X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik '84 stara się o dzidziusia :)
Odpowiedz

Rocznik '84 stara się o dzidziusia :)

Oceń ten wątek:
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry my w ramach pocieszenie poszlismy na deser lodowy do grycana :P
    a pozniej sie sexilismy :P a co :P

Vesna, Rumianek, paaulla84 lubią tę wiadomość

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Vesna Ekspertka

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja padam, upał niemiłosierny... szkoda, że weekend się już kończy

Ania_84 lubi tę wiadomość

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej kochane ja na chwilunie bo mam kupe roboty ;)

bylismy odwiedzic dzadka ;)
    czuje sie ciut lepiej ale dalej bardzo słaby :(
    wazne ze temp spadla do 37 C
    zayzna wstawac, :)
    mam nadzieje ze jakos z tego sie wylize..

bardzo sie ucieszyl ze go wnuczki odwiedzily :)

okazuje sie ze nawet wujek ze stanów przylecial dzis o 15 - no w sumie toojciec wiec przydalo by sie szczegolnie ze stan byl nie ciekawy ..moze uda am sie pogadac z wujkiem ;) moze jakies mini wakacje w stanach ;) na rozluznienie :P

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Rumianek Ekspertka

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny :) ale naprodukowalyscie postów. Ja właśnie wrócilam z wesela. Szykuje kawke i biore się za czytanie :)

Ania_84, Vesna, paaulla84 lubią tę wiadomość

• Rumianek Ekspertka

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie kochane w ten słoneczny piekny dzień 0slonce.gif

Witaj Vesna w naszym gronie :) Ja zrobilam z racji "wieku" :D:D:D badania jeszcze przed zaczęciem się starań ale to takie standardowe krew mocz tarczyca próby wątrobowe różyczka toksoplazmoza i cytomegalia zrobiłam prywatnie usg i z takim kompletem poszłam do Gin :) po trzecim nieudanym cyklu starań mąż wybrał się na badanie nasienia. Nie chcieliśmy tracić czasu. No i tutaj wyszły kiepskie wyniki za 2 miesiace powtózyliśmy i wyszły jeszcze gorsze więc jestesmy w trakcie witaminozywania :) i niedługo powtórka badań. Ja wybieram sie na prolaktyne i progesteron :)obecnie. Cos tylko dotrzec nie moge.

Aniu trzymam kciuki za zdrowie dziadka. :) Dobrze ze jes juz lepiej. A wakacje w Stanach to moje marzenie :) poza zasięgiem obecnie niestety...

Strasznie gorąco :) my wróciliśmy z wesela. Kawałek był do przejechania bo ok 150 km a bus srednio byl klimatyzowany ale nie było tragicnie. Ale nie musze Wam mówić co sie działo w drewanianej nieklimatyzowanej sali jak o 17 wszyscy zjedli rosół :D:D. Przez pierwsze godzinki nie dało się tańczyć. N szczescie w tym samym hotelu mieliśmy pokój. Można było wyskoczyć odpocząć i pobaraszkować w łóżku w tak zwanym między czasie cycki.gif hahahhahah

paaulla84 lubi tę wiadomość

• Vesna Ekspertka

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania, to dobrze, że z dziadkiem lepiej :) mmmm wakacje w Stanach... marzenie :)

Rumianek, dziękuję,za info musze porozmawiać z mężem o badaniu nasienia, mam nadzieje,że się zgodzi.

• Vesna Ekspertka

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a czy prolaktynę i progresteron, trzeba robic w jakims konkretnym dniu cyklu?

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczynki !

Aniu bardzo się cieszę, że jest poprawa u dziadka.
    Rumianku, nom to było GORĄCO na weselu i w hotelu ;)
    Vesna mi mój gin kazał prolaktynę robić w 21 dc, ale spotkałam się z różnymi informacjami na forum.

Również żałuję, że weekend się kończy... Jejku żeby jutro nie było takiego upału, bo nie wiem jak wytrzymam w pracy. Dziś znów byłam nad jeziorkiem, popływałam i troszkę się w końcu opaliłam :)

Vesna lubi tę wiadomość

• syla Przyjaciółka

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka

Dawno mnie nie było a widze że troche się tu dzialo:))))wlasnie mąż jest po wybraniu tabletek mineło 6 tyg od ostatnich negatywnych badań zobaczymy co wykaża nowe.Ja jeszcze nei wybrałam sie robic zadnych badań i mam takie zapytanie czy badania sa w jakims stopniu refundowane czy raczej wszystkie musze zrobic prywatnie mam na mysli tsh prl tsh estr, progrestr.A i mąż tez ma zrobic badania i czy te badania to sa z krwi wszytskie???tsh atpo prl i psa?????pomózcie prosze

syla
  • syla Przyjaciółka

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu ciesze się że dziadek lepiej się czuje ja tez mieszkam z 85 letnia babcia po smierci kliniczneij pojechala zdrowa i ja załatwili ze ledwo ja odratowali wiem co czujesz:(mam nadzieje ze z dziadziusiem bedzie tylko lepiej a jakie leki bierze może mam jakis na zbyciu bo babci tez lekaze rózni przepisywali wiele leków i moze cos mam co jest mi nie potrzebne

syla
  • Rumianek Ekspertka

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny :)
    Lubie poniedziałki ale dzisiaj jakaś jestem niedospana :)

