X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 83 zapraszam ;)
Odpowiedz

Rocznik 83 zapraszam ;)

Oceń ten wątek:
  • kasiarzyna Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja jestem chyba jakimś paradoksem, bo niby jestem bardzo płodna a tu guzik z pętelką :D
    renieczka grunt,że stwierdzili diagnozę,wiele wykresów na owu widziałam ze stymulacją clo przez ok srednio rok i się udawało.Więc nie trać nadziei :)
    A moja bratowa ma 36 lat,gin stwierdził cykle bezowulacyjne, starała się dosłownie chwilę a teraz ma synka.

Mnie pozostaje w czasie zrobić resztę badań i wyluzowac, ale z tym to ciężko,bo czas działa na naszą niekorzyść.

mhsvp07wo8sn1zot.png
    09.2016 laparo+histero endomenda,torbiel,przegroda macicy
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie polecam ci doszukiwania sie chorób czy czegokolwiek innego, ale... hsg zrob koniecznie, upewnisz sie ze wszystko jest ok i będziesz spokojniejsza. Chociaz wolalabym zeby juz ci sie udało, a badania tylko ciążowe!

kasiarzyna lubi tę wiadomość

• Helen Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frotka wrote:
    Hej dziewczyny, ja wczoraj zrobiłam test i wyszły mi dwie krechy. Mam nadzieje, ze tym razem wszystko będzie ok, ponieważ lipcowa ciąża zakończyła się fatalnie. W pierwszą ciąże ponad cztery lata temu zaszłam w pierwszym cyklu - przy jednym współżyciu. Córka urodziła się zdrowa, a ciąża była mało uciążliwa. Gdy zaczęłam starać się w marcu o kolejne dziecko, myślałam, ze będzie podobnie. W ciąże zaszłam jednak dopiero w czerwcu. W lipcu poroniłam w piątą rocznicę ślubu. Po poronieniu staraliśmy się od pierwszego krwawienia. zaskoczyło dopiero teraz. Jeśli to może komuś pomóc, to temperatury nie mierzyłam wcale, ale robiłam testy owu z allegro (w moim przypadku super sprawiły się). Piłam też inofolic w sumie 5 opakowań zużyłam (dwie saszetki dziennie). Nic innego nie stosowałam. Mam nadzieję, ze u Was tez będzie dobrze, życzę tego z całego serca. A z Tobą Helen mam nadzieję spotkać się na porodówce, ponieważ też jestem ze Szczecina :)
    Cześć, ogromne gratulacje :). Cieszę się bardzo że kolejna dziewczyna jest od nas w ciązy, na dodatek wczoraj był dzień dziewczyny, chyba jest mało rozreklamowany :). tez mam nadzieje, ze uda nam sie spotkać :), bysmy musieli bardzo sie postarac:)

feegu6l.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My staramy się ponownie w tym cyklu, ale moze to smieszne, bo dopiero co zaczelismy, ale mam wrazenie ze zarodek sie nie przyjął, okres 3dni wczesniej, poprzedzony silnymi bólami i teraz strasznie boli i do tego ten smutek.

feegu6l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen oby to byl ten szczęśliwy cykl!

Helen lubi tę wiadomość

• kasiarzyna Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renieczka możesz mi opowiedzieć jak to badanie hsg wyglądało?

mhsvp07wo8sn1zot.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renieczka wrote:
    Helen oby to byl ten szczęśliwy cykl!
    bardzo bym chciała :)) nigdy nie myslałam o dzieciach i to zawsze były plane dalekosieżne a jak człowiek juz chce to nie ma nic od razu, moje dwie kolezanki zaszły w ciążę po jednym, maks.dwoch stosunkach w pierwszym miesiacu i to na na czuja.
    Niektóre kobiety płodne są jak króliki a my mamy z tym trochę zabawy.

Mam do Ciebie takie pytanko bo widze ze bierzesz acard, to nalezy kosnultowac z lekarzem. Zastanawiam sie czy go nie wziasc, mam zylaki i do tego prace siedzaca, i tak potrafie po 12godzin siedziec przy lapku, czasami nawet po nocach, wiec serduszko moje nie ma łatwo, czesto to sie na nim odbija i zastanawiam sie czy sobie go nie kupic, czy to nalezy skonsultowac z lekarzem? i ile dni po okresie sie go bierze?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2014, 12:00

feegu6l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie bierze się acardu w @ bo rozrzedza krew i moze doprowadzic do krwotoków, choć to Malo prawdopodobne bo ma malutka dawke. Jest to suplement bez recepty, ale jak wszystko, trzeba przyjmowac ostrożnie, bo np w polaczeniu z aspiryną może znacznie rozrzedzić krew. Ale w malej dawce wspomaga układ krwionośny i pomaga w zagnieżdżaniu zarodka. Z tego powodu go biore, może w tym u mnie tkwi problem, bo hoduję po 3 pęcherzyki, nasienie mamy ok a ciąży ciągle nie ma. Ja nie uzywam lekow przeciwbólowych wiec spróbowałam z tym acardem. A nóż moze sie uda : )

