Walentynkowa promocja w OvuFriend!

Aktywuj abonament Premium w OvuFriend od dziś do 24 lutego a otrzymasz od nas prezent:

Skorzystaj z okazji - jesteśmy przekonani że Ci się spodoba! W każdym momencie możesz zrezygnować. Sprawdź tabelę, co zyskasz w Premium TUTAJ

Jesteśmy dla Ciebie i szybko odpowiadamy na każde Twoje pytanie: [email protected]!

Promocja trwa do 24 lutego 2020 roku.

Aktywuj abonament Zamknij
Forum Starając się - ogólne Rocznik '87 - staramy się o pierwsze dziecko ✊💚
Odpowiedz

Rocznik '87 - staramy się o pierwsze dziecko ✊💚

Oceń ten wątek:
  • justynach Koleżanka
    Postów: 40 14

    Wysłany: 24 października 2019, 14:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 9 dc, po miesiączce mam objawy jak na infekcję intymną (chociaż 2 miesiące temu walczyłam) zaczęłam brać globulki, przez to nie czuję, że mam płodne, nie wiem jaki jest śluz, ochota na seks praktycznie żadna bo coś tam mnie pobolewa. W zeszłym cyklu miałam plamienia okołoowulacyjne więc bardzo się stresuje, że teraz też mogą wystąpić :/ co jest bardzo nie przyjemne podczas starań...chyba w tym cyklu będzie pauza bo też mnie to wszystko przerasta. Zostało mi kilka testów owulacyjnych, które postanowiłam teraz wykorzystać po to żeby wiedzieć czy będzie owu...wczoraj popołudniu i dziś rano wyszły negatywne.

    13 cs
  • Krąsi Autorytet
    Postów: 755 323

    Wysłany: 24 października 2019, 14:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    justynach wrote:
    W zeszłym cyklu miałam plamienia okołoowulacyjne więc bardzo się stresuje, że teraz też mogą wystąpić :/ co jest bardzo nie przyjemne podczas starań..

    Justynach, mi ktoś poradził, żeby spróbować wtedy pod prysznicem. Niestety mam super krótkie cykle (ostatnio coraz krótsze) i śluz miałam bardzo często dwa ostatnie dni lub w ostatni dzień miesiączki. Wiadomo, to nie był taki regularny okres, tylko plamienia, ale jest to krępujące. A bywało i tak, że wiedziałam, że w dzień owulacji na pewno nie będzie rozkoszowania się, gdyż Mąż będzie dużo dalej niż na odległość ramion, więc chcieliśmy płodne wykorzystać na maksa. Efekt żaden, ale wiem, ze robiłam wszystko, co w mojej i Mężowskiej mocy ;)

    ona:
    schorzenia reumatoidalne, p/c p-plemnikowe 1:10, hiperprolakt. czynnościowa, MTHFR A1298C - homo, PAI 4G/5G - hetero, KIR Bx, brak: 2DS2, 2DS3, HLA-C - C1, IL 10 poniżej normy, IL 4 w dolnych granicach normy, po szczepieniach limfocytami Męża
    musi mieć plan działania, inaczej wpada w depresję, póki ma plan - ma siłę walczyć dalej;

    on:
    p/c p-plemnikowe 1:100, obniżone parametry nasienia, hipogonadyzm hipogonadotropowy, CTFR: F508del - hetero, HLA-C - C1/C2;
    leniwiec, przyparty do muru - walczy;

    1. ICSI - nieudane;
    2. PICSI:
    15.02.2020 - 58,69 beta! ❤️️ 🍀
    17.02.2020 - 185,50 beta! :)
  • Kitka_87 Autorytet
    Postów: 1251 947

    Wysłany: 24 października 2019, 16:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nigdy plamień żadnych nie miałam ani przy owulacji, ani przed @. Mocno się krwawi? Pytam z ciekawości.

