X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 83 zapraszam ;)
Odpowiedz

Rocznik 83 zapraszam ;)

Oceń ten wątek:
  • ania8306 Autorytet
    Postów: 2010 1050

    Wysłany: 23 maja 2016, 16:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domili jak tam?

    7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca.
  • kretka83 Ekspertka
    Postów: 226 63

    Wysłany: 23 maja 2016, 16:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renieczka, będzie dobrze :-* Niezależnie od tego, w jaki sposób urodzisz :-)
    Z pierwszym dzieckiem bardzo marzyłam o porodzie naturalnym. W czasie ciąży dowiedziałam się, że nie powinnam rodzić siłami natury, okulista dał mi skierowanie na cc ze względu na rozrzedzoną siatkówkę... Przepłakałam tydzień. Ale w końcu zaakceptowałam fakt, że muszę mieć cc i najważniejsze, żebyśmy ja i dziecko byli bezpieczni. Ponieważ niewskazane było tylko parcie, lekarze powzwolili akcji się rozkręcić. Po całym dniu skurczów w sumie cieszyłam się, że mam mieć to cc ;-) Dałabym radę urodzić naturalnie gdybym musiała, wierzę w to. Ale nie płakałam już, że mnie potną ;-) Oczywiście każdy poród jest inny i nie ma się co nastawiać na to czy tamto. Jednak najważniejsze jest, żebyś była bezpieczna i żeby Twoje dziecko przyszło bezpieczne i zdrowe na świat :-*

    U mnie bez zmian. Objawów jakichkolwiek w sumie brak, poza ciągnięciem w podbrzuszu, jakby od jajników... Powtórzyłam dziś rano test, znowu z allegro. Nadal bladzioch, ciut wyraźniejszy niż poprzedni... Powiedziałabym, że się modlę, żeby już tylko ciemniał, ale nie praktykuję tego :-p Gadam więc szeptem do brzucha: "Zostań z nami"...

    Helen lubi tę wiadomość

    Tymoteusz: 26.11.2010
    Drugie - in progress ;-)
  • Domili Autorytet
    Postów: 1066 496

    Wysłany: 23 maja 2016, 18:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wypuścili mnie o 17. Ale ja byłam głodna. A dostalysmy tylko szpitalną zupkę ;-) najpierw zrobili usg-wyszła 2 cm torbiel na lewym jajniki. Coś mówił lekarz, że może być czynnosciowa. Przez cewnik wpuszczali kontrast. Cewnikowanie było makabryczne. Prawie zemdlalam na amen. Już słyszałam coś jakby przez 10 par drzwi. I musiałam położyć się na wodolot znowu :-P podobno nie mógł się przebić tym cewnikiem bo coś tam miałam zatkane. Samo badanie tez było bolesne, ale trwało tylko kilka sekund. Wszystko ładnie przeszlo więc jest ok :-) o 7 mnie przyjęli, o 12.20 miałam badanie, a o 17 wyszłam. Dobrze, że do szpitala mam blisko :-)

    02.2016 - start z Gameta Gdynia (zaniżona rezerwa 0.94 + hashimoto)
    05.2016 - hsg, drożne
    21.10.2016 - pierwsza IUI - nieudana
    26.01.2017 - druga IUI - nieudana
    28.04.2017 - Chińczyk + dieta
    07.2018 - pierwsze IVI 1 zarodek 8aa
    03.2019 - drugie IVI 3 zarodki 4aa, 2x3aa, jest Igi ❤
    02.2021 - krio cykl sztuczny (-)
    03.2021 - krio cykl sztuczny (?)
  • ania8306 Autorytet
    Postów: 2010 1050

    Wysłany: 23 maja 2016, 18:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domili super, najważniejsze że drożne! <3
    A co to za torbiel? Do obserwacji tylko? Nie wiem co znaczy czynnościowa...

    7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca.
  • Domili Autorytet
    Postów: 1066 496

    Wysłany: 23 maja 2016, 18:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja też nie wiem :-D wypisu jeszcze nie mam. W poniedziałek idę do lekarza to się okaże. Bo nigdy nie miałam żadnej torbieli.

