Rocznik 83 zapraszam ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Witam Was Drogie Panie!
Jestem studenką psychologii i piszę pracę magisterską na temat kobiet z niepłodnością, które mają do czynienia z in vitro. Dlatego bardzo chciałabym zaprosić Was do rozmowy na temat doświadczeń płynących z przeżywania niepłodności oraz oczekiwań wobec proceudry in vitro. Moją metodą badawczą są wywiady. Zdaję sobie sprawę, że rozmawianie ne ten wrażliwy temat może być dla Pań trudne i kłopotliwe,aczkolwiek uważam też, że mimo to,warto ten temat podnosić.
Jeśli czują się Panie na siłach, żeby sprostać temu wyzwaniu, to zapraszam Was do skontaktowania się ze mną drogą mialową, ponieważ każda odpowiedź jest dla mnie bardzo ważna. Czekam z niecierpliwością, mój adres mailowy: [email protected]
Pozdrawiam serdecznie -
renieczka wrote:Kasia my tu ciągle czekamy na wieści
Potwierdzam, też czekam
Ja miałam wczoraj usg, Mała waży 1 kg
Wszystko dobrzeEvaa, Helen, renieczka lubią tę wiadomość
7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca. -
Kochane wiecie moze o co chodzi, nie moge nic wpisywać w kalendarzu ovu...niby opcja płatna, coś teraz się zmieniło?
Kasia daj znaka jak już będzie po wszystkim
Ania super ni się obejdziesz a też będziesz się pakować na porodówkę
wiecie co... ostatnio od paru cykli mam problem, mam bardzo skąpy okres... plamienie, a tylko jeden dzien tak naprawdę lekkiego krwawienia. Zaczynam się martwić i krótsze cykle 26-27dni, gdzie kiedys regularnie 30dni, trochę mam ostatnio stresów. Byłam u ogólnego, ze jakaś słabsza jestem,i dostałam skierowanie na mocz, morfologię i poziom żelaza. Myślałam ze to przejściowe, a mam tak od paru cykli, ps. brzuch mi nie rośnie , wzięłam się za dietę i jakąś aktywność wprowadziłam i brzuch płaski , więc jakiś oznak ciąży się nie doszukuje.
Kurczę, planuje gina odwiedzić po urlopie.
ania8306 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAnia dokładnie teraz Ty stoisz w kolejce. I nawet się nie obejrzysz jak trzeba będzie jechać rodzić
Zdecydowaliscie się w końcu na imię?
No niestety obu zrobilo się płatne, bezpłatne jest tylko forum i ta śmieszna baza wiedzy... BBF jest całkowicie płatne i dupa bo nie mamy dostępu do swoich kalendarzy ciąż np
Co do cykli to mi się po porodzie zmieniło w drugą stronę. Zawsze miałam skąpe i krótkie miesiączki a cykl max 26 dni. Bywały i krótsze. U mnie to wina niskiej rezerwy i pewnie endomendy. Zrob te badania i może cos sie wyjaśni.
Wombi też się odezwij co u Ciebie. Jak mąż i jego oko?
Kasia pliss znajdź 20 sec i napisz mam czy już jesteś w domu. Wiem, wiem zakochana jesteś i w nosie nasz stare koleżanki ale daj znak życiaWiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2018, 10:56
ania8306 lubi tę wiadomość
-
Tak, ovu teraz poblokowało kilka opcji, trzeba zapłacić. Z tego co wyczytałam to dziewczyny które są na forum kilka lat piszą do obsługi i mają duże rabaty, aż do 1 zł miesięcznie. Także może napisz
Helen a może to reakcja organizmu na dietę/ćwiczenia? Sama nie wiem, taki dziwny okres nie jest normalny... Tak jak pisze Renieczka - może zbadaj amh? Tylko kosztuje prawie dwie stówki...
Teraz ja w kolejce? Rzeczywiście. To wszystko dla mnie jeszcze jest takie nierealne że się udało... Jak Mała tak kopie, jak pomyślę jak to będzie to naprawdę pojawiają mi łzy wzruszenia. Mimo że rozpoczęłam 7 m-c to wciąż to takie emocje... Za dużo wycierpiałam, wyczekałam, w tym temacie jestem słaba psychicznie. Ale jestem przeszczęśliwa
Imię wybrane na 100% - Laura
Renieczka a mi się wydaje że wkrótce zdarzy się tobie naturals. Mam takie przeczucie A w pracy ok? Zaklimatyzowałaś się?
Też chciałabym wiedzieć co u wombi, Domili i u naszej świeżej mamusi7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca. -
Cześć dziewczynki
Cesarke przełożyli mi na poniedziałek 29.01, czekali w szpitalu na mojego prowadzącego bo był za granica a jest doskonałym chirurgiem i operatorem,w życiu mu nie zapomnę czego dokonał dla mnie...uratował mi macicę bo sytuacja z lozyskiem była beznadziejna.
Ale do rzeczy...Mateuszek juz z nami 39+2 urodzony 8:28 waga 3420 55cm
Bol przez pierwsze doby nie do opisania,ale to juz nieistotne,w czwartek nas wypisali i juz jesteśmy razem w domku w poniedziałek jade na zdjęcie szwów,mam nadzieje ze się wszystko dobrze zagoilo.Teraz przywyknac do nowej roli....Evaa, wombi, ania8306, renieczka, Agatek_gagatek lubią tę wiadomość
09.2016 laparo+histero endomenda,torbiel,przegroda macicy -
nick nieaktualnyKasia dobrze słyszeć że u was wszystko ok. No i super że miałaś dobrego lekarza który uratował macicę. Ucz się nowej roli, ale jestem pewna że nie będziesz miała najmniejszego z tym problemu. Te wszystkie mamy które się naczekały na dzieciaczki są bardzo cierpliwe i wyrozumiale. Będziesz super mamusią. Buziaki dla Was i gratulacje oczywiście:-)
Ania praca to temat rzeka. Miało być tak pięknie a wyszło jak zawsze... Rozglądam się za czymś innym niestety. Chodzi mi też po głowie własna działalność ale muszę jeszcze do tego dojrzeć. Zobaczymy co mi los przyniesie.
Oj naturals w moim przypadku to jak wygrana w lotto więc się nie nastawiam na to haha.
Aleee... odpoczelam trochę po ostatniej porażce i może, może spróbujemy jeszcze raz. Ale najwcześniej w przyszłym roku. Zobaczymy. Poki co temat na strychu.
Co do ovu to powiem wam że jest mi mega przykro że nawet wykresu nie można prowadzić. Po tylu latach. Udostępnianych cyklach naturalnych, z lekami , ivf, poronny, ciążowy nie możemy nic zrobić bez płacenia kasy. Do tego czynnie udzielała się na wielu forach itd.
Prawda jest taka że nie likwiduje konta tylko dlatego że zwiazalam się z wieloma dziewczynami na ovu w tym rocznik 83 jest mi najbliższy.
I chyba rzeczywiście do nich napiszę i wyleje co mi leży na wątrobie. Przynajmniej lepiej się poczuje
Miłego dnia dziewczynki. Lecę do kuchni robić obiad. Jak ktoś lubi kiszke ziemniaczaną to zapraszam -
hej dziewczyny
u mnie zapierdziel na maska, przeprowadzka, dojazdy, nowa praca, remont, wszystko na mojej głowie bo mąż jeszcze nie widzi, gaz się prawie wchłonął ale zrobiła się zaćma więc kicha, za tydzień ma wizytę i okażę się kiedy kolejna operacja.
Ja jestem ledwo żywa i na dodatek białek krwinki mi strasznie poleciały w dół, mam nadzieję, że to przejściowe przez antybiotyki, powinnam odpocząć ale się nie da teraz to tyle co u mnieania8306 lubi tę wiadomość
Hashimoto, MTHFR , NK 17%,teratozoospermia, rozjechane cytokiny, gruczolak przysadki, endometrioza, borelioza
Starania od 2013
HSG, laparoskopia, histero, IUI histero z resekcją
01.2016 I ICSI 1 zarodek, 0 mrożaków
05.2016 II ICSI 1 zarodek 8A1, 0 mrożaków, [*] 6tc 💔
11.2019 IUI
12.2019 IUI
02.2020 IUI
06.2020 III IMSI 9 komórek, 3 dojrzałe, 1 zapłodnienie - brak transferu
09.2020 - leczenie immuno i 3 cykle starań naturalnych
06.2021 IV ICSI transfer 8A1, 4 blaski zamrożone
8dpt 26, 10dpt 91, 12dpt 256, 28dpt
12+3 prenatalne - uogólniony obrzęk płodu czekamy na amnio
16tc 💔 Robercik - zespół Edwardsa
14.02.2022 FET 3aa
6dpt ⏸
7dpt beta 72,70
9dpt beta 178
14dpt 1709
25dpt jest 6t2d
12+5 usg prenatalne OK - chyba 👧
22+2 połówkowe Ok - będzie 👧
30+4 prenatalne 3 trymestru OK - dalej 👧
39+4 Julia cc 3380 50 cm ❤️ 26.10.2022
---
22.07.2024 FET 5bb
16.09.2024 FET 3bb+4cc, 3x ovitrelle, beta 8.2 -
Wombi to rzeczywiście ile się u ciebie dzieje... Na pewno jesteś zmęczona, ale jak już ogarniecie przeprowadzkę, mąż będzie po operacji to odetchniecie Swoją drogą ale on jest biedny z tymi oczami. Ale to na jednym oku ma tę zaćmę a z drugim wszystko ok?
A byłaś u lekarza z wynikami krwi? Pewnie przez antybiotyki...
Jeszcze trochę i będzie lżej :-*7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca. -
Renieczka szkoda że nie udało się z tą pracą. Ale kolejna to musi być strzał w dziesiątkę No chyba że własna działalność, już wcześniej też chodziła ci po głowie Czasami trzeba zaryzykować.
A co do naturalsa, wszystko możliwe. Na wątku mojej kliniki jest dziewczyna która miała kilka podejść do ivf, miała powiedziane że naturalnie nie może mieć dzieci, a kilka dni temu zobaczyła dwie kreski i beta ładnie przyrasta. Także wszystko się może zdarzyć
A opcja ewentualnego ivf w przyszłym roku bardzo mi się u ciebie podoba7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca.