Rocznik 83 zapraszam ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
ewelinka2210 wrote:Aga mój mąż ma dobre wyniki nasienia, ale ja się zastanwiam, czy jeszcze w jakiś sposób nie pomóc. Tylko nie chce się znowu jakoś strasznie nakręcać, bo tak to ja też powinnam inne cuda zacząć stosować - już wystaczy,że stosuję oeparol, pije wino, jem orzechy, tran, oczywiście kwas foloiowy, wit. E, selen, teraz zacznę jeszcze clo - no już nie wiem co jesszcze dorzucić
Pewnie przed wizytą w klinie będziemy powtarzać badanie nasienia (choć może nie będą już chceli) - wtedy będę myśleć. Ale dzięki za informację
Znalazlam skład i wątek o tym preparacie Chyba na razi ezostanę przy androwicie
Tu masz wszystko na temat tego suplementu:
http://www.profertil.pl/2015🤰Syn👦
Oboje po 40, ja Hashimoto, AMH ok 1, on zdrowy, nasienie ok.
1 IVF 08/24 3pęcherzyki ale brak komórek jajowych
2 IVF 10/24 4pęcherzyki-->4 komórki jajowe--> tylko 1zarodek,który przestał się rozwiać w 3 dobie😢
3 IVF 11/24 Menopur 450,Aromek, Orgalutran, Decapeptyl, Ovitrelle
Punkcja->3komórki jajowe->2zarodki->1zamrożona blastocysta😍💪🍀
Walczymy dalej! 💚✊️🍀💪 -
O matko Ty na prawde chyba masz coś z oczami
Dobowa dawka (dwie kapsułki) PROfertilu zawiera:
L – Karnitynę (440 mg)
L – Karnityna dostarcza energii plemnikom. Wolna L-karnityna pozytywnie wpływa na liczbę plemników ich ruchliwość.
L – Argininę (250 mg)
L – Arginina jest bezpośrednim prekursorem tlenku azotu, który wpływa korzystnie na żywotność i ruchliwość plemników.
Cynk (40 mg)
Cynk bierze udział w transkrypcji DNA, syntezie białek, rozwoju jąder i dojrzewaniu plemników. Uważa się, że przedłuża także żywotność plemników w ejakulacie. Niski poziom cynku w nasieniu jest połączony z obniżoną płodnością. Suplementacja cynku wykazała dodatni wpływ na liczbę plemników i inne parametry nasienia. Leczenie cynkiem i kwasem foliowym wykazało wzrost liczby plemników i poprawa ich gęstości.
Witaminę E (120 mg)
Witamina E poprawia ruchliwość plemników i płodność mężczyzn. W połączeniu z selenem, zwiększa ruchliwość plemników i przyczynia się do polepszenia wskaźnika morfologii. Jest ważnym antyoksydantem - zmniejsza ilość wolnych rodników tlenowych.
Glutation (80 mg)
Glutation odgrywa kluczową rolę w syntezie białek i DNA. Niższe poziomy glutationu odnotowano u mężczyzn o obniżonej płodności, z nieprawidłową ruchliwością i morfologią plemników. Trzy badania wykazały pozytywne efekty suplementacji glutationu na ruchliwość i prawidłową morfologię plemników.
Selen (60 μg)
Selen jest niezbędnym składnikiem peroksydazy glutationowej i w związku z tym konieczny przy suplementacji glutationu. Jądra zawierają wysokie stężenia selenu, jego brak powoduje spadek ilości i jakości spermy.
Koenzym Q10 (15 mg)
Koenzym Q10 (CoQ10) jest bardzo istotny dla gospodarki energetycznej. 95% całego ATP jest przekształcane za pomocą CoQ10, co definiuje rolę koenzymu Q10 w niepłodności męskiej, która została potwierdzona przez wzrost ruchliwości plemników u mężczyzn po suplementacji.
Kwas foliowy (800 μg)
Kwas foliowy jest konieczny do syntezy DNA, przez co ważny dla procesu spermatogenezy.2015🤰Syn👦
2 IVF 10/24 4pęcherzyki-->4 komórki jajowe--> tylko 1zarodek,który przestał się rozwiać w 3 dobie😢
Walczymy dalej! 💚✊️🍀💪 -
Nona wrote:Hej,
nie żadnych ruchów nie czuję, niby niektóre Lipcówki już czują,ja nie
generalnie ja mało ciążowa jestem-zero objawów itp
Pączek na Tłusty Czwartek przesyłam. Szczególnie Evie i Agnes-bo nie wiem czy u Was się obchodzi tłusty czwartek? Coś słyszałam o tłustym wtorku w UK z naleśnikami, ale nie wiem
Renieczka-widzisz, wynik w miarę ok-super wieści, ze się kwalifikujecie!
W kazdym polskiem sklepie a jest ich od groma w UK na pewno dostanie sie dzisiaj pysznego pąkala!!!Nona lubi tę wiadomość
2015🤰Syn👦
Walczymy dalej! 💚✊️🍀💪 -
Evaa a ja szybo czułam w pierwszej ciąży - około 14 tygodnia To różnie bywa.
