Rocznik 83 zapraszam ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
kasiarzyna wrote:Czesc koleżanki
Ja się nie łudziłam i walczę dalej
Helen super wyniki masz, na pewno niebawem Ci sie uda
Renieczka bardzo mocno trzymam za Was kciuki, mam nadzieję że AMH wyjdzie bardzo dobrze i będziecie już na dobrej drodze.
Za resztę też mocno trzymam kciuki, ja wróciłam z weekendu od teściow i idę się walnąc cierpieć na łózko ;)Brzuch mnie tak boli że nic tylko mi dac laseczke jak starej babci bo chodze wpól zgieta Czekaja nas 3 cykle luzackie, jak do maja nic z tego nie będzie to ginka chce sprobowac z clo,ale troszkę się obawiam żeby tej rezerwy jajnikowej sobie nie wyczerpać.Eh...
Miłej niedzieli dziewczyny
dziękuję, tez mam nadzieję, ze sie uda niedługo, ten cykl też na luzie, bez spiny, nie będę się tak już wkręcać.
-
Witam jak widać jestem tu nowa jestem również z rocznika 83. To nasz drugi cykl, ostatnio nie wyszło zobaczymy teraz. Ostatnia @ 16.01 - kochaliśmy się 30 -31.01 teraz czekam na @ - ciekawe czy przyjdzie:)Jedyne co daje mi nadzieję to temperatura 37,00, która utrzymuje się rano i wieczorem.
renieczka lubi tę wiadomość
Benia -
nick nieaktualny
-
Tak renieczka robota zrobiona teraz czekam na rezultat poczytałam Twoje posty i bardzo mocno trzymam za Ciebie kciuki obyś mogła doczekać się swojego szczęścia. U mnie sytuacja wygląda zdecydowanie luźniej - mamy synka, który za niecałe 3 tyg skończy 4 lata - urwis kochany. Obecnie bardzo chcę drugie dziecko - mąż nie jest do końca przekonany. Nie zabezpieczamy się więc liczy się z konsekwencjami, a ja liczę na ciążę. mąż troszkę się boi, miałam trudną ciążę i mały dał nam popalić ale jestem gotowa na powtórkę, chociaż wcale nie musi być tak samo.
renieczka lubi tę wiadomość
Benia -
Hej! z ciekawości weszłam na Wasz wątek bo również jestem rocznik 83 i nawet mnie to skusiło żeby się tu zalogować.
U mnie przypadek beznadziejny, ja mogę liczyć tylko na cud. We wrześniu padła diagnoza: PRZEDWCZESNE WYGASANIE CZYNNOŚCI JAJNIKÓW - czytaj przedwczesna menopauza.
Powodzenia dziewczyny!
-
Agnes1283 wrote:Hej! z ciekawości weszłam na Wasz wątek bo również jestem rocznik 83 i nawet mnie to skusiło żeby się tu zalogować.
U mnie przypadek beznadziejny, ja mogę liczyć tylko na cud. We wrześniu padła diagnoza: PRZEDWCZESNE WYGASANIE CZYNNOŚCI JAJNIKÓW - czytaj przedwczesna menopauza.
Powodzenia dziewczyny! -
nick nieaktualnyAgnes1283 wrote:Hej! z ciekawości weszłam na Wasz wątek bo również jestem rocznik 83 i nawet mnie to skusiło żeby się tu zalogować.
Powodzenia dziewczyny!
Witaj Agnes.
A nie myslalas o IVF? Ja czekam na wynik AMH i od tego zależy kwalifikazja do programu rządowego.
Ale mój mąż uznal że jak sie nie zakwalifikujemy do programu to będziemy podchodzic komercyjnie. Troche będzie nas to kosztowało ale na pewno sprubujemy. -
ja ze swoimi wynikami "nie łapię" się na program rządowy.
AMH 0,13
FSH różnie za 1 razem 59 później 37 aktualnie 16
co do IVF to szanse na uzyskanie moich komórek nawet przy jakiejś mega stymulacji są znikome,stymulacja w moim przypadku tylko może zniszczyć jajniki już do końca. Żadna z warszawski ani białostockich klinik nie podejmie się takiej stymulacji.
Szanse na IVF mam ale z komórką dawczyni. Tu tylko farmakologiczne przygotowanie śluzówki do przyjęcia zapłodnionej komórki. -
nick nieaktualnyA podejmowi u ciebie jakiekolwiek próby stymulacji? Np clo? Czy reagowalas na stymulacje?
Zastanawiam się bo ja bylam stymulowana 6 cykli clo i rosly mi po 3 pecherzyki wiec jak na moje oko to chyba dobrze reagowalam. Tylko po stymulacji zrobilam fsh i wyszlo 14,4 a rok temu bylo ok 8. Stad badanie AMH bo nie wiadomo co z tą rezerwą.
Powtarzalas AMH?
We mnie jest taka wola posiadania potomstwa ze pewnie rozwazylabym zaplodnienie komórkę dawczyni.
