X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 83 zapraszam ;)
Odpowiedz

Rocznik 83 zapraszam ;)

Oceń ten wątek:
  • wombi Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domili chętnie, tylko ja na soczek albo herbatkę, bo kawy już nie piję :D
    W sumie to będziemy mieszkać w Gdańsku a w Sopocie mamy kongres kolarski, dobra idę spać, bo mężu czeka z utęsknieniem :)

Hashimoto, MTHFR , NK 17%,teratozoospermia, rozjechane cytokiny, gruczolak przysadki, endometrioza, borelioza
    Starania od 2013
    HSG, laparoskopia, histero, IUI :( histero z resekcją
    01.2016 I ICSI :( 1 zarodek, 0 mrożaków
    05.2016 II ICSI 1 zarodek 8A1, 0 mrożaków, [*] 6tc 💔
    11.2019 IUI :(
    12.2019 IUI :(
    02.2020 IUI :(
    06.2020 III IMSI 9 komórek, 3 dojrzałe, 1 zapłodnienie - brak transferu :(
    09.2020 - leczenie immuno i 3 cykle starań naturalnych
    06.2021 IV ICSI transfer 8A1, 4 blaski zamrożone
    8dpt 26, 10dpt 91, 12dpt 256, 28dpt <3
    12+3 prenatalne - uogólniony obrzęk płodu :( czekamy na amnio
    16tc 💔 Robercik - zespół Edwardsa
    14.02.2022 FET 3aa
    6dpt ⏸
    7dpt beta 72,70
    9dpt beta 178
    14dpt 1709
    25dpt jest <3 6t2d
    12+5 usg prenatalne OK - chyba 👧
    22+2 połówkowe Ok - będzie 👧
    30+4 prenatalne 3 trymestru OK - dalej 👧
    39+4 Julia cc 3380 50 cm ❤️ 26.10.2022
    ---
    22.07.2024 FET :( 5bb
    16.09.2024 FET :( 3bb+4cc, 3x ovitrelle, beta 8.2
    11.2024 AMH 0,36
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wombi wrote:
    A i jeszcze się Wam pochwałę że dostałam leki na uspokojenie i skierowanie do psychologa, mąż wola na mnie teraz "świrek" :)
    Wspomagaj się też melisa nerwusku, mam nadzieję że niedługo będzie lepiej, przecież nie może być cały czas pod górkę

Helen super wieści gratukuje.

Ja na śluz lykalam też do owulacji Wiesiolek, siemię no i oczywiście dużo wody mineralnej ng

Helen lubi tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczorajsze spotkanie super, zupełnie inaczej niż w Polsce, bez stresu i były ciastka z kawą i herbata, miła przyjazna atmosfera

Spotkania dla dzieci teraz raz w miesiącu a od lutego co drugi tydzień więc też fajnie ze nie piluja dzieci dwa razy w tygodniu ;)

Ksiądz się zgodził na chrzciny dzień przed komunia, ale nie rezerwowalam jeszcze aby nie zapeszyć. Ważne że się zgodził. Tuż po porodzie zadzwonię do niego i zarezerwuje sobotke ;)

ania8306 lubi tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • ewelinka2210 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie kochane :)

wombi moje Ty biedactwo, mocno mocno przytulam, musi być lepiej <3 Meliska ok, na pewno coś wyciszy, a jak bierzesz takie dawki hormonu to wiadomo, że jest ciężko. Ale jeszcze kilka dni :*

Na śluz właśnie siemię i wiesołek są super i Domili rzeczywiście nie musi być widoczny na zewnątrz. Może to głupio zabrzmi, ale u mnie często jest widoczny po wypróżnieniu większym ;), wtedy wypływa - może sprawdzajcie też wtedy?

