X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92-95 zapraszam :)
Odpowiedz

Rocznik 92-95 zapraszam :)

Oceń ten wątek:
  • Jula222 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa99 wrote:
    oby :)

dobra, ogarniam trochę w pracy i zmywam do domku :)
    wieczorem do was może zajrzę, chyba, że znowu będzie padać i na dwór nie da rady wyjść...

miłego popołudnia :)

trzymaj się :)

bl9chdgeprsz4jls.png
    ug379vvjahkjd57g.png
    Aniołek 2.02.2013 (11 tydz.) [*][*][*] Zawsze będziesz w naszych serduszkach Aniołeczku!
  • la Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jula, właśnie z jednej strony strasznie mi żal, że do tej pory nie wyszło, że dziewczyna, na której weselu byliśmy już jako małżeństwo, będzie rodziła w lipcu, kiedy to ja powinnam mieć już dzidziusia przy sobie, ale z drugiej strony wiem, że nie dotarlibyśmy się tak dobrze z R, bo pierwsze pół roku po ślubie to był koszmar, nie piłabym się pierwszy raz w życiu, nie poszła na zumbę, nie zaczęłabym odnawiać mebli. Tak na prawdę ten rok był dla mnie i dla mojego męża bardzo dobrym rokiem.

2012-2015 pierwsze starania, czynnik męski, 2IUI, ciąża biochemiczna
    -
    maj 2021 kwalifikacja do ICSI+FAMSI
    10.06 długi protokół
    19.07 punkcja, 30 jaj, 21 dojrzałych, zapłodnionych 6
    24.07 I transfer (ET) blastka 4.1.1😔
    24.08.21 II transfer (FET) blastka 4.1.1; biochemiczna😔
    30.09.21 III transfer (FET) blastka 4.1.1 ciąża pozamaciczna😔

01.04.2022 IV transfer (FET na cyklu naturalnym) blastki 4.2.2. i 3.2.3; biochemiczna

Koniec naszych starań.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2014, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojeeej ale się rozpisałyście :)) nadrabiania a nadrabiania :))

• KasSsia22 Debiutantka

Wysłany: 8 maja 2014, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was dziewczynyki nie dawno wstalam posprzatalam w domku i oczom nie wierze ile tu nakreslilyscie ;))
    srpobuje was nadrobic lece na lekturke ;)

fdqgmkwyottrujk7.png
  • KasSsia22 Debiutantka

Wysłany: 8 maja 2014, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis rano wrocilam z nocki i nie wytrzymalam musialam zatestowac i niestety jedna kreska... w sobote @ powinna przyjsc ... coz nadzieja w nastepnym cyklu zastanawiam sie nad tym mierzeniem tempki od nastepnego cykliu tylko raczej marnie sie na tym znam i niewiem dokladnie o co chodzi z tym spadkiem tempki kiedy co i jak . ;)

fdqgmkwyottrujk7.png
  • la Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasSsia22 nie mierz :) milej się stara bez tego.

2012-2015 pierwsze starania, czynnik męski, 2IUI, ciąża biochemiczna
    -
    maj 2021 kwalifikacja do ICSI+FAMSI
    10.06 długi protokół
    19.07 punkcja, 30 jaj, 21 dojrzałych, zapłodnionych 6
    24.07 I transfer (ET) blastka 4.1.1😔
    24.08.21 II transfer (FET) blastka 4.1.1; biochemiczna😔
    30.09.21 III transfer (FET) blastka 4.1.1 ciąża pozamaciczna😔

01.04.2022 IV transfer (FET na cyklu naturalnym) blastki 4.2.2. i 3.2.3; biochemiczna

Koniec naszych starań.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2014, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie tam nic nie ujęło w radości ze starania :p
    mnie bardziej denerwuje to, że jak zmierzę o innej godzinie to w sumie tak jakbym wcale nie musiala mierzyć.