    02.2020: 11 cs 🤰💜 Rodzę w 11.2020 💚

    9cs cb 😔

    05.2019: MUCHa✓Ureaplasma parvum~obecna
    08.2019: morfo✓
    11.19(3dc): LH~6,69✓FSH~7,82✓E2~46,40✓Glukoza~82,30✓ Insulina~9,70🤔TSH~1,98✓FT3~3,65✓FT4~1,22✓Testosteron~28,50✓
    Prolaktyna~11,50✓
    12.2019(7dpo): Progesteron~19,90✓E2~209,00✓
    02.2020: Homocysteina~7,21✓Fe~80,30✓Mg~2,23✓wit.D~34,60⬆️
    kwas foliowy~35,40😱 ANA1~dodatnie❌
    📝21.02: powtórka progesteron, ANA2, antyTPO, antyTG
    📝Dalej: krzywa cukrowa i insulinowa, B12, powtórka kwasu foliowego, białko S, białko C
    💊Stare suple:Pregna DHA, Slow Mag, Wit. D Vigantoletten lek
    💊Nowe suple od 07.02:Acard 75, Mio-inozytol 1500, Folian 400, metyle: B12+B6, JodaVit
    📌Wspomagacze:olej z wiesiołka i siemienia lnianego, ananasik
    ♂️10.2019:badanie nasienia~morfo:18% 💪
  • Krąsi Autorytet
    Postów: 755 323

    Wysłany: 24 października 2019, 17:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dosłownie kropka się zdarza. Kropka w ciągu całego dnia.

    ona:
    schorzenia reumatoidalne, p/c p-plemnikowe 1:10, hiperprolakt. czynnościowa, MTHFR A1298C - homo, PAI 4G/5G - hetero, KIR Bx, brak: 2DS2, 2DS3, HLA-C - C1, IL 10 poniżej normy, IL 4 w dolnych granicach normy, po szczepieniach limfocytami Męża
    musi mieć plan działania, inaczej wpada w depresję, póki ma plan - ma siłę walczyć dalej;

    on:
    p/c p-plemnikowe 1:100, obniżone parametry nasienia, hipogonadyzm hipogonadotropowy, CTFR: F508del - hetero, HLA-C - C1/C2;
    leniwiec, przyparty do muru - walczy;

    1. ICSI - nieudane;
    2. PICSI:
    15.02.2020 - 58,69 beta! ❤️️ 🍀
    17.02.2020 - 185,50 beta! :)
  • Kitka_87 Autorytet
    Postów: 1251 947

    Wysłany: 24 października 2019, 20:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli nic niepokojącego. Większa ilość krwi wywołałaby we mnie niepokój.

    Teraz i tak żyję w strachu.

    Jutro chyba zatestuję rano... To będzie 13-14 dpo.

    Ale mam stresa jak o tym myślę 😶

    02.2020: 11 cs 🤰💜 Rodzę w 11.2020 💚

    9cs cb 😔

    05.2019: MUCHa✓Ureaplasma parvum~obecna
    08.2019: morfo✓
    11.19(3dc): LH~6,69✓FSH~7,82✓E2~46,40✓Glukoza~82,30✓ Insulina~9,70🤔TSH~1,98✓FT3~3,65✓FT4~1,22✓Testosteron~28,50✓
    Prolaktyna~11,50✓
    12.2019(7dpo): Progesteron~19,90✓E2~209,00✓
    02.2020: Homocysteina~7,21✓Fe~80,30✓Mg~2,23✓wit.D~34,60⬆️
    kwas foliowy~35,40😱 ANA1~dodatnie❌
    📝21.02: powtórka progesteron, ANA2, antyTPO, antyTG
    📝Dalej: krzywa cukrowa i insulinowa, B12, powtórka kwasu foliowego, białko S, białko C
    💊Stare suple:Pregna DHA, Slow Mag, Wit. D Vigantoletten lek
    💊Nowe suple od 07.02:Acard 75, Mio-inozytol 1500, Folian 400, metyle: B12+B6, JodaVit
    📌Wspomagacze:olej z wiesiołka i siemienia lnianego, ananasik
    ♂️10.2019:badanie nasienia~morfo:18% 💪
  • justynach Koleżanka
    Postów: 40 14

    Wysłany: 24 października 2019, 21:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plamienie zaczęło się od owulacji i trwało tydzień,podczas stosunku śluz+nasienie+krew było krwawieniem (troszkę przerażało) pojawiało się praktycznie raz dziennie przez 7 dni, wyglądało jak podczas okresu przy podcieraniu krew i później czysto. Zaczęłam się martwić więc poszłam do gina,zbadał mnie,zrobił USG,uspokoił i stwierdził że to od nadżerki. Zaczęłam sobie aplikować Mucovagin i przeszło od razu. Dziś pierwsze przytulaski w tym cyklu i było czysto,zobaczymy czy po owulacji się coś pojawi. Zrobilam dziś test na infekcję intymną no i mam 5,8 pH więc coś się dzieje ☹

    Wiadomość wyedytowana przez autora 24 października 2019, 21:18

    13 cs
  • Kitka_87 Autorytet
    Postów: 1251 947

    Wysłany: 24 października 2019, 21:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna, a jak Twoja cytologia? Masz aktualną? Może warto powtórzyć?

    02.2020: 11 cs 🤰💜 Rodzę w 11.2020 💚

    9cs cb 😔

    05.2019: MUCHa✓Ureaplasma parvum~obecna
    08.2019: morfo✓
    11.19(3dc): LH~6,69✓FSH~7,82✓E2~46,40✓Glukoza~82,30✓ Insulina~9,70🤔TSH~1,98✓FT3~3,65✓FT4~1,22✓Testosteron~28,50✓
    Prolaktyna~11,50✓
    12.2019(7dpo): Progesteron~19,90✓E2~209,00✓
    02.2020: Homocysteina~7,21✓Fe~80,30✓Mg~2,23✓wit.D~34,60⬆️
    kwas foliowy~35,40😱 ANA1~dodatnie❌
    📝21.02: powtórka progesteron, ANA2, antyTPO, antyTG
    📝Dalej: krzywa cukrowa i insulinowa, B12, powtórka kwasu foliowego, białko S, białko C
    💊Stare suple:Pregna DHA, Slow Mag, Wit. D Vigantoletten lek
    💊Nowe suple od 07.02:Acard 75, Mio-inozytol 1500, Folian 400, metyle: B12+B6, JodaVit
    📌Wspomagacze:olej z wiesiołka i siemienia lnianego, ananasik
    ♂️10.2019:badanie nasienia~morfo:18% 💪
  • justynach Koleżanka
    Postów: 40 14

    Wysłany: 25 października 2019, 06:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitka_87 wrote:
    Justyna, a jak Twoja cytologia? Masz aktualną? Może warto powtórzyć?

    Miałam robioną na początku marca wyszedł stan zapalny, dostałam leki i na koniec maja miałam powtórzoną było dobrze. Teraz mam mieć w grudniu

    13 cs
  • Kitka_87 Autorytet
    Postów: 1251 947

    Wysłany: 25 października 2019, 06:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaki masz opis Justyna? ASC-US?

    Robiłam dziś test i tylko jedna kreska (24 dc).

    Pewnie jutro dostanę @ lub od stresów mi się przesunie o 2-3 dni.

    02.2020: 11 cs 🤰💜 Rodzę w 11.2020 💚

    9cs cb 😔

    05.2019: MUCHa✓Ureaplasma parvum~obecna
    08.2019: morfo✓
    11.19(3dc): LH~6,69✓FSH~7,82✓E2~46,40✓Glukoza~82,30✓ Insulina~9,70🤔TSH~1,98✓FT3~3,65✓FT4~1,22✓Testosteron~28,50✓
    Prolaktyna~11,50✓
    12.2019(7dpo): Progesteron~19,90✓E2~209,00✓
    02.2020: Homocysteina~7,21✓Fe~80,30✓Mg~2,23✓wit.D~34,60⬆️
    kwas foliowy~35,40😱 ANA1~dodatnie❌
    📝21.02: powtórka progesteron, ANA2, antyTPO, antyTG
    📝Dalej: krzywa cukrowa i insulinowa, B12, powtórka kwasu foliowego, białko S, białko C
    💊Stare suple:Pregna DHA, Slow Mag, Wit. D Vigantoletten lek
    💊Nowe suple od 07.02:Acard 75, Mio-inozytol 1500, Folian 400, metyle: B12+B6, JodaVit
    📌Wspomagacze:olej z wiesiołka i siemienia lnianego, ananasik
    ♂️10.2019:badanie nasienia~morfo:18% 💪
  • justynach Koleżanka
    Postów: 40 14

    Wysłany: 25 października 2019, 07:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitka_87 wrote:
    Jaki masz opis Justyna? ASC-US?

    Robiłam dziś test i tylko jedna kreska (24 dc).

    Pewnie jutro dostanę @ lub od stresów mi się przesunie o 2-3 dni.

    Tak dokładnie ASCUS

    13 cs
  • Kitka_87 Autorytet
    Postów: 1251 947

    Wysłany: 25 października 2019, 07:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna nie chcę Cię straszyć, ale ja miałam ASC-US w październiku, leczyłam się 3 miesiące i dziś mogę powiedzieć, że było to bez sensu, bo jak już wiem mam HPV16. Po tych 3 miesiącach znowu ASC-US, znowu leczenie. W końcu ładna cytologia. Miałam kolejną mieć dopiero w listopadzie. Zrobiłam w sierpniu... I co? Mam ASC-H i czekam na kolposkopię od września. Czekam tak długo, bo jadę do Poradni Patofizjologii Szyjki Macicy. Test na HPV zrobiłam tylko dlatego, że jestem niecierpliwa. Wynik mnie zwalił z nóg. Nie życzę Ci wirusa, ale ja bym zrobiła na Twoim miejscu wymaz i test w kierunku wirusa, bo ja nie miałam żadnych objawów, a Twoje krwawienia są niepokojące.

    02.2020: 11 cs 🤰💜 Rodzę w 11.2020 💚

    9cs cb 😔

    05.2019: MUCHa✓Ureaplasma parvum~obecna
    08.2019: morfo✓
    11.19(3dc): LH~6,69✓FSH~7,82✓E2~46,40✓Glukoza~82,30✓ Insulina~9,70🤔TSH~1,98✓FT3~3,65✓FT4~1,22✓Testosteron~28,50✓
    Prolaktyna~11,50✓
    12.2019(7dpo): Progesteron~19,90✓E2~209,00✓
    02.2020: Homocysteina~7,21✓Fe~80,30✓Mg~2,23✓wit.D~34,60⬆️
    kwas foliowy~35,40😱 ANA1~dodatnie❌
    📝21.02: powtórka progesteron, ANA2, antyTPO, antyTG
    📝Dalej: krzywa cukrowa i insulinowa, B12, powtórka kwasu foliowego, białko S, białko C
    💊Stare suple:Pregna DHA, Slow Mag, Wit. D Vigantoletten lek
    💊Nowe suple od 07.02:Acard 75, Mio-inozytol 1500, Folian 400, metyle: B12+B6, JodaVit
    📌Wspomagacze:olej z wiesiołka i siemienia lnianego, ananasik
    ♂️10.2019:badanie nasienia~morfo:18% 💪
  • justynach Koleżanka
    Postów: 40 14

    Wysłany: 25 października 2019, 08:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdzie robiłaś badanie i jaki koszt?
    To plamienie wystąpiło tylko w zeszłym cyklu,nigdy wcześniej nie miałam. Cytologia z wynikiem ASCUS pierwszy raz wyszła mi w lutym 2018 r., później było dobrze i w marcu 2019 r. znów ASCUS. Nie mam pojęcia co dalej robić 😏

    13 cs
  • Kitka_87 Autorytet
    Postów: 1251 947

    Wysłany: 25 października 2019, 08:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna nie twierdzę, że masz HPV, ale może jakaś dysplazja się zrobiła. Czytałam o przypadku jednej dziewczyny, która miała plamienia kontaktowe w drugiej fazie cyklu. Lekarz to zrzucił na niedomogę lutealną, bo miała dobra cytologię. Zmieniła lekarza. Ten skierował ją na kolposkopię i niestety okazało się, że ma dysplazję CIN3.

    Nie straszę, ale ja bym poszła z tym dalej, bo cytologia wychodzi często fałszywie ujemna. Dla mnie Twoje krwawienie jest niepokojące.

