Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik '87 - Zapraszam :)
Odpowiedz

Rocznik '87 - Zapraszam :)

Oceń ten wątek:
  • sabunia Koleżanka

Wysłany: 29 października 2014, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misake:-) ciekawa jestem czy jest na to rada...
    ja juz nie wiem co mam robic, mysle tylko o tymod owulki i tak w kolko :-(

• Fatim Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja niestety też i ciągle wpatruję się w swój wykres i zastanawiam się czy coś zaznaczyć jakby to miało coś przyspieszyć ;P

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O właśnie pomyślałam, żeby zaczęła się już @ i rozpoczęła kolejny cykl chociaż nie miałam jeszcze owulacji :/ jakoś nie wierzę w ten cykl a są one takie długie... Mam wrażenie, że po dziecko to trzeba jednak odczekać w kolejce :( deprecha jak nic i tyle rozczarowań w koło

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2014, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misake wrote:
    U mnie nadziei brak niestety- żałoba :D Nie rozumiem jak to możliwe!!! wszystko fajnie, wyniki idealne, tsh na idealnym poziomie, żelik był a tu prosze!!!
    ja pierdziu!!! estrella 10 dpo wynik powinien wykazać ciąze wg gin także dupa blada! ale dzieki kochana za wsparcie. :**

Przykro mi :( ale łączę się w bólu bo zaczęłam dziś plamić co oznacza, że jutro lub pojutrze @ rozkręci się na całego... cieszę się, że przyjedzie szybciej niż miała... bo to znaczy, że cykle mi się skróciły i szybciej będzie można zaczynać od nowa...

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2014, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojj coś mi się wydaje, że jak się już decydujemy na ciążę to niestety nie da rady się wyluzować i myśleć o czymś innym :p zawsze to gdzieś tam z tyłu głowy jest... i raczej będzie... naszą uwagę musiałaby odwrócić na prawdę baaaaaardzo ważna rzecz... a myślę, że ważniejszej niż ciąża w tym momencie dla nas nie ma... tak więc będziemy tak dalej myślały, wypatrywały objawów, wkręcały sobie... aż do czasu kiedy faktycznie zobaczymy 2 kreski czego sobie i Wam z całego serca życzę :D

• misake Koleżanka

Wysłany: 29 października 2014, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trzeba to olac i czerpac radosc z sexu. ja olewam ten wykres. wiem ze jestem zdrowa ze owulka wystepuje bo takie mam bole ze jestem w stanie wyliczyc co do godziny kiedy uwalnia sie jajeczko :D monitoring mialam przy okazji nawet jeszcze nie myslalam tak powaznie o ciazy, tsh idealne. problem lezy w glowie i tyle.
    niezle pozaznaczalam! od objawow mam kolorowo, wszystkie kolory teczy. mozna nabawic sie depresji. to moj pierwszy cykl staran a ja juz mam dola. widze ze nie prowadzi to do niczego a przy okazji juz moj maz ma mnie dosyc tak mu nagdalam o tej ciazy :D

na ktoryms forum dziewczyna napisala ze ciaza przychodzi w najmniej oczekiwanym momencie gdy juz sie wyluzuje totalnie.
    wiem ze to trudne bo przeciez trzeba kontrolowac sluz i sikac na te testy owu to juz stresuje sa dwa paski czy nie, ale jakos to trzeba wypoziomowac i cieszyc sie zyciem.

jak ma powstac nowe zycie w atmosferze grobowca, dola przeciez to szczescie. mysle sobie ze trzeba sie opanowac wyciszyc i myslec racjonalnie stres nie jest dobrym sprzymierzencem dzialan malo tego jeszcze psuja sie relacje z mezem bo ile mozna gadac i plakac jest to zupelnie niepotrzebne

♡ cykl starań

jnmqflw1y0q6glle.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2014, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojjj mój też ma mnie dość... już wiele razy mi mówił, żebym przestała mu mówić o ciąży bo prędzej czy później zajdę... wkurza się, że ciągle tylko o dziecku i o ciąży mówię... ja od następnego cyklu też nic nie zaznaczam... nie będę mierzyła tempki, testy owu u mnie nie działają... bo nic nie pokazały a ginka owulację stwierdziła... a objawów i w tamtym i w tym cyklu miałam pełno :D tak więc jedyne co zrobię to kupię ten magiczny żel żeby śluzu było więcej i niech się dzieje wola nieba :D nie dajmy się zwariować :P

• misake Koleżanka

Wysłany: 29 października 2014, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    estrella moze ja omijasz po prostu otoz w mojej madrej ksiazce w oczekiwaniu na ciaze ( polecam serdecznie!) wyczytalam ze testy robi sie dwa razy dziennie
    11:00-15:00 oraz 17:00-22:00 zaczynajac testowac 3-4 dni przed polowa cyklu
    ja testuje testami z rosmana facelle czy jakos tak i jestem zadowolona wynik jest jednoznaczny nie pozostawia watpliwosci.
    wazne jest tez zeby stosunki odbywaly sie 3 dni przed owulka , w owulke i 1 dzien po. no u mnie tak bylo ale coz:D

zel polecam moge powiedziec ze wzmaga doznania, ja mialam w aplikatorach wpuszcza sie cala mala tubke do pochwy ale sa tez w postaci zelu zeby zwilzyc na zewnatrz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2014, 19:39

