X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92-95 zapraszam :)
Odpowiedz

Rocznik 92-95 zapraszam :)

Oceń ten wątek:
  • Jula222 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    truskavvkowa wrote:
    Ja jestem rok po odstawieniu anty, i ani razu nie miałam miesiączki. Czy da się? Nie wiem, póki co mam unormować prolaktynę i może wtedy się coś pozmienia. W następnym tygodniu mam zrobić wyniki i zobaczyć czy po 5 tyg brania Bromergonu coś lepiej jest.

Wiecie co wam kochane powiem ? Bardzo sie powinnysmy cieszyc ze jestesmy młode i na tyle dojrzałe, aby podjac decyzje starania o dziecko, bo gydby ta "intuicja" przyszla później to bysmy sie pewnie wtedyo tym dowiedzialy i lata na leczenie i wtedy masakraa..!

Truskawka a powiedz mi przed poronieniem zaszlas normalnie?

katarzynnn lubi tę wiadomość

bl9chdgeprsz4jls.png
    ug379vvjahkjd57g.png
    Aniołek 2.02.2013 (11 tydz.) [*][*][*] Zawsze będziesz w naszych serduszkach Aniołeczku!
  • Jula222 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    no ja teraz mialam owulację w 25 dniu cyklu..... teraz już jest 40dc.. ciekawe co dlaej, a jak nie to niech ta małpa przyłazi bo głupieje :(

Trzymam Kciuki ;)

mizzelka lubi tę wiadomość

bl9chdgeprsz4jls.png
    ug379vvjahkjd57g.png
    Aniołek 2.02.2013 (11 tydz.) [*][*][*] Zawsze będziesz w naszych serduszkach Aniołeczku!
  • truskavvkowa Przyjaciółka

Wysłany: 13 maja 2014, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, to wielki plus, że już teraz wiemy o naszych problemach bo mamy więcej czasu na rozpoczęcie walki.

Brałam 3 lata anty, później na dwa miesiące odstawiłam i wtedy zaszłam. Nie wiedząc, że jestem w ciąży poszłam do gin bo chciałam znów anty a ten bez niczego, nawet zwykłego badania mi je wypisał i brałam je, aż doprowadziło to do tragedii :<

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to prawda.. dopiero by była lipa gdybysmy miały 30 na karku... a tu ani dziecka a hormony coraz głupsze.. np w pcos najlepiej budzic się wcześniej z ciążą.. bo jest mniej rozwinięta, a usypiać anty..

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • Jula222 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    truskavvkowa wrote:
    Tak, to wielki plus, że już teraz wiemy o naszych problemach bo mamy więcej czasu na rozpoczęcie walki.

Brałam 3 lata anty, później na dwa miesiące odstawiłam i wtedy zaszłam. Nie wiedząc, że jestem w ciąży poszłam do gin bo chciałam znów anty a ten bez niczego, nawet zwykłego badania mi je wypisał i brałam je, aż doprowadziło to do tragedii :<

uu.. w którym tygodniu jesli mogę wiedziec?
    ale powiem Ci ze musiala byc wada genetyczna bo anty nie działają jak tabletki poronne, nie mają wpływu na to. jedynie co to ze ciaza nie lubi farmakologii..

bl9chdgeprsz4jls.png
    ug379vvjahkjd57g.png

Wysłany: 13 maja 2014, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    3-4. Tylko, że ja jeszcze mam niedoczynność tarczycy i Hashimoto, więc jak rzuciło się wszystko na raz to wiesz.

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o cholera.. to ciekawe co u mnie są za cholerstwa skoro nie zachodzę w ciążę...

• Jula222 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to fakt..
    kurcze ale skad te swinstwa sie biora u nas?!

katarzynnn lubi tę wiadomość

bl9chdgeprsz4jls.png
    ug379vvjahkjd57g.png

Wysłany: 13 maja 2014, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mizzelka, a robiłaś podstawowe wyniki i te tarczyca, glukoza itp?

• katarzynnn Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jula ja nie zaluje tej decyzji i zrobie wszystko by z moim maluszkiem bylo wszystko dobrze

Jula222 lubi tę wiadomość

w57v3e3kp7087rpf.png Rocznik 92 starajacy sie o mlucha. .

Wysłany: 13 maja 2014, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na tarczyce choruje długo już więc to rozumiem, ale w ciągu dwóch miesięcy lekarz znalazł jeszcze pco i hiperprolaktynemię. Czasem mnie to przerasta. Wszystkie paskudy się mnie uczepił.

• katarzynnn Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To wszystko jest od tej chemi tak mowi starsi ludzie kiedys tego nie bylo a teraz we wszystkim

Wysłany: 13 maja 2014, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to racja, i popieram ich zdanie.

• katarzynnn Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez jestem tego zdania bo jakby nie patrzec wszedzie tego tyle

• katarzynnn Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak sie rozgdalam ze niewiem kiedy kroplowka zleciala ;-) spiaca sie czuje sobranoc kochane do uslyszenia

Ewa99, mizzelka lubią tę wiadomość

Wysłany: 13 maja 2014, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymaj się! A my trzymamy za Ciebie kciuki!

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2014, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dokładnie, kiedyś chcieli, to trafiali w płodne i była dzidzia, za pierwszym. moja ciocia wszystkie dzieci(5) ucelowała, zeby urodziły się w marcu, żeby mogła pieluchy na dworze suszyć i z dziećmi od razu na dwór wychodzić :D

dlatego teraz najmniej zrozumienia odczuwam od rodziców, starszej rodziny no i sąsiadek-wsadzinosów.
    nie wiedzą, jak niektórzy ludzie teraz muszą się starać o dziecko i nie potrafią zrozumieć

a niby mieszka człowiek na zdrowych terenach, pod lasem, nawet do ok 10 roku mojego życia mieliśmy własną mąkę, jajka, mięso, mleko itd
    fastfoody to u mnie rzadkość, pepsi i inne gazowane może nie istnieć
    ale ta chemia jest wszędzie

a jak człowiek chce to i tak nie da rady

katarzynnn, mizzelka lubią tę wiadomość

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    truskavvkowa wrote:
    Mizzelka, a robiłaś podstawowe wyniki i te tarczyca, glukoza itp?
    glukozę to mogę powiedzieć że mam dobrą a resztę nic, gin nie zlecił po tym ostatnim wykryciu owulki.

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paranoja jakaś..

• katarzynnn Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez jestem tego zdania dokladnie tak Ewa..wszedzie tego psakudztwa jest zmykam do pozniej bo oczeta odmawiaja wspolpracy :-(

‹‹ 160 161 162 163 164 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