Rocznik 83 zapraszam ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnykasiarzyna wrote:Renieczka daj znać jak wyniki
Wynik AMH 0,78
kwalifkujemy się do IVF. Dziękuję za trzymane kciuki, na pewno pomogły.
Pierwsza dobra informacja od bardzo dawna. Nadzieja wraca!Evaa, agnes175, Helen, Nona, paula1 lubią tę wiadomość
-
Dziewczęta kochane jesteście,że mnie wspieracie i wierzycie w ten cud bardziej niż ja ale póki co nie przyjmuje gratulacji,bo to dla mnie nic pewnego i po prostu nie chce niczego zapeszyć,bo poźniej będzie smutek,zal,placz i zgrzytanie zębów a tego bardzo nie chce.Na przekór wszystkiemu wmawiam sobie,ze nie jestem w ciąży,że to tylko fatamorgana i dopiero jak zobacze dwie tłuste krechy przed 5 minutami to może w to uwierze.
Ewela daj sobie jeszcze chwile czasu,wiem,ze to nie jest łatwe,bo ja od poniedzialku wychodze z siebie i staje obok,zeby czas szybciej lecial a on ni hu hu.Tak jak ja masz 13dpo,wiec to jakby wczesnie,nie wiem jakie z reguly masz cykle i czy OF tak jak mi nie zmienil Tobie przewidywanej daty wystapienia @ z 15dpo na 13dpo.Może dopiero w 15dpo u Ciebie pojawi sie bladzioch a u mnie normalna dwuga kreska.Czas pokaże,pamiętaj tylko spokój może nas uratować
Generalnie staramy sie 18cs z czego praktycznie tak na prawde to zaledwie 9cs z czego z obserwacjami OF (tempka,sluz,szyjka) to 4cs a ze suplementacją Żonka Profertilem to dopiero 2cs.
Jeżeli się uda to w moim odczuciu głównie za sprawą brania Profertilu i rzuceniu palenia przez męża.
Renieczka ciesze sie przeogromnie Twoim szczesciem,to maly ale jakze wazny krok w drodze do upragnioneg celu.Wierze,ze teraz wszystko pojdzie Wam duzo latwiej i szybciej,dzięki tej sile napędzajacej plynącej z malych sukcesow.
Nona w ktorym dniu cyklu mialas takiego bladziocha po czasie,w 14dpo???
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2015, 14:32
Evaa, Nona lubią tę wiadomość
2015🤰Syn👦
Oboje po 40, ja Hashimoto, AMH ok 1, on zdrowy, nasienie ok.
1 IVF 08/24 3pęcherzyki ale brak komórek jajowych
2 IVF 10/24 4pęcherzyki-->4 komórki jajowe--> tylko 1zarodek,który przestał się rozwiać w 3 dobie😢
3 IVF 11/24 Menopur 450,Aromek, Orgalutran, Decapeptyl, Ovitrelle
Punkcja->3komórki jajowe->2zarodki->1zamrożona blastocysta😍💪🍀
Walczymy dalej! 💚✊️🍀💪 -
agnes175 wrote:Hmm....nie wiem co o tym sądzić,test pozytywny ale po czasie 20min,tempka spadla z 37,05 do 36,86 (zagnieżdzenie?) brzuch boli niby małpowo ale też duzo sikam a cyce-donice.Gdybym była w pl to pobiegłabym na betę hcg ale nie jestem wiec pozostaje mi czekać na rozwój sytuacji albo @
http://iv.pl/images/72914354192738208577.jpg
Zatestowałam dzisiaj bo OF wcześniej przesunął mi termin @ z 13.02(27dc) na 11.02.(25dc).Może po prostu jest jeszcze za wcześnie a stężenie hormonu jest małe-nadal sie łudzę
agnes175 lubi tę wiadomość
-
Aga no ja sama nie wiem - ten cykl taki dziwny... Trochę plamień jest, ale to taki bardziej śluz podbarwiony na czerwono, ale brzuch boli na @, no i te testy... Popatrzyłam na ten z rana i taka sama jak wczoraj sytuacja, tylko tym razem kreska testowa przesunięta O co chodzi? Wiem, ze nie powinnam patrzeć na te testy po czasie, ale to takie dziwne wszystko... To nie jest taka ładna jak Twoja kreseczka - może wyszła u Ciebie troszkę po czasie, ale nie po paru godzinach jak u mnie
Ja bym pewnie na Twoim miejscu już jutro powtórzyła - mi z synkiem na następny dzień pojawiła się szybciej i była już ciut, ciut mocniejsza - może się wtedy troszkę bardziej uspokoisz
Bardzo się cieszę, że Ci się udało :* Mam nadzieję, że mi smerfik w następnym cyklu pomoże
Evaa to dobrze, że nie jest tak źle. Ale to smutne strasznie jak chcą pierwszaków zostawić... Ale widocznie nie są może jeszcze gotowi na szkołę?
Paula co u Ciebie? Czemu się nie odzywasz?agnes175 lubi tę wiadomość
-
Profertil jest oczywiście bez recepty,my placilismy za 180 kapsułek 499zł w aptece.No wiesz,to zalezy ile juz je ten androwit i czy robiliscie po nim kontrolne badanie nasienia i czy jest jakakolwiek poprawa.
Ja nie bede polecac androwitu ani innych suplementów po pierwsze dlatego,ze nie maja potwierdzonej skutecznosci (badania kliniczne) a po drugie dlatego,że nam inne suplementy nie pomogly,bo go moj Żonek po prostu ich nie uzywał.Stwierdziłam,ze ja juz wlaczamy suplementacje to czyms porządnym,co ma wartość i potwierdzoną skutecznosc,dlatego wybraliśmy Profertil,mimo że jest drogi ale jak widać skuteczny w wiekszości przypadków.Na pewno pomogl nam tez fakt,ze maz rzucil palenie.
Poza tym w naszym przypadku (niedawno zdałam sobie z tego sprawę)upadła powszechnie przyjeta teoria,ze poprawa plemników nastepuje dopiero po okresie spermatogenezy czyli po uplywie 72dni.Żonek łykał Profertil przez 40 dni po czym nastapila moja owulacja i wytężone codzienne starania a wynik tego calego zamieszania mam nadzieje potwierdzi sie mega pozytywnie w dniu murarzy i tynkarzy czyli już w sobotę!Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2015, 08:08
renieczka lubi tę wiadomość
2015🤰Syn👦
2 IVF 10/24 4pęcherzyki-->4 komórki jajowe--> tylko 1zarodek,który przestał się rozwiać w 3 dobie😢
Walczymy dalej! 💚✊️🍀💪 -
Kasia popieram mądrą decyzję2015🤰Syn👦
Walczymy dalej! 💚✊️🍀💪 -
Aga mój mąż ma dobre wyniki nasienia, ale ja się zastanwiam, czy jeszcze w jakiś sposób nie pomóc. Tylko nie chce się znowu jakoś strasznie nakręcać, bo tak to ja też powinnam inne cuda zacząć stosować - już wystaczy,że stosuję oeparol, pije wino, jem orzechy, tran, oczywiście kwas foloiowy, wit. E, selen, teraz zacznę jeszcze clo - no już nie wiem co jesszcze dorzucić
Pewnie przed wizytą w klinie będziemy powtarzać badanie nasienia (choć może nie będą już chceli) - wtedy będę myśleć. Ale dzięki za informację
Znalazlam skład i wątek o tym preparacie Chyba na razi ezostanę przy androwicieWiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2015, 09:15