    Ja poszłabym na test HPV HR. Idziesz do laboratorium i prosisz o wymazówkę do tego badania. Z wymazowką idziesz do ginekologa i prosisz o pobranie wymazu z szyjki macicy. Z wymazem idziesz do laboratorium. Płacisz około 200zł.

    Jeśli wyjdzie HPV to leczenie na nic się tutaj zda, z tym wynikiem możesz się śmiało umawiać na kolposkopię.

    Ja nie ufam cytologii odkąd wyszło u mnie ASC-US. Pół roku chciałam jej ufać mając ten wynik. Ale teraz nie ma takiej opcji.

    02.2020: 11 cs 🤰💜 Rodzę w 11.2020 💚

    9cs cb 😔

    05.2019: MUCHa✓Ureaplasma parvum~obecna
    08.2019: morfo✓
    11.19(3dc): LH~6,69✓FSH~7,82✓E2~46,40✓Glukoza~82,30✓ Insulina~9,70🤔TSH~1,98✓FT3~3,65✓FT4~1,22✓Testosteron~28,50✓
    Prolaktyna~11,50✓
    12.2019(7dpo): Progesteron~19,90✓E2~209,00✓
    02.2020: Homocysteina~7,21✓Fe~80,30✓Mg~2,23✓wit.D~34,60⬆️
    kwas foliowy~35,40😱 ANA1~dodatnie❌
    📝21.02: powtórka progesteron, ANA2, antyTPO, antyTG
    📝Dalej: krzywa cukrowa i insulinowa, B12, powtórka kwasu foliowego, białko S, białko C
    💊Stare suple:Pregna DHA, Slow Mag, Wit. D Vigantoletten lek
    💊Nowe suple od 07.02:Acard 75, Mio-inozytol 1500, Folian 400, metyle: B12+B6, JodaVit
    📌Wspomagacze:olej z wiesiołka i siemienia lnianego, ananasik
    ♂️10.2019:badanie nasienia~morfo:18% 💪
  • justynach Koleżanka
    Postów: 40 14

    Wysłany: 25 października 2019, 10:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za podpowiedź.
    Chyba rzeczywiście zrobię sobie to badanie

    Kitka_87 lubi tę wiadomość

    13 cs
  • justynach Koleżanka
    Postów: 40 14

    Wysłany: 25 października 2019, 12:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitka_87 a Ty masz nadżerkę?

    13 cs
  • Kitka_87 Autorytet
    Postów: 1251 947

    Wysłany: 25 października 2019, 13:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem 😅 Brzmi to śmiesznie, ale kiedyś mi moją ginekolog mówiła, że mam malutką. Dawno, dawno temu. Potem nie było tematu. Jak zaczęłam mieć złą cytologię to ani słowem nie powiedziała o nadżerce. Leczyłam się 6 miesięcy, a podobno glubułki mogą na samą nadżerkę działać leczniczo, ale jak pisałam nie była ona powodem do moich podejrzeń co do złego wyniku. Ostatnio jak pobierałam wymaz u innego lekarza to zapytał czy mam nadżerkę, powiedziałam, że nie wiem. A potem jak pobierał wymaz powiedział, że jest tu jakiś czerwony punkt czy jakoś tak, ale jego zdaniem to nie jest nadżerka. I tyle wiem, że nic nie wiem 😒

    02.2020: 11 cs 🤰💜 Rodzę w 11.2020 💚

    9cs cb 😔

    05.2019: MUCHa✓Ureaplasma parvum~obecna
    08.2019: morfo✓
    11.19(3dc): LH~6,69✓FSH~7,82✓E2~46,40✓Glukoza~82,30✓ Insulina~9,70🤔TSH~1,98✓FT3~3,65✓FT4~1,22✓Testosteron~28,50✓
    Prolaktyna~11,50✓
    12.2019(7dpo): Progesteron~19,90✓E2~209,00✓
    02.2020: Homocysteina~7,21✓Fe~80,30✓Mg~2,23✓wit.D~34,60⬆️
    kwas foliowy~35,40😱 ANA1~dodatnie❌
    📝21.02: powtórka progesteron, ANA2, antyTPO, antyTG
    📝Dalej: krzywa cukrowa i insulinowa, B12, powtórka kwasu foliowego, białko S, białko C
    💊Stare suple:Pregna DHA, Slow Mag, Wit. D Vigantoletten lek
    💊Nowe suple od 07.02:Acard 75, Mio-inozytol 1500, Folian 400, metyle: B12+B6, JodaVit
    📌Wspomagacze:olej z wiesiołka i siemienia lnianego, ananasik
    ♂️10.2019:badanie nasienia~morfo:18% 💪
  • justynach Koleżanka
    Postów: 40 14