    02.2016 - start z Gameta Gdynia (zaniżona rezerwa 0.94 + hashimoto)
    05.2016 - hsg, drożne
    21.10.2016 - pierwsza IUI - nieudana
    26.01.2017 - druga IUI - nieudana
    28.04.2017 - Chińczyk + dieta
    07.2018 - pierwsze IVI 1 zarodek 8aa
    03.2019 - drugie IVI 3 zarodki 4aa, 2x3aa, jest Igi ❤
    02.2021 - krio cykl sztuczny (-)
    03.2021 - krio cykl sztuczny (?)
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 24 maja 2016, 08:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domili najważniejsze, że droznosc jest :) A do tego coś tam przetkaja zawsze. Teraz światło jajowodow jest szersze wiec trzeba działać w tym cyklu, chyba że lekarz kazał inaczej.
    Oj to się wymeczylas w tym szpitalu :*
    Odpoczywaj :)

  • ewelinka2210 Autorytet
    Postów: 1695 842

    Wysłany: 24 maja 2016, 09:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domili super, że drożność wyszła ok, a torbiele niestety czasem się pojawiają, jeżeli to taka jak myslę, to chyba sama schodzi po podaniu luteiny w II fazie cyklu.
    Kretka jak tam? :)


    A ja mam wyniki z wczoraj w 9 dpo, po zastrzykach z pregnylu w 3 dpo, 5 dpo i 7 dpo:
    - progesteron 30,49 ng/ml (doktor mówił, że ma być pomiędzy 19-32)
    - estradiol 350,10 pg/ml !!!(tu miał być od 109-218) - skąd tak wysoki? Tak zareagowałam na pregnyl? Nie chce się oczywiście nakręcać, ale na wyniku jest zapis, że w I trymestrze wynik to od 215-4300.
    Ciesze się generalnie, bo to był na razie cykl bez luteiny i pięknie hormony skoczyły po tym pregnylu - wcześniej na luteinie progesteron był około 15, a estradiol raz góra 50, także teraz jest super :)
    No i od wczoraj po badaniu luteina w dawce 2x100 :)
    I czekamy :) Jutro chcę jeszcze krzywą glukozy i insulinową zrobić.

    ojejku, ania8306 lubią tę wiadomość

  • wombi Autorytet
    Postów: 4603 4206

    Wysłany: 24 maja 2016, 10:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Estradiol określa dojrzałość jajeczka. 200-250 przypada na 1 dojrzałe jajko.
    Jeżeli masz więcej to albo masz więcej jajek dojrzalych ale pęcherzyk Ci bardzo urósł....

    Hashimoto, MTHFR , NK 17%,teratozoospermia, rozjechane cytokiny, gruczolak przysadki, endometrioza, borelioza
    Starania od 2013
    HSG, laparoskopia, histero, IUI :( histero z resekcją
    01.2016 I ICSI :( 1 zarodek, 0 mrożaków
    05.2016 II ICSI 1 zarodek 8A1, 0 mrożaków, [*] 6tc 💔
    11.2019 IUI :(
    12.2019 IUI :(
    02.2020 IUI :(
    06.2020 III IMSI 9 komórek, 3 dojrzałe, 1 zapłodnienie - brak transferu :(
    09.2020 - leczenie immuno i 3 cykle starań naturalnych
    06.2021 IV ICSI transfer 8A1, 4 blaski zamrożone
    8dpt 26, 10dpt 91, 12dpt 256, 28dpt <3
    12+3 prenatalne - uogólniony obrzęk płodu :( czekamy na amnio
    16tc 💔 Robercik - zespół Edwardsa
    14.02.2022 FET 3aa
    6dpt ⏸
    7dpt beta 72,70
    9dpt beta 178
    14dpt 1709
    25dpt jest <3 6t2d
    12+5 usg prenatalne OK - chyba 👧
    22+2 połówkowe Ok - będzie 👧
    30+4 prenatalne 3 trymestru OK - dalej 👧
    39+4 Julia cc 3380 50 cm ❤️ 26.10.2022
  • ewelinka2210 Autorytet
    Postów: 1695 842

    Wysłany: 24 maja 2016, 11:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    wombi wrote:
    Estradiol określa dojrzałość jajeczka. 200-250 przypada na 1 dojrzałe jajko.
    Jeżeli masz więcej to albo masz więcej jajek dojrzalych ale pęcherzyk Ci bardzo urósł....
    Ale ja miałam jedno jajko, które pękło i owulacja była, pregnyl brałam PO owulacji, a te wyniki są po owulacji właśnie :) W 9 dpo :)
    A co u Was?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2016, 11:40

  • wombi Autorytet
    Postów: 4603 4206

    Wysłany: 24 maja 2016, 12:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaaa myślałam że owulacji jeszcze nie było.
    To tak może być, tzn taki wynik. A u mnie nic. Czekam. Nie chce iść na betę. Boje się kolejnej porażki :/

    Hashimoto, MTHFR , NK 17%,teratozoospermia, rozjechane cytokiny, gruczolak przysadki, endometrioza, borelioza
    Starania od 2013
    HSG, laparoskopia, histero, IUI :( histero z resekcją
    01.2016 I ICSI :( 1 zarodek, 0 mrożaków
    05.2016 II ICSI 1 zarodek 8A1, 0 mrożaków, [*] 6tc 💔
    11.2019 IUI :(
    12.2019 IUI :(
    02.2020 IUI :(
    06.2020 III IMSI 9 komórek, 3 dojrzałe, 1 zapłodnienie - brak transferu :(
    09.2020 - leczenie immuno i 3 cykle starań naturalnych
    06.2021 IV ICSI transfer 8A1, 4 blaski zamrożone
    8dpt 26, 10dpt 91, 12dpt 256, 28dpt <3
    12+3 prenatalne - uogólniony obrzęk płodu :( czekamy na amnio
    16tc 💔 Robercik - zespół Edwardsa
    14.02.2022 FET 3aa
    6dpt ⏸
    7dpt beta 72,70
    9dpt beta 178
    14dpt 1709
    25dpt jest <3 6t2d
    12+5 usg prenatalne OK - chyba 👧
    22+2 połówkowe Ok - będzie 👧
    30+4 prenatalne 3 trymestru OK - dalej 👧
    39+4 Julia cc 3380 50 cm ❤️ 26.10.2022
  • kretka83 Ekspertka
    Postów: 226 63

    Wysłany: 24 maja 2016, 12:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinka, nijak.
    Objawów brak, miesiączki brak. Zrobiłam kolejny test z allegro, ostatni, który miałam póki co. Wyszedł bledszy niż wczoraj...

    Tymoteusz: 26.11.2010
    Drugie - in progress ;-)
  • ewelinka2210 Autorytet
    Postów: 1695 842

    Wysłany: 24 maja 2016, 13:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    wombi ja wiem, że takie mogą być wyniki - po to brałam leki, żeby hormony poprawić, tylko się zastanawiam, czy ten wysoki estradiol może o czymś świadczyć :) No zobaczymy - na innym wątku dostałam odpowiedź, pozostaje czekać :)
    A teoretycznie kiedy możesz betę sprawdzać? Wiem, że ciężko i jest strach... Ale trzeba mieć nadzieję, co innego nam pozostaje? Czekam na wieści od Ciebie i kciuki cały czas zaciskam :*

    kretka, kretka... a co z Twoją betą? Tez na razie nie chcesz sprawdzać? Ty w sumie nadal nie badałaś hormonów? Czasem wystarczy coś podregulować, masz już synka, zbadaj się - to wiele wyjaśni i doczekasz się rodzeństwa dla Tymoteusza :)

  • kretka83 Ekspertka
    Postów: 226 63

    Wysłany: 24 maja 2016, 14:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie chcę sprawdzać bety.
    Tak jak pisałam miesiąc lub dwa temu, na razie czuję, że potrzebne mi jest wrzucenie na luz, a nie badanie się i szukanie przyczyny. Wiem, że wiele z Was tego nie rozumie, ale po prostu znam siebie i wiem, że badania to nie to, czego mi w tej chwili potrzeba. Pewnie do tego dojrzeję. Ale jeszcze nie teraz...

    Tymoteusz: 26.11.2010
    Drugie - in progress ;-)
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 24 maja 2016, 15:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kretka i Wombi <3 <3 <3
    trzymam za Was mocno kciuki

  • kretka83 Ekspertka
    Postów: 226 63

    Wysłany: 24 maja 2016, 16:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki :-)

    Pojutrze wyjeżdżamy z mężem na długi weekend na rocznicę ślubu (dziesiątą!). Może uda mi się nie myśleć o pierdołach i dobrze się bawić :-) Nie wiem tylko, czy mogę korzystać z jacuzzi, dostępnego bez limitu dla gości hotelu...

    Tymoteusz: 26.11.2010
    Drugie - in progress ;-)
  • Domili Autorytet
    Postów: 1066 496

    Wysłany: 24 maja 2016, 17:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde, napisałam posta i się nie wysłać no i zniknął. Dupa. Wieczorem jeszcze raz napisze :-)

    02.2016 - start z Gameta Gdynia (zaniżona rezerwa 0.94 + hashimoto)
    05.2016 - hsg, drożne
    21.10.2016 - pierwsza IUI - nieudana
    26.01.2017 - druga IUI - nieudana
    28.04.2017 - Chińczyk + dieta
    07.2018 - pierwsze IVI 1 zarodek 8aa
    03.2019 - drugie IVI 3 zarodki 4aa, 2x3aa, jest Igi ❤
    02.2021 - krio cykl sztuczny (-)
    03.2021 - krio cykl sztuczny (?)
  • Helen Autorytet
    Postów: 2224 1939

    Wysłany: 25 maja 2016, 01:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    domii przed ciazą lepiej sie pozbyc tych torbieli, moze sprobuj jakis terapii naturalnych na pozbycie sie toksyn, moze sie sama ewakuuje , zawsze mozna sprobowac.A duza jest? iw ktorym miejscu masz?

    renieczka jeszcze troszke przede mną, nie martw sie ulozeniem, mi sie obróciła w 32tyg.ciazy potem znowu zrobiła fikołek i dopiero w 37tygodnia juz osiadła na stałe na "nietoperza" także luzik.

    Ewelinka trzymam kciuki za dobre wyniki :)

    kretka a w czym przeszkadza ci jacuzzi, bo w ciązy to wiadomo, ale tej juz wyraźnej, sauna i całe spa ci nie szkodzi. Ja korzystałam w owulacje i nic nie zaszkodziło....jak widac.

    wombi kciukam, twarda sztuka z ciebie.

    feegu6l.png
  • kretka83 Ekspertka
    Postów: 226 63

    Wysłany: 25 maja 2016, 08:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen, no właśnie nie wiem w sumie... Trochę się obawiam ewentualnej infekcji, wiadomo, w takich miejscach chyba łatwiej coś złapać...

    Tymoteusz: 26.11.2010
    Drugie - in progress ;-)
  • ania8306 Autorytet
    Postów: 2010 1050

    Wysłany: 25 maja 2016, 08:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinka, wombi i kretka - trzymam za was kciuki! Mocno mocno mocno!
    A ty wombi kiedy masz testować?

    Domili a tobie pozwolili od razu w tym samym cyklu po hsg działać?

    A ja mam już wyniki: W badanej surowicy krwi metodą immunofluorescencji pośredniej (IIF) NIE STWIERDZONO obecności przeciwciał przeciw plemnikom.
    W wymazie z szyjki też nic nie ma, oprócz Lactobacillus spp liczne - "wyizolowane bakterie stanowią florę fizjologiczną".
    Czyli dobrze rozumiem, że prawdopodobnie przeciwciała mam w śluzie, skoro nie mam we krwi prawda?

    Helen lubi tę wiadomość

    7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca.
  • wombi Autorytet
    Postów: 4603 4206

    Wysłany: 25 maja 2016, 10:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poszłam na betę bo rano zaczęłam krwawić.
    Beta 24.16 czyli coś się dzieje. Czekam do piątku na powtórkę

    ojejku, Evaa, ania8306, żabka04, efta lubią tę wiadomość

    Hashimoto, MTHFR , NK 17%,teratozoospermia, rozjechane cytokiny, gruczolak przysadki, endometrioza, borelioza
    Starania od 2013
    HSG, laparoskopia, histero, IUI :( histero z resekcją
    01.2016 I ICSI :( 1 zarodek, 0 mrożaków
    05.2016 II ICSI 1 zarodek 8A1, 0 mrożaków, [*] 6tc 💔
    11.2019 IUI :(
    12.2019 IUI :(
    02.2020 IUI :(
    06.2020 III IMSI 9 komórek, 3 dojrzałe, 1 zapłodnienie - brak transferu :(
    09.2020 - leczenie immuno i 3 cykle starań naturalnych
    06.2021 IV ICSI transfer 8A1, 4 blaski zamrożone
    8dpt 26, 10dpt 91, 12dpt 256, 28dpt <3
    12+3 prenatalne - uogólniony obrzęk płodu :( czekamy na amnio
    16tc 💔 Robercik - zespół Edwardsa
    14.02.2022 FET 3aa
    6dpt ⏸
    7dpt beta 72,70
    9dpt beta 178
    14dpt 1709
    25dpt jest <3 6t2d
    12+5 usg prenatalne OK - chyba 👧
    22+2 połówkowe Ok - będzie 👧
    30+4 prenatalne 3 trymestru OK - dalej 👧
    39+4 Julia cc 3380 50 cm ❤️ 26.10.2022
‹‹ 344 345 346 347 348 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