X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92-95 zapraszam :)
Odpowiedz

Rocznik 92-95 zapraszam :)

Oceń ten wątek:
  • Sana Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewciu mój też lubi w slipach chodzić :/ i jeszcze nosi komórkę w kieszeni (ale ja czasem też niestety, przyzwyczajenie, chociaż już coraz rzadziej).
    Ale to jego jedyne wady w temacie starań. Ba, czasem mam wrażenie, że jemu bardziej zależy na tej ciąży niż mi. Wiecie, jak on się teraz dopytuje? Jak kciuki zaciska żeby @ nie było? A ja czuję, że @ będzie. I mówię mu, żeby sobie nadziei na razie nie robił.

U mnie dziś znów pięknie, cieplutko :)
    Obiadek zrobiłam, posprzątałam. Oglądam Przyjaciółki i dziwię się, że dopiero teraz "drapnęłam" ten serial, jest super :)

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2014, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój o tym, że prędzej czy później będziemy musieli iść do lekarza nawet nie chce słyszeć :(
    A na badanie nasienia to sobie nie wyobrażam...
    Tym bardziej, że musiałby to zrobić tam na miejscu bo najbliższą klinikę mamy 80-90 km stąd, więc zbyt długi czas dowozu by był

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój na początku się dopytywał, przytulał, sam testy kupował, w ogóle mówił coś o tym. Teraz jakby tematu nie było

• Sana Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa może szczera, ale i spokojna rozmowa Wam pomoże?

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • tygrys73 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa99 oni mają słomiany zapał. Mój brał kilka dni kwas foliowy po czym się zbuntował i powiedział, że nie będę mu rozkazywać.

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • kusiczka Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój przynajmniej jakieś witaminy zażywa inie nosi obcisłych slipów, ale kto mu każe ściągnąć laptopa z kolan? ;/

poza tym, chyba za wcześnie u mnie na wniosku, że coś jest nie tak.

f2w3gov3j7kctpp8.png
  • Sana Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kusiczka a od kiedy się staracie?

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2014, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    Wpadam tylko na chwilkę podzielić się moją radością :D Wczoraj bez kłótni i fochów, poszło z mężem dosyć gładko, on oczywiście reaguje na stres i nerwy głupkowatym zachowaniem i śmiechem ale powstrzymywałam nerwy :)
    Wszystkie slipy schowałam, kupiliśmy wczoraj cały zapas bokserek (oczywiście narzekał, że tyle kasy na gacie… no ale tak na raz kilkanaście par to trochę wyszło) i tabletki obiecał brać :D

mizzelka lubi tę wiadomość

• Sana Autorytet

Wysłany: 12 października 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa no widzisz :)
    Super :)

A ja dziś testuję :)

Udanej niedzieli :*

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 12 października 2014, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sana wrote:
    Ewa no widzisz :)
    Super :)

A ja dziś testuję :)

Udanej niedzieli :*
    Sana i jaktest wyszedł ?
    Hej dziewczyny ;D tak w ogóle ;p

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • tygrys73 Autorytet

Wysłany: 12 października 2014, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się wczoraj najadłam strachu :P Tak idziemy na żywioł, ale chcielibyśmy jeszcze ze 3 miesiące poczekać. BYło serduszko w zeszłą niedzielę, a niby 4 dni później ovufriend wyznaczył mi owulkę. I wczoraj zauważyłam plamienie, od razu pomyślałam (idiotka), że to implantacyjne, dopiero potem przeczytałam, że ono się pojawia w okolicach spodziewanej miesiączki :) Tak czy tak plamienie i tak mnie zmartwiło :( Muszę jak najszybciej iśc do gino-endo ze sprawą tarczycy i tego plamienia :(
    A tak z innych spraw- wczoraj byliśmy na 4 weselu w tym roku. Znowu byłam kierowcą :/

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • niecierpliwa21 Autorytet

Wysłany: 12 października 2014, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa99 wrote:
    A tak z innej beczki, ktoś kojarzy co z niecierpliwą albo z katarzyną i jej bliźniakami? :)
    Tutaj długo ich nie było, chyba, ze udzielają się u ciebie Mizzelka :)

Jeśli o mnie pytasz to wszystko dobrze, zaglądam czasem do was i podczytuje i trzymam kciuki! :) my rośniemy w zastraszającym tempie - szczególnie mały, bo moj brzuch gigantem nie jest. Wszyscy lekarze prognozują wagę urodzeniową ponad 4kg czego się strasznie obawiam.

A tak na codzień to chodzę na zajęcia na uczelni, mam praktycznie codziennie od 8-15 wiec czas wypelniony bo jak wroce to padam na twarz :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2014, 19:25

Ewa99, Mona :) lubią tę wiadomość

nxbhnwz.png
  • Sana Autorytet

Wysłany: 12 października 2014, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Test zrobił mi psikusa i nie pokazał ani jednej kreski :/

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2014, 05:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa, tak, o ciebie pytałam ;)
    Cieszę się, że wszystko ok, długo się nie odzywałaś to się człowiek od razu zamartwia ;)

U mnie w piątek tak wesoło, a wczoraj się pokłóciłam z tatą. Oczywiście jak wypije 2 drinki to włącza mu sie "chce być dziadkiem", wczoraj już mi się miarka przebrała…

A co u was w nowym tygodniu? Mam nadzieję, na jakieś milsze wieści ;)

• kusiczka Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny, mam pytanie.
    w sobotę miałam 15 dc (cykle mam 29-31 dni), temperatura 36.54 C, idąc rano na uczelnię złapał mnie takie koszmarny ból podbrzusza, że ledwie dotarłam do celu, bo aż mi się niedobrze zrobiło z bólu i słabo. Szczególnie dokuczał mi lewy jajnik, czułam taką ciężkość, jakby mnie "ciągnęło". ogólnie po około godzinie ból lekko zelżał, a dopiero po jakies 2-3h zupełnie odpuściło. śluz wodnisty/rozciągliwy, ale bardziej wodnisty. na drugi dzień skok tempki do 36.90 C.
    natomiast testy owulacyjne pozytywne w 13 i 14 dc.

Myślicie, że to była owulka?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2014, 09:30

f2w3gov3j7kctpp8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak najbardziej mogła być.
    Testy zwiastują owulkę, jak test jest pozytywny to owulka może być tego, lub przez kolejne 2 dni, lub może nie być wcale

• kusiczka Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to by się zgadzało wszystko. temperatura wzrosła. zobaczymy :)

f2w3gov3j7kctpp8.png
  • Sana Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry kochane :*
    Jak Wam mija poniedziałek?

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kusiczka testy owu aby mają 60% wiarygodności, ale sygnały są dość dość więc jak był skok to owu była :)

Ewa cieszę się że jednak nie było źle :)

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • kusiczka Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ovu też wyznaczyło mi owulację na 15 dc, chyba wszystko by się zgadzało :)

wykres: https://ovufriend.pl/graph/1dce69ea6a0e555cde425db888ffcd1a

może ktoś zerknąć? ;)

f2w3gov3j7kctpp8.png
‹‹ 283 284 285 286 287 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