Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik '87 - Zapraszam :)
Odpowiedz

Rocznik '87 - Zapraszam :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2014, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patrycja87 wrote:
    Dostałam @, czyli u mnie dwie kreski na teście , to chyba ten 0,01 % błędu :(

:( u mnie dziś też @ przyszła... więc jesteśmy w podobnej sytuacji... oby kolejny cykl był nasz ;)

• patrycja87 Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj fajnie ,że ktoś idzie ze mną ramie w ramię , kochana czuję ,że na święta będziemy się wszystkim chwalić jak nie na niepodległość to na Boże Narodzenie już na pewno :)

estrella, Lena87 lubią tę wiadomość

Trzymam kciuki żeby u każdej z nas zabiło maleńkie serduszko :)
    oar8skjoxel36ri5.png
    [ur
    km5sdf9hq6q185b9.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2014, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patrycja87 wrote:
    Oj fajnie ,że ktoś idzie ze mną ramie w ramię , kochana czuję ,że na święta będziemy się wszystkim chwalić jak nie na niepodległość to na Boże Narodzenie już na pewno :)

I tak ma być! Trzeba myśleć pozytywnie a na pewno się uda ;) Też się cieszę, że nie jestem sama... będziemy się wzajemnie wspierać :)

• patrycja87 Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie, miło mi bardzo :)

estrella lubi tę wiadomość

oar8skjoxel36ri5.png
    [ur
    km5sdf9hq6q185b9.png

• werni Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez sie staram dziewczynki, nie jestescie same :)

estrella lubi tę wiadomość

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2014, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też ;) aktualnie jestem po owulacji :D
    Jak na razie jestem spokojna, ale im bliżej będzie do testowania tym ciężej . :)

• werni Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do testowania to mam jeszcze miesiac.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2014, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj o 12: 30 idę na usg i zobaczymy co tam słychać po CLO ;) nie wiem czy owulka już nie była..albo jest teraz? :P

Lena87 lubi tę wiadomość

• Butter Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patrycja87 wrote:
    Wiesz bo to jest tak przy pierwszym nie myślałam nawet o tym, kiedy zajdę itp. Teraz jakoś gorzej to znoszę. Ale wiem że Tobie Lena też się uda, pamiętaj ,że w całym roku, najwięcej kobiet zachodzi w ciąże w okresie zimowym :)

Narobiłaś mi nadzieji tym zimowym okresem... eh było by bosko... mam nadzieję, że kiedyś się w końcu doczekam

860ih371w1equ1ox.png
    f2wl9n73ao6srr6d.png
  • Butter Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziewczyny, pełna nadzieji zaczynam kolejny cykl, trochę załamana po ostatnim, bo już myślałam, że się udało tempka była piękna, a tu na łeb na szyję spadła i buu @

860ih371w1equ1ox.png
    f2wl9n73ao6srr6d.png
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, pozwólcie że się dołączę :) obecnie z mężem staramy się o nasze pierwsze dziecko, to nasz drugi cykl i właśnie dzisiaj zrobiłam po raz pierwszy test owulacyjny i wyszło mi, że owulacja będzie w ciągu 24-36h :D świetna niespodzianka biorąc pod uwagę moje bardzo nieregularne cykle, oby wszystko poszło po mojej myśli, już mężowi oświadczyłam, że przez najbliższe 3 dni musi znaleźć czas na <3

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i co twoj na to? :) ja tam nie wierze testom owulacyjnym..

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cieszy się i mówi, że znajdzie czas :) ja nie mam innego wyboru jak im wierzyć ponieważ mój najdłuższy cykl od stycznia trwał 54dni a najkrótszy 19 więc na czymś polegać muszę a nie jest to jeszcze ten etap, żeby mierzyć temperaturę itd. Zresztą ja nie umiem obserwować swojego organizmu :/ kiedyś wiedziałam kiedy mam owu ponieważ czułam duży ból w jajniku, ale od dłuższego czasu nic nie czuję...

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2014, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny ;) od początku tygodnia taka byłam zajęta, że nawet nie miałam czasu zajrzeć na forum... chociaż zauważyłam też i pozytywy tej sytuacji - głowa zajęta czym innym niż rozmyślaniem o ciąży więc udało się wyluzować ;) w poniedziałek byłam u znajomych, którzy mają miesięczną córeczkę... słodkie maleństwo ale wyglądają jak zombi :p córka daje im nieźle w kość ;) tak więc postanowiłam się cieszyć tym co mam... jak będzie dziecko to już takiego spokojnego i beztroskiego wieczoru jak dziś nie będę miała ;) a tak się zastanawiam czy bierzecie jakieś suplementy diety? Jakieś witaminy... chcę w coś zainwestować ale nie wiem jakie byłyby najlepsze? Na razie łykałam tylko kwas foliowy i magnez z b6...

• werni Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mi sie wydaje ze nie czuje owulki, nie wiem, zobaczymy z nowym cyklu, ja tez bralam tylko magnez z b6, kwas f., i popijalam wapno, teraz chce wyprobowac vita-min plus mama, duzo w sklad wchodza witaminy, jestem szczupla to nie powinno mi zaszkodzic, jak czytalam na jednej stronce.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2014, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja od dzisiaj biorę dupka, więc objawy lada dzień się pojawią.. zobaczymy co ten cykl przyniesie, był 2 pęcherzyki, ból i po bólu więc owulacja powinna być. We wtorek idę jeszcze na progesteron.

• patrycja87 Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyobraźcie sobie,że wczoraj zrobiłam test, dodam ,że po miesiączce, i znowu były dwie kreski. Myślałam ,że oszaleję więc poszłam do gina, okazało się ,że w macicy nic nie widać, nie ma śladu, pozamacicą też , więc skąd dwie kreski. Gin uważa ,że mogłam poronić właśnie w tej miesiączce, bardzo wcześnie i na teście mogą jeszcze wychodzić dwie kreski. W pon idę zrobić bete ,żeby się upewnić :(

oar8skjoxel36ri5.png
    [ur
    km5sdf9hq6q185b9.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2014, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patrycja dziwna sytuacja, ale przykro mi jeśli to faktycznie prawda :( może idź dzisiaj na betę bo będziesz do pon. żyła w takiej niepewności.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2014, 08:02

• patrycja87 Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem tak przeziębiona,że mówić nie mogę , więc się dziś wybrać nie dam rady, ale jak pójdę w pon o 7:00 to o 15:00 już będzie wynik

oar8skjoxel36ri5.png
    [ur
    km5sdf9hq6q185b9.png

• Fatim Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przykra sprawa, ale jeśli spojrzy się na to pod względem natury, może być trochę łatwiej. Mi kiedyś tłumaczyli, że tak to już niestety jest a wczesne poronienie to obrona przed chorobami, gdyż taki embrion najprawdopodobniej jest mocno uszkodzony lub nieprawidłowy, nic na to nie poradzimy. Głowa do góry. U nas wczoraj było <3, mam nadzieję że coś z tego będzie.

pirelka lubi tę wiadomość

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
‹‹ 72 73 74 75 76 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