jeśli wstajesz o tych samych godzinach itd to mierz, zawsze się czegoś więcej dowiesz o swoim organizmie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2014, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dokładnie wiele dziewczyn o jakichś nieprawidlowosciach dowiedzialy sie wlasnie dzieki mierzeniu temp :) zawsze to jakas wiedza o swoim organizmie i nie boj sie wszystkiego sie nauczysz :)

• KasSsia22 Debiutantka

Wysłany: 8 maja 2014, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za rady jeszcze o tym pomysle . U mnie dzis taka deszczowa pogoda i od raana glowa mnie boli a jak wy sie czujecie dziewczynki ? :)

fdqgmkwyottrujk7.png
  • katarzynnn Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Troszke sobie pospalam ale jestem zpowrotem ;-)

w57v3e3kp7087rpf.png Rocznik 92 starajacy sie o mlucha. .
  • katarzynnn Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to spie caly dzien ;-)

• KasSsia22 Debiutantka

Wysłany: 8 maja 2014, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja ogladam pierwsza milosc i jem slonecznik ;)

fdqgmkwyottrujk7.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katarzynnn wrote:
    To ciezkie 4 dni bede.Dziekuje za rade ograniczymy narazie i tak jak mowisz nie bede wkladac paluchow
    ja też za 4 dni testuje, trzymam kciuki :)

katarzynnn lubi tę wiadomość

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa99 wrote:
    ale żesmy się dzisiaj rozpisały :D
    powodzenia nadrabiającym
    no właśnie czytam i czytam :D

co do porodu to tez bym nie chciała żeby mąż był przy mnie, tym bardziej ze on nienawidzi szpitali, a ja jestem bardziej z tych wstydliwych, na cs nie chcialabym no chyba ze zagrozenie zycia czy cos.. ale cs to dluzej dochodzi się do normy ;/ jakaś masakra.. a znów naturalnie to poboli i pozniej przestanie.. normalnie funkcjonujesz sama natura.. wiem że katorga ale taka jest niestety natura okrutna, a co do cs to siostra męża miala ale wszystko ok poszlo, a druga siostra naturalny i facetka byla obok niej na sali i miala ustawioną cs na 21 stycznia dzien babci.. i pech trafil ze oderwala się jej jakas płytka w czaszce, ponoc ból nie do opisania i jej powiedzieli ze niestety bole moga byc do konca zycia i to nie odwracalne.. a nie wiem jak jej się losy dalej potoczyly... więc czasami nie warto iść na łatwiznę, chociaż czasami jest konieczność i to rozumiem...

• katarzynnn Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieeki ja rowniez trzymam kciuki ;-)

mizzelka lubi tę wiadomość

• niecierpliwa21 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam obstaje za moim cesarskim cięciem, na spokojnie, kultura pełna i prywatnie w klinice :)

nxbhnwz.png
  • mizzelka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie też dyńka boli :(
    ale staram się myśleć trzeźwo bo miałam majstrów na głowie..

korci mnie strasznie żeby zatestować, mam dwa.. Pink i pre-test. (chyba ten drugi zostawie na 14dpo)

• katarzynnn Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem za naturalnym porodem. W wannie.ale wiadomo zycie rysuje czasem inne scenariusze czas pokaze. ..

• katarzynnn Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znam to uczucie jestem pelna niecirpliwosci cz to juz ale staram sie jak tylko moge by wytrwac. .

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katarzynnn wrote:
    Znam to uczucie jestem pelna niecirpliwosci cz to juz ale staram sie jak tylko moge by wytrwac. .
    Najcięższe dni.. czy nie mogłyby iść szybciej?

z tymi porodami to jest bajera, ponoć w Toruniu to masz kilka sal, na stojąco, na leżąco, w wodzie, itp.. chyba pięć ich jest o ile dobrze pamiętam, ale na moje okolice (wsi) to niestety.. jak za PRL-u :(

‹‹ 128 129 130 131 132 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