    Wysłany: 25 października 2019, 13:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam sporą nadżerkę. Przy którejś wizycie ginekolog zrobił zdjęcie i mi pokazał jak wygląda...ogroooomna

    13 cs
  • Iskierka87 Autorytet
    Postów: 1353 773

    Wysłany: 12 listopada 2019, 19:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puk, Puk czy ktoś tu jeszcze zagląda? Szkoda że wątek tak szybko upadł :(

    piu3s65gtrxpqdci.png
    Szczęście sprzyja tym, którzy mają odwagę by po nie sięgać!
  • Kitka_87 Autorytet
    Postów: 1251 947

    Wysłany: 12 listopada 2019, 19:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie coś '87 nie zyskał na swej potencjalnej sławie 😝 Ja jestem na listopadowym i grudniowym głównie ☺️

    02.2020: 11 cs 🤰💜 Rodzę w 11.2020 💚

    9cs cb 😔

    05.2019: MUCHa✓Ureaplasma parvum~obecna
    08.2019: morfo✓
    11.19(3dc): LH~6,69✓FSH~7,82✓E2~46,40✓Glukoza~82,30✓ Insulina~9,70🤔TSH~1,98✓FT3~3,65✓FT4~1,22✓Testosteron~28,50✓
    Prolaktyna~11,50✓
    12.2019(7dpo): Progesteron~19,90✓E2~209,00✓
    02.2020: Homocysteina~7,21✓Fe~80,30✓Mg~2,23✓wit.D~34,60⬆️
    kwas foliowy~35,40😱 ANA1~dodatnie❌
    📝21.02: powtórka progesteron, ANA2, antyTPO, antyTG
    📝Dalej: krzywa cukrowa i insulinowa, B12, powtórka kwasu foliowego, białko S, białko C
    💊Stare suple:Pregna DHA, Slow Mag, Wit. D Vigantoletten lek
    💊Nowe suple od 07.02:Acard 75, Mio-inozytol 1500, Folian 400, metyle: B12+B6, JodaVit
    📌Wspomagacze:olej z wiesiołka i siemienia lnianego, ananasik
    ♂️10.2019:badanie nasienia~morfo:18% 💪
  • Iskierka87 Autorytet
    Postów: 1353 773

    Wysłany: 12 listopada 2019, 20:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szkoda bo myślałam że wątek się rozkręci a mało chyba dziewczyn co by się starały z tego rocznika przynajmniej jak ja o pierwsze dziecko ;)

    piu3s65gtrxpqdci.png
    Szczęście sprzyja tym, którzy mają odwagę by po nie sięgać!
‹‹ 5 6 7 8 9 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego

Projekt OvuFriend: "Opracowanie nowych w skali światowej rozwiązań w obszarze uczenia maszynowego wspierających w planowaniu rodziny i pokonywaniu problemu niepłodności" współfinansowany przez Narodowe Centrum Badań i Rozwoju w ramach programu Inteligentny Rozwój 2014-2020.

UTWÓRZ KONTO

Twoje dane są u nas bezpieczne. Nigdy nie udostępnimy nikomu Twojego adresu e-mail ani bez Twojego pozwolenia nie będziemy wysyłać do Ciebie wiadomości. My również nie lubimy spamu!

Twój adres e-mail: 
OK Anuluj
Dziękujemy za dołączenie do OvuFriend!

Wysłaliśmy do Ciebie wiadomość z linkiem aktywacyjnym.

Aby aktywować konto przejdź do swojej poczty email , a następnie kliknij na link aktywacyjny, który do Ciebie wysłaliśmy.

Jeśli nie widzisz naszej wiadomości, zajrzyj proszę do folderu Spam.

OK (15)