Forum Starając się - ogólne Rocznik '84 stara się o dzidziusia :)
Odpowiedz

Rocznik '84 stara się o dzidziusia :)

Oceń ten wątek:
  • nowatorka Autorytet
    Postów: 4185 3392

    Wysłany: 30 października 2015, 22:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudziutka7 wrote:
    Walczaca! Ja caly czas trzymam kciuki!
    Nowatorka! 10 dpo to wczesnie, moze byc cien! Powtorz jutro i daj znac! Byloby super, gdyby test wyszedl mocniejszy!
    Na pewno powtorze

    iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Walcząca Autorytet
    Postów: 526 683

    Wysłany: 30 października 2015, 23:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, kuracja witaminką D daje efekty AMH z 0,51 wzrosło do 0,68 ale nadal brakuje 0,02 do refundacji leków. Zwiększam dawkę witaminki z 2000 na maksymalną czyli 4000 i za dwa tygodnie powtarzam badanie. Czasami potrzeba tak mało ale tak naprawdę jest to bardzo dużo. Jest szansa więc zaryzykuje te 168 zł aczkolwiek nadal AMH może być poniżej 0,7 ale Kto nie próbuje ten nie ma.

    Spokojnego weekendu:)

    Nowatorka trzymam kciuki:)

    nowatorka, Bratek lubią tę wiadomość

    Dwie nieudane IUI
    2 nieudane ICSI - 3 transfery - dwie ciąże biochemiczne
    Szczepienia immunologiczne
    do 31.12.2016 liczymy na naturalny Cud potem 3 procedura
    Od­puść, od­pocznij, odzys­kaj siły... Do­piero wte­dy będziesz mógł zacząć na no­wo walkę, do­piero wte­dy będziesz mógł wygrać.
  • nowatorka Autorytet
    Postów: 4185 3392

    Wysłany: 30 października 2015, 23:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walczaca to super sie podnioslo, malo juz brakuje, jest mozliwosc ze jeszcze to 0,02 podskoczy:)

    iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Bratek Autorytet
    Postów: 1744 2331

    Wysłany: 31 października 2015, 14:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia, CUDOWNIE!!!!!!!!! Życzymy wieeeeeelu kolejnych kroczków i jak najmniej upadków <3

    Walcząca, trzymam kciuki :))) A samą witaminę D na jakim masz poziomie? 4.000 nie jest dawką maksymalną - chyba, że jest w kontekście szykowania się do IVF są takie zasady???

    Nowatorka, jaki dziś test?

    W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • Milcia Autorytet
    Postów: 6798 5797

    Wysłany: 31 października 2015, 18:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowatorka, ja nic nie widzę na teście, ale może na żywo lepiej widać. Ciekawe jak dziś wygląda. W każdym razie gratulacje :)

    ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Walcząca Autorytet
    Postów: 526 683

    Wysłany: 1 listopada 2015, 17:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratku witaminę D mam na poziomie niskim. Nie ma taki zasad, że do IVF maksymalna dawka to 4000. Moja Pani Doktor stwierdziła, że nie można brać więcej niż 3000 a ja wyczytałam na necie, że bezpieczna dawka to 4000 i tyle teraz biorę. Można więcej?

    Dwie nieudane IUI
    2 nieudane ICSI - 3 transfery - dwie ciąże biochemiczne
    Szczepienia immunologiczne
    do 31.12.2016 liczymy na naturalny Cud potem 3 procedura
    Od­puść, od­pocznij, odzys­kaj siły... Do­piero wte­dy będziesz mógł zacząć na no­wo walkę, do­piero wte­dy będziesz mógł wygrać.
  • nowatorka Autorytet
    Postów: 4185 3392

    Wysłany: 1 listopada 2015, 19:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej test pozytyw. Zrobilam tez clearblue digital i wyskoczyl napis "wciazy 1-2 tygodnie " :). Druga kreska juz dzisiaj mocniejsza :)

    Bratek lubi tę wiadomość

    iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Milcia Autorytet
    Postów: 6798 5797

    Wysłany: 1 listopada 2015, 20:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to super, że się udało :) Gratuluję :)

    nowatorka lubi tę wiadomość

    ltCGp1.png HZoWp2.png
  • nowatorka Autorytet
    Postów: 4185 3392

    Wysłany: 1 listopada 2015, 20:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje Milcia. A jak tam u ciebie ? Nie prowadzisz wykresu ?

    iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Bratek Autorytet
    Postów: 1744 2331