Życzę ci wytrwałości i siły w podejmowaniu tych bardzo ważnych decyzji. Nie trac nadziei! -
AMH miałam powtórzone po 3 miesiącach wynik taki sam 0,13 - pechowa 13.
co do stymulacji, nigdy nic nie brałam. Z takim poziomem FSH nie podaje się leków na stymulację, trzeba by do najpierw zdecydowanie obniżyć. U mnie w obrazie USG nie widać żadnych pęcherzyków, we wrześniu jak to lekarz stwierdził jajniki całkowicie śpią.
ja jestem na HTZ - hormonalna terapia zastępcza. co prawda po 3 i 4 opakowaniu nie wystąpiła miesiączka. Po 4 opakowaniu odstawiłam, bo miałam mieć robiony "na czysto" profil hormonalny na Karowej, ale pech chciał że dostałam po odstawieniu HTZ @ a miejsca w szpitalu akurat nie było. Od 1 dc piję ziółka żeby zniwelować skutki złego samopoczucia, uderzenia gorąca itp.
jutro mam USG zobaczymy czy coś się ruszyło w jajnikach.
damy sobie jeszcze trochę czasu...jak nie wyjdzie podejdę do IVF z KD
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2015, 15:13
-
Kasiu :* No ale już w piątek był śluz kremowy, no zobaczymy. No w sumie w tym cyklu dziwny ten skok, bo taki późny jakby, ale jakoś się nie łudzę... Dziś już luteiny nie brałam, więc pewnie temperatura jutro spadnie juz trochę, choć u mnie nawet na początku miesiaczki się utrzymuje nieraz.
Może to clo pomoże - zobaczymy.
No nic - będzie lepije jak juz @ przyjdzie.
A Ty Kasiu jak się czujesz? Bo Wy clo po 3 cyklach chcecie? Mam nadzieję, że nie bedzie potrzebne, bo na wiosne będziesz juz dzieciaczka pod serduszkiem nosić
My teraz 2-3 cykle z clo i na wiosnę jedziemy do klinki. Nie wierze w to zablokowanie - nie wiem, czy jeszcz jakieś badania posotały, ale chyba już wszystko zrobiliśmy.
Poza tym przed synkiem, to się dopiero nakręcałam, czekałam, załamywałam się, a jakoś zaskoczyło i to wcześniej.
Dlaczego to wszystko musi być takie trudne? Jeszcze ta pogoda - nie wiem jak Wy, ale ja łapię takie doła w zimie, że szkoda gadać Tyle, że śpię ciągle, to chociaż wyspana jestem
Mimo mojego zrzędzenia miłego dnia Wam wszystkim życzę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2015, 08:32
-
nick nieaktualnyAgnes1283 wrote:AMH miałam powtórzone po 3 miesiącach wynik taki sam 0,13 - pechowa 13.
co do stymulacji, nigdy nic nie brałam. Z takim poziomem FSH nie podaje się leków na stymulację, trzeba by do najpierw zdecydowanie obniżyć. U mnie w obrazie USG nie widać żadnych pęcherzyków, we wrześniu jak to lekarz stwierdził jajniki całkowicie śpią.
ja jestem na HTZ - hormonalna terapia zastępcza. co prawda po 3 i 4 opakowaniu nie wystąpiła miesiączka. Po 4 opakowaniu odstawiłam, bo miałam mieć robiony "na czysto" profil hormonalny na Karowej, ale pech chciał że dostałam po odstawieniu HTZ @ a miejsca w szpitalu akurat nie było. Od 1 dc piję ziółka żeby zniwelować skutki złego samopoczucia, uderzenia gorąca itp.
jutro mam USG zobaczymy czy coś się ruszyło w jajnikach.
damy sobie jeszcze trochę czasu...jak nie wyjdzie podejdę do IVF z KD
Daj znać co tam wyszło na usg. Trzymam kciuki zeby wszystko u ciebie się poukladalo. -
nick nieaktualnyWitam sie z rana.
Ewelinka Kasia chyba dobrze mowi ze test za wczesnie. Oby za dwa dni pokazaly sie dwie kreseczki
Dziewczyny ja jak pojechalam do tej kliniki w sobote to zdalam sobie sprawe ze nieplodnosc to ogromny problem naszych czasów. Tak wielu ludzi on dotyka ze az ciężko uwierzyć. Bardzo mlodych, troszke dojrzalszych, bogatych, biednych, grubuch, chudych, ładnych i brzydkich... Wczesniej tak przezywalam swoje niepowodzenia i porazki, a teraz jestem swiadoma ze takie dramaty rozgrywaja sie pośród milionów kochających się ludzi. Bardzo to przykre ale prawdziwe. A najgorsze jest to ze na nieplodnosc nie mamy wiekszego wplywu i to chyba ta bezradność najbardziej boli.
Dziewczyny co do clo to ten profesor powiedzial (a chyba wie co mowi) że jak owulacja występuję naturalnie, jest potwierdzona usg to indukowanie jajeczkowania jest bez sensu. Bo to nie tu leży problem. Ja bezgranicznie ufalam swojej lekarce. Zarlam te clo przez pół roku i okazuje sie ze calkiem niepotrzebnie.
Bez wzgledu na wynik tego AMH bedziemy podchodzić do IVF .
I jeszcze jedno, laski nie zwlekajcie z wizytą w klinice. My nie mamy po 20 lat tylko 30+ i tu naprawde kazdy miesiac sie liczy. Ja osobiscie zaluje ze nie zglosilam sie do kliniki od razu. Koszty te same ale tam sa specjalisci w dziedzinie nieplodnosci a nie giny od cytologji i recepty.
Sory za te wywody od rana.
Milego wtorku.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2015, 09:52