X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 83 zapraszam ;)
Odpowiedz

Rocznik 83 zapraszam ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2018, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia wszystko się wyprostuje, żadne faldki ci nie zostaną. Za jakiś czas jak się nerwy zregeneruja to odzyskasz też czucie wokół rany.
    A o tej cewce powiedz lekarzowi. Ja nie miałam żadnych zmian, choć też jakoś się nie przeglądałam za bardzo.
    Jak Mateuszek?

Ania te pomiary z usg to trzeba brać tylko orientacyjnie. Zależy jak się dziecko ułoży. No i w ostatnim okresie dziecko już praktycznie tylko nabiera masy więc Laurka na pewno ładnie rośnie.
    Odpoczywaj ile się da :-)

Ewa brzuszki się zwalniają więc czas na nowe ciąże <3 trzymam kciuki!

Evaa, ania8306, Helen lubią tę wiadomość

• Evaa Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2018, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2020, 15:23

ania8306 lubi tę wiadomość

,,Dopoki walczysz,jestes zwyciezca,, Sw.Augustyn
  • ania8306 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 04:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renia dziękuję, muszę tak myśleć że te pomiary są orientacyjne. Mimo wszystko mam nadzieję że w czwartek będzie dobra waga Małej, żeby taka panikara jak ja uspokoiła się ;-)

Evaa a ty masz jeszcze dwa mrozaczki?

A ja tradycyjnie spać nie mogę, Laurusia szaleje, dodatkowo naciska na pęcherz, milion myśli chodzi po głowie, analizuję, planuję, nie wiem co się dzieje :-P

7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca.
  • Evaa Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2020, 15:23

Helen, ania8306 lubią tę wiadomość

,,Dopoki walczysz,jestes zwyciezca,, Sw.Augustyn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2018, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa i słusznie. Nie nastawiaj się. Zobacz że te wszystkie nasze ciążę to były wtedy gdy się nie nastawiałyśmy :-) ja to swoje podejście na starcie spisałam na straty, ale Marysia postanowiła inaczej!

• Helen Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skoro się zwalniają ;) to w moim ktoś zamieszkał ;) witam sie w 5-my tygodniu ;).
    Jakos tak wyszło na krótkim urlopie ;).
    Dziś odbieram drugi wynik bety dla porównania przyrostu, trzymajcie kciuki :)).
    Co najlepsze moja siostra jest tez w ciąży i to pierwszej i w 9-ym tygodniu ;). Haha to nam się rodzina rozrasta :P.wizyta u gina na luzie za dwa tygodnie ;).

ania8306, renieczka, Agatek_gagatek, Evaa lubią tę wiadomość

feegu6l.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beta jest ok :) teraz tylko do wizyty, mam nadzieje usłyszeć bijące serduszko małej dziecinki :)

ania8306, Evaa, kasiarzyna, renieczka, Agatek_gagatek lubią tę wiadomość

feegu6l.png
  • ania8306 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2018, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen! Ale super wiadomość :-D
    Gratuluję <3
    Niech dzidzia zdrowo rośnie :-D
    To teraz może będzie synek hihi
    I fajnie że pojawią się w rodzinie nowe dwa bobaski <3 <3

Helen lubi tę wiadomość

7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca.
  • ania8306 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2018, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojejku zaglądasz tu jeszcze? Co u ciebie? :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2018, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen gratuluję :-)

Helen lubi tę wiadomość

• Helen Autorytet

Wysłany: 4 marca 2018, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki laski, zaglądam czasem tylko nie zawsze mam czas napisać, uroki prowadzenia działalności ;).
    Słuchajcie mam takie pytanie czy zwolenienie L4 może wystawić tylko ginekolog (powód-ciąża) czy tez lekarz rodzinny tez może ?

feegu6l.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 4 marca 2018, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania8306 wrote:
    Helen! Ale super wiadomość :-D
    Gratuluję <3
    Niech dzidzia zdrowo rośnie :-D
    To teraz może będzie synek hihi
    I fajnie że pojawią się w rodzinie nowe dwa bobaski <3 <3
    Hej, no tez jestem ciekawa, ale na to muszę jeszcze poczekać a tu każdy dzień się dłuży ;) a co dopiero do poznania płci ;)

feegu6l.png
  • ania8306 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2018, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarz rodzinny też może. Pamiętam jak na początku ciąży rozchorowałam się, powiedziałam lekarzowi rodzinnemu że jestem w ciąży żeby dobrał leki i dostałam l4 z kodem B... A wtedy jeszcze nie chciałam nic mówić w pracy i musiałam wziąć urlop, ponieważ lekarz stwierdził że nawet nie może wystawić inaczej :-/

Helen, oyeykova lubią tę wiadomość

• Helen Autorytet

Wysłany: 4 marca 2018, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki :)

feegu6l.png
  • kasiarzyna Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Torbiel endometrialna mi się wchłonęła !!! :) :) :)

ania8306, Helen, renieczka lubią tę wiadomość

mhsvp07wo8sn1zot.png
    09.2016 laparo+histero endomenda,torbiel,przegroda macicy
  • ania8306 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 00:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiarzyna wrote:
    Torbiel endometrialna mi się wchłonęła !!! :) :) :)

Jupi jupi :-D :-D :-D :-D

• oyeykova Ekspertka

Wysłany: 7 marca 2018, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no hej ;)

• Helen Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a pamietacie może jak to jest z tym echem serca u zarodka ? W którym tygodniu musi juz byc ? Ja mam wizyte za tydzień i juz fisiuje. Nie mam prawie żadnych objawów poza tym ze brzuch sie zaokraglil delikatnie, piersi pelniejsze ale nie bolesne..myslalam ze teraz podejde na luzie. .. A jednak sie obawiam, do tego u siostry sie komplikuje...jutro ide robic bete...bo nie wytrzymam.

feegu6l.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia tez bylam szyta i nic nie widać. ..to wszystko jest pozniej jak przed- nie martw sie :) zawsze mozesz podpytac pielegniarki srodowiskowej.

feegu6l.png
  • ania8306 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen sprawdziłam u siebie - my słyszeliśmy serduszko w 50 dniu cyklu. Nie martw się brakiem objawów, ja mimo tony leków, hormonów długo nie miałam żadnych, samopoczucie dobre, nic nie bolało... Na pewno jutrzejsza beta ciebie uspokoi :-) I trzymam kciuki za siostrę.

Ojejku na telefonie trochę kiepsko widzę - jesteś w ciąży? :-D Czy przyciągasz dobre wiadomości? :-D

A ja właśnie przed chwilą dostałam info że mój dziadek w szpitalu, stan bardzo poważny :-( Wiem że jest bardzo wiekowy (94 lata), ale tak chciałam żeby zobaczył Laurkę... Oby jeszcze przeżył chociaż kilka miesięcy...

Podczytuję wątek o kwietniowych mamach i wiecie że okazało się że założycielka wątku, która zresztą dużo się udzielała jest oszustką, wymyślała sobie to wszystko... Ja wiem że w internecie każdy może pisać co chce, ale gdyby okazało się że któraś z naszego wątku to oszustka to byłoby jakoś tak przykro...

W czwartek moja Mała ważyła 1850 gram <3 Jutro mam badanie 3 trymestru i niestety wydolności łożyska (z krwi i z usg). Oby było wszystko dobrze...

‹‹ 446 447 448 449 450 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