    Wysłany: 1 listopada 2015, 22:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walcząca, można więcej :) Ważny jest poziom, jaki osiągniesz we krwi. Nie wiem, w jakim labie robisz badania, ale zauważ, jak szerokie są normy. Dla przykładu z Laboratorium Diagnostyka:
    Niedobór <10ng/ml
    Poziom niewystarczający 10-30ng/ml
    Poziom wystarczający 30-100ng/ml (!!!!!)
    Poziom toksyczny: powyżej 100ng/ml

    Wg niektórych lekarzy poziomem, który wymiernie zmniejsza ryzyko niektórych rodzajów nowotworów, jest nawet ok.50ng/ml http://www.akademiawitalnosci.pl/witamina-d-brakujacy-kawalek-twojej-ukladanki-zdrowia/
    Moja znajoma leczy się z poradni naprotechnologii (dość skutecznie, trzeba przyznać, patrząc na Jej bejbiaczka :) ). I dopiero teraz jest zadowolona (ona i jej lekarka) - gdy osiągnęła poziom 60ng/ml (właśnie szykuje się do drugiego dzieciaczka :) ). Ale kiedy go osiągnęła? Dłuuuuugo brała niższe dawki. Pogadałam z nią, że coś mi się to trochę nie widzi, bo jakoś powoli poprawia swoje wyniki. No i niedawno okazało się, że osiągnęła nareszcie "środek" normy, stosując 4.000 j.m. (ale Ona już wcześniej suplementowała tę witaminę, tyle, że zatrzymała się w okolicy 30ng/ml, a i do niego, na niższych dawkach, dochodziła dłuuuuuugo). Nie mniej prawda taka, że leczniczo stosuje się nieraz większe dawki, po prostu rób sobie kontrole. Jaki poziom masz teraz? Przyznam, że chyba korciłoby mnie spróbowanie większej dawki, przynajmniej na jakiś czas. Skoro dobrze wpłynęła ta witamina na Twoje AMH, a brakuje już tylko 0,02.....


    Nowatorka, GRATULACJE!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2015, 22:29

    nowatorka lubi tę wiadomość

    W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • nowatorka Autorytet
    Postów: 4185 3392

    Wysłany: 1 listopada 2015, 22:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Bratek. U ciebie widze owulka tuz tuz. Dzialaj kochana !
    Walczaca ja wierze ze 0,02 uda sie podniesc. Ja tez bym zwiekszyla wit d. Chyba przedawkowanie nie grozi nie ?

    iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Milcia Autorytet
    Postów: 6798 5797

    Wysłany: 2 listopada 2015, 07:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowatorka, prowadzę wykres, ale mam ukryty, bo jakby ktoś go widział, to by parsknął śmiechem. Ja od lipca okresu nie mam. Jak byłam 16 października u gin, to były dwa pęcherzyki i mi wyliczyła, że wtorek-środa powinna być owulacja (a wizytę miałam w piątek). No i rzeczywiście w tych dniach strasznie mnie jajnik bolał, temperatura też skoczyła i wykres zaznaczył mi owulację na środę właśnie 21.10. Dzisiaj jestem 12 dpo. Jutro mam gina na NFZ z moim wynikiem cytologii z sierpnia, bo dopiero termin był. Nie będę mu mówić, że w międzyczasie byłam już prywatnie.

    ltCGp1.png HZoWp2.png
  • JRY1984 Autorytet
    Postów: 1185 1084

    Wysłany: 2 listopada 2015, 11:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dzięwczyny!!!!

    Trochę mnie tu nie było bo troszkę się podłamałam moimi wynikami ale już się ogarnęłam i mam nadzieję że będzie teraz tylko lepiej...
    NOWATORKA JESZCZE RAZ SEEEEERDECZNIE GRATULUJĘ KOCHANA to właśnie wiadomości dają mi siłę do kolejnych zmagań.

    Wrzucam Wam moje wyniki i proszę o szczerą ocenę kochane a gina mam w środę:
    Hej kochane STARACZKI!!!

    W 5dc:
    FSH 5,83 faza folikularna 3,5 - 12,5
    faza owulacyjna 4,7 - 21,5
    faza lutealna 1,7 - 7,7

    LH, 4,84 faza folikularna 2,4 - 12,6
    faza owulacyjna 14,0 - 95,6
    faza lutealna 1,0 - 11,4

    E2 31,82 faza folikularna 24,5 - 195,0
    faza owulacyjna 66,1 - 411,0
    faza lutealna 40,0 - 261,0

    W 25dc:
    Prolaktyna + TEST MCP 9,44 po obciążeniu 146,3 norma 4,8 - 23,3 po obc. max wzrost 6-krotny

    PROGESTERON 0,504 faza folikularna 0,2 - 1,5
    faza owulacyjna 0,8 - 3,0
    faza lutealna 1,7 - 27,0


