Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 83 zapraszam ;)
Odpowiedz

Rocznik 83 zapraszam ;)

Oceń ten wątek:
  • Evaa Autorytet

Wysłany: 6 maja 2018, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania wielkie kciuki ≤3 trzymamy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2020, 15:26

ania8306, renieczka lubią tę wiadomość

,,Dopoki walczysz,jestes zwyciezca,, Sw.Augustyn
  • ania8306 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2018, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane.
    Jestem przeszczęśliwa. Nasza Laurka urodziła się wczoraj <3

Stresów przeżyłam mnóstwo. Najpierw na izbie przyjęć przestało być wyczuwalne tętno niuni, szybko wózkiem na oddział. Tam później podano mi oksytocynę, bardzo szybko szyjka się rozwarła, krew itd. I okazało się że przy silnych skurczach małej zanika tętno. Szybko wózkiem na cc.

Malutka jest bardzo kochana, grzeczna, śliczna. Taki nasz największy skarb :-)

kasiarzyna, renieczka, Evaa, merkura123, Domili lubią tę wiadomość

7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca.
  • kasiarzyna Autorytet

Wysłany: 6 maja 2018, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje!!!
    Całe szczęście,że wszystko dobrze się skończyło i niunia cała i zdrowa.Mam nadzieję,że też się dobrze czujesz, pamiętam że 2 i 3 dzień po cc czułam się tragicznie.
    Przyzwyczajaj się do nowej roli... :)

ania8306 lubi tę wiadomość

mhsvp07wo8sn1zot.png
    09.2016 laparo+histero endomenda,torbiel,przegroda macicy
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2018, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje :-)
    Najważniejsze, że już dziewczynka jest na świecie!
    Dużo cierpliwości życzę:-*

Evaa, ania8306 lubią tę wiadomość

• Evaa Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania gratulacje :*

• merkura123 Koleżanka

Wysłany: 7 maja 2018, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania ogromne gratulacje :D
    Teraz samych serdeczności i pomyślności w życiu z Maluszkiem u Waszego boku, majowa maleńka na pewno będzie super grzeczna cały czas jak to majowe dziewczynki :) niech rośnie zdrowo! :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2018, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2019, 22:29

• ania8306 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2018, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny :-)

Ja z Małą coraz lepiej się dogadujemy, chociaż na początku ciężko było z karmieniem piersią. Od dwóch dni jest tylko na cycku, więc chyba się udało :-)

Przesyłamy buziaki

renieczka lubi tę wiadomość

7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2018, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania super z Ciebie mamusia :-)
    A jak się czujesz po cc?

Coś tu cisza na forum ;-)

• ania8306 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję, myślę że już trochę ogarnęłam się i teraz będzie tylko lepiej :-) Laurka ma prawie 2 tygodnie, już jest bardziej rozumna ;-)
    Wciąż mam mały problem z karmieniem piersią, ale była u mnie doradca laktacyjny i jest trochę lepiej.
    Co do rany to masakra :-( W poniedziałek zdjęłam szwy i było wszystko dobrze. A w środę na łóżku poczułam jedno wielkie zgrubienie nad całą raną. Byłam u mojego lekarza i okazało się że mam zapalenie tkanki podskórnej i dwa ropnie :-( Dostałam antybiotyk, ale jak nie będzie poprawy to w poniedziałek mam jechać na odessanie :-( Zanim mnie przyjmą na izbę przyjęć, zanim to wykonają to minie wieczność :-( A nie mam tyle mleka żeby odciągnąć :-( Ciężko...

• ania8306 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jeszcze wczoraj na wizycie lekarz się pyta jaką przepisać mi antykoncepcję. Myślałam że się posikam. Nawet zapomniałam co to jest :-P
    Nic nie wzięłam, przecież nie ma szans na naturalsa. Podobno po cc pół roku to takie minimum na nową ciążę, a najlepiej to odczekać rok

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2018, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi nikt antykow po porodzie nie proponował nawet ;-)
    Ja karmiła namiętnie cycem i pierwszy okres dostałam po 9 miesiącach jak już młoda rozszerzała dietę. Do tej pory nie stosujemy żadnej antykoncepcji i niestety nic :-D
    Ale podobno są takie historie :-D
    Ania jak tam z tą raną, jest poprawa?

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2018, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tu pustooooo... B-)

• EBa Ekspertka

Wysłany: 26 maja 2018, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, też jestem rocznik '83, trochę Was podczytywałam dla pokrzepienia i chciałam podzielić się z Wami moją historią. Na majowym testowaniu dodałam obszerny post. Może jakiejś dziewczynie z naszego rocznika pomoże.

Pozdrawiam :)

To trzeci post od góry nie umiem podać linku do konkretnego posta ;)): https://ovufriend.pl/forum/starajac-sie-ogolne/majowe-testowanie,15457,76.html

renieczka lubi tę wiadomość

Córka, ciąża naturalna, 02.2019
    Aniołek, ciąża naturalna, 04.2021 13 tc
    Córka, in-vitro, urodzona 09.2024
  • Evaa Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2020, 15:20

Domili, renieczka, kasiarzyna, wombi, ania8306, Mała@ lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2018, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje :-D :-*

Evaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2018, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Evaa lubi tę wiadomość

• ania8306 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze, Evaa ogromne gratulacje :-D Trzecia dzidzia <3 Jak będziesz miała jakieś wieści to pisz :-)

A ja zmagam się z kolkami :-( Testuję nowe kropelki, chyba jest poprawa, ale i tak ciężko znosi się taki płacz :-( Często płaczę razem z Laurką...
    Poza tym Mała jest przekochana, jestem trochę u rodziców i jest otoczona mega miłością <3

Pozdrawiam was dziewczyny i trzymam kciuki za starające.

Evaa lubi tę wiadomość

• blue_d Znajoma

Wysłany: 11 czerwca 2018, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my zaczelismy starania, bo sie dowiedziałam na wizycie kontrolnej u gina, że stara juz jestem i ze z każdym miesiącem będzie gorzej...a ja ciągle czuje sie na 25 :P no, ale pogadałam z mężem i będzie co ma być, może rzeczywiście za długo zwlekałam z decyzją

Nona, ania8306 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2018, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

‹‹ 450 451 452 453 454 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