Ja prolaktyne miałam zamiar robić przed owulacją gdzies tak wyczytałam a progesteron Gin kazała robić 21 a potem 25 dnia cyklu gdyby w 21 wyszedł poniżej normy. Ale może zrobie oba badania w takim razie w 21 DC skoro Tobie Paaulla tak kazał...

Witaj syla. Jeśli wezmiesz skierowanie to nie bedzie problemu raczej z tymi badaniami na NFZ. Ja nawet jak chodze do Gin prywatnie i ona nie wypisuje mi skierowań to potem ide do rodzinnego prosze o konkretne skierowanie i mam bezpłatnie.

Vesna, twój mąż na pewno się zgodzi. :) Mój tez nie był zachwycony ale stwierdził ze jak trzeba no to trzeba. Tym bardziej ze u nas jest to szereg różnych badań które mogą nie mieć końca a u mężczyny to wyniki badania nasienia mówią wiele jak nie wszystko no i hormony jeszcze. Mi pomogła gin bo to ona wspomniała o badaniu więc przyszłam do domu i powiedziałam że jest takie zalecenie od lekarza jesli 3 cykle będą nieudane :) i już. Poszedł co się ostresował to jego ale jakos poszło. Za drugim razem wcale nie było lepiej bo akurat na korytarzu Panie które sprzątały staneły pod drzwiami i plotkowały nieco hałasując :D

• Vesna Ekspertka

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was wszystkie poniedziałkowo :)w tym tyg.kończe urlop i wracam do pracy...która nie powiem jest stresujaca, myśle,że po części stres nie pozwala mi w tą ciąże zajsć, ale pracowac trzeba.
    Dziekuję Rumianek, za informacje, porozmawiam z nim :)

• Rumianek Ekspertka

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też zastanawiałam się z tym stresem. Ja jestem zestresowana ciagle :) w sensie że mnóstwo rzeczy mnie stresuje takich które nawet wiem że nie powinny bo to zupełne błahostki. Nie widać tego zupełnie na zewnątrz panuje nad tym wysmienicie ale w środku mam kulkę z drutu kolczastego :(
    I tez myślę że to od tego również te problemy nasze mogą być.

ale mam gorąco w biurze :((

• Vesna Ekspertka

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rumianek wrote:
    Ja też zastanawiałam się z tym stresem. Ja jestem zestresowana ciagle :) w sensie że mnóstwo rzeczy mnie stresuje takich które nawet wiem że nie powinny bo to zupełne błahostki. Nie widać tego zupełnie na zewnątrz panuje nad tym wysmienicie ale w środku mam kulkę z drutu kolczastego :(
    I tez myślę że to od tego również te problemy nasze mogą być.

ale mam gorąco w biurze :((

ja mam to samo, stresuje mnie dosłownie wszystko, i nie umiem sobie z tym poradzić :/

• Rudziutka7 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczęta! Dołączam dziś do Was. Do dyskusji o wszystkim :) Słońce pięknie świeci, trzymajcie kciuki, aby to był dobry znak na ten miesiąc!

paaulla84, Vesna lubią tę wiadomość

83c27385cd.png
  • Rumianek Ekspertka

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Rudziutka :)w naszym gronie

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, witam nową koleżankę i Sylę, której dawno nie było :)

Ja się rozpływam z gorąca..... może ma ktoś jakiś przepis do polecenia na napój, który świetnie chłodzi w taką pogodę? :)

• Rumianek Ekspertka

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    woda z cytrynką i miętą albo ogórkiem :) i lodem jeśli nie masz gardła wrażliwego na zmiany temperatur :))

• Milcia Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzisiaj na szczęście było bardzo znośnie. Chłodek, choć termometr pokazywał 28-30 stopni. Wiał wiaterek i było pochmurno.

W piątek ja idę na wesele. Jestem świadkową u siostry. Oby pogoda była znośna, bo naprawdę już mam dosyć tych upałów.

Ania_84 lubi tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Rumianku wypróbuję tego ogórka hehe ;)

Milcia w sali weselnej będzie na pewno klimatyzacja, więc byle nie wychodzić na zewnątrz, bo wtedy łatwo można się przeziębić.

‹‹ 40 41 42 43 44 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