• Helen Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renieczka wrote:
    Nie bierze się acardu w @ bo rozrzedza krew i moze doprowadzic do krwotoków, choć to Malo prawdopodobne bo ma malutka dawke. Jest to suplement bez recepty, ale jak wszystko, trzeba przyjmowac ostrożnie, bo np w polaczeniu z aspiryną może znacznie rozrzedzić krew. Ale w malej dawce wspomaga układ krwionośny i pomaga w zagnieżdżaniu zarodka. Z tego powodu go biore, może w tym u mnie tkwi problem, bo hoduję po 3 pęcherzyki, nasienie mamy ok a ciąży ciągle nie ma. Ja nie uzywam lekow przeciwbólowych wiec spróbowałam z tym acardem. A nóż moze sie uda : )
    tak, czytałam o ty, ze nalezy brac go po @.
    a ile miesiecy sie staracie?

feegu6l.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nawet rzuciłam palenie w połowie tamtego cyklu, aby było łatwiej :)

feegu6l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2015, 20:42

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2015, 20:43

• kasiarzyna Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona no właśnie planuję na wiosnę, bo te 2 badania są bardzo ze soba połączone.W II fazie sie robi chlamydie,mycoplasme,uroplasme i jesli wynik jest ujemny to potem OD RAZU w nastepnym cyklu w I fazie robi sie droznosc - czyli zaraz po badaniu zeby "nie wepchac" dalej z szyjki do macicy tych bakterii.Dlatego jesli ktos chce robic droznosc to tylko zaraz po ujemnym badaniu tych bakterii, bo mozna niezle sobie zaszkodzic robiac droznosc bez posiewu.
    Chociaz nie podejrzewam u siebie tych bakterii bo są z serii "wenerycznych" ;)

Nona lubi tę wiadomość

mhsvp07wo8sn1zot.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2015, 20:43

• Evaa Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2015, 21:03

renieczka lubi tę wiadomość

,,Dopoki walczysz,jestes zwyciezca,, Sw.Augustyn
  • kasiarzyna Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona narazie drożnością nie zawracaj sobie głowy, luzuj się i działaj :)

Eva obys miała rację, tak bardzo bym chciała do Świąt zobaczyc te 2 krechy...

Evaa, Nona lubią tę wiadomość

mhsvp07wo8sn1zot.png
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane ja tez czekam :( piers bolą podczas dotyku od spodu ale jakoś nie wierze ze sie udało co chwila jestem w wc bo ma wrazenie ze przylazła małpa :(

zaczne miec chyba znów nadzieje ze jak do poniedziałku sie nie pojawi

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2014, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez bym chciala : D takie dwie krech pod choinkę! U mnie chyba juz po owu. Wczoraj jajniki bolały niemiłosiernie, dzisiaj cisza. Ale ten cykl jakiś taki marny, wszystko nie tak jak powinno byc.
    Wczoraj rozmawiałam z mężem i tych naszych staraniach i chyba będziemy podchodzić do IVF. Jak sie zakwalifikujemy do programu rządowego to spora oszczędność nas czeka, a jak nie to będziemy musieli zacząć juz zbierać pieniążki na komercyjne.
    Postanowiliśmy walczyc, wykorzystać wszystkie możliwości, a jak sie nie uda to zaadoptujemy dziecko. Tak czy siak będziemy rodzicami.
    A za oknem mroźno, ale piękne sloneczko wychodzi! To będzie dobry dzień: )
    buziaki kochane

Evaa, Nona lubią tę wiadomość

• Evaa Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2015, 21:03

,,Dopoki walczysz,jestes zwyciezca,, Sw.Augustyn
  • Ve Koleżanka

Wysłany: 24 października 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renieczka - kiedy planujesz IVF? ja sie nie zakwalifikowałam na ten rok i boję się, że w przyszłym też się nie uda, za dużo chętnych :(

ja dziś mam 23dc i biorę dup-ka na plamienia, ale plamienia przyszły już w 18 dc i są jak ostatnio :( cycki mi znowu urosły - przez dzisiejsza noc! - masakra jakaś a brzuch znowu czuję jak przed okresem. Kiedyś nie miałam takich objawów a teraz co miesiąc ciężko z tym wytrzymać!

‹‹ 40 41 42 43 44 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