Aga dzięki - pisałam, ze ni emoge znaleźć, ale sobie smaa poradziałm ale dobrze, że wkleiłaś - może się komuś innemu przydaWiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2015, 10:47
-
nick nieaktualnyWitam sie i ja paczkowo
Dzis wstałam o 5.20 i zrobilam 120 chrustow Specjalnie zeby mąż mógł wziąć slodkosci do pracy. Dzieki temu dostalam tytuł Super Żonki
Aga juz sie nie moge doczekac kiedy nam tu potwierdzisz ciaze wszem i w obec. A maz juz wie, czy trzymasz to jeszcze w tajemnicy?
Ewa a ty mialas być chyba u ginekologa? Czegoś sie dowiedzialas?
Ja wczoraj rozmawialam z profesorem ws tego wyniku. No i mamy przyjechac, rozpisac leki i.... czekamy
Nie wiem jak to jest ale moja ginka mowila ze w tym cyklu pecherzyka nie ma, za dwa dni profesor mowi ze jest. I jak się okazuje cykl chyba jest jednak owulacyjny Za bardzo na niego nie liczę bo bylo tylko jedno serduszko, ale ciesze sie ze moj organizm pracuje tak jak powinien.
Ok laski mozscie jeść dużo pączków, ale kalorie wypluwajcie
PozdrawiamWiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2015, 11:23
Evaa, agnes175, paula1, Nona lubią tę wiadomość
-
Renieczka no właśnie się zdziwiłam, bo wykres bardzo ładnie narazie wygląda
To ja się biorę za wszamanie pączków
Trzeba nabrać sił, bo przyszły tydzień pracowity będzierenieczka lubi tę wiadomość
09.2016 laparo+histero endomenda,torbiel,przegroda macicy -
hej dziewczyny
Renieczka dobre wiadomości, ze się kwalifikujecie
Agnes trzymam kciuki i po cichu gratuluje u mnie też wyszedł cień cienia w 12 dpo po kliku godzinach od wykonania testu i z dnia na dzień krecha była bardziej widoczna
Ewelinka nie odzywałam się, bo trochę dużo roboty w pracy miałam, ale czytam Was regularnie U mnie na razie ok, pojawiły się pierwsze mdłości i jutro zaczynam 8 tydzień. 19.02. mam wizytę, żeby zobaczyć czy serduszko jest i czy maleństwo się dobrze rozwija. Ewelinka zieloności życze, dopóki nie ma @ szansa zawsze jest, a plamienia mogą się pojawić
I nadal trzymam za Was mocno kciukiagnes175 lubi tę wiadomość
Nasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09. -
Szkoda Ewelinka,myslalam ze i Tobie sie uda, no nic jedziemy na tym samym wózku dalej...Ja wieczorem bylam na piwku w knajpie ze znajomymi,bromka nie wzielam i tempki nei zmierzylam,bo po alkoholu bez sensu...Dzis sobei zakupie testy owu,zobacze jak ten cykl bedzie wygladal.
09.2016 laparo+histero endomenda,torbiel,przegroda macicy -
nick nieaktualnyEwelinka tulę kochana :*
Ty i Kasia napewno tu szybko zaskoczycie po tym hsg. Jajowody jak autostrady, nic tylko zapladniac
Bedzie dobrze, zobaczysz.
Ja wczoraj tez wieczorem wypilam piwo, co prawda takie babskie, moj mąż mowi ze to kompot nie piwo. I tempka dzis poszła ostro w górę. Licho wie czy to kompot tak zadziałał, czy naturalnie rosnie. W sumie to ja pierwszy raz naturalny cykl obserwuje więc nie wiem czego sie spodziewać.
Wczoraj pofolgowalam sobie ze słodyczami wiec lece zaraz poćwiczyć.
Milego dniaHelen lubi tę wiadomość
-
Dzięki Dziewczynki :*
No nic - powiem, że w sumie jak nie wychodziły testy, to dobrze, to raczej było oczywiste, ale te późniejsze przebarwienia takie dziwne były.
Renieczka no miejmy nadzieję Teraz clo - zaczynam w niedzielę - a kiedy powinno się zrobić monitoring najlepiej? Jak mam owu od 11-13 to chyba 7,8 dc? Bo 9 i 10 to weekend.
I super ten skok - po piwie to by chyba az tak nie skoczyło. Mocno, mocno trzymam za Ciebie Kochana kciuki - może ten jeden, bez leków, całkowiecie naturalny przyniesie Ci szczęscie? A jak nie, to i tak plan działania konkretny - teraz musi się udać
Kasiu ja dziś pewnie coś wypije Choć nie mam jakoś takiego strasznego doła - jak widziałam negatywne, to już raczej nie wierzyłam, choć miałam ładną temperaturę, więc i nadzieję, że tym razem się uda, alec cóż...
-
nick nieaktualny