Helen super wieści <3

Co tego odstresowania się - ciężko sie wyluzować jak już się stara kilkadziesiąty cykl z kolei... Każda z nas ma tu inne problemy, niektóre łatwiej zachodzą, choć potem niestety różnie się to kończy w głębszych problemach to czasem strasznie trudne odstresować się. A nawet ostatnio od kogoś usłyszałam, że skoro nie mogę tak długo zajść, a wcześniej tyle razy poroniłam, to jest sygnał od mojego organizmu, że może nie powinnam się starać. Bo nawet jak się uda, to mogę znowu poronić - choć w sumie przyczyn nieplodności nie ma, to ciąży od dłuuugiego czasu brak, a jak zajdę to i tak bedę się zastanawiać, czy się nie powtórzy to co najgorsze. No ale co jeżeli ja pragnę mieć kolejne dziecko? Ja teraz jedynie przestałam się przejmować tym, że się staramy w senise zmiany nawyków bo owu, bo po owu itd. - ćwiczę cały cykl, nie odpuszczam po owulacji, tyle różnych wersji przerabiałam, a nic to nie dało - chcę w końcu żyć normalnie, bo tak to się nie da. A wiadomo - ćwiczenia zwiększają ilość endorfin, zmniejszają poziom kortyzolu itd. :) Tylko poraz kolejny napiszę, że mam już dziecko, więc wiem, że jest mi łatwiej.

Fajnie by było tak powiedzieć nie przejmuje się, ale tak się chyba nie da... ale warto próbować - różnych sposobów :) W sumie tyle razy się słyszało - pojechali na wakacje - zaszli, przestali się starać - zaszli, no trudne to...

Aniu ale Ty masz wiedze, fajnie, że ktoś nam tu tak wiele rzeczy tłumaczy :)

Anastazja, Helen - a gdzie zdjęcia dzieciaczków? Prosze tu obdażyć wirtulane ciocie :)

Anastazja - żeberka - mniam :) Ale mi rzadko dobre wychodzą, długo je trzeba robić, a u mnie bo gumowate są zazwyczaj.
    No i super, że ksiądz się zgodził :)

Ale sie rozpisałam :) Mam nadzieę, że będzie sie Wam chciało przeczytać a jak nie, to sama końcówka:
    Miłego dnia Wam wszystkim życzę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2015, 10:20

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz 5 tygodni nie miałam usg więc i fotek nie mam, zatydzienwizyta więc coś wkleję ;)

Ewelinka to nie prawda że jak już poronilas czy długo się straraszto jakiś sygnał do zaprzestania, nasze życie nie jest teraz łatwe, choroby cywilizacyjne, chemia w pożywieniu i inne tego typu czynniki sprawiają że coraz więcej par ma problemy z poczeciem. Ale nigdy ale to przenigdy nie wolno tracić nadziei i się poddawać.

Ślę moc wirusów i pozytywnej energi i wieże ze w końcu uda się każdej z nas.

ewelinka2210, Helen lubią tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • ewelinka2210 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaaa wrote:
    Ja juz 5 tygodni nie miałam usg więc i fotek nie mam, zatydzienwizyta więc coś wkleję ;)

Ewelinka to nie prawda że jak już poronilas czy długo się straraszto jakiś sygnał do zaprzestania, nasze życie nie jest teraz łatwe, choroby cywilizacyjne, chemia w pożywieniu i inne tego typu czynniki sprawiają że coraz więcej par ma problemy z poczeciem. Ale nigdy ale to przenigdy nie wolno tracić nadziei i się poddawać.

Ślę moc wirusów i pozytywnej energi i wieże ze w końcu uda się każdej z nas.
    Dziękuję Kochanie <3 no słabe to było ze strony tej osoby, ale takie wiesz - zdanie, ktore budzi moje zastanwoeinie, bo skoro wcześniej 4 razy zaszłam w ciąże najdalej w 8 cs, to czemu teraz 24 nadal nie jestem? :( Chcę jakiś sens w tym znaleźć, bo przecież jakiś musi być - muszę w to wierzyć, bo zwariuję... :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2015, 09:48

• wombi Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam <3 do końca tygodnia jakoś wytrzymam, czego się nie robi, żeby mieć upragnionego dzidziusia.

Ewelinka olej to, co powiedziała ta osoba, mówię serio, nie warto słuchać takich rzeczy. Mi kiedyś bardzo dobra znajoma, która niby jest bardzo empatyczna, dużo ludziom pomaga, sama sporo przeszła, wiesz co powiedziała !!!! Że może to i dobrze, że nie mamy dzieci, bo widocznie Bóg tak chce, bo widocznie nie zasługuję na dziecko.
    Powiedziałam jej dosłownie, że ma spier.... i już nie jest moją znajomą. :)
    A potem się dziwię, że mam tak mało znajomych i tylko niektóre osoby mnie lubią hehe :D
    Zobaczysz, wszystkie prędzej czy później będziemy mieć dzieci i tego musimy się trzymać.
    O 15 mam wizytę, trzymajcie mocno kciuki, żebym się okazała dobrą kurką wysiadującą jajka i żeby ta inseminacja mogła dojść do skutku.