    Dodatkowo, obojętnie w którym dc:
    MORFOLOGIA - wszystko w normie
    MOCZ BADANIE OGÓLNE - wszystko w normie
    GLUKOZA NA CZCZO - 4,9 norma 3,9 - 5,8
    TOXOPLAZMOZA IGG - <0,130
    TOXOPLAZMOZA IGM - 0,5
    CMV IGG - >500,0
    CMV IGM - 0,328
    HCV - 0,088

    4 listopada mam wizytę u gina będę coś więcej wiedzieć i od razu dam wam znać.

    bl9czbmhs4h9y8xp.png
    Insulinoodporność, PCOS, dna moczanowa- walczymy o rodzeństwo ;)
  • nowatorka Autorytet
    Postów: 4185 3392

    Wysłany: 2 listopada 2015, 12:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia wrote:
    Nowatorka, prowadzę wykres, ale mam ukryty, bo jakby ktoś go widział, to by parsknął śmiechem. Ja od lipca okresu nie mam. Jak byłam 16 października u gin, to były dwa pęcherzyki i mi wyliczyła, że wtorek-środa powinna być owulacja (a wizytę miałam w piątek). No i rzeczywiście w tych dniach strasznie mnie jajnik bolał, temperatura też skoczyła i wykres zaznaczył mi owulację na środę właśnie 21.10. Dzisiaj jestem 12 dpo. Jutro mam gina na NFZ z moim wynikiem cytologii z sierpnia, bo dopiero termin był. Nie będę mu mówić, że w międzyczasie byłam już prywatnie.
    A co tamw cytologiicos ci wyszlo nie tak ? Co do wykresu to nikt by tutaj nie parskal smiechem, duzo jest dziwnych wykresow na ovu i czasem kilkomiesiecznych ale dlaczego ty masz taki dlugi cykl ? Badalas hormony ? Powinnas go sobie wyregulowac bo starania sie przy takim tasiemcu to sie ciagna w nieskonczonosc. Ja mialam cykle 40, 50 dni i juz przy takich mialam dosc ;)

    iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • nowatorka Autorytet
    Postów: 4185 3392

    Wysłany: 2 listopada 2015, 12:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia a czym tu sie zalamywac? Wyniki masz batdzo podobne do moich. Fsh super. Ja jeszcze robilam tsh tarczyce i dhea-s. Mialam tak samo jak ty. Prolaktyne normalna w normie (16.7) a po obciazeniu jeszcze wiecej niz ty. Estradiol podobnie 36, lh mialam 8.4 a fsh 5.5. To ze prog niski to znaczy ze owu nie ma. Ja nawet go nie badalam bo nie bylo sensu jak owu nie mialam. Mozliwe ze u ciebie tez bromergon zadziala bo naprawde b podobna sytuacja do mojej :) glowa do gory

    iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Milcia Autorytet
    Postów: 6798 5797

    Wysłany: 2 listopada 2015, 12:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowatorka, u mnie tak może być, bo to był w lipcu pierwszy okres po ciąży. Gin mówiła, że u jednych drugi się pojawia szybko a u innych trzeba czekać. Mówiła, że jak w ciągu dni od tamtej wizyty nie dostanę okresu, to wtedy mam się zgłosić i wywołamy. Hormony robiłam i są ok, nawet prolaktyna przy karmieniu piersią (karmię już tylko raz w nocy)już super spadła.

    ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Bratek Autorytet
    Postów: 1744 2331

    Wysłany: 2 listopada 2015, 12:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    JRY, czym Ty się załamałaś???? 036.gif
    Ja z takich bym się cieszyła...

    W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • nowatorka Autorytet
    Postów: 4185 3392

    Wysłany: 2 listopada 2015, 12:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa Milcia nie zauwazylam ze ty urodzilas niedawno. A to jasne ze moze tak byc. To teraz bardzo latwo zafasolkowac po raz 2 :)

    iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • JRY1984 Autorytet
    Postów: 1185 1084

    Wysłany: 2 listopada 2015, 13:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowatorka, Bratek dzięki za wsparcie. Załamałam się tym niskim progesteronem i wysoką prolaktyną ale już mnie uspokoiłyście dzięki ;)

    bl9czbmhs4h9y8xp.png
    Insulinoodporność, PCOS, dna moczanowa- walczymy o rodzeństwo ;)
  • Milcia Autorytet
    Postów: 6798 5797

    Wysłany: 2 listopada 2015, 13:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No progesteron jak na drugą fazę za niski, ale te pierwsze wyniki są ok :)

    ltCGp1.png HZoWp2.png
‹‹ 143 144 145 146 147 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego