Rocznik 83 zapraszam ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyBrak owulacji - taka diagnoza. Teraz jestem stymulowana clo, trzeci cykl i wiem ze kazdy kolejny to mniejsze szanse, a większe ryzyko. Boże to wszystko takie trudne. Każdy nowy pomyśl lekarza traktuje jak zbawieni, a później się okazuje ze mimo pozytywnych skutków leczenia ciąży brak. Dziewczyny ja hoduje po trzy pęcherzyki na cykl i żeby chiciaz jeden chcial zaskoczyć, a tu duuuupa! Mimo ryzyka ciąży mnogiej walczymy, choć na prawde czasem jest ciężko.
wiesz Kasiarzyna nie mialam robionego testu na wrogość śluzu, ani na antyciala w surowicy. Powiesz cos o tym wiecej? Co, gdzie, za ile i czemu tak drogo? Tez sie zastanawiam nad tym badaniem, bo jak mam przeciwciala to tylko inseminacja. -
Skoro tak u mnie wszystko ok, to sama zaczęlam szukać co tu jeszcze zbadać i poczytałam o badaniach z serii autoimmunologia.
Narazie zrobiłam badanie na przeciwciała przeciwplemnikowe, badanie z krwi,robilam we wrześniu, zapłaciłam 140 zł (synevo w krakowie)i wynik negatywny, tak sie ucieszyłam jakbym doslownie 2 kreski zobaczyła.
Ale jest jeszcze test na wrogosc śluzu, robi się w okresie owulacyjnym,parę godzin po stosunku i sprawdzaja czy zolnierze sie w nim poruszają, czy nasze przeciwciała ich nie mordują.Przymierzam sie na wiosne jesli nic z tego dalej nie bedzie, robia np w procreative.Cena jakos 50-70zł.
09.2016 laparo+histero endomenda,torbiel,przegroda macicy -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny. Dziękuję wam bardzo za wsparcie, na prawde wiele to dla mnie znaczy.ja tez wam bardzo gorąco kibicuje, tak jak sobie to i wam życzę żeby w końcu się udało.
Co do tych badań, to wychodzi na to że u mnie na prowincji jest taniej. Przeciwciala z surowicy to koszt 90 zl, a mam jeszcze 10% taniej w tym laboratorium bo jestem z polecenia mojego lekarza.
Evaa tak bardzo trzymam kciuki za ciebie, ze czasem się zastanawiam czy za siebie trzymam równie mocno.
Kasiarzyna, jak wszystko jest u was ok to sie nie doszukuj problemów. Zajmij sie czymś, przestan myslec tylko o staraniach a nawet nie zauważysz że zaszłaś w ciążę. Życzę Ci tego.
Nona, bardzo sie ciesze ze wizyta cię uspokoila. Widać ze masz mądrego lekaza, bo nawet suplementami mozna sobie wiecej krzywdy niż pożytku zrobić! Bierz tylko to co musisz. Dodatkowo wit. Prenatalne i dość!
Evaa tez bym chciala poznać te objawy. Wykres masz piękny.
Żadko teraz pisze, ale mam awarie komputera, a na telefonie to jak kalectwo. Buźka KochaneEvaa lubi tę wiadomość
-
witaj kasiarzyna
Mam endometriozę, staram się o ciążę już prawie 5 lat.
Niecałe 4 lata temu zdiagnozowano u mnie endometriozę. W międzyczasie miałam 2 laparoskopie, 3 miesiące sztucznej menopauzy z Orgametrilem, 2 cykle z CLO i inseminację. Teraz biorę duphaston na plamienia, które od 2 miesięcy mam przed okresem oraz encorton, który uważam za ostatnią deskę ratunku. -
Szczerze powiedziawszy niewiele wiem na temat endometriozy i jakie są przyczyny i objawy. Na necie niewiele się doszukałam.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2014, 14:39
09.2016 laparo+histero endomenda,torbiel,przegroda macicy -
endometriozę można zdiagnozować w 100 % tylko podczas laparoskopii
jeśli masz bardzo bolesne miesiączki, obfite ze skrzepami to jest duże prawdopodobieństwo waśnie endometriozy
Jeśli w podczas HSG wyjdzie niedrożny jajowód, wtedy można też podejrzewać endo, ale nie jestem pewna dokładnie więc nie chcę wprowadzić Cię w błąd -
Witaj siasiula
Eh...,dobrze wiedzieć...ja zwykle 2 i 3 dzień mam bardzo bolesny, zawsze jakiś proszek łyknę a i skrzepy sie pojawiają właśnie w tych 2 dniach...Raczej rzadko mam miesiaczki zeby byla tylko sama krew.Ale myslalam,ze to normalne...
Ale z tego co czytam na necie, to tez sie pojawia bol podczas stosunku,i w ogole w trakcie cyklu.A tego juz nie doswiadczam.
09.2016 laparo+histero endomenda,torbiel,przegroda macicy