Miłego dni

Hashimoto, MTHFR , NK 17%,teratozoospermia, rozjechane cytokiny, gruczolak przysadki, endometrioza, borelioza
    Starania od 2013
    14.02.2022 FET 3aa
    6dpt ⏸
    7dpt beta 72,70
    9dpt beta 178
    14dpt 1709
    25dpt jest <3 6t2d
    ---
    11.2024 AMH 0,36
  • ewelinka2210 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wombi wrote:
    Dziękuję Wam <3 do końca tygodnia jakoś wytrzymam, czego się nie robi, żeby mieć upragnionego dzidziusia.

Ewelinka olej to, co powiedziała ta osoba, mówię serio, nie warto słuchać takich rzeczy. Mi kiedyś bardzo dobra znajoma, która niby jest bardzo empatyczna, dużo ludziom pomaga, sama sporo przeszła, wiesz co powiedziała !!!! Że może to i dobrze, że nie mamy dzieci, bo widocznie Bóg tak chce, bo widocznie nie zasługuję na dziecko.
    Powiedziałam jej dosłownie, że ma spier.... i już nie jest moją znajomą. :)
    A potem się dziwię, że mam tak mało znajomych i tylko niektóre osoby mnie lubią hehe :D
    Zobaczysz, wszystkie prędzej czy później będziemy mieć dzieci i tego musimy się trzymać.
    O 15 mam wizytę, trzymajcie mocno kciuki, żebym się okazała dobrą kurką wysiadującą jajka i żeby ta inseminacja mogła dojść do skutku.

Miłego dni
    wombi <3
    Dobrze jej powiedziałaś. ale soki za wyrażenie, sucz straszna - jak można tak powiedzieć?!
    To już zacznę kciuki za jajeczka trzymać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2015, 13:42

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wombi bardzo dobrze dogadalas tej pseudo znajomej, jak tak można oceniać ludzi...
    Trzymam kciuki za wizytę

Dziewczyny wiem ze czasem złe dni nas dopadaja ale miejcie w sercu nadzieję.

Niech ta jesień i zimą szybko minie bo melancholia nas dopada

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • ewelinka2210 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaaa wrote:
    Wombi bardzo dobrze dogadalas tej pseudo znajomej, jak tak można oceniać ludzi...
    Trzymam kciuki za wizytę

Dziewczyny wiem ze czasem złe dni nas dopadaja ale miejcie w sercu nadzieję.

Niech ta jesień i zimą szybko minie bo melancholia nas dopada
    Oj gdyby to była tylko melancholia - ale to niestety też często bezsilność... Ale nadzieję trzeba mieć :) i niech tak zostanie :)

Anastazjaaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ja właśnie się ogarnęłam gdyż wróciłam od genetyka.
    Ale gościu ma łeb. Sprawdził wyniki i są Ok. Kazał czekać na wynik mutacji genu mthfr, trombofili,czynnika V z nimi udać się do gina on ustali zalecenia. Gdyby mnie coś martwił mam dzwonić i się umówić na wizytę.
    Na wynik kariotypow będę czekać m-c tak jak myślałam dostaniemy prezent.
    Okazało się że zrobili by mi badania na te mutacje itd bo tak na skierowaniu pisało że ogólna diagnostyka. Ja się pospieszylam i bardzo się z tego cieszę gdyż nie mogłabym się starać w grudniu bo znowu pewnie bym poronila a tak mogę tego uniknąć dostanę lekarstwa i uda się ją w to wierzę :)

Helen lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    C.d.
    Wombi zagadam się oczywiście w ramach rozsądku ciasteczkami z przepisu którego podałaś.
    Hmmmm pyszności.
    Ale pojechałas koleżance hahahaha bardzo dobrze ja też taka muszę się stać bo w dupe mnie bardzo kopia!!!!

Anastazja dawaj przepis na te żeberka zaraz się nauczymy je robić.

