie to ginka chce sprobowac z clo,ale troszkę się obawiam żeby tej rezerwy jajnikowej sobie nie wyczerpać.Eh...
Miłej niedzieli dziewczyny
Evaa lubi tę wiadomość
09.2016 laparo+histero endomenda,torbiel,przegroda macicy -
nick nieaktualnyKasia czyżby franca znienawidzona przylazla? Wrrrr... A już myślałam że cykl z hsg okaże sie szczęśliwy. W takim razie powodzenia w nowym cyklu.
Co do tej rezerwy to rozmawiałam z tym profesorem i on powiedział ze owszem stymulacja powoduje wzrost większej ilości pęcherzyków ale jakoś specjalnie nie obniża rezerwy. Ona w zasadzie jest określona u każdej dziewczyny/kobiety od urodzenia. I stopniowo się obniża po 25 roku życia. I jeśli ktoś ma wysoką rezerwę to dłużej będzie płodny.
I tu ciekawostka bo moja Ginka podejrzewala u mnie PCOS i gdyby tak faktycznie było to AMH miałabym wysokie. A jeśli będzie niskie oznacza to że na pewno nie mam PCOS tylko przedwczesne wygasanie pracy jajników.
Z dwojga złego lepiej mieć wysokie AMH, bo z pustego to i Salomon nie naleje -
nick nieaktualnyDzien dobry koleżankom
U mnie bialo i ciagle pada cudnie, choc juz troche tęsknię za wiosną
Siedze jak na szpilkach i nie moge się doczekac srody i tego wyniku.
Która teraz testuje? Aga moze to ty masz oglosic nam tu ciążę. Komus musi sie udac
Milego dnia dziewczyny.agnes175 lubi tę wiadomość
-
renieczka wrote:Ewa twojemu dziecku tez się do ciebie spieszy tylko czasami tak jest ze trzeba poczekać. Wykorzystaj ten czas kiedy mąż jest w tuningu. Odpocznijcie, wyluzujcie. A potem jak juz nasienie się poprawi weźmiecie się do roboty z większą ochotą
Ja tak zamierzam zrobić. Jeśli wynik będzie dobry to będziemy czekać na procedurę kilka miesięcy. Tak się cieszę że w końcu odpocznę psychicznie. A jak wynik okaże się zły to będziemy odpoczywać już i na zawsze
Helen sama robisz popcorn karmelowy? Czad. Dawaj przepis
https://www.youtube.com/watch?v=m-RhsJpiKN4
renieczka lubi tę wiadomość