♡ cykl starań

jnmqflw1y0q6glle.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2014, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm... może faktycznie nie trafiam bo testy robię raczej wieczorem... te wcześniejsze musiałabym w pracy robić, a chyba nie czułabym się komfortowo :P przez ostatnie cykle kochaliśmy się blisko owulki a i tak nic z tego nie wyszło... ale widocznie tak miało być... na szczęście ja jakoś bardzo nie przeżywam... nie płaczę, że się nie udało... zawsze sobie powtarzam, że widocznie tak miało być i być może to nie ten czas... I staram się szukać pozytywów np. teraz cieszę się, że ufarbuję włosy bo już odrosty mam :P poza tym równo za tydzień jedziemy na urlop w góry i gdybym była w ciąży nie mogłabym korzystać z sauny... a tak będę mogła na grzańca iść i w saunie się wygrzać czyli wykorzystać ten urlop na maksa ;) oby tylko zmiana klimatu nic mi w cyklu nie przestawiła... A tak szczerze mówiąc to teraz bardziej martwię się wynikami znamienia... bo już sobie wkręciłam, że pewnie mam czerniaka :/ i to mnie nieźle stresuje... ale być może za tydzień już coś będzie wiadomo...

• misake Koleżanka

Wysłany: 29 października 2014, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dokladnie ja rowniez tak na to patrze ciesze sie ze bede mogla isc do fryzjera bo mam juz odrosty i nie przezentuja sie tak dobrze.
    rozwazam tez szczepienie na grype bo naleze do tych ktorych zaraz cos zlapie jak tylko przyjdzie kichajacy do pracy.

urlop swietna sprawa ale ci fajnie :)

♡ cykl starań

jnmqflw1y0q6glle.png
  • misake Koleżanka

Wysłany: 29 października 2014, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja sobie tez wkrecilam chorobe a teraz widze ze z ciazy nici przestalam sie tak stresowac bolem wezla i nagle lepiej sie czuje zenada:D

♡ cykl starań

jnmqflw1y0q6glle.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2014, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo my za dużo sobie wkręcamy ;) ehhh ciężkie z nas przypadki... :D pewnie jak zajdziemy to żadnych objawów nie będziemy miały i bardzo się zdziwimy ;)

• misake Koleżanka

Wysłany: 29 października 2014, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dokladnie tak :)

♡ cykl starań

jnmqflw1y0q6glle.png
  • misake Koleżanka

Wysłany: 31 października 2014, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Estrella czy ty tu jesteś?
    Odebrałam wyniki drugiej bety z wyniku 3,9 skoczyła mi do 76 :D
    Jestem w szoku!!!
    Czy ty już testowalas?

♡ cykl starań

jnmqflw1y0q6glle.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2014, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misake wrote:
    Estrella czy ty tu jesteś?
    Odebrałam wyniki drugiej bety z wyniku 3,9 skoczyła mi do 76 :D
    Jestem w szoku!!!
    Czy ty już testowalas?

Czyli jednak ciąża??? Rozumiem, że mogę gratulować :)

Ja nie testowałam bo już 3 dzień mam plamienie co oznacza, że @ przyszła tyle, że nie chce się rozkręcić... żebym mogła nowy cykl zacząć :/ tym razem nic z tego... ale właśnie zamówiłam żel więc może to coś da... mam nadzieję ;)

• misake Koleżanka

Wysłany: 31 października 2014, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Estrella jestem w szoku. W pon powtórzę betę i umówię sie do lekarza chociaż u mojej pani dr cieżko z terminami mam nadzieje ze potwierdzi :)
    Zrobiłam 4 testy pepino o czułości 10 i żaden nie wyszedł ! Cień pojawił sie na teście o czułości 25
    Dziś 13 dpo mam nadzieje ze beta ladnie urośnie jeżeli tak to moze sie okazać ze to był pierwszy cykl zakończony sukcesem a żel dał radę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2014, 21:34

♡ cykl starań

jnmqflw1y0q6glle.png
  • misake Koleżanka

Wysłany: 31 października 2014, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Generalnie widzę ze testy to lipa lepiej czekać do terminu miesiączki i iść na betę

♡ cykl starań

jnmqflw1y0q6glle.png
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też już złożyłam zamówienie na ten żel :) jaki miałaś w tubce czy aplikatorach ? ja się rozkręciłam i zamówiłam oba :P czekam tylko aż dostanę sms potwierdzający, że mogę przyjechać już po zamówienie, obym zdążyła przed owulacją :O

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2014, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Testy to chyba faktycznie lipa w takim razie... lepiej kierować się betą i jej wzrostem ;) tak więc po cichu gratuluję ;) baaardzo się cieszę ;) u mnie @ się rozkręciła więc cykl rozpoczęty... oby owocny :D

Fatim ja zamówiłam w tubce, będę aplikowała strzykawką bo to niby wydajniej :D oby nam pomógł - trzymam kciuki :D

• Fatim Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Estrella z pewnością pomoże, wierzę, że z nim szybciej zajdziemy niż bez niego :) po pierwsze daje super poślizg a to rozluźnia i relaksuje więc może nie będzie się tak myśleć o dziecku (mi się zdarza nawet w trakcie stosunku) ;) po drugie pomaga osobom, które mają problem ze śluzem a po trzecie pomaga plemnikom a nie zabija je jak ślina czy zwykle lubrykanty :D

estrella lubi tę wiadomość

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
‹‹ 79 80 81 82 83 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