Mój mąż mi dzisiaj dowalil jak wracaliśmy. Mówię do niego co i jak jak ja to widzę a on do mnie teraz to mnie widzisz bo jestem potrzebny a tak to nie!!!! A może jakieś ćwiczenia codzienne żeby pyton był sprawny i niezapomnial a nie hura bura!!!!!!!
    Rozwalił mnie brechtalam z wariata :-)

Helen lubi tę wiadomość

• wombi Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny!! Jutro o 11 mam IUI na 11. Nic więcej nie uroslo, ale jeden jest spory ma 20mm i jest ryzyko że jutro pęknie, wiec dostałam zastrzyk z Ovitrelle i jutro działamy.

Żabka nam lekarka powiedziała ze po inseminacji mamy się dalej intensywnie starać, na co mój mąż stwierdził że super, bo weekend to co 3 godz będziemy robić dziecko. Łooo matko....

Anastazjaaa, Helen, Domili lubią tę wiadomość

Starania od 2013
    14.02.2022 FET 3aa
    6dpt ⏸
    7dpt beta 72,70
    9dpt beta 178
    14dpt 1709
    25dpt jest <3 6t2d
    ---
    11.2024 AMH 0,36
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wombi działać działać i się nie opiera....c oooooo nawet mi się zrymowaalo!
    Super Wombi trzymam kciuki:-) chce być ciocia wirtualna ale chcę!!!!!
    Współczuję co 3 godz o matko!!!!

Moje dziecko ma stan podgoraczkowy. :-( jasna cholera znowu dwa tygodnie w domu bo ona tak ma dwa tyg w domu tydzień w przedszkolu :-(
    No cóż dobrze ze mam spokój z wizytami swoimi po lekarzach

• ewelinka2210 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wombi tokciukimocno zaciskam <3 niech kolejne dzieciątko wątkowe się pojawia :)

• ania8306 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wombi super, a widzisz tak się bałaś że z tego cyklu nic nie będzie...
    Wiesz, coś mi się wydaje że ten cykl to będzie strzał w dziesiątkę :)

Ewelinka, wombi, niektórzy ludzie to gadają takie głupoty, że aż szkoda czasu na komentowanie tych idiotów.

Anastazja super, że ksiądz nie robi problemów :) Ale będzie imprez :D

Żabka u ciebie też super wieści, że wyniki ok :) Grudzień będzie wasz :D I życzę zdrówka dla dzieciaczka, niestety taki okres chorobowy, a w przedszkolu to wirusy łatwo się roznoszą... Moja bratanica w pierwszym roku w przedszkolu chorowała non stop, od drugiego już jest milion razy lepiej :)

Żabka i wombi to czekają was namiętne chwile :D Co chwilę :D

A ja dzisiaj zbadałam progesteron, niskie temperatury nie dawały mi spokoju, ale jednak owulacja była i wynik 25,33 ng/ml. Także u mnie mierzenie tempki nie ma większego sensu.

Miłego wieczoru

Anastazjaaa, ewelinka2210 lubią tę wiadomość

7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca.
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wombi wrote:
    Dziewczyny!! Jutro o 11 mam IUI na 11. Nic więcej nie uroslo, ale jeden jest spory ma 20mm i jest ryzyko że jutro pęknie, wiec dostałam zastrzyk z Ovitrelle i jutro działamy.

Żabka nam lekarka powiedziała ze po inseminacji mamy się dalej intensywnie starać, na co mój mąż stwierdził że super, bo weekend to co 3 godz będziemy robić dziecko. Łooo matko....
    Mocno trzymam kciuki

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabka nie mam przepisu na te żeberka, podsmazam troszkę na patelni później duszę 45 minut na lekkim ogniu pod przykryciem z dodatkiem liścia laurowego, później doprawiam przyorawami zatrzepuje mąka z mlekiem i gotowe ;)

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wombi wrote:

:P to przerobicie całego Greya w weekend :P

zaraz wam zapodam linka :)
    nie do Greya ;)

feegu6l.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    af99e3d57888d297gen.jpg
    12d71c3a49d6b6c2gen.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2015, 23:36

wombi, Domili, żabka04, ewelinka2210, Anastazjaaa lubią tę wiadomość

feegu6l.png
‹‹ 270 271 272 273 274 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